Jump to content

Romii sunt acuzaţi că îşi învaţă copiii să fure

Recommended Posts

Posted

Romii sunt acuzaţi că îşi învaţă copii să fure

Unii reprezentanţi ai comunităţii internaţionale susţin că familiile de ţigani îşi abandonează odraslele sau îi „specializează” pe furturi. Din ce în ce mai mulţi oficiali din străinătate arată cu degetul către comunitatea de etnie romă când vine vorba despre modul în care îşi cresc copii. S-a ajuns, în anumite cazuri, chiar ca justiţia să acuze deschis ţiganii că îşi neglijează copii sau îi învaţă să fure.

Replica nu s-a lăsat aşteptată. „Asemenea afirmaţii reprezintă rasism. A făcut cineva un studiu să constate aşa ceva ? Dacă s-ar face o asemenea analiză, s-ar constata că numărul persoanelor de etnie romă care comit infracţiuni este neglijabil. Majoritatea romilor sunt oameni de bună credinţă, care îşi educă copii şi nicidecum nu îi abandonează sau îi învaţă să fure”, ne-a declarat Viorica Gotu, reprezentantul Biroului Judeţean pentru Romi, care funcţionează pe lângă Prefectura Galaţi.

În momentul de faţă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului nu are o situaţie a abandonurilor în rândul familiilor de ţigani şi deci nu poate fi făcută o apreciere în acest sens. Am discutat cu un cetăţean de etnie romă, tatăl a trei copii, care este revoltat de reacţia occidentalilor. „Nimic din ce se spune despre noi nu este adevărat. Vinovaţi sunteţi voi, românii, pentru că aveţi asemenea prejudecăţi şi le duceţi cu voi în afara ţării. Eu sunt mediator sanitar şi am trei copii. Le-am dat o educaţie şi îi învăţ să urmeze un drum în viaţă. În comunitatea mea nu am auzit să îşi abandoneze cineva copii”, ne-a declarat Vasile Budişteanu.

Şi totuşi cazul Mailat n-a fost creat de prejudecaţi.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... -fure.html

Posted
„Asemenea afirmaţii reprezintă rasism.
numărul persoanelor de etnie romă care comit infracţiuni este neglijabil
Majoritatea romilor sunt oameni de bună credinţă, care îşi educă copii şi nicidecum nu îi abandonează sau îi învaţă să fure”
„Nimic din ce se spune despre noi nu este adevărat. Vinovaţi sunteţi voi, românii,

Reactia clasica...

Si marmota invelea ciocolata in staniol, nu?

Ei sint mai buni ca nemtii, muncitori si pasnici, ce are lumea cu ei???

Posted

depinde cum judecam persoanele..ca si romaniii fura, si romanii fac prostii, nu numai tiganii....

Tiganii care au un servici, un acoperis asupra capului si au cat de cat o minima in educatie sunt sigura ca nu isi invatza copii sa fure, dar cei care nu, cu siguranta...si vina nu e a lor...ci a celor care i-au crescut si aceia la randul lor la fel... ... parerea mea

Posted

Cind o sa vad in alte tari macar jumatate din toleranta existenta in RO fata de toti hotii si tilharii, o sa fiu foarte tolerant si eu.

Pina atunci, la noi e raiul pe pamint. Daca iti da in cap si ii dai si tu, tu esti ala care intra la pirnaie. Daca iti intra in casa sa te fure si-l prinzi si-l retii, iar intri la pirnaie pentru retinere ilegala (caz intimplat pe bune).

Nu ma refer la tigani in special, sint de acord ca mai sint si oameni cumsecade printre ei. Ma refer la toata pleava nenorocita care ne-a incalecat cu complicitatea unor legi strimbe si a unei politii si justitii corupte.

Deci da, noi romanii sintem de vina... Solutia in extremis e sa facem brigazi si sa platim ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.

Stiu, din nou e ilegal. Legal e sa ni se dea in cap, sa ne aparam insa nu mai este.

Pe banii mei astia fac Dreptul in pirnaie...

Posted

Asta pentru ca la noi rasismul este prost inteles. La noi in special e o moda sa critici pe un om ca-i rasist numai daca il faci pe tigan, tigan sau pe afro-american, negru. Rasismul in sine este un concept tampit si bolnav care trebuie mult adaptat conceptului zilei de astazi pentru ca nu mai exista sclavie. Cel putin in tara noastra nu a existat sclavie sau persecutare a vreunui minoritar. Marginalizare sociala poate ca da, dar marginalizati social suntem noi romaniii fata de tigani pentru ca nenorocitii astia au mai multe drepturi ca noi. Cand un tigan este in sala de judecata , avocatul lui are un mare atu .... si anume spune ca-i discriminat rasial si gata ... apar privilegiile. Conceptul de discriminare trebuie neaparat adaptat astfel ne va lua dracu' cel putin pe noi romanii. Poate va aduceti aminte inainte de a intra in ue cum ne auzau tarile din ce ca suntem rasisti blablabla. Acum chiar ma bucur ca tiganii le-au invadat tara si sa ne dea lectii cei din tarile membre ce cum sa ne comportam cu molima asta umana venita din india. Daca ar fi dupa mine .. i-as pune la munca in ocna

Posted

De ce au ajuns tiganii sa fie discriminati?DEGEABA?Nu prea cred.Probabil ca sunt si oameni cinstiti dar mai rar.M-am saturat sa fiu amenintata si scuipata pe strada ca nu i-am dat o gura de suc sau ca nu i-am dat 50 de bani.Sunt destui hoti si batausi romani..nu mai avem nevoie si de altii.

Posted

Normal ca nu mai avem nevoie si de altii. Problema e ca deja sunt prea multi, si prea multi din ei au voturi negative din simplul motiv ca fura si ca astia micii iau tot ce e " mai bun " de la stimatii ... Va invit sa vizionati ceva comic... legat de rasism... ma rog astia 2 in cauza sunt analfabeti saracii amandoi, dar ca fapt de vers.

http://www.youtube.com/watch?v=WK1DdFcQ-PU

Posted

Dupa clipul asta am devenif fan sexy braileanca frate :d/ . Poate ea este cea care va declansa revolutia si sa-i trimitem pe nespalatii astia in india de unde au venit =))

Posted
Cel putin in tara noastra nu a existat sclavie sau persecutare a vreunui minoritar

Daca rectifici NU A EXISTAT in NU EXISTA, te cred. Altfel, vin si te bat la fund cu cartea de istorie.

Ce ma amuza (la modul scirbit) la onor coana europa e ca in anii 1990 puneau tunurile pe noi cum ca sintem naspa si ii asuprim pe tigani.

Acum, cind gusta si ei deliciile de care avem noi parte, au cotit-o ca la Ploiesti si dau pe dinafara de xenofobie. Mai au un pas (mic) pina la intoleranta, vezi cazul Italiei.

Posted
Cel putin in tara noastra nu a existat sclavie sau persecutare a vreunui minoritar

Daca rectifici NU A EXISTAT in NU EXISTA, te cred. Altfel, vin si te bat la fund cu cartea de istorie.

Ce ma amuza (la modul scirbit) la onor coana europa e ca in anii 1990 puneau tunurile pe noi cum ca sintem naspa si ii asuprim pe tigani.

Acum, cind gusta si ei deliciile de care avem noi parte, au cotit-o ca la Ploiesti si dau pe dinafara de xenofobie. Mai au un pas (mic) pina la intoleranta, vezi cazul Italiei.

cu mentiunea ca, pentru italieni, ca si pentru englezi acu cativa ani - rrom - roman, tot un dreaq! ~X(

Posted

D-nule Taxon.. ca bine zici.

Legumix ce te face sa crezi ca pentru italieni nu este acelasi lucru si acum? Cand e vorba de romani in Italia se gandesc toti la tigani. Cand e vorba de Tigani in Italia se gandesc la Romani... e ceva !

Posted

Ma refeream strict la tara noastra. Rectific doar ca noi in tara noastra suntem ,,sclavii'' altora (americanii si alti straini) si in curant pe trendul asta de discriminare rasiala, aproape am ajuns sclavii tiganilor. Cand ma refeream ca suntem ,,sclavii'' altora ma gandeam la faptul ca un cetatean strain are mai multe facilitati fata de un roman ca sa aibe o afacere aici (scutiri de la unele taxe). De asta in tara noastra, marea majoritate a strainilor au venit aici pentru afaceri si nu ca sa munceasca pe cand cu noi mai greu. Si daca vedeti in cazul orasului nostru, va dau un exemplu de patroni staini : turcii de la beyler. Avand facilitati si profitand de lacunele legilor noastre de cacat uitati ce au facut. Au nenorocit o gramada de oameni si au exploatat pana la sclavie angajatii de la acea firma.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.