Jump to content

Moştenitorii vor fi verificaţi de Poliţie


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Moştenitorii vor fi verificaţi de Poliţie

* Camera Notarilor Publici nu mai avizează nicio executare testamentară până când semnăturile nu sunt analizate grafologic iar moştenitorii verificaţi de Poliţie.

Gălăţenii trebuie să ştie că întârzierile apărute în executarea dispoziţiilor testamentare nu se datorează numai birocraţiei, ci şi unei hotărâri adoptate recent de Camera Naţională a Notarilor Publici. În ultima perioadă s-au înmulţit escrocheriile realizate prin intermediul unor false testamente, care au condus la înstrăinarea a numeroase terenuri şi case. „Am dorit să punem capăt unor asemenea practici. Se fac o serie de verificări, în urma cărora reiese mai mult decât clar dacă un testament este autentic şi dacă persoanele care beneficiază de prevederile sale au dreptul conform legii să facă acest lucru”, ne-a declarat preşedintele Camerei Notarilor Publici din Galaţi, Bogdan Ciucă. Primul pas este analiza grafologică a scrisului persoanei care a întocmit testamentul, care dovedeşte fără dubii dacă documentul este un fals sau un act autentic.

Cazierul îi dă de gol

Urmează verificarea la Starea Civilă şi Poliţie a celor care reclamă bunurile defunctului din motive mai mult decât evidente. Din datele de stare civilă trebuie să reiasă legătura de rudenie dintre persoana care a întocmit testamentul şi moştenitori, chiar dacă nu întotdeuna trebuie să fie aşa, iar informaţiile sunt coroborate cu cele de la Poliţie. De multe ori se întâmplă ca respectivii să aibă un cazier impresionant iar escrocii se dau astfel singuri de gol. „Noi am cerut acest lucru pentru că am fost puşi de multe ori în situaţia de a fi acuzaţi că suntem complici cu escrocii la asemenea înşelăciuni. Pentru a elimina astfel de suspiciuni, am solicitat să se facă verificarea testamentelor sub toate aspectele pentru că noi, notarii, nu o puteam face decât formal”, susţine notarul Bogdan Ciucă.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... litie.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.