Jump to content

Ameninţare cu bombă la Palatul de Justiţie


dcp100168

Recommended Posts

Ameninţare cu bombă la Palatul de Justiţie

Judecătorii, grefierii, arhivarii şi justiţiabilii au fost evacuaţi, luni, din Palatul Justiţiei din Galaţi, după ce la numărul unic de urgenţă 112 s-a primit o ameninţare cu bombă. O persoană a sunat la numărul unic de urgenţă 112 în jurul orei 13.00 şi a anunţat amplasarea unei bombe în incinta Palatului Justiţiei din municipiul Galaţi. Imediat, toate persoanele au fost evacuate din clădire, informează NewsIn. Forţele speciale ale Serviciului Român de Informaţii, Poliţiei, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au început să verifice cele patru niveluri ale Palatului, în căutarea presupusului dispozitiv exploziv. Măsuri de securitate s-au luat şi în exteriorul clădirii, perimetrul fiind izolat, iar accesul persoanelor şi autovehiculelor în zonă - interzis. La faţa locului a fost trimise două ambulanţe SMURD. Şedinţele de judecată au fost suspendate şi urmează să fie reluate după încheierea operaţiunilor de căutare. Persoana care a alarmat autorităţile riscă până la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea unor acte de terorism.

Link to comment
Share on other sites

Activitatea de la Palatul Justiţiei din Galaţi a fost reluată după circa 90 de minute

Activitatea de la Palatul Justiţiei din Galaţi a fost reluată, luni, în jurul orei 14.30, după aproximativ o oră şi jumătate de întrerupere, după ce pirotehnicienii au stabilit că alarma cu bombă a fost falsă, în clădire nefiind găsit niciun dispozitiv exploziv, transmite corespondentul NewsIn. "În clădirea nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, subcomisarul Cristina Tatulici.

Judecătorilor, grefierilor, arhivarilor şi justiţiabililor li s-a permis accesul în Palatul Justiţiei în jurul orei 14.30, la aproximativ o oră şi jumătate de la momentul în care au fost evacuaţi. În tot acest timp, forţele speciale ale Serviciului Român de Informaţii, Poliţiei, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au verificat toate cele patru etaje ale clădirii. Măsuri de securitate au fost luate şi în exteriorul Palatului, perimetrul fiind izolat, iar accesul persoanelor şi autovehiculelor în zonă fiind interzis.

Ameninţarea cu bombă la Palatul Justiţiei a fost înregistrată la ora 12.47, la numărul unic de urgenţă 112. "Doi bărbaţi, care nu au aşteptat să fie transferaţi la un operator din dispeceratul 112, ci au vorbit cu operatorul STS (Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, n.r.), au dat două nume, cel mai probabil false, au spus 'Este o bombă la Tribunal la voi', după care au închis", a afirmat subcomisarul Cristina Tatulici.

Potrivit aceleiaşi surse, Poliţia a declanşat o anchetă pentru a-i identifica pe autorii ameninţării cu bombă. Ei riscă până la 20 de ani de închisoare pentru săvârşire de acte de terorism.

Link to comment
Share on other sites

20 de ani parca e prea mult, dar si 2000 de lei amenda este foarte putin. Pentru o asemenea " farsa " trebuie evacuat tot palatul de justitie. De aici vin urmatoarele: trebuie evacuat tot palatul, trebuie intrerupta toata activitatea din interior. Asta inseamna ca oamenii PIERD BANI George, din cauza unui natarau crescut in papura de-i batea broasca in geam, ca altfel nu ma pot exprima cand vine vorba de un asemenea individ. Sa nu mai spunem de furt !!!! asta daca hotul e prins.. dar e putin probabil sa fie prins.. deci victima o sa cada probabil vinovat, si vinovatul....

Link to comment
Share on other sites

In afara de activitatea celor din cladirea "amenintata" ar trebui sa te gandesti si la baietii trimisi sa caute nenorocita aia de bomba. Nu cred ca ti-ar trebui mai mult de 10 minute de asemenea "activitate"... Sa-ti sara inima la orice cutie, sacosa, geanta sau orice alt rahat (scuze...) gasit pe acolo... Si nici nu cred ca ai vrea sa fii in locul celor ramasi acasa (sotii, copii, parinti), sa te gandesti ca sotul//tatal/fiul e cu pulsul 200 cautand cai verzi pe pereti... Asa ca niste sanctiuni ca lumea nu stica. Poate nu 20 (e termenul maxim, cred), dar cativa ani de racoare sunt bineveniti pentru creierele astea supra-telectuale.

Link to comment
Share on other sites

Dragilor, ce am vrut eu sa spun e ca sunt bineveniti aceio 20 de ani de racoare pentru "teroristul" x-ulescu ca sa il invete minte pe viitor. Dar mi-am exprimat dar uimirea ca nu imi venea sa cred ca ne-am occidentalizat peste noapte. Daca ar fi asa nu numia la acest capitil ci la toate capitolele si vorba aia unde lege nu-i tocmeala, fie ca esti om normal fie ca esti baiat de bani gata, stiti ce bine ar fi? Si pun pariu ca cum e la noi in Romania, daca cel pe care il gasesc cu farsa este baiat de bani gata, scapa basma curata. Oricum nu cred ca ne occdentalizam asa repede peste noapte...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.