Jump to content

Nave croate pentru Poliţia de Frontieră


dcp100168

Recommended Posts

Finanţele vor să cumpere de la croaţi 20 de ambarcaţiuni pentru Poliţia de Frontieră

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a semnat un contract în valoare de aproape patru milioane de euro prin Facilitatea Schengen, cu firma croată Tehnomont, privind fabricarea a 20 de ambarcaţiuni de patrulare şi intervenţie destinate Poliţiei de Frontieră (PFR). Contractul se derulează în cadrul proiectului RO-FSCH 18: "Întărirea controlului la frontierele externe prin creşterea mobilităţii navale şi terestre", ce prevede modernizarea subsistemului de mobilitate navală şi terestră a Poliţiei de Frontieră, pentru a asigura controlul şi supravegherea eficiente ale frontierelor, se arată într-un răspuns la Poliţiei de Frontieră, citat de Mediafax. Documentul a fost semnat de reprezentanţii Oficiului de Plăţi şi Contractare PHARE – Ministerul Finanţelor Publice, având ca organism intermediar Direcţia Schengen - Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de Compania Tehnomont Brodogradiliste din Croaţia. Valoarea totală a contractului este de 3,7 milioane de euro, iar durata acestuia este de 11 luni şi 25 de zile de la data semnării lui (6 octombrie 2009 - n.r.). Fondurile au fost alocate prin Facilitatea Schengen, ce reprezintă un instrument temporar pentru sprijinirea Bulgariei şi a României în perioada dintre data aderării şi sfârşitul anului 2009, în vederea finanţării acţiunilor la noile frontiere externe ale Uniunii, pentru punerea în aplicare a acquis-ului Schengen şi pentru controlul frontierelor.

Cele 20 de ambarcaţiuni vor ajunge la Inspectoratele Poliţiilor de Frontieră din Botoşani, Iaşi, Galaţi, Vaslui, Tulcea, Mehedinţi şi Caraş-Severin. Navele vor avea aproximativ 7 metri lungime şi 2,5 de metri lăţime, vor putea transporta minimum şase persoane, inclusiv echipajul, vor atinge viteza maximă de 40 de kilometri la oră, iar autonomia vitezei de croazieră va fi de aproximativ patru ore, potrivit clauzelor din contract.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.