Jump to content

Tecucenii vor plăti taxe şi impozite mai mari cu 15%


dcp100168

Recommended Posts

Tecucenii vor plăti taxe şi impozite mai mari cu 15%

Consilierii locali au hotărât să majoreze taxele şi impozitele locale pentru anul 2010. Cu toate acestea, pe fondul crizei economice, este greu de crezut că încasările la buget vor creşte. Deşi unii consilieri au fost de părere că aceste taxe trebuie să rămână la valoarea actuală, la vot s-a decis majorarea acestora cu 15%.

La finele săptămânii trecute a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, iar unul dintre subiectele dezbătute, supus votului în plen, a fost cel privind majorarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2010. Ţinând cont de faptul că la ora actuală traversăm o puternică criză financiară, consilierii municipali au fost de parere că nivelul acestor taxe ar trebui menţinut la valoarea din acest an. Intervenţiile au fost justificate deoarece încasările privind acest capitol nu stau foarte bine, şi asta din cauza crizei care a lăsat mulţi tecuceni şomeri. Cum nu se preconizează o îmbunătăţire a situaţiei în perioada imediat următoare, este de aşteptat ca datoriile contribuabililor faţă de administraţia locală să crească, şi mai mult decât atât, pentru anul următor, în felul cum decurg lucrurile, este greu de crezut că se vor face încasări măcar la nivelul lui 2009. "Ar fi ideal să păstrăm valoarea taxelor şi impozitelor la cotele actuale şi să nu recurgem la majorarea de 15%, numai că din punct de vedere legal chiar nu se poate acest lucru. Cunoaştem cu toţii faptul că trecem printr-o perioadă mai grea din punct de vedere financiar, însă trebuie să ne încadrăm în prevederile legislative, oricare ar fi riscurile", a declarat primarul Eduard Finkelstain. Chiar dacă majorarea taxelor şi impozitelor locale cu un procent de 15% părea pentru început un subiect controversat, care dădea semne că va scoate ”scântei", spre final, după dezbateri, situaţia s-a calmat, spiritele încinse au fost domolite, iar majorarea a rămas aşa cum fusese propusă iniţial, de 15 % faţă de anul în curs.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.