Jump to content

Patru eleve rănite într-un accident cu microbuzul şcolar


dcp100168

Recommended Posts

Patru eleve şi o femeie au fost rănite într-un accident produs de şoferul unui microbuz şcolar

Şoferul unui microbuz şcolar, în care se aflau 14 copii dintr-o comună gălăţeană, a lovit în plin un autoturism care circula pe un drum principal, patru eleve şi o femeie din autoturism fiind rănite uşor, transmite corespondentul NewsIn. Accidentul s-a produs miercuri, în jurul orei 13.15, la intersecţia dintre Drumul Judeţean 251 Galaţi-Pechea-Tecuci şi Drumul Judeţean 255A. "Microbuzul şcolar, în care se aflau 14 copii, circula pe DJ 255 A, dinspre comuna Schela către satul component Negrea. La intersecţia cu DJ 251, considerat drum principal, şoferul microbuzului şcolar nu i-a acordat prioritate de trecere unui autoturism Dacia Logan, care circula regulamentar pe acest drum, şi a intrat în el", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere, comisarul Viorel Cojocaru. În urma impactului, patru eleve din microbuzul şcolar şi o femeie, pasager în autoturismul Dacia Logan, au fost rănite uşor şi transportate la spital pentru îngrijiri suplimentare. "Trei fetiţe prezintă un traumatism cranio-cerebral minor, grad zero, cu risc. A patra fetiţă are un traumatism minor la genunchiul stâng. Ele au fost transportate la Spitalul de Pediatrie 'Sf. Ioan' din Galaţi. Femeia din Logan a suferit un traumatism toracic minor şi a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Ap. Andrei', pentru investigaţii amănunţite", a afirmat, miercuri, dr. Angel Trifan de la SMURD. Vinovat de producerea accidentului este şoferul microbuzului şcolar, Ionel Badiu, de 34 de ani, care nu a respectat regimul de prioritate. "Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi i s-a reţinut permisul de conducere", spus comisarul Viorel Cojocaru.

Link to comment
Share on other sites

Sancţiuni după accidentul de la Schela

* Ionel Bădiu, şoferul microbuzului şcolar, implicat într-un accident ieri, la Schela, riscă să-şi piardă locul de muncă.

Contactat telefonic, inspectorul şcolar general, Doru Resmeriţă a spus că va merge până la desfacerea contractului de muncă al şoferului, după ce se va stabili cu exactitate gradul său de vinovăţie: „ Dacă se va stabili că directorul şcolii a primit reclamaţii de la părinţi în ceea ce priveşte comportamentul şoferului şi nu a luat nicio măsură, inclusiv acesta riscă sancţiuni grave”.

Primarul din Schela, Iacov Bărceanu, spune că Ionel Bădiu este angajat al şcolii de aproximativ un an şi jumătate şi că nu era tocmai angajatul perfect: „Ştiu că a mai avut mici probleme, dar niciodată nu fusese implicat într-un accident de când conduce microbuzul şcolar”, a declarat primarul comunei Schela, Iacov Bărceanu. Totuşi edilul a încercat pe undeva să disculpe neatenţia şoferului:” Şi copiii atunci când sunt în microbuz trebuie să aibă un comportament adecvat. Nu este uşor să te uiţi, şi la drum, şi la ce fac ei în spate”, a mai spus el.

Până se va repara microbuzul şcolar, primăria a închiriat autobuz pentru transportul elevilor.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... chela.html

Link to comment
Share on other sites

S-a reluat transportul şcolar pentru copiii din comuna Schela

În urma accidentului în care a fost implicat microbuzul Şcolii Schela, conducerea unităţii de învăţământ a găsit o soluţie pentru a se asigura transportul elevilor. ”Începând de joi, 29 octombrie, directoarea Şcolii Schela, împreună cu primarul comunei au găsit o soluţie pentru transportul elevilor, folosind un autocar de la Schela Petrol, cu 40 locuri. În acest fel toţi copiii pleacă din Negrea la aceeaşi oră şi ajung în Negrea în aceleaşi condiţii. Ei vor merge la şcoală cu autocarul. Primarul comunei, Iacov Bărceanu, a solicitat închirierea autocarului pentru transportul copiilor pe toată perioada cât nu va putea fi folosit microbuzul, deci nu se vor înregistra absenţe de la ore”, a declarat inspectorul Nicoleta Crânganu, purtătorul de cuvânt al ISJ Galaţi. De asemenea, Consiliul de Administraţie al şcolii a hotărât ca reparaţia microbuzului să fie suportată de către şoferul Badiu Ionel şi că acesta nu va mai conduce acest microbuz.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=12

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.