Jump to content

Avocat arestat la Galaţi pentru trafic de influenţă


dcp100168

Recommended Posts

Un avocat din Baroul Bucureşti a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă

Curtea de Apel Galaţi a emis, vineri, un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Sever Teodorescu, avocat în cadrul Baroului Bucureşti acuzat că a pretins de la o persoană arestată preventiv suma de 30.000 de euro, pentru a interveni pe lângă magistraţii care judecau dosarul acesteia. Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurorii anticorupţie, în perioada mai-noiembrie 2009, avocatul Sever Teodorescu a pretins de la o persoană arestată preventiv suma totală de 30.000 euro, pentru a interveni pe lângă judecătorii care ar fi trebuit să-i judece dosarul, în scopul obţinerii eliberării, potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA. Din banii pretinşi, avocatul a primit suma de 1.000 lei şi 500 euro. Avocatul Sever Teodorescu a fost prins în flagrant pe 5 noiembrie, în momentul când primea 5.000 euro, reprezentând o altă tranşă din suma pretinsă. În aceeaşi zi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea avocatului pentru 24 de ore, iar vineri, Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea sa pentru 29 de zile. Procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Galaţi efectuează în continuare cercetări în cauză.

Link to comment
Share on other sites

Procurorii de la Serviciul Teritorial Galati al Directiei Nationale Anticoruptie l-au prins in flagrant pe avocatul Sever Teodorescu, de la Baroul Bucuresti, in timp ce lua mita 5.000 de euro pentru a interveni pe langa judecatori pentru a obtine eliberarea unei femei aflate in arest preventiv. Potrivit ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurorii DNA, "in perioada mai-noiembrie 2009, avocatul Sever Teodorescu a pretins de la persoana aflata in arest preventiv suma totala de 30.000 euro, pentru a interveni pe langa judecatorii care ar fi trebuit sa-i judece dosarul, in scopul obtinerii eliberarii". Din banii pretinsi, Teodorescu a primit suma de 1.000 lei si 500 euro. Dupa ce i-a platit acesti bani, femeia arestata i-a anuntat pe procurorii DNA, care l-au pus sub supraveghere pe avocat si au organizat flagrantul. Zilele trecute, el a revenit la Galati si a fost prins, in flagrant, pe 5 noiembrie, in momentul cand primea alti 5.000 de euro, ce reprezentau o noua transa din suma pretinsa. Procurorii DNA au dispus retinerea lui Sever Teodorescu pentru 24 de ore si l-au prezentat instantei de la Curtea de Apel Galati, care a dispus arestarea sa pentru 29 de zile. Cercetarile sunt continuate de procurorii de la DNA Galati. Teodorescu este membru al Baroului Bucuresti din 1999 si este cunoscut ca avocatul "clanului Geamanu", dupa ce i-a aparat pe cei din aceasta grupare in procesul in care acestia erau acuzati pentru furtul masinii lui Gigi Becali. Maine va fi convocat Consiliul Baroului Bucuresti pentru a decide suspendarea lui Sever Teodorescu din functia de avocat.

Sursa: Romania Libera

Link to comment
Share on other sites

Avocatul arestat vineri spune ca seful DNA Galati i-ar fi propus sa o denunte pe Lidia Barbulescu

Avocatul arestat vineri la Galati, cel care i-a aparat in mai multe randuri pe membrii clanului "Gemenii", a spus, luni, in fata instantei supreme, ca procurorul sef al DNA Galati, Gheorghe Ivan, i-ar fi propus sa "il dea" pe presedintele interimar al ICCJ, in schimbul cercetarii in libertate, transmite Mediafax.

Completul de trei judecatori de la instanta suprema a dezbatut, luni, recursul formulat de avocatul Sever Teodorescu, pe numele caruia Curtea de Apel Galati a emis vineri un mandat de arestare preventiva, pentru 28 de zile, la propunerea DNA - structura galateana. Astfel, in timpul declaratiei pe care a dat-o, luni, in fata celor trei judecatori, avocatul Teodorescu, a denuntat, printre altele, o propunere pe care procurorul sef de la DNA Galati, Gheorghe Ivan, i-ar fi facut-o. In fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, Teodorescu a declarat ca Ivan i-ar fi propus "sa o dea pe Lidia Barbulescu pentru ca el sa se judece liber". "Procurorul Gheorghe Ivan mi-a spus ca daca o dau pe doamna Lidia Barbulescu, eu pot sa ma judec liber". Referitor la aceasta propunere ce ar fi fost facuta de Gheorghe Ivan, avocatul Sever Teodorescu a aratat ca nu a inteles-o, explicand magistratilor instantei supreme ca el nu a luat niciodata telefonic legatura cu vreun magistat, nici de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (condusa interimar de judecatoarea Lidia Barbulescu, propusa pentru ocuparea postului de catre Consiliul Superior al Magistraturii - n.r.) si nici de la Curtea de Apel Galati. In plus, a mai aratat Teodorescu, din interceptarile telefonice, ale caror transcrieri stau la baza acuzatiilor pe care procurorii DNA i le aduc, nu ar reiesi, in mod concret, decat faptul ca banii "pomeniti au reprezentat onorariul pe care el trebuia sa il primeasca pentru a face apararea denuntatoarei Georgeta Craita".

Teodorescu a afirmat ca s-a deplasat la Galati exclusiv pentru a studia dosarul femeii, apoi urmand a decide daca va prelua cazul acesteia. "Eu am spus denuntatoarei ca eliberarea se va face la ICCJ pentru ca vroiam sa invoc o decizie a acestei instante, acesta fiind si atuul pe care nu i l-am dezvaluit nici macar clientei. Discutiile mele cu denuntatoarea au fost strict in limitele mandatului si in limitele legii", le-a mai aratat Teodorescu judecatorilor.

Avocatul acestuia, decanul Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu, care l-a aparat pro bono pe colegul sau, a aratat ca DNA nu putea folosi ca probe interceptari ale discutiilor dintre avocat si client. Iordachescu a aratat ca astfel s-a incalcat Legea confidentialitatii dintre avocat si client. Acesta a aratat ca prin depunerea acestor interceptari la dosarul cauzei procurorii au incalcat Legea 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, precizand ca reglemetarile acestei legi primeaza in fata normelor Codului de procedura penala, intrucat legea invocata este o lege speciala. Un alt avocat care l-a reprezentat pe Teodorescu le-a aratat magistratilor ca probele aduse de procurori nu denota in niciun fel pericolul social concret pe care il reprezinta clientul sau.

In replica, procurorul DNA a aratat ca din interceptari ar reiesi ca denuntatoarea ar mai fi avut alti "sase, sapte" avocati, inainte de Teodorescu, dar care nu ar fi putut sa o ajute in sensul dorit de aceasta. Tot procurorul a aratat ca in lumea avocaturii exista doua tipuri de avocati: cei care intra in sala sa-si apere clientii si cei care au "relatii", aratand ca Teodorescu ar face parte din cea de-a doua categorie. Procurorul a subliniat ca Teodorescu reprezinta un pericol social concret si ca limitele de pedeaspa in cazul acestuia sunt mari.

Instanta suprema urmeaza sa ia o decizie cu privire la cele cerute de Teodorescu, aparatorii sai si de procurorul DNA.

Sever Teodorescu a fost arestat, vineri, pe o perioada de 28 de zile, pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a pretins de la o persoana, arestata preventiv, 30.000 de euro pentru a interveni pe langa judecatori sa il elibereze.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Galati il cerceteaza pe Teodorescu, avocat in Baroului Bucuresti, pentru trafic de influenta, potrivit unui comunicat remis, vineri, de DNA. Potrivit procurorilor anticoruptie, in perioada mai - noiembrie, Sever Teodorescu, in calitate de avocat, a pretins de la o persoana denuntatoare, Georgeta Craita, aflata in arest preventiv, 30.000 de euro. In schimbul banilor, Sever Teodorescu a promis ca va interveni pe langa magistratii care judecau dosarul in care denuntatorul are calitatea de inculpat, pentru a-l elibera din arest. Din banii pretinsi, avocatul a primit 1.000 de lei si 500 de euro. Sever Teodorescu a fost prins in flagrant delict, joi, cand primea 5.000 de euro. Procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar vineri, Curtea de Apel Galati a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva pentru 28 de zile.

http://www.romanialibera.ro/a169540/avo ... lescu.html

Link to comment
Share on other sites

Avocatul clanului Geamănu rămâne în arest

Înalta Curte de Casaţie și Justiţie a respins, luni, recursul avocatului Sever Teodorescu, menţinând decizia de arestare a acestuia pentru 29 de zile, în dosarul în care este acuzat că a pretins de la o persoană suma de 30.000 de euro, pentru a interveni la magistraţii care judecau dosarul acesteia. Sever Teodorescu este unul din avocaţii membrilor clanului condus de Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu, grupare implicată şi în furtul maşinii lui George Becali. Curtea de Apel Galaţi a emis, vineri, 6 noiembrie, un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Sever Teodorescu, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, însă decizia nu era definitivă.

Link to comment
Share on other sites

Avocatul clanului Geamănu pledează nevinovat

* Sever Teodorescu a încercat să îi convingă pe judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi că a cerut cei 5.000 de euro cu titlu de onorariu pentru reprezentarea denunţătoarei în justiţie.

Avocatul clanului Geamănu, implicat în scandalul furtului maşinii lui Gigi Becali, le-a declarat judecătorilor gălăţeni că banii primiţi de la denunţătoare erau o primă tranşă din onorariul cerut pentru a o reprezenta în procesul penal în care este inculpată. Sever Teodorescu a susţinut că urma să îi elibereze chitanţă pentru cei 5.000 de euro primiţi de la poliţistul sub acoperire, dar nu a mai apucat întrucât a fost arestat de DNA.

Cine este denunţătoarea?

Întrebarea care este pe buzele tuturor este: cine a formulat denunţul la DNA ? Vicepreşedintele Curţii de Apel Galaţi, judecătoarea Irina Boldea, ne-a declarat că femeia misterioasă este Georgeta Crăiţă, un controversat om de afaceri, judecată în prezent într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi participare la constituirea unui grup infracţional organizat. Georgeta Crăiţă a fost condamnată, în primă instanţă, la 17 ani de închisoare, la începutul anului 2009, alături de alte patru persoane pentru o „ţeapă” de aproximativ 700.000 de lei dată unui număr de 13 firme din întreaga ţară. Grupul infracţional se folosea de file cec fără acoperire, dar şi de nume şi calităţi mincinoase pentru a achiziţiona mărfuri prin intermediul unei societăţi gălăţene.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... novat.html

Link to comment
Share on other sites

Avocatul clanului Geamănu, turnat de o escroacă

Denunţătoarea care l-a trimis după gratii pe avocatul clanului Geamănu este implicată în numeroase afaceri ilegale. Georgeta Crăiţă a fost condamnată la 17 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Georgeta Crăiţă poate spune că le-a făcut pe toate. Femeia, care l-a denunţat zilele trecute pe avocatul Sever Teodorescu la DNA, a intrat în afaceri, iar apoi s-a gândit că e mai simplu să îşi înşele partenerii de afaceri, decât să facă bani cinstit. Una din cele mai mari escrocherii, pusă în scenă de afacerista gălăţeană a avut loc la Constanţa. Împreună cu administratorul SC Mozaic SRL, Mugurel Lupu, femeia a înşelat mai multe societăţi comerciale prin emiterea de file CEC şi bilete la ordin fără acoperire. Firma Mozaic figura doar în acte, deoarece, în realitate, nu avea activitate şi era utilizată doar ca paravan pentru afacerile ilegale ale celor doi. Georgeta Crăiţă a achiziţionat astfel materiale de construcţii şi instalaţii sanitare în valoare de peste 800.000 de lei împreună cu partenerul său de fărădelegi. Pentru a crea aparenţa de legalitate, cei doi s-au folosit de două cărţi de identitate falsificate. Femeia a fost arestată într-un apartament din Constanţa, unde locuia fără forme legale. A fost acuzată de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Afacerea de la Constanţa era doar vârful aisbergului. Anchetatorii şi-au pus mâinile în cap după ce au început să curgă

plângerile penale împotriva Georgetei Crăiţă. Numeroşi patroni din întreaga ţară reclamau înşelăciuni similare. Alături de consortul său, Gheorghe Dan Valentin, femeia a înfiinţat la Galaţi firma Crossroad SRL, prin intermediul căreia au fost achiziţionate mărfuri în valoare de aproximativ 700.000 de lei. În total, este vorba de 13 societăţi ţepuite, ai căror administratori au descoperit ulterior că falşii parteneri de afaceri s-au folosit de nume şi calităţi mincinoase pentru a-i păgubi.

La începutul acestui an, Tribunalul Galaţi a condamnat-o pe Georgeta Crăiţă la 17 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi constituire a unui grup infracţional organizat. Femeia a atacat cu apel decizia instanţei gălăţene, iar până la finalizarea procesului său, a formulat un denunţ la DNA împotriva avocatului Sever Teodorescu, cunoscut mai ales pentru reprezentarea în justiţie a membrilor clanului Geamănu, acuzaţi de furtul maşinii lui Gigi Becali.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... roaca.html

Link to comment
Share on other sites

Avocatul Teodorescu rămâne în arest

Cunoscutul avocat bucureştean Sever Teodorescu rămâne în continuare în arest. Curtea de Apel Galaţi a respins ieri cererea formulată de către avocat, după ce solicitarea de recurs la măsura arestării preventive fusese respinsă la rândul său. "În urma şedinţei de astăzi, cererea de eliberare sub control judiciar prin sentinţa penală 219 a fost respinsă. Urmează ca arestatul să achite cheltuieli de judecată în valoare de 30 de lei", a declarat Irina Boldea, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi.

Teodorescu a ajuns după gratii după ce, susţin procurorii DNA Galaţi care au instrumentat cazul, în perioada mai - noiembrie a anului acesta, a fi pretins de la o persoană denunţătoare, aflată în arest preventiv, suma de 30.000 de euro. În schimbul acestor bani, el promitea că va interveni pe lângă magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care judecau dosarul în care denunţătorul are calitatea de inculpat, pentru a-l elibera din arest. Cea arestată, Georgeta Crăiţă, a făcut însă denunţ la DNA, iar avocatul a fost prins pe 12 noiembrie în flagrant, în timp ce primea 5.000 de euro.

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar Curtea de Apel Galaţi a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

http://www.viata-libera.ro/articol-Avoc ... est_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Avocatul Teodorescu, judecat pentru trafic de influenţă

* În cauză, a fost trimisă în judecată şi Ionica Aurelia Blănaru *

De la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi a plecat luni spre instanţa de judecată dosarul cauzei în care este implicat Sever Teodorescu, avocat în Baroul de Avocaţi Bucureşti. Acesta, conform procurorilor de caz, în perioada mai-noiembrie 2009, a pretins sume de bani de la martora denunţătoare Georgeta Crăiţă pentru a interveni pe lângă judecători de la Curtea de Apel Galaţi, care soluţionau dosarul în care martora denunţătoare are calitatea de inculpat, în scopul obţinerii eliberării sale din Penitenciarul Galaţi. Avocatul a acceptat promisiunea oferirii sumei de 30.000 euro transmisă prin intermediul învinuitei Ionica Aurelia Blănaru, în scopul menţionat anterior şi a şi primit două tranşe (1.000 şi 2.150 lei), echivalentul a 500 de euro.

Avocatul Sever Teodorescu este acuzat acum de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. În acelaşi timp, Ionica Aurelia Blănaru, învinuită în dosar, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Avoc ... nta_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Avocatul clanului interlop Geamănu rămâne în puşcărie

Avocatul clanului interlop Geamănu, implicat în scandalul furtului maşinii lui Gigi Becali, nu recunoaşte nici una dintre acuzaţiile care i se aduc de procurorii anticorupţie gălăţeni. Reamintim că Sever Teodorescu, avocat în Baroul de Avocaţi Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA Galaţi pentru trafic de influenţă.

Din rechizitoriu reiese că în perioada mai-noiembrie 2009, avocatul a pretins suma totală de 30.000 euro de la Georgeta Crăiţă, un controversat om de afaceri, pentru a interveni pe lângă magistraţii care îi judecau dosarul cu scopul eliberării sale. Femeia este în prezent arestată preventiv. Avocatul a primit suma de 1.000 lei şi 500 euro, iar pe 5 noiembrie 2009 DNA Galaţi a organizat un flagrant, în urma căruia Teodorescu Sever a fost surprins în momentul când primea suma de 5.000 euro în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă judecători.

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au luat din nou în discuţie menţinerea în arest a avocatului bucureştean, iar decizia acestora a fost să prelungească mandatul de arestare preventivă a bărbatului.

Nu mai vrea să fie judecat la Galaţi

Colegii de breaslă ai avocatului Teodorescu fac tot posibilul pentru a obţine judecarea acestuia la o altă instanţă din ţară. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca o cerere în cursul săptămânii viitoare, prin care avocatul din Baroul Bucureşti vrea ca procesul să fie strămutat de la Curtea de Apel Galaţi la o altă instanţă din România. Apărătorul doreşte în primul rând să fie judecat în libertate, iar avocaţii care îl apără au recurs la toate mijloacele legale pentru a obţine acest lucru. Stă dovadă faptul că apărătorii nu au mai aşteptat ca instanţa supremă să dea o decizie în ceea ce priveşte recursul la măsura arestării preventive şi au atacat şi hotărârea Curţii de Apel Galaţi, prin care lui Sever Teodorescu i s-a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.

Avocatul bucureştean susţine în continuare că cei 5.000 de euro primiţi de la denunţătoarea Georgeta Crăiţă erau doar o primă tranşă din onorariul pe care îl ceruse pentru a-i acorda asistenţă juridică într-un proces penal şi pentru care urma să îi taie chitanţă.

Următorul termen de judecată a fost stabilit de Curtea de Apel Galaţi pe 25 ianuarie 2010.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Av ... 82568.html

Link to comment
Share on other sites

”cei 5.000 de euro primiţi de la denunţătoarea Georgeta Crăiţă erau doar o primă tranşă din onorariul pe care îl ceruse pentru a-i acorda asistenţă juridică într-un proces penal şi pentru care urma să îi taie chitanţă”...

iar eu urmează să plâng :))

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Avocatul arestat pentru trafic de influenţă vrea să fie liber

Sever Teodorescu, avocatul clanului Geamănu, care acum este arestat la Galaţi pentru trafic de influenţă, a cerut strămutarea cauzei sale la o altă instanţă. De asemenea, apărătorul a mai făcut o cerere de eliberare pe cauţiune, care a fost respinsă de magistraţii Curţii de Apel. Cum era de aşteptat, Teodorescu a atacat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, termenul de judecată desfăşurându-se vineri.

Instanţa din Galaţi a primit în decembrie dosarul de la Serviciul Teritorial Anticorupţie, prin care avocatul Teodorescu a fost trimis în judecată, însă de atunci şi până acum cauza s-a perindat între Curtea de Apel şi Înalta Curte din cauza recursurilor împotriva deciziilor de menţinere a stării de arest, dar şi a cererilor de eliberare făcute de acesta. Primul termen de judecată la instanţa gălăţeană va fi pe 25 ianuarie, atunci luându-se în discuţie faptele de care este acuzat Teodorescu. Potrivit vicepreşedintelui Curţii de Apel Galaţi, magistratul Irina Boldea, Sever Teodorescu a făcut cererea de strămutare a procesului, dar aceasta se va judeca la Înalta Curte abia pe 11 februarie, motiv pentru care cu siguranţă primul termen al dosarului se va desfăşura la Galaţi.

După cum se ştie, Sever Teodorescu a fost unul dintre avocaţii clanului Geamănu, ai căror oameni au fost implicaţi în furtul maşinii lui Becali. El a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, alături de el mergând în instanţă şi Ionica Aurelia Blănaru, deosebirea dintre ei fiind că ea merge în stare de libertate. Femeia este inculpată într-un dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Ea a fost închisă în octombrie 2008 pentru constituire de grup organizat, trafic de persoane adulte şi tentativă de trafic de persoane minore, alături de Mariana Baboş, celebră "matroană" a lumii interlope. În mai 2009, Blănaru a fost pusă în libertate, alături de mai mulţi inculpaţi, de către magistraţii Curţii de Apel Galaţi. Avocatul de atunci al lui Blănaru a fost tot Sever Teodorescu, ea fiind trimisă în judecată acum pentru complicitate la trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. "Prin intermediul inculpatei Blănaru Ionica - Aurelia, inculpatul Teodorescu Sever a acceptat promisiunea oferirii sumei de 30.000 euro în scopul menţionat anterior, sumă din care a primit 3.150 lei, în două tranşe", se arată în comunicatul emis de cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Blănaru a fost cea care i-a creat convingerea avocatului că tipa pentru care intervenea are bani. Sever Teodorescu s-a angajat să o scoată de după gratii pe amica lui Blănaru doar dacă aceasta îi va da 30.000 de euro.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=5

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Avocatul interlop recuză judecătorii

Avocatul clanului Geamănu, arestat la Galaţi pentru trafic de influenţă, a cerut strămutarea dosarului. Dosarul de corupţie în care este implicat avocatul interlopilor care i-au furat maşina lui Gigi Becali va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Galaţi s-a conformat vineri unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a hotărât strămutarea procesului de corupţie în care protagonistul principal este Sever Teodorescu, avocatul clanului Geamănu. Interlopii sunt nimeni alţii decât hoţii maşinii lui Gigi Becali.

Teodorescu a fost arestat de procurorii anticorupţie gălăţeni la sfârşitul anului 2009, fiind acuzat că a cerut bani pentru a se folosi de influenţa sa pe lângă judecători în vederea eliberării unei femei arestate preventiv. Conform informaţiilor furnizate de vicepreşedintele Curţii de Apel Galaţi, judecătoarea Irina Boldea, denunţătoarea avocatului este Georgeta Crăiţă, un om de afaceri judecat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi constituire a unui grup infracţional organizat, condamnată de prima instanţă la 17 ani de închisoare. Avocatul Sever Teodorescu s-a declarat nevinovat de la începutul procesului la Galaţi. Acesta a susţinut constant că cei 5.000 de euro pe care i-a primit de la Georgeta Crăiţă printr-un intermediar, rol jucat de un poliţist sub acoperire, era doar un avans din onorariul cerut pentru a o apăra în procesul unde femeia era inculpată. Anterior, avocatul mai primise de la Crăiţă suma de 1.000 de lei şi 500 de euro. Teodorescu a susţinut că urma să îi elibereze chitanţă pentru bani, dar a fost arestat de DNA şi nu a mai apucat să o facă. Curtea de Apel Galaţi a decis totuşi să menţină arestarea preventivă a avocatului, considerând că există indicii care să conducă la concluzia că avocatul a făcut trafic de influenţă.

Strămutarea s-a aprobat

Pe acest fond, Sever Teodorescu a cerut judecarea procesului la Bucureşti, iar la sfârşitul săptămânii trecute a obţinut ce şi-a dorit. „Ne-am conformat deciziei instanţei supreme iar dosarul a plecat deja la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", ne-a declarat judecătoarea Irina Boldea.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Avocatul_interlop_recuza_judecatorii_0_213578750.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Avocatul clanului Geamănu rămâne în arest

Sever Teodorescu, avocatul arestat pentru trafic de influenţă de procurorii anticorupţie la Galaţi, nu are noroc nici la instanţele din Bucureşti. Apărătorul ceruse în mod insistent strămutarea procesului de la Galaţi la Bucureşti în speranţa că va fi pus în libertate, dar nu s-a întâmplat aşa.

Sever Teodorescu a promis unui client că va mitui mai mulţi judecători gălăţeni pentru a-i obţine eliberarea din arest preventiv.

Avocatul clanului interlop Geamănu, implicat în scandalul furtului maşinii lui Gigi Becali, a fost deja trimis în judecată de DNA Galaţi, fiind acuzat că a pretins suma totală de 30.000 euro pentru a influenţa o serie de magistraţi. Teodorescu a primit până la urmă suma de 1.000 lei şi 500 euro, iar pe 5 noiembrie 2009 DNA Galaţi a organizat un flagrant, în urma căruia avocatul a fost surprins în momentul când primea suma de 5.000 euro în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă judecători.

Avocatul a cerut magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti să îi înlocuiască măsura arestării preventive cu liberarea provizorie sub control judiciar, dar şi judecătorii bucureşteni au fost de neînduplecat.

La sfârşitul acestei săptămâni, Sever Teodorescu a cerut şi restituirea dosarului la DNA pentru refacerea urmării penale, dar procesul îşi va urma cursul în justiţie cu avocatul în arest preventiv.

Avocatul a declarat la Galaţi că cei 5.000 de euro primiţi de la denunţătoare erau doar o primă tranşă din onorariul pe care îl ceruse pentru a-i acorda asistenţă juridică într-un proces penal şi pentru care urma să îi taie chitanţă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Avocatul_clanului_Geamanu_ramane_in_arest_0_245975421.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Avocatul interlopilor, "atac" la Curtea Supremă

* Avocatul Sever Teodorescu este cercetat de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă

Sever Teodorescu a cerut şpăgi de la mai mulţi arestaţi pentru a-i scăpa de închisoare, pretinzând că o parte din bani trebuie să-i dea unor magistraţi, inclusiv de la Înalta Curte. Avocatul Sever Teodorescu, devenit celebru după ce a apărat mai mulţi interlopi, este acuzat de corupţie. El s-a lăudat că are intrare la magistraţi de la instanţa supremă.

Sever Teodorescu (42 de ani), avocat în cadrul Baroului Bucureşti, i-a apărat pe membrii clanurilor Cămătarii şi Geamănu, iar anul trecut a ajuns după gratii, după ce a fost prins în flagrant când primea şpagă 5.000 de euro. La 23 martie 2010, judecătorii instanţei supreme Victor Paşca Cameniţa, Anca Viciu şi Traian Gherasim au decis eliberarea avocatului sub control judiciar. Ulterior, Teodorescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a acceptat promisiunea oferirii sumei de 30.000 de euro pentru a interveni la judecători din cadrul Tribunalului Galaţi pentru eliberarea unei deţinute.

Acum, Teodorescu are din nou probleme cu Justiţia. El i-ar fi promis lui Silviu Luparu că, în schimbul sumei de 25.000 de euro, va vorbi cu judecători de la Tribunalul Braşov pentru a-l elibera din penitenciar. Deţinutul era condamnat la două pedepse de câte 10 ani de închisoare pentru înşelăciune şi avea pe rolul instanţei o cerere de revizuire a dosarului. Procurorii DNA au interceptat o discuţie telefonică între doi deţinuţi, Georgeta Crăiţă, din Penitenciarul Galaţi, şi Silviu Luparu, din Penitenciarul Braşov.

Femeia a povestit anchetatorilor că are mai multe informaţii cu privire la posibile infracţiuni de corupţie săvârşite de magistraţi din Galaţi. Ea a dat drept exemplu eliberarea a trei femei, foste colege de celulă în Penitenciarul Galaţi - Aurelia Blănaru, zisă „Ina", Anica Lovin şi Mariana Baboş- membre ale clanului Baboş, trimise în judecată pentru trafic de carne vie şi eliberate, surprinzător, de Curtea de Apel Galaţi.

„Din discuţiile purtate cu Blănaru Aurelia am dedus că înaintea termenului de judecată, din luna aceasta, a dat suma de 100.000 de euro pentru a fi judecată în stare de libertate. Acest lucru l-a afirmat chiar ea, care mi-a spus „uite, după apelul ăsta plec, că e gata s-a dat banul", fără a indica numele vreunei persoane, funcţie sau instituţie unde lucrează", a denunţat Georgeta Crăiţă. Deţinuta a mai povestit că membrii clanului Baboş au negociat cu un intermediar eliberarea unui alt „tovarăş" aflat după gratii, Ascanio Baboş. Ina i-a propus să-i facă legătura cu un avocat din Bucureşti, pe nume Sever, „care are relaţii, întrucât el l-a scos şi pe Geamănu când cu maşina lui Becali" (n.r. Ilie Alexandru, zis „Sandu Geamănu") şi care ar putea-o elibera în schimbul a 30.000 de euro.

Procurorii au interceptat mai multe apeluri telefonice date, din penitenciar, de Georgeta Crăiţă lui Sever Teodorescu şi în care cei doi stabilesc modul în care femeia poate fi eliberată. Avocatul a precizat că se va băga „numai dacă sunt bani". Deţinuta i-a făcut legătura cu „vărul ei", Nelu Popoiu, care era, în realitate, investigator sub acoperire.

La 6 octombrie 2009, avocatul Sever Teodorescu a venit la Penitenciarul Galaţi şi a vizitat-o pe Georgeta Crăiţă şi a luat legătura cu investigatorul sub acoperire. Mesajul avocatului, transmis într-o discuţie telefonică de la 28 octombrie: „Vreau să vă spun că este un dosar foarte greu, în care sunt foarte multe interese, iar eu ca să mă bag în dosarul ăsta, vă spun din start, deci fără 5.000 de euro banii mei, nu mă bag, şi mai tre' să mai aveţi încă 10.000 puşi deoparte". El îi spune Georgetei Crăiţă că în maximum două-trei termene va putea fi eliberată. „Eu vă spun următoarea treabă: eu dacă vin la Galaţi, vin ca să iau dosarul şi ca să încasez banii pentru tine, ca avocat. Restul, v-am spus, în două-trei termene, şi în niciun caz la Galaţi nu veţi fi pusă în libertate, numai la Curtea Supremă", i-a explicat Sever Teodorescu.

DNA verifică dacă într-adevăr avocatul a beneficiat de sprijinul unor magistraţi. Sever Teodorescu nu este singura persoană cercetată în ultimul timp pentru corupţie după ce s-ar fi lăudat cu influenţa sa printre magistraţi. Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat că ar fi luat peste 300.000 de euro de la Costel Căşuneanu şi de la Marius Locic pentru a interveni pe lângă magistraţi de la instanţa supremă în vederea favorizării oamenilor de afaceri în anumite dosare. De altfel, în dosarul lui Voicu au fost puşi sub acuzare judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa de la instanţa supremă.

De asemenea, procurorii l-au interceptat pe Sever Teodorescu, în urma denunţului, din 18 mai 2009, făcut de Georgeta Crăiţă, condamnată la 17 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Crăiţa este cea care a denunţat şi presupusele fapte de corupţie ale fiului lui Nati Meir - arestat luna trecută pentru trafic de influenţă.

Discuţii telefonice interceptate de SRI între Silviu Luparu, căruia Sever Teodorescu i-a promis că-l eliberează în schimbul a 30.000 de euro, şi denunţătoarea Georgeta Crăiţă.

1 noiembrie 2009

Silviu Luparu: Da' ştii pe cine apără acum, nu?

Georgeta Crăiţă: Nu.

S.L.: La Bucureşti, îi apără pe fraţii Geamănu.

G.C.: A, da' e de mult, mă! Ei sunt prieteni.

S.L.: De mult... Da, da, de când cu...

G.C.: Sunt prieteni cu alde Geamănu. Stai liniştită ştim ce...

S.L.: Da?

G.C.: Ştim istoria.

S.L.: El... el a fost şi avocatul lui Nuţu Cămătaru.

G.C.: Ştiu. Ştiu. Păi eu de... am luat...

S.L.: Şi i-a dat pe toţi afară, numai pe ei n-a putut să-i dea.

G.C.: Am luat de la Nuţu Cămătaru date despre el.

S.L.: Da.

....

G.C.: A, eu am crezut că nu i-ai dat banii, de aia nu te-a pus acum în libertate.

S.L.: Nu, dragă! A stat Mirela...Mirela a venit în sală cu banii la ea!

G.C.: A!

S.L.: Cum să nu! Ea... nevastă-mea i-a zis! Noi i-am dat un avans destul de mare, deci...la noi e altă mâncare de peşte. Pe mine mă costă mai mult pentru că eu am...

G.C.: Păi da, mă, pentru că ai două condamnări la 10 ani, la naiba!

S.L.: Exact! Da! Şi... Mirela a fost acum în sală, că ea vine la fiecare proces, ştii? Şi a venit...

G.C.: Îhî.

S.L.: A venit cu banii în geantă şi i-a zis, domnul Sever, am văzut chestia că... pac! Uitaţi, banii aici jos! La mine nu se discută! Înţelegi?

Negocierea libertăţii Avocatul îi promite Georgetei Crăiţă că va fi pusă în libertate la instanţa supremă.

28 octombrie 2009

Sever Teodorescu: Trebuie analizat tot materialul probator. Vreau să vă spun că este un dosar foarte greu, e un dosar în care sunt foarte multe interese, iar eu ca să mă bag în dosarul ăsta, vă spun din start, deci fără 5.000 de euro banii mei nu mă bag. Şi mai tre' să mai aveţi încă 10.000 puşi deoparte.

Georgeta Crăiţă: Bun! Asta am înţeles. Deci ăsta e chiar foarte bun preţul! Eu mă aşteptam la mult mai mult.

...

S.T.: Asta, tre' să mai ştiu pe dosarul ăsta, şi mai fac nişte chestii şi dacă nu am nicio justificare din punct de vedere material nu mă bag.

G.C.: E clar! Ne-am înţeles, 5.000 şi 10.000.

S.T.: Da.

....

G.C.: Cât de repede se poate rezolva?

S.T.: Deci, cât de repede o să ieşi afară?

G.C.: Să mă judec în libertate, asta...

S.T.: Deci, în opinia mea, cam în două-trei termene, se poate să ieşi.

...

S.T.: Da. Eu vă spun următoarea treabă, eu dacă vin la Galaţi, vin ca să iau dosarul şi ca să încasez banii pentru mine, ca avocat. Restul, v-am spus, în două-trei termene, şi în niciun caz la Galaţi nu veţi fi pusă în libertate, numai la Curtea Supremă.

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Avocatul_interlopilor-cu_relatii_la_Curtea_Suprema_0_254374907.html

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Sever Teodorescu a fost condamnat la patru ani de închisoare

Patru ani de puşcărie îl aşteaptă pe Sever Teodorescu, avocatul clanului Geamănu şi al Cămătarilor, „erou” într-un dosar al Anticorupţiei gălăţene. Reamintim că avocatul Sever Teodorescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă. El a spus că are influenţă asupra judecătorilor de la Înalta Curte şi i-a promis denunţătoarei Georgeta Crăiţă că în schimbul a 30.000 de euro îi poate obţine judecarea în stare de libertate. Flagrantul s-a făcut la Bucureşti, dar dosarul a fost instrumentat la Galaţi. Aici a şi fost trimis în judecată şi a stat arestat până la strămutarea dosarului la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost eliberat. Teodorescu a primit patru ani de puşcărie, dar decizia Curţii de Apel a Bucureştiului nu este definitivă, motiv pentru care avocatul va fi liber până ce Înalta Curte va judeca recursul.

Interesant este că alături de el se află şi Aurelia Blănaru, care a primit şi ea tot patru ani de puşcărie, pentru complicitate la cumpărare de influenţă. Ea este cea prin care Teodorescu i-a făcut propunerea Georgetei Crăiţă.

Cheltuielile de judecată sunt foarte mari, Teodorescu trebuie să achite 13.000 de lei, iar Blănaru 12.000 de lei. Acestea reflectă sumele de bani care s-au dus pe urmărirea penală, dar şi pe judecată.

Judecătorii au decis ridicarea sechestrului care a fost pus de procurori pe un apartament al lui Blănaru, dar şi ca Teodorescu să dea înapoi 3.150 de lei, bani care i-au fost daţi inculpatului de investigatorii sub acoperire înainte de flagrant.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sever_Teodorescu_%E2%80%9Eincondeiat%E2%80%9D_la_Bucuresti_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Sever Teodorescu a fost condamnat la patru ani de închisoare

Verdict final în cazul avocatului Sever Teodorescu (apărătorul preferat al clanului Geamănu), acuzat că a încercat să mituiască mai mulţi judecători. Magistraţii au decis ca acesta să ispăşească patru ani de închisoare.

Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Ionelia Blănaru, condamnată pentru complicitate la cumpărare şi trafic de influenţă.

Miza: 30.000 de euro

Procurorii anticorupţie de la Galaţi l-au trimis în judecată sub acuzaţia că, în perioada mai-noiembrie 2009, a pretins de la o persoană, arestată preventiv, suma de 30.000 euro, pentru a interveni pe lângă magistraţii care îi judecau dosarul. La acel moment femeia fusese trimisă în judecată într-un proces penal, iar Sever Teodorescu i-ar fi cerut banii în schimbul influenţei de care s-ar fi folosit pentru a o elibera din arest preventiv.

Procurorii anticorupţie susţin că din cei 30.000 de euro, avocatul a apucat să primească 1.000 lei şi 500 euro. Şi asta pentru că pe 5 noiembrie 2009, DNA Galaţi a organizat un flagrant, în urma căruia Teodorescu Sever a fost prins când primea suma de 5.000 euro în schimbul promisiunii de-a interveni pe lângă judecători. Curtea de Apel Galaţi a decis arestarea avocatului pentru 29 de zile, dar Curtea de Apel Bucureşti l-a eliberat ulterior sub control judiciar.

Avocatul a declarat la Galaţi că cei 5.000 de euro primiţi de la denunţătoare erau doar o primă tranşă din onorariul pe care îl ceruse pentru a-i acorda asistenţă juridică într-un proces penal şi pentru care urma să îi taie chitanţă.

Ultima şansă a apărătorului (care, printre altele, i-a reprezentat şi pe mebrii clanului Geamănu acuzaţi că i-au furat maşina lui Gigi Becali) este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde procesul se va judeca pe 26 septembrie.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Avocatul Sever Teodorescu, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta

Avocatul Sever Teodorescu a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Teodorescu, poreclit de catre presa ,,avocatul interlopilor", a fost acuzat de trafic de influenta, dupa ce i-a cerut bani unei denuntatoare aflate in arest preventiv la Penitenciarul Galati, promitandu-i ca va interveni pe langa anumiti judecatori pentru a obtine eliberarea acesteia.

Potrivit DNA, instanta suprema a mentinut o decizie Curtii de Apel Bucuresti, din ianuarie 2011, prin care Teodorescu, avocat in Baroul Bucuresti, fusese condamnat la inchisoare cu executare. ,,Prin decizia penala nr. 3.062 din 28 septembrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut sentinta Curtii de Apel Bucuresti care a hotarat urmatoarele: condamnarea inculpatului Teodorescu Sever, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, la pedeapsa de 4 ani inchisoare in regim de detentie pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Instanta a interzis inculpatului, atat pe perioada executarii pedepsei, cat si timp de 3 ani dupa executare, urmatoarele drepturi: dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii”.

In acelasi dosar a fost condamnata, la aceeasi pedeapsa, si o fosta detinuta din Penitenciarul Galati, Aurelia Ionica Blanaru, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la cumparare de influenta. ,,Instanta a decis condamnarea inculpatei Blanaru Ionica Aurelia, persoana fara calitate speciala, la pedeapsa de patru ani inchisoare in regim de detentie pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la cumparare de influenta. Instanta a interzis inculpatei, pe perioada executarii pedepsei si timp de trei ani dupa executare, urmatoarele drepturi: dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si cel de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat”.

De asemenea, cei doi au fost obligati si la plata unor sume de bani. Astfel, Sever Teodorescu este obligat sa restituie suma de 3.150 de lei catre stat, cu titlu de confiscare speciala, reprezentand suma primita pentru trafic de influenta si suma de 13.000 de lei reprezentand cheltuieli judiciare catre stat, in timp ce Aurelia Blanaru este obligata sa plateasca suma de 12.000 de lei reprezentand cheltuieli judiciare catre stat.

Sever Teodorescu si Aurelia Blanaru au fost trimisi in judecata de catre procurorii DNA Galati pe 3 decembrie 2009, avocatul aflandu-se in stare de arest preventiv. Conform DNA, avocatul bucurestean a pretins, in perioada mai-noiembrie 2009, mai multe sume de bani pentru a interveni pe langa judecatori, cu scopul de a obtine eliberarea unei persoane aflate in arest preventiv. ,,Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Teodorescu Sever, in stare de arest preventiv, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta si Blanaru Ionica Aurelia, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de complicitate la trafic de influenta si complicitate la cumparare de influenta”.

Astfel, in perioada mai-noiembrie 2009, Sever Teodorescu, in calitate de avocat in cadrul Baroului de Avocati Bucuresti, a pretins de la Aurelia Blanaru, arestata preventiv, sume de bani pentru a interveni pe langa judecatorii investiti sa judece dosarul respectiv, in scopul obtinerii eliberarii sale. Avocatul a acceptat promisiunea oferirii sumei de 30.000 de euro in scopul mentionat anterior, suma din care a primit 3.150 RON, in doua transe.

La data de 5 noiembrie 2009, Sever Teodorescu a fost prins in flagrant in momentul cand a primit suma de 5.000 euro. In aceeasi zi, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 6 noiembrie 2009, Curtea de Apel Galati a dispus arestarea sa pe termen de 29 de zile. Totodata, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor detinute de Aurelia Ionica Blanaru, pana la concurenta sumei de 3.150 lei.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.