Jump to content

O fată de 16 ani acuză Poliţia gălăţeană


dcp100168

Recommended Posts

O fetiţă de 16 ani acuză

„Am fost amprentată şi aruncată în stradă!”

Avansuri sexuale şi propuneri obscene făcute unei fetiţe la Poliţie? * „O invit pe tânără la sediul Inspectoratului sâmbătă, la ora 9 dimineaţa, pentru a-mi spune exact punctul dânsei de vedere” (Daniel Miron, şeful I.P.J.) *

Dacă povestea Ancăi este sau nu adevărată – despre cum a fost amprentată şi apoi aruncată în stradă, fără ca măcar să fie lăsată să se spele pe mâini, despre avansurile sexuale care i-au fost făcute -, numai ea şi oamenii legii de la poliţia Municipală ştiu.

Până când cercetările vor scoate adevărul la iveală, adolescenta de 16 ani acuză că ieri, la sediul Poliţiei Municipale, a fost victima unui abuz de putere.

Suspectă într-un caz de furt

Însoţită vineri la sediul redacţiei de verişoara ei, majoră, Anca nu îşi ascunde nici o secundă intenţiile – vrea ca povestea ei să fie cunoscută. Fata spune că a făcut plângere la Inspectoratul Poliţiei Judeţene şi îşi arată mâinile, încă înnegrite, după procesul de amprentare.

Copila acuză că deşi s-a dus de bunăvoie la Poliţie – suspectă fiind într-un caz de furt - , a fost tratată urât, după ce i-au fost luate amprentele, nefiind lăsată nici măcar să se cureţe pe mâini.

La Secţia 4

Iată ce spune Anca: „Pe 22 octombrie, la ora 9,25, am fost sesizată de doi agenţi de poliţie de la Secţia 4 Galaţi să mă prezint până la ora 12,00 la Secţia 4, la doamna subinspector Nedelea. În ziua respectivă nu m-am prezentat la secţie din motive de sănătate şi familiale”. „Pe 23 octombrie, la ora 8,15, am fost trezită din somn şi luată de acasă, cu maşina Secţiei 4, de doi agenţi de poliţie şi am fost dusă la secţia sus-menţionată, neştiind de ce sunt acuzată. În maşină domnul C*** a început o discuţie obscenă şi pornografică la adresa mea”.

Întrebată dacă a făcut „…vreo faptă”

Anca continuă: „Ajungând la sediul Poliţiei, doamna subinspector Nedelea nu se afla la sediul secţiei, fiind anunţată că trebuie să plece în interese de serviciu”. „Am fost pusă să stau într-o sală până la ora 9,15. După aceea a venit la mine un domn, angajat al Secţiei 4 şi m-a dus în biroul dânsului să mă întrebe dacă am făcut vreo faptă, luându-mi datele”.

Fără muşcături pe degete

„Mi-a adus la cunoştinţă că sunt acuzată - de o persoană de sex masculin -, că aş fi furat un telefon mobil şi că victima m-a muşcat de degete”. „Ca urmare a acestei declaraţii din partea victimei, am fost verificată de lucrătorul Secţiei 4, negăsindu-se nicio urmă de muşcătură sau alt semn recent de agresiune”, explică fata.

La Poliţia Municipală

Tânăra spune că „…eu le-am explicat că sunt nevinovată şi că nu am făcut nicio faptă; am fost lăsată să mă duc în camera cealaltă. După aceea am fost luată de cei doi agenţi care m-au dus la secţie şi dusă cu maşina la sediul Poliţiei Municipale Galaţi, unde am fost fotografiată şi amprentată pentru a fi băgată în baza de date”. „De acolo am cerut să mă spăl de tuşul amprentat, dar mi s-a spus că nu am unde şi am fost lăsată să plec murdară pe mâini, exact ca un puşcăriaş”.

Propuneri obscene?

Este momentul în care adolescenta acuză că i-au fost făcute avansuri: „Înainte de a pleca, domnul C*** m-a anunţat că mă va suna cu număr secret, după ora 14,30, pentru a ne găsi să vorbim. Nu este singurul care mi-a făcut astfel de propuneri cu subînţeles obscen, şi anume domnul M***, care mi-a propus să ies în oraş cu dumnealui”.

„O invit la I.P.J.” (Daniel Miron, inspector-şef)

Contactat telefonic, inspectorul-şef Daniel Miron, de la Inspectoratul Poliţiei Judeţene Galaţi declară: „Dacă datele sesizate de tânără se vor confirma, vor fi demarate cercetări pentru elucidarea acestui caz. O invit pe tânără la sediul Inspectoratului sâmbătă, la ora 9 dimineaţa, pentru a-mi spune exact punctul dânsei de vedere”, încheie inspectorul-şef.

Înştiinţată telefonic despre invitaţia la sediul I.P.J., Anca a ezitat: „Mâine am şcoală la 9, chiar dacă e sâmbătă, dar am să mă duc să discut cu inspectorul-şef. Cum spuneaţi că îl cheamă? Daniel Miron? Mă duc”.

Va urma

Indiferent de rezultatul discuţiilor şi al cercetărilor, „Viaţa liberă” va continua să vă informeze în legătură cu acest caz. Adevărul, fie că este de partea fetei de 16 ani, fie că încă nu este cunoscut, va ieşi la iveală, reputaţia a doi poliţişti gălăţeni depinzând de el.

Nota redacţiei: Considerăm normal să nu facem cunoscute numele celor doi poliţişti acuzaţi de abuz până la finalizarea cercetărilor; asta pentru a nu comite noi, la rândul nostru un abuz, în cazul în care cercetările nu vor confirma varianta minorei, iar cei doi oameni ai legi ar putea fi nevinovaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2% ... %9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Cine a trecut pe la politie sub o acuzatie,si fiind minor,stie cum se comporta "oamenii legii"cu tine,dat fiind faptul ca lor le trebuie un vinovat,iar tu esti minor si n-ai cum sa-i dai in judecata...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Poliţia i-a făcut dreptate copilei abuzate de… poliţişti!

* Toţi cei trei poliţişti implicaţi în grosolana anchetare a copilei de 16 ani au fost sancţionaţi * „Tot timpul am crezut că, dacă spun adevărul, mi se va face dreptate. Sunt fericită”, spune Anca *

Spusele copilei care acuza că i s-au făcut avansuri sexuale şi propuneri obscene de câţiva dintre poliţiştii Secţiei 4, fiind apoi azvârlită în stradă fără să i se dea voie să se cureţe pe mâinile amprentate, au fost verificate. Iar răspunsul anchetei demarate de Poliţie pe 25 octombrie, în urma articolului apărut în „Viaţa liberă”, a fost făcut public ieri. Copilei i s-a dat dreptate, cei trei poliţişti implicaţi în grosolana anchetare a adolescentei primind diferite sancţiuni.

A obţinut ce şi-a dorit cel mai mult – a fost ascultată. Iar Poliţia i-a făcut dreptate: „În cazul agentului C*** de la Secţia 4 a fost dispusă cercetarea prealabilă pentru abateri disciplinare, o altă comisie urmând să propună sancţionarea sa. Ceilalţi doi agenţi cercetaţi au primit atenţionare cu privire la modalitatea defectuoasă de îndeplinire a obligaţiilor de serviciu”, declară Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi.

Încântată de răspunsul primit la sesizarea ei, Anca a venit într-un suflet la redacţie: „Eram sigură că dacă spun adevărul, voi fi ascultată şi mi se va face dreptate. Mi-au inspirat mare încredere domnul Daniel Miron, şeful Poliţiei, ca şi domnul comisar care s-a ocupat de anchetă”. „Am fost ţinută la curent că în termen de 10 zile voi primi un răspuns, apoi am primit un telefon, acum câteva zile, că răspunsul a fost dat şi îmi va fi comunicat prin poştă”. „Acum că am aflat sunt foarte fericită. Şi vreau să vă spun că nu toţi poliţiştii Secţiei 4 sunt răi, eu îi cunosc pentru că maşina secţiei patrulează zilnic prin faţa magazinului unde eu mai ajut la curăţenie”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Poli ... tisti.html

Link to comment
Share on other sites

Poliţia i-a făcut dreptate copilei abuzate de… poliţişti!

Acuma sa fim seriosi...o persoana de sex feminin la 16 ani numai a copila nu arata... ;)

Dar nu asta-i problema...eu chiar ma bucur de rezultatul la care sincer nu m-am asteptat:)

Apropo de acest caz...va povestesc ce mi s-a intamplat mie acum cativa ani buni...sau mai bine zis ce li s-a intamplat politistilor:D

Intr-o dupa-masa cu soare si cu doua dimineti, ducandu-ma la una din prietenele mele, vreau sa traversez strada. Locatia: micro 19, unde-ai acum Billa parca. Pe la mijlocul strazii, pe care eu o traversam prin loc nepermis, observ pruna ce ma astepta pe partea cealalta...da' nu asa cu respect, ci ranjind si salivand abundent. "draci" imi zic. mno, ajung pe trotuar, dansul se prezinta, dupa care imi aduce la cunostinta "fapta" savarsita de minunatele-mi suvite blonde. Eu la el."Domnule, bine ca mi-ati rasarit in cale. Eram disperata. Ma urmarea o haita de golani(care ce si-au zis, iote-o blonda singura) cand va vad pe d-voastra, salvatorul meu...normal ca am trecut prin loc nepermis, de frica, din instinct de conservare...si de fericire ca va gasesc si sunteti singurul ce-mi poate oferi protectie". pfooaiii...o' ramas pruna fara cuvinte...continuarea nu a mai avut loc, am plecat mai departe cu nasu'n vant, fruntea sus, asa cum imi place mie sa merg pe strada...cu acel delicios sentiment de victorie umano-sadica:D

A doua intamplare, ceva mai recenta...In masina, noaptea pe la 2, ma intorceam din timisoara. Nu intru bine in Arad, ca ma opreste pruna circulatorie. Trag pe dreapta, dau sa-mi scot centura, realizez ca nu aveam centura pusa. Ma gandesc mai bine, n-aveam nici permisul la mine sa il dau. Normal, iar imi zic..."draci". Vine organul la geam, se prezinta, imi spune pentru ce m-a oprit - ca n-am centura si ca mergeam cu faza lunga, asa ca sa-i dau permisul si actele la control. Ma gandesc eu bine si-mi zic: "daca stau asa-n masina, n-am niciun sort de izbanda". Deci ma dau jos si-i spun direct: "Ce faci, dom'le, te iei de mine??" Ramase trasnit, lojic. Apoi, din nou, saracul, la fel de respectuos, iar imi insira cum si ce facui. Nu-l las sa termine ca-i zic: "ce faci, dom'le, ma atingi??ia mana de pe mine ca te plesnesc de nu te vezi! nu ai ce hartui la ora asta tarzie? m-ai gasit pe mine singura in masina, clipind agale din gene, si ce ti-ai zis?? Dom'le, tu nu intelegi sa ma lasi in pace? ce-i cu avansurile astea ce mi le faci?" Nu termin bine ca pun mana pe telefon si sun la 112. 'Doamna, ma numesc parvuleasca, si sunt hartuita sexual de un politist de la circulatie, care m-a oprit doar sa imi faca avansuri. Cum e posibil asa ceva intr-un stat de drept? intr-un stat democratic?? democratie inseamna supunere fata de lege, doamna....da' ce-i aici, haos?? Acum sa trimiteti urgent un echipaj pe strada X intersectia cu Y, unde ma aflu si unde politistului ii curg balele de obsedat sexual ce e!"

Deci...dragele de copile de 16 ani, au si posibilitatea, atunci cand situatia le permite, sa gestioneze momentul dupa bunul si binecuvantatul lor plac, ca nu dejeaba ne-a lasat D-zeu privilegiul de a fi femei....;)

miau

Link to comment
Share on other sites

Acuma sa fim seriosi...o persoana de sex feminin la 16 ani numai a copila nu arata...

Dar nu asta-i problema...eu chiar ma bucur de rezultatul la care sincer nu m-am asteptat:)

Apropo de acest caz...va povestesc ce mi s-a intamplat mie acum cativa ani buni...sau mai bine zis ce li s-a intamplat politistilor:D

Intr-o dupa-masa cu soare si cu doua dimineti, ducandu-ma la una din prietenele mele, vreau sa traversez strada. Locatia: micro 19, unde-ai acum Billa parca. Pe la mijlocul strazii, pe care eu o traversam prin loc nepermis, observ pruna ce ma astepta pe partea cealalta...da' nu asa cu respect, ci ranjind si salivand abundent. "draci" imi zic. mno, ajung pe trotuar, dansul se prezinta, dupa care imi aduce la cunostinta "fapta" savarsita de minunatele-mi suvite blonde. Eu la el."Domnule, bine ca mi-ati rasarit in cale. Eram disperata. Ma urmarea o haita de golani(care ce si-au zis, iote-o blonda singura) cand va vad pe d-voastra, salvatorul meu...normal ca am trecut prin loc nepermis, de frica, din instinct de conservare...si de fericire ca va gasesc si sunteti singurul ce-mi poate oferi protectie". pfooaiii...o' ramas pruna fara cuvinte...continuarea nu a mai avut loc, am plecat mai departe cu nasu'n vant, fruntea sus, asa cum imi place mie sa merg pe strada...cu acel delicios sentiment de victorie umano-sadica:D

A doua intamplare, ceva mai recenta...In masina, noaptea pe la 2, ma intorceam din timisoara. Nu intru bine in Arad, ca ma opreste pruna circulatorie. Trag pe dreapta, dau sa-mi scot centura, realizez ca nu aveam centura pusa. Ma gandesc mai bine, n-aveam nici permisul la mine sa il dau. Normal, iar imi zic..."draci". Vine organul la geam, se prezinta, imi spune pentru ce m-a oprit - ca n-am centura si ca mergeam cu faza lunga, asa ca sa-i dau permisul si actele la control. Ma gandesc eu bine si-mi zic: "daca stau asa-n masina, n-am niciun sort de izbanda". Deci ma dau jos si-i spun direct: "Ce faci, dom'le, te iei de mine??" Ramase trasnit, lojic. Apoi, din nou, saracul, la fel de respectuos, iar imi insira cum si ce facui. Nu-l las sa termine ca-i zic: "ce faci, dom'le, ma atingi??ia mana de pe mine ca te plesnesc de nu te vezi! nu ai ce hartui la ora asta tarzie? m-ai gasit pe mine singura in masina, clipind agale din gene, si ce ti-ai zis?? Dom'le, tu nu intelegi sa ma lasi in pace? ce-i cu avansurile astea ce mi le faci?" Nu termin bine ca pun mana pe telefon si sun la 112. 'Doamna, ma numesc parvuleasca, si sunt hartuita sexual de un politist de la circulatie, care m-a oprit doar sa imi faca avansuri. Cum e posibil asa ceva intr-un stat de drept? intr-un stat democratic?? democratie inseamna supunere fata de lege, doamna....da' ce-i aici, haos?? Acum sa trimiteti urgent un echipaj pe strada X intersectia cu Y, unde ma aflu si unde politistului ii curg balele de obsedat sexual ce e!"

Deci...dragele de copile de 16 ani, au si posibilitatea, atunci cand situatia le permite, sa gestioneze momentul dupa bunul si binecuvantatul lor plac, ca nu dejeaba ne-a lasat D-zeu privilegiul de a fi femei....

miau

Daca pana-acu` aveam dubii, acum m-am lamurit cu totul: nu esti sanatoasa! I love you :)) >:d<

Link to comment
Share on other sites

se numeste tupeu si este caracteristic persoanelor care, din lipsa de civilizatie, incearca eludarea legilor acestui stat. si ne mai miram de ce nu merg treburile bine in tara asta. catilina, sunt tare curios daca in afara granitelor ti-ai fi permis un asemenea comportament rusinos?

Link to comment
Share on other sites

civilizatie se numeste cand statul aplica acelasi regim indiferent de te numesti parvulescu sau vijelie stoleru bobby gigi grozoto de la petrosani, de exemplu.

treburile nu merg bine in tara asta nu din cauza catilinei, ce nu face altceva decat sa-si apere drepturile singura, daca statul nu poate, ba mai mult ii da exemple negative.

traiesc intr-un stat ce prin institutiile sale doar vaneaza, nu foloseste munca si spirit de preventie si educare prin preventie, ce isi desfasoara activitatea intr-o promiscuitate de prea mult timp ajunsa la limita jenantului.

sunt o persoana integra in ceea ce priveste raportul cu cei din jurul meu, indiferent de au sau nu statut juridic, dar in ceea ce priveste statul, ah, stimabile, statul....il articulez de fiecare data cand am ocazia, cu aceeasi inversunare cu care cauta el sa-mi ia camasa de pe mine.Niciodata nu am sa am atitudinea de obedienta plavanistica pentru ordonatorul suprem de credite, atata timp cat el nu ma va respecta pe mine.

rusinos? da, e statul. in ceea ce ma priveste se numeste supravietuire. as fi numit-o abilitate, dar poate ai fi considerat ca e un termen prea elevat raportat la persoana-mi.

Link to comment
Share on other sites

ce m-a frapat prima dată la articolul ăsta a fost incongruența dintre titlu și conținut. fata aia acuză trei polițiști, nu instituția în sine. ea s-a supărat că a plecat mânjită pe mâini, de la asta a plecat totul. spun pentru că știu.

apoi, vizavi de aventurile catilinei, îmi trece prin cap o vorbă: gesturile mici fac oamenii mari. sau și mai mici, în unele cazuri ;). cum e să stai la roșul semaforului la o intersecție goală? în românia e prostie, în germania e normalitate. degeaba ne plângem de gigei sau vijelei. românia o facem și noi, sau mai degrabă noi, și nu ei.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.