Jump to content

Gălăţean mort într-o închisoare italiană in 2009


dcp100168

Recommended Posts

Familia gălăţeanului mort într-o puşcărie din Italia vrea dreptate

* Familia lui Sorin Călin susţine că bărbatul a fost ucis de carabinieri

Săptămâna trecută, cetăţeanul român Sorin Călin, în vârstă de 24 de ani, a decedat în cazarma carabinierilor din Montecatini Terme, Italia. Potrivit surselor oficiale, românul, de loc din Galaţi, ar fi fost arestat după ce şi-a agresat prietena într-un local. Din cele povestite de tatăl lui Sorin Călin, băiatul a plecat în Italia în urmă cu aproximativ trei luni pentru a încerca să se împace cu fosta lui prietenă. Duminica trecută, el a reuşit să o convingă pe Mirela, fata care i-a fost aproape cinci ani de zile, să se întâlnească într-un bar din Montecatini Terme. Întâlnirea nu a decurs conform aşteptărilor lui Sorin şi, din câte se pare, ar fi lovit-o pe femeie. Sandu Călin, tatăl lui Sorin, povesteşte:„S-au întâlnit într-o discotecă duminică noaptea, ca să se împace. Din câte ştiu eu, ea nu ar mai fi vrut. Probabil că Mirela a avut altceva în cap, căci, din cele povestite de un prieten al lui Sorin, ea ar fi avut şi nişte albanezi cu ea. Probabil că a vrut să-i facă ceva lui fecior-miu”. Sorin, băut fiind s-a enervat şi a lovit-o pe Mirela, după care, se pare, că i-ar fi furat poşeta şi a fugit. „Băiatul era băut şi carabinierii spun că i-ar fi sustras poşeta Mirelei, în care erau 20.000 de euro. Se spune că ar fi fugit în alt bar, de unde l-au luat carabinierii după o oră”, a mai povestit tatăl băiatului.

Moarte suspectă

Forţele de ordine au declarat că în momentul arestului, tânărul se afla în stare de ebrietate. Odată transportat la secţia de poliţie, tot potrivit carabinierilor, românul s-a manifestat violent lovindu-se singur cu capul de pereţi. „Eu nu cred că a murit de la o injecţie. Prietenul lui, care l-a văzut spune că era plin de vânătăi. Nu pot să cred că băiatul meu, care era un munte de om a murit de la o injecţie”.

Familia a aflat de decesul lui Sorin de la un apropiat, care a stat lângă Sorin în momentul arestării. Mia Zăloagă, mutuşa lui Sorin a zis, cu lacrimi în ochi: „Nu vrem decât să-l aducem acasă şi să fie traşi la răspundere cei care l-au băgat în mormânt”. Deocamdată, trupul lui Sorin Călin este în Italia, pentru autopsie. Familia lui Sorin Călin a angajat un avocat pentru a afla exact care au fost împrejurările care au dus la moartea băiatului.

Link to comment
Share on other sites

Chemat de dragoste, omorât de o injecţie într-un arest italian

"Nu cerem decât să ni se facă dreptate. Atât. Nu cred că l-a omorât o injecţie". Aceasta e cererea rudelor lui Sorin Călin, de 24 de ani, mort într-o cazarmă a carabinierilor din Pistoia, o localitatea aflată între Bologna şi Firenzze, după ce i-a fost administrată o injecţie cu un sedativ. Tânărul a plecat acum o lună şi jumătate după o anume Mirela, o femeie cu care trăia de 6 ani. Se pare că a întâlnit-o într-un bar din Montecatini Terme. "Cred că ea vroia să se despartă de el, să se ducă cu un albanez. El s-a enervat. Cred că s-a luat de ea şi apoi a plecat din bar. S-a dus în alt bar, de unde l-au luat carabinierii deoarece femeia l-a reclamat că o bătuse şi că îi luase poşeta şi 20.000 de euro. Eu nici nu cred că avea atâta la ea. Apoi, dus la cazarma lor, el s-ar fi dat cu capul de pereţi. Dar nu era el omul ăsta. I-au făcut injecţia cu un sedativ şi gata, apoi a murit. Nu mi se pare normal. Numai doctorii pot face asta", spune Nicu Catrin, unchiul lui Sorin. Rudele bănuiesc că tânărul a fost bătut de carabinieri. Mai mult, martor la tot a fost un amic de-al lui Sorin, tot gălăţean. Tânărul nu a fost acceptat ca martor, spune familia, chiar dacă a văzut totul de la început şi a stat în faţa cazărmii până i-a murit prietenul.

"Mama lui nu a fost lăsată să vadă cadavrul, concubina da"

Mama lui Sorin a plecat în Italia după ce rudelor li s-a comunicat că nu se va face autopsia până nu vine un membru al familiei. Dar nu a fost deloc aşa. "Era gata autopsiat când a sosit ea. Nici nu au lăsat-o să îşi vadă băiatul. Numai pe femeia aia care era cu el şi l-a şi reclamat au lăsat-o. E normal aşa?! Acum am găsit o firmă să îl aducă acasă. Dar nu ne dau voie să îl ducem la capelă pentru că nu aveam actele decedatului. De unde să le avem acum", spunea Maria Zoloagă, mătuşa lui Sorin. Rudele au adunat 3.500 de euro cum au putut pentru a repatria cadavrul. Dar încă nu ştiu când îl vor putea duce să îşi găsească liniştea. "Au scris minciuni în ziarele lor. Că el se ocupa de prostituţie. Că i-a furat 20.000 de euro. Dar pe fata aceea o cunoştea de 6 ani, nu de 2 săptămâni cum a afirmat ea. Şi de ce să o fure, era ca femeia lui!?", spunea Sandu Călin, tatăl lui Sorin. Familia spune că Mirela şi Sorin au botezat în februarie 2009 un copil. Ei au avut iniţial un avocat din oficiu, apoi au apelat la altul. Nu pot să creadă că se pot face injecţii aşa, de oricine, oricum şi nimeni să nu plătească. S-a apelat la consulat pentru sprijin, dar familiei i s-a spus că trebuie să aştepte pentru ajutorul necesar repatrierii, aşa că s-au descurcat singuri.

Link to comment
Share on other sites

Incredibil. Italienii nu vor sa-i dea mamei trupul romanului mort suspect intr-o cazarma a carabinierilor

• Trupul românului mort in conditii suspecte intr-o cazarma a carabinierilor, din provincia italiana Montecatini, in noaptea de 20 spre 21 octombrie, se afla, in continuare, in custodia autoritatilor italiene. Familia lui Sorin Calin, in vârsta de 24 de ani, a declarat, in exclusivitate pentru “Gardianul”, ca toate diligentele facute pe lânga oficialitati s-au soldat cu esec. Mama decedatului, Elena Catrin, a refuzat sa mai colaboreze cu reprezentantii Consulatului României din Italia • Presa italiana dezvaluia ca tânarul a murit in urma administrarii unui calmant intr-o celula a carabinierilor din orasul Pistoia, dupa ce acesta ar fi lesinat din pricina faptului ca s-ar fi lovit cu capul de peretii incaperii. Sorin a murit, la scurt timp, in ambulanta care il transporta la spital in stare de inconstienta. El fusese arestat in urma denuntului facut de prietena sa, Mirela, care l-a acuzat ca a deposedat-o de suma de 20.000 de euro. Acuzatiile nu au fost probate de anchetatori • Familia a cerut imediat repatrierea cadavrului, depunând suma de 4.500 de euro reprezentând taxele aferente. Banii au fost, initial, primiti de autoritati, insa, potrivit declaratiilor familiei, au fost restituiti. Motivul invocat a fost acela ca trebuie efectuata o a doua autopsie, intrucât “prima a fost gresita”. Pozitia MAE este si mai transanta. Potrivit purtatorului de cuvânt Alin Serbanescu, legea italiana prevede ca repatrierea unui cadavru nu poate fi facuta mai devreme de 3 saptamâni de la autopsie •

Tanarul de 24 de ani Sorin Calin a murit, in noaptea de 20 spre 21 octombrie, într-o cazarma de carabinieri de lânga orasul Florenta. Romanul care se afla in Italia de aproximativ doua saptamani plecase dupa prietena lui Mirela, pentru a se impaca cu ea si a cere-o in casatorie. Aceasta muncea de putin timp impreuna cu sora acestuia intr-unul din barurile orasului. De aici insa, nimeni nu stie cu exactitate cum a ajuns Sorin Calin sa-si gaseasca sfarsitul in orasul de provincie italian Montecatini. Exista cateva elemente certe. Tanarul fusese identificat si ridicat de carabinieri dintr-un bar al orasului in urma denuntului facut chiar de Mirela, care sustinea intr-o plangere la politie ca fostul ei prieten i-a luat din portofel suma de 20 de mii de euro si ca, in urma cu o zi, fusese batuta de acesta. Autoritatile sustin ca, intrucat tanarul se afla in stare de ebrietate si devenise agitat in arest lovindu-se cu capul de peretii celulei, acestuia i s-a administrat un sedativ, in urma caruia a intrat in coma. In urma calmantului primit, Sorin Calin a adormit. Insa, dupa ceva timp, cand carabinierii au vrut sa il trezeasca, au constatat ca acesta se afla in stare de inconstienta. Autoritatile au solicitat din nou interventia medicilor, dar incercarile acestora de a-l trezi pe roman din starea de coma au fost zadarnice. Tanarul a murit in drum spre spital. In schimb, prietenul cu care victima se afla in bar, un tanar de 19 ani care a vrut sa ramana anonim din motive de siguranta personala, vazuse un lucru esential: modul brutal cu care a fost tratat romanul de carabinierii care l-au ridicat. Acesta a vrut sa il viziteze in arest a doua zi dupa aceasta, dar i s-a spus ca prietenul lui decedase. In rest tacere.

I-au dat banii inapoi si i-au spus sa mai astepte

Sosita in Italia cu avionul din Spania, unde traieste de cativa ani, mama lui Sorin Calin s-a lovit de zidul lipsei de transparenta din partea autoritatilor italiene, care nici macar nu i-au permis sa-si vada fiul la morga. Catrin Elena primise miercurea trecuta asigurari initial si din partea Consulatului Romaniei din Italia ca poate sa fie prezenta in momentul autopsiei, dar autoritatile din Montecatini nu au mai asteptat-o si au trecut la prima investigatie medico-legala. Rezultatele nu i-au fost prezentate in mod oficial inca. Asa ca, pe langa avocatul din oficiu, aceasta a mai angajat un aparator. Ieri, femeia inca se lupta cu morile de vant sa isi repatrieze copilul mort pentru a-l inmormanta acasa, la Galati. Mama tanarului mort venise pregatita cu 4.500 de euro, bani imprumutati si trimisi din tara de rudele apropiate. In mod surprinzator, italienii s-au rezumat luni sa o instiinteze verbal din spatele birourilor ca prima autopsie nu este relevanta si ca este necesara o a doua investigatie de specialitate. Rudele apropiate ale lui Sorin Calin sustin insa ca singura care este de vina pentru drama este fosta prietena a acestuia, Mirela, si ca Sorin a fost pur si simplu omorat in bataie de catre carabinieri in timp ce era arestat, pentru ca nu mai suporta romanii. “Au avut o relatie de cinci ani in Romania, timp in care fata ramasese insarcinata, dar a fost nevoita sa renunte la sarcina din cauze medicale”, sustine matusa tanarului, Mia Zaloaga. In ultima perioada, relatia dintre Mirela si Sorin nu era pe roze, asa ca fata s-a hotarat sa plece la munca in Italia la sora ei pentru a lucra impreuna intr-un bar. “Sorin a ramas in tara pentru a ajuta la inmormantarea bunicii lui, dupa care a vorbit cu prietena lui la telefon sa vina la ea sa vada ce fac cu viata lor, voia sa se impace cu ea. A stat acolo nici doua saptamani, dupa care uite ce s-a intamplat. Voia sa o convinga sa se casatoreasca cu el. O voia de sotie si isi facea planuri de un copil. Ei au ajuns insa sa se certe pana la urma”, ne-a precizat matusa tanarului. Femeia spune ca ceea ce i se pare suspect este faptul ca prietena lui a ajuns sa declare un furt de douazeci de mii de euro din portofel, o suma insemnata si a carei provenienta nu este inca certa pentru un simplu angajat intr-un bar. “Din cate am inteles ca li s-a zis avocatilor angajati de mama lui Sorin ca in bar, in momentul cand Sorin si Mirela se certau, au intervenit doi tineri bine facuti care erau albanezi. Poate erau chiar cunostintele Mirelei, prezenta lor nu era intamplatoare acolo, credem noi. Nimeni nu se baga intr-o discutie chiar mai aprinsa intr-un bar intre doi tineri”, sustine ruda tanarului decedat in Italia.

Familia decedatului nu mai are incredere in Consulatul roman

Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al MAE de la Bucuresti, a declarat pentru „Gardianul“ ca situatia repatrierii trupului neinsufletit al romanului reprezinta o chestiune ce tine exclusiv de legislatia italiana. “Potrivit normelor juridice italiene, un cadavru nu poate fi eliberat mai devreme de trei saptamani de la efectuarea necropsiei. Rezultatele autopsiei nu sunt finalizate mai devreme de acest termen“, a precizat purtatorul de cuvant. Oficialul a precizat ca trupul va fi restituit familiei, dar trebuie respectate aceste formalitati. Oficialul MAE a mai precizat ca angajatii Consulatului Romaniei din Italia se afla in continuare in contact cu autoritatile italiene, dar si cu avocatul angajat de familia decedatului. “Rudele cetateanului roman Sorin nu mai accepta colaborarea cu Consulatul roman din Italia”, a conchis purtatorul de cuvant al MAE.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.