Jump to content

Pescuit la Zătun


dcp100168

Recommended Posts

Pescuit cu 100 de lei la Zătun

Pescarii şi orice amator ocazional al pescuitului vor putea să intre din nou la baza de la Zătun şi să pescuiască, în maxim o lună. Preşedintele CJ a declarat că speră ca în weekendul viitor să reinaugureze baza de la Zătun, închisă de mai mult timp. Amatorii pescuitului vor fi nevoiţi să plătească 100 de lei pentru o zi de pescuit şi să mai adauge şi 10 lei dacă vin cu automobilul. Captura maximă ce poate fi scoasă din baza ce împrejmuieşte lacul este de 5 kg de peşte sau un singur peşte, în cazul în care acesta cântăreşte mai mult de limita anterior amintită.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

:o Cam scump peştele de la Zătun! Tare mi-e că au fixat preţul ăsta ca să rămână tot "cu circuit închis"...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

S-a redeschis Zătunul!

Zona dedicată pescuitului a fost amenajată corespunzător competiţiilor sportive, având în acelaşi timp spaţii corespunzătoare petrecerii timpului liber. Exsită chioşcuri, umbrare, grătare, flori, coşuri de gunoi. Piesa de rezistenţă a spaţiului de recreere este reprezentată de fântâna arteziană. Pescarii care vor dori să îşi întindă firul undiţelor la Zătun vor avea de achitat o taxă de 100 de lei pentru pescuit şi o taxă de parcare de 20 de lei. Sumele încasate vor fi utilizate pentru diversificarea speciilor de peşti existente. Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului, a precizat că intenţionează ca Zătunul să găzduiească pe viitor competiţii sportive. Chebac a precizat, legat de această chestiune: "Toţi banii care vor fi încasaţi din taxa de pescuit şi taxa de parcare vor fi investiţi pentru diversificarea speciilor şi cantitatea de peşte va fi mărită prin populări. Spun acest lucru pentru că, dacă nu vom avea aici şi trofee, înseamnă că ne-am zbătut degeaba".

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Două zile de pescuit moacă!

Zătun – zonă liberă… la peşte

* Astăzi şi duminică, fără taxă * Bonus: un adevărat spectacol – popularea cu puiet de peşte a bălţii *

„Vreau să-i anunţ pe toţi gălăţenii că sâmbătă şi duminică se va face pescuit sportiv şi recreativ cu scutire de taxă, dar în acelaşi timp prin refacerea bălţii prin repopulare. Voi aduce circa trei tone de peşte, în două etape”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, după şedinţa de joi seara a Consiliului. „Amenajarea piscicolă de la Zătun va beneficia în acest sfârşit de săptămână (31 octombrie şi 1 noiembrie) de o nouă populare cu peşti”, scrie şi în comunicatul primit ulterior din partea CJ la redacţie. Mai aflăm că puietul va fi adus de la Ferma Piscicolă de la Fălticeni. Este vorba despre o specie sălbatică de crap, „Cteno”, care nu trebuie hrănită artificial: mănâncă stuf. Excelent la vreme de criză! „Aceştia sunt nişte peşti deosebit de vioi iar când sunt capturaţi opun o mare rezistenţă, în timpul drilului. Greutatea crapului cteno, care va popula amenajarea de la Zătun, va atinge, ca greutate, 3-7 kg. Tot aici, va ajunge de la Fălticeni, şi crapul românesc, cu o greutate, cuprinsă între 1,5 şi 4 kilograme”.

Reamintim că, exceptând cele două zile de libertate, taxa de intrare la pescuit cu două undiţe şi două cârlige este 100 lei, iar taxa de parcare, 10 lei. Pescarii au dreptul să ia 5 kg din peştele prins, format din mai multe piese, sau o singură piesă de 5 kg.

http://www.viata-libera.ro/articol-Zatu ... ste_2.html

Link to comment
Share on other sites

Peste o tona de crap, scoasa la "concurs" intr-un lac din Galati!

I-au sorbit din priviri si i-au imaginat ba plachie, ba-n malai sau direct in ciorba, dar tot nu s-au putut apropia de ei. Aceasta a fost tortura la care au fost supusi pescarii adunati pe malul unui lac de langa Galati. Acolo, administratorii au adus peste o tona de crap, numai unul si unul, ca sa populeze balta. Senzatii tari. Asta le promit administratorii lacului pescarilor dornici de trofee. Asa ca au populat lacul cum mult crap CTENO. Este o specie mai puternica si mai rapida. Astfel cei care vor avea norocul sa-i prinda in carlig vor munci ceva pana sa-i aduca la mal. Balta avea oricum peste. Pentru a-i incuraja, insa, pe amatorii de pescuit, administratorii au adus sambata inca o tona de crap. Mai toate exemplarele trec de trei kilograme, ajungand si pana la sase. Pestele a fost adus de la Falticeni, in niste bazine speciale. Pe mal, pofticiosii s-au strans ciorchine sa vada minunea si au visat cu ochii mari la ziua in care vor trage la mal un astfel de exemplar. Balta de langa Galati este administrata de Consiliul Judetean si recent a fost deschisa pentru public.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/pes ... alati.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Populare cu peşte la balta Zătun

Consiliul Judeţului Galaţi a făcut o nouă populare cu peşte la balta Zătun. Astfel, 500 de kg de crap cosaş au fost aduse în baltă. Specia de crap cosaş este specifică bălţilor cu stuf, hrănindu-se cu vegetaţia abundentă de pe marginea lacului. Acţiunea vine să completeze programul de populare cu peşte a bălţii Zătun început în urmă cu două săptămâni. Popularea cu peşte va continua în perioada următoare când vor fi aduse exemplare frumoase de crap românesc.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Populare cu peşte la Zătun

Serviciul Judeţean de Administrare a Domeniului Public Privat a populat Balta Zătun cu 1.200 de kilograme de crap. Fiecare exemplar, adus de la Iaşi, cântăreşte între două şi 12 kilograme.

Apostol Picu Roman, directorul instituţiei, afirmă că a ales pentru repopulare crapul, pentru ca le oferă cele mai mari satisfacţii pescarilor. Gălăţenii care doresc să pescuiască la Balta Zătun trebuie să achite suma de 100 lei pentru fiecare zi de pescuit.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/AsearaPopulare-Zatun_0_458354305.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.