Jump to content

Agroturism în nord-estul Galaţiului?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Agroturismul in nord-estul Galatiului – solidaritate in saracie?!

Elena Udrea propune infiintarea de pensiuni agroturistice in zone dominate de o saracie lucie. Ministrul Turismului a ajuns si in nord-estul judetului Galati, in comuna Cavadinesti si in orasul Targu Bujor, unde i-a sfatuit pe localnici sa investeasca in infiintarea de pensiuni agroturistice. "Ati putea crea agroturismul. Ati putea face pensiuni pentru 10 sau 20 de turisti. Daca am aduce bani in agroturism, in mediul rural, multi dintre dumneavoastra ati putea presta agro-pensiunile. Asta ar insemna ca dumneavoastra cu familia sa prestati servicii de turism", le-a spus Elena Udrea satenilor din Cavadinesti. La Targu Bujor, mesajul a fost acelasi: faceti-va pensiuni! Problema este ca zona Cavadinesti-Beresti-Targu Bujor are ca dominanta saracia lucie. Chiar daca ar putea fi imaginata si o scena "de catalog", cu o pensiune aparuta pe o coasta de deal, la marginea unei paduri de stejar, e greu de crezut ca turistii ar da buzna. In primul rand, pentru ca ar risca sa isi "rupa" masinile pe drumurile judetene sau comunale. In al doilea rand, pentru ca saracia de care s-ar lovi la tot pasul in satele de pe malul Prutului le-ar inlocui relaxarea celor cateva zile de vacanta cu o stresanta solidaritate in saracie cu locuitorii acestor sate.

http://www.romanialibera.ro/a168433/inv ... narii.html

Link to comment
Share on other sites

Penibil.

Desi ar fi interesant de intrebat pe Lupeasca asta daca se va construi si un aeroport pe acolo. Nu a zis Basescu ca 80% din turism se face cu avionul? Daca tot nu prea sunt drumuri pana acolo, un aeroport ar fi minunat pentru milioanele de turisti care vor da buzna in Cavadinesti City!

Link to comment
Share on other sites

Agro-turism in zona Tg.Bujor, Cavadinesti ???? HA ! HA ! pai ce " uameni " sunt in zona Sucevei si nu numai, si ce " ghertoi " sunt in Zonele Tg. Bujor, unde noaptea parerea mea este ca e mai rau decat in Micro.40 . Frecventez destul de .. des zona TG. Bujor cand ma indrept catre tara si vad tot la fel de des.. tot felul de personaje care se uita la tine ca la avioane si mai sa te ia la bataie. fac un mic offtopic spunand ca.. Imi pare rau de felul cum a ajuns mediul rural la noi in zona Galatiului. Este Penibil... da, Mihai!!!

Link to comment
Share on other sites

sa facem agroturism si in Micro 40, zic

:)) Pai e cam ca la tara si mai e si ceva infrastructura. Se ajunge relativ repede... Si nici nu-ti trebuie mari investitii. Turistii vor fi serviti cu bomboane agricole caci de aceea se numeste agroturism. Animale si "animale" se intalnesc la tot pasul iar unele au cioricul gros. E un mediu propice pentru ciori (corvus corone si corvus frugilegus). Pentru ca iubitorii de rozatoare precum hamsterii sau porcusorii de Guinea sa nu duca lipsa acestora - exista specia Mickey Mouse cu muschi de cartier cunoscuta sub latinescul "Rattus Rattus".

In privinta bauturii, turistii vor fi tratati cu ... bere. Se stie ca e facuta din cereale si, invariabil, apa proaspata de izvor.

Celelalte servicii sunt incluse: masaj pe spate (cu bata), masaj facial (cu pumul peste falci) si tratament dentar (cu ranga pe dinti). Jogging-ul de intretinere va fi stimulat prin accelerari si ruperi de ritm datorate strigatelor si comportamentului neprevazut al bastinasilor dornici sa-si afirme suportul insasi ideii de agroturism.

Aceasta propunere se poate "exporta" cu succes in majoritatea cartierelor galatene. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.