Jump to content

Aniversarea sopranei Liliana Dumitrache


dcp100168

Recommended Posts

Daruri muzicale, la aniversarea sopranei Liliana Dumitrache

Prieteni, foşti colegi de şcoală sau de scenă, profesori de canto, toţi i-au fost alături, săptămâna trecută, sopranei Liliana Dumitrache, la întâlnirea de suflet cu Galaţiul. Născută pe aceste meleaguri, artista Liliana Dumitrache şi-a împlinit cariera muzicală în Capitală, fără să aibă prilejul să mai revină, până vinerea trecută, în oraş. La aniversarea unei vârste percepute, poate, ca un moment de bilanţ (55 de ani), Liliana Dumitrache şi-a dorit o reîntâlnire cu oamenii dragi, cărora le-a adus, în dar, un concert la Liceul de Artă.

Cine este Liliana Dumitrache?

De altfel, legăturile rupte în urmă cu atâta amar de vreme s-au restabilit firesc prin intermediul muzicii, principalul liant cu oamenii pe care i-a cunoscut la Galaţi. Născută în localitatea Nămoloasa, fiică a celui care a fost prof. Florică Dumitrache, dirijor al corului din localitate, soprana a absolvit Şcoala Normală „Costache Negri” (actualul Colegiu Pedagogic). A urmat în Galaţi cursurile Şcolii Populare de Artă (prof. Elena Patrichi), apoi s-a specializat în Canto clasic, la Conservator. A fost prim-solistă la fostul Teatru Muzical din Braşov, apoi la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” şi la Opera Naţională Bucureşti. Cu spectacolele în care a evoluat („Traviata”, „Madama Butterfly”, „Don Giovanni”, printre altele) a realizat numeroase turnee pe scenele din ţară şi din Europa. Din 2003, moment în care s-a retras la pensie, este profesor colaborator la Liceul de Muzică „G. Enescu” din Bucureşti, actualmente doctorand în Muzicologie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Daru ... che_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.