Jump to content

Peste 2.500 de gălăţeni au arme (legal)


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Se vizează permisele de armă

În conformitate cu prevederile art. 27 alin.1 din Legea 295/2004, persoanele autorizate pentru deţinerea, portul şi folosirea armelor şi muniţiilor trebuie să se prezinte, o dată la 5 ani, la unităţile de poliţie specializate, pentru vizarea permisului de armă. Deoarece ultima viză a permiselor de armă s-a efectuat în anul 2003, în perioada 15.09 – 31.12.2008, la nivel naţional se va declanşa „Acţiunea de viză a permiselor de armă şi atestatelor de colecţionar”.

Procedura de viză a permisului de armă

Titularii permiselor de armă de tip A şi de tip B din judeţul Galaţi au obligaţia de a se prezenta la viza permisului de armă în perioada stabilită de către I.P.J. Galaţi, având asupra lor următoarele:

* permisele de armă şi armele înscrise în acestea;

* actul de identitate;

* permisul de vânătoare şi carnetul de membru vânător vizat pe anul 2007 (în cazul persoanelor cu drept de port şi folosire al armelor de vânătoare);

* atestatul de colecţionar, în cazul persoanelor fizice care deţin arme de colecţie;

* certificatul medical tip din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosescă arme şi muniţii, eliberat de o unitate sanitară specializată cu cel mult 6 luniînainte de depunerea cererii;

* aviz psihologic eliberat cu cel mult 12 luni înainte de depunerea cererii;

* certificat de cazier judiciar;

* o fotografie color ( dimensiune 4x5 cm);

* adeverinţa care să ateste calitatea ce a determinat acordarea autorizării pentru a deţine arma de apărare şi pază;

* documentele de predare-primire (contract de închiriere) a armelor de apărare şi pază;

La acţiunea de viză a permiselor de armă din anul 2008 se vor prezenta doar posesorii de arme letale care au efectuat viza în anul 2003 şi au fost autorizaţi pentru prima dataă în anul 2003.

Pentru efectuarea în condiţii optime a verificărilor, au fost stabilite trei centre unde posesorii de permise de armă şi de atestate de colecţionar se vor prezenta cu documentele menţionate mai sus:

o Centrul Galaţi – la sediul Clubului Poliţiştilor (Ultimul Leu);

o Centrul Tecuci – la sediul A.V.V.P.S. Tecuci;

o Centrul Tg. Bujor – la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor).

Formularele necesare pentru viza permisului de armă ( cerere tip pentru efectuarea vizei, formular tip pentru efectuarea vizitei medicale şi formular tip pentru cazier judiciar) sunt gratuite, indiferent de locul de procurare, şi se găsesc la : Serviciul A.E.S.T din cadrul I.P.J. Galaţi, la Posturile de Poliţie din judeţul Galaţi, la sediile A.J.V.P.S din Galaţi şi Tecuci, sediul Romsilva Galaţi, personalul A.J.V.P.S şi Romsilva din jud. Galaţi şi la toate magazinele care comercializează arme şi muniţii din jud. Galaţi.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=1665

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 1 month later...

450 de posesori de arme cu permise nevizate riscă să le piardă

Aşteptaţi urgent la poliţie. Spre sfârşitul lunii septembrie şi în Galaţi a început acţiunea "Viza 2008" în timpul căreia trebuie vizate permisele de armă şi atestatele de colecţionar. Deşi acţiunea se încheie la sfârşitul anului, până acum, dintre cei 950 de deţinători de arme aşteptaţi la vizare au ajuns doar 400. Cei care nu se încadrează în termenul legal de vizare nu plătesc doar amendă, ci rămân şi fără drept de a folosi arma.

La acţiunea de vizare a permiselor de armă din acest an urma să se prezinte doar posesorii de arme care au efectuat viza în anul 2003 şi au fost autorizaţi pentru prima dată în anul 2003. Asta deoarece art. 27 alin.1 din Legea 295/2004 arată că persoanele autorizate pentru deţinerea, portul şi folosirea armelor şi muniţiilor trebuie să se prezinte, o dată la cinci ani, la unităţile de poliţie specializate, pentru vizarea permisului de armă. Deşi practic termenul de vizare a permiselor se încheie la sfârşitul anului iar operaţiunea a început de la sfârşitul lunii august, până acum nici jumătate dintre deţinătorii gălăţeni de arme ce trebuia să îşi reînoiască viza nu au ajuns la poliţie. "Noi avem în evidenţă 950 de deţinători de arme care trebuia să îşi vizeze permisul iar deocamdată s-au prezentat doar circa 400 dintre aceştia. A mai rămas puţin până la sfârşitul anului, când acţiunea "Viza 2008" se încheie. Voi reaminti celor care încă nu şi-au vizat permisul, şi erau obligaţi să o facă, faptul că, dacă nu se prezintă pentru obţinerea vizei, riscă să plătească nu doar amenzi consistente, dar vor rămâne şi fără dreptul de deţinere a armei", a precizat şeful Serviciul Arme Explozibili şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Galaţi, cms.şef. Ioan Chicinaş.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

2.356 de gălăţeni înarmaţi pe "persoană fizică"

Sunt mai uşor de obţinut şi, în unele cazuri, au şi costuri de întreţinere şi achiziţie mai mici. Ar fi câteva dintre motivele pentru care cumpărarea armelor care intră în categoria neletale este "pe val" şi în acest an printre gălăţeni în dauna celor letale, sau cu glonţ. Totuşi, per total, în judeţ numărul armelor letale pe care le posedă legal persoanele fizice de la noi este încă cu aproape 400 mai mare decât al celor neletale aflate tot în proprietatea persoanelor fizice din judeţul nostru. În baza de date a Serviciului arme, explozibili şi substanţe toxice din cadrul Inspectoratului judeţean de poliţie Galaţi figurează, în acest moment, 1.618 arme letale deţinute de 1.259 de persoane fizice din judeţ. Asta în timp ce în aceeaşi evidenţă a poliţiei se află înregistrate 1.235 de arme neletale aflate în posesia 1.097 de gălăţeni.

"Deocamdată şi în acest an se menţine şi în judeţul nostru o preferinţă privind achiziţionarea armelor neletale în dauna celor letale. Persoanele fizice se orientează pe achiziţionarea de astfel de arme, care sunt, ce-i drept, şi mai uşor de deţinut legal. Este vorba de arme cu gaz şi bilă sau arme cu aer comprimat. Până acum, în acest an, serviciul nostru a eliberat 298 de noi permise de armă tip B pentru armele neletale, 151 de adeverinţe necesare achiziţionării de arme neletale cu gaz, 106 autorizaţii de achiziţionare a armelor cu gaz şi bile de cauciuc şi 151 certificate de deţinere", a precizat şeful Serviciului arme, explozibili şi substanţe toxice din cadrul Inspectoratului judeţean de poliţie Galaţi, comisar şef Ioan Chicinaş. În acelaşi interval de timp, Serviciul arme, explozibili şi substanţe toxice din cadrul Inspectoratului judeţean de poliţie Galaţi a vizat permisele pentru 197 arme de vânătoare şi au emis 84 de noi permise de deţinere a armelor letale.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Viza permiselor pentru arme, până la 31 martie

Avem o veste bună pentru posesorii (persoane fizice) de arme letale şi neletale (arme de vânătoare, arme cu bilă de cauciuc, puşti sau pistoale cu aer comprimat). De la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Toxice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi am aflat că data limită pentru preschimbarea permiselor de port armă (şi viza la zi) - stabilită iniţial pentru 31 decembrie 2008 - va fi 31 martie 2009. Trebuie în acelaşi timp făcută precizarea că în această acţiune sunt cuprinse numai persoanele fizice deţinătoare de arme letale sau neletale care au avut vechile permise de port armă eliberate până în 2003. Aşa că, stimaţi posesori de astfel de arme şi permise de port armă, e musai să vă încadraţi în acest ultim termen limită, altfel e de rău. Cât de rău? Celor care nu se vor conforma li se va suspenda dreptul de a mai deţine arme şi muniţii şi, în plus, adică în minus, se pot alege şi cu o amendă contravenţională de până la 350 lei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Viza ... tie_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Gălăţenii se înarmează: arme pentru vânătoare sau pentru siguranţă

La sfârşitul anului 2008, în evidenţa Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi se aflau înregistraţi 1.306 deţinători de arme letale, arme cu glonţ. În primele nouă luni ale anului 2009, numărul gălăţenilor care deţineau legal arme letale a crescut uşor cu încă 52, ajungându-se la 1.358 deţinători legali de arme cu glonţ.

În ceea ce priveşte numărul deţinătorilor de arme neletale, acesta a crescut, între aceleaşi perioade, mai mult decât al deţinătorilor de arme letale. Astfel, dacă la sfârşitul anului 2008 în judeţul Galaţi existau 1.062 de persoane care aveau arme neletale, pistoale cu gaze, cu bile de cauciuc etc., în primele nouă luni ale anului 2009 numărul gălăţenilor care s-au înarmat cu arme neletale a crescut cu 175, ajungându-se acum la 1.237 deţinători autorizaţi.

Cauzele care au dus la creşterea numărului gălăţenilor deţinători de arme letale sunt total diferite de cele care explică creşterea numărului celor care au preferat să se doteze, legal, cu arme neletale. "În ceea ce priveşte deţinătorii de arme letale, creşterea numărului lor în acest an faţă de anul trecut este dată strict de persoanele care au promovat examenele de cedare, deţinere a calităţii de vânător în asociaţiile sportive şi care au depus documentaţia necesară pentru a-şi autoriza armele pe care le vor folosi la vânătoare. În ceea ce priveşte armele neletale, aici creşterea numărului deţinătorilor este legată de raţiuni de creştere a siguranţei personale sau a familiei ori firmei", a precizat comisarul Sorin Penciu, din cadrul Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice Galaţi. La capitolul arme neletale înregistrate frecvent în acest an în evidenţe, se pare că la mare căutare sunt cele cu bile de cauciuc, în timp ce la capitolul arme letale cele de vânătoare fac legea.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Gălăţenii au 2.975 de arme

Potrivit Poliţiei Galaţi, în judeţ există în momentul de faţă aproape 3.000 de arme, 428 de autorizaţii fiind eliberate numai anul trecut. În 2011, numărul infracţiunilor de uz ilegal de armă a crescut de trei ori faţă de cel înregistrat în anul 2010.

Deţinerea unei arme pare să fi devenit o modă, dacă ar fi să ne luăm după numărul mare de astfel de dispozitive, letale sau neletale, autorizate de Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase (SAESP) din cadrul IPJ Galaţi. 2.975 de arme se află în prezent legal în posesia gălăţenilor care vor să se protejeze sau care le folosesc în scopuri sportive.

Armele deţinute ilegal sunt cele aduse de traficanţi

Ideea că locuitorii judeţului cred că o puşcă sau un pistol îi ajută să fie invincibili în eventualitatea unor conflicte este întărită de faptul că aproape jumătate din armele autorizate sunt letale, dar şi de numărul mare de dispozitive deţinute ilegal confiscate anul trecut de poliţişti. "În 2011, am confiscat 58 de arme, 20 dintre aceste fiind letale. Depistarea armelor se face destul de dificil, noi îi vizăm în principal pe cei care la un moment dat le folosesc, deoarece aceia care le ţin pur şi simplu în casă sunt foarte greu de identificat. Oricum, aceştia nu îşi cumpără armele din magazinele de profil, acestea eliberând armele numai în baza autorizaţiilor emise de noi şi au registre de evidenţă cu armele şi muniţia vândute, ci le procură pe alte căi, având în vedere că suntem judeţ de frontieră", ne-a declarat scms. Cristian Picioruş, şeful SAESP Galaţi.

Potrivit sursei citate, în prim planul atenţiei poliţiştilor se află grupările care comit diverse infracţiuni cu ajutorul armelor. „Prioritară pentru noi este monitorizarea grupurilor de infractori, cunoscute în a avea preocupări în deţinerea şi folosirea de arme letale şi neletale pe care le folosesc în conflicte spontane sau cu care săvârşesc infracţiuni de genul jafurilor armate", a completat şeful SAESP.

Arme scoase uşor din toc

Dacă obţinerea unei arme să poate face în schimbul unei sume de bani şi unor formalităţi relativ simple, când vine vorba de păstrarea ori utilizarea acestora, lucrurile nu mai sunt chiar roz. Un segment destul de mare al deţinătorilor de arme apelează rapid la acestea pentru a tranşa diverse situaţii, încurajaţi fiind într-o mare măsură de faptul că pedepsele prevăzute de lege sunt destul de mici: cel mult un an închisoare pentru deţinere ilegală şi maxim trei, pentru uz fără drept.

"Un exemplu în acest sens este cazul de anul trecut de la vulcanizarea de pe Coşbuc, unde o persoană a tras un foc de armă pentru a-l intimida pe un angajat, ca acesta să îi dea o sumă de bani pe care i-o datora. Acolo a fost un fel de tentativă la tâlhărie", a exemplificat subcomisarul Picioruş.

Un caz similar este cel înregistrat zilele trecute la Şendreni, unde un localnic i-a aplicat unui şofer de tir o corecţie cu patul armei, după ce în prealabil a tras un foc în aer. Deşi s-a stabilit că pistolarul deţine arma cu acte în regulă, acesta este cercetat penal pentru uz fără drept a armei.

În 2011, poliţiştii au constatat 20 de fapte de uz ilegal de armă, faţă de şase infracţiuni constatate în anul precedent.

Proprietăţi păzite cu arma

Începutul lui 2012 a adus, dintr-un foc, trei cazuri în care arme deţinute legal au fost folosite în reglarea unor conflicte, două dintre acestea fiind izbucnite între hoţi şi paznicii, respectiv administatorul unor domenii private.

Dumitru Popa, administatorul bălţii Potcoava de la Braniştea, este cel care a trimis în spital un hoţ de peşte pe care l-a prins la furat în zorii zilei de 6 ianuarie. Bărbatul a folosit arma cu bile de cauciuc pe care o deţine legal pentru a-şi apăra proprietatea şi l-a împuşcat pe braconier în gât. „Am prins patru inşi care prindeau peşte. Când am tras, unul a reuşit să fugă. Am fost nevoit să îmi iau armă ca să păzesc balta, că altă soluţie nu aveam. Am mai tras după hoţi încă de două ori, anii trecuţi, dar văd că nu se potolesc", a declarat Dumitru Popa imediat după incidentul care a determinat deschiderea unei anchete care vizează oportunitatea folosirii armei.

Cel mai recent uz de armă a fost făcut de agenţi societăţii de pază ai ArcelorMittal, care au împuşcat un bărbat suspectat că încerca să fure cocs de pe domeniul combinatului. Gheorghe Ioniţă (36 ani) a ajuns la Spitalul de Urgenţă, având plăgi împuşcate la ambele picioare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

S-a închis robinetul la autorizaţiile pentru puşti şi pistoale

În judeţul Galaţi sunt înregistrate 3.751 de arme deţinute legal de persoane fizice şi 513 deţinute legal de către persoane juridice. Numărul mare de deţinători de arme, dar mai ales acţiunile ilicite ale unor posesori de puşti şi pistoale i-a determinat pe specialiştii serviciului specializat din cadrul IPJ Galaţi să fie mult mai restrictivi la acordarea autorizaţiilor în 2012. Astfel, mulţi dintre cei care au solicitat emiterea autorizaţiilor de deţinere a unei arme s-au lovit de refuz, dacă oamenii legii au considerat că respectivele persoane prezintă riscul să utilizeze puştile sau pistoalele în scopuri neconforme cu legea. Exigenţele s-au menţinut şi pe linia controalelor, poliţiştii de la Arme constatând 35 de contravenţii, cu patru mai multe decât în 2011, dar şi 218 infracţiuni, cu 26 mai multe decât în perioada de referinţă precedentă. De menţionat că 127 de încălcări ale legii penale au fost constatate în urma unor flagranturi. Cele mai multe abateri de la lege au fost constatate pe linia armelor şi muniţiilor (51), fondului piscicol, pescuitului şi acvaculturii (28), protecţiei mediului (12), nerespectării regimului armelor şi muniţiilor (12), dar şi nerespectării regimului materiilor explozive (3). Ca urmare a acestor constatări, au fost cercetate penal 162 de persoane.

viata-libera.ro
 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Tot mai mulţi gălăţeni îşi cumpără arme letale. Avem peste 4.000 de pistolari

1.446 de gălăţeni au solicitat, în primele luni ale acestui an, eliberarea de autorizaţii pentru arme letale ' Nici autorităţile nu au stat cu braţele încrucişate şi au sancţionat la sânge abaterile comise de posesorii de arme din evidenţă

Moft, pasiune sau nevoie de siguranţă, acestea sunt motivele care îi determină pe gălăţeni să devină clienţi ai magazinelor de armament. Dacă pentru unii un pistol reprezintă un accesoriu care le dă sentiment de putere şi îi face să pară importanţi, pentru cei mai mulţi arma este o soluţie pe care o găsesc potrivită ca să se protejeze de pericole concrete sau cel puţin posibile. Niciodată nu strică să fii pregătit, pare să fi fost deviza care de la începutul acestui an i-a adus pe mulţi locuitori ai judeţului în situaţia de a solicita autorizaţii pentru arme de foc.
Nu mai puţin de 1.446 de avize pentru arme de foc au fost eliberate de Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase (SAESP) Galaţi, ca urmare a cererilor primite de la persoane fizice în primele trei luni ale acestui an, 30 de solicitări aparţinându-le unor gălăţeni care vroiau să îşi cumpere pentru prima oară armă de foc. Cifrele arată o creştere clară faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, când SAESP Galaţi a eliberat 1.336 de autorizaţii pentru arme de foc, dintre care numai opt au fost pentru "începători".
Dacă în alţi ani "bătaia" mare era pe armele neletale, acestea fiind mai ieftine şi implicând condiţii mai puţin restrictive de deţinere şi folosinţă, în acest an "valul" de solicitări nu a cunoscut o creştere semnificativă faţă de perioada similară a lui 2012. Pentru pistoale cu aer comprimat sau cu bile de cauciuc au fost eliberate 1.688 de autorizaţii, cu 22 mai multe faţă de perioada ianuarie - martie 2012.

90 de gălăţeni lăsaţi fără permise

În paralel cu cererea mare de autorizaţii, poliţiştii au stat cu ochii pe cei care deţineau deja permise de portarmă şi nu au iertat nicio abatere. Fie că a fost vorba de condamnări penale, fie de abateri precum nedeclararea schimbării domiciliului ori neavizarea permisului la termenul legal, poliţiştii de la Arme au retras 45 de permise şi au suspendat tot atâtea. În momentul de faţă, în judeţul Galaţi există 4.289 de arme autorizate, dintre care 3.766 sunt deţinute de persoane fizice.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Peste 4.000 de gălăţeni deţin cel puţin o armă

* 200 de gălăţeni au obţinut autorizaţie de armă anul trecut

Deţinerea şi portul unei arme, letale sau nu, nu mai este un lucru neobişnuit în judeţul Galaţi, nu mai puţin de 4.887 de puşti şi pistoale fiind înregistrate oficial în statisticile poliţiei, la finele anului trecut.

Majoritatea covârşitoare a armamentului se află în posesia persoanelor fizice, nu mai puţin de 4.355 de dispozitive destinate autoapărării sau vânătorii fiind deţinute cu titlu legal de gălăţeni.

La sfârşitul lui 2013, erau înregistraţi 4.153 de deţinători, ceea ce înseamnă că numărul posesorilor a crescut cu 200. Potrivit poliţiştilor, activitatea de autorizare a fost în cursul anului 2014 în scădere faţă de anii anteriori, ceea ce este apreciat ca fiind un lucru pozitiv, în sensul că nu oricine mai ajunge să deţină o puşcă sau un pistol.

Pe primul loc la neglijenţă

Dorinţa de a avea cu orice preţ o armă, necunoaşterea legii sau, pur şi simplu, nepăsarea sunt factori care au făcut ca numărul infractorilor din rândul posesorilor de armament să fie invers proporţional cu "zgârcenia" poliţiştilor în a elibera autorizaţii.

Contrabandiştii care au adus ilegal arme în ţară şi nu le-au declarat, posesorii de arme care nu şi-au prelungit autorizaţiile în termenul legal sau cei care le-au utilizat fără drept au făcut ca numărul dosarelor penale la regimul armelor şi muniţiilor să se ridice la 467, cifră care situează Galaţiul pe primul loc pe ţară la numărul de infracţiuni, în condiţiile în care media naţională este de 192,77.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Posesorii de arme, trimişi mai uşor la medic

 • Conform noilor reglementări, intrate în vigoare la 15 ianuarie 2016, poliţiştii îi vor putea trimite mai des pe deţinătorii de arme la control medical şi psihologic

O serie de modificări importante privind condiţiile de deţinere a armelor au fost aduse printr-un act normativ care vine să completeze Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, document care a intrat în vigoare la jumătatea acestei luni. Conform prevederilor Legii nr. 319/2015, cei care deţin arme trebuie să ştie că pot ajunge la specialist în orice moment în care poliţiştii consideră că sunt indicii medicale sau de ordin psihologic care să necesite o evaluare.

Astfel, dacă până la apariţia noii legi, posesorii de armament letal sau neletal ajungeau a evaluare doar la obţinerea autorizării şi la reînnoirea acesteia, acum o pot face mult mai des şi riscă, în cazul în care nu se spun obligaţiei, să îşi piardă dreptul de a deţine arme.

"Deţinătorii de arme letale şi neletale supuse autorizării sunt obligaţi să se supună examenului psihologic şi/sau medical, la solicitarea expresă a structurilor de poliţie competente, în situaţia în care acestea constată motivat că există indicii comportamentale temeinice care ar putea reclama necesitatea examinării psihologice şi medicale, în vederea menţinerii autorizării pentru a deţine sau, după caz, a purta şi a folosi arme şi muniţii letale sau neletale supuse autorizării", se arată în noul act normativ.

Termenul în care trebuie făcută vizita medicală în aceste condiţii este de 30 de zile, sancţiunea pentru nerespectare a acestuia fiind pierderea dreptului de a deţine armă. Un element de noutate, adus de legea recent intrată în vigoare, este şi faptul că dreptul de a deţine armă se suspendă şi în cazurile în care poliţiştii apreciază că există motive temeinice care să impună examinarea medicală sau psihologică de urgenţă.

Cei care fac evaluarea medicală sau psihologică sunt obligaţi să păstreze evidenţa examinărilor în registre speciale şi trebuie să transmită poliţiei, în maximum cinci zile, rezultatul evaluării, atunci când se recomandă reexaminarea sau se emite aviz de inaptitudine.

Fără inspecţie la reînnoirea permisului

Permisul de armă are în continuare o valabilitate de cinci ani, dar la calcularea acestui termen nu mai este exceptată perioada de suspendare. Valabilitatea poate fi prelungită cu încă cinci ani, dacă sunt îndeplinite condiţiile impuse de lege pentru deţinerea armelor letale şi neletale. Totuşi, pentru păstrarea permisului, nu mai este necesar ca arma să aibă efectuată inspecţia tehnică periodică, dar deţinătorul trebuie să dovedească faptul că a făcut anual o şedinţă de tragere, mai puţin cei care au calitatea de vânător.

Număr limitat de cartuşe

Fiecare deţinător va putea deţine numai muniţia aferentă tipului respectiv de armă şi într-o cantitate limitată. Numărul cartuşelor va fi înscris în permis şi variază în funcţie de destinaţia armei, astfel: - maximum 50 de cartuşe cu glonţ şi 50 de cartuşe fără proiectil pentru o armă de apărare şi pază, - 300 de cartuşe pentru o armă de vânătoare; - 1.000 de cartuşe pentru o armă de tir.

Posesorii care deţin armă de apărare sau de pază nu pot ieşi în afara domiciliului sau reşedinţei pe care o au înscrisă în permis cu mai mult de 12 cartuşe.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.