AndreiM Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Două din trei firme din România utilizează sisteme Windows piratate, rata fiind chiar mai mare în rândul persoanelor fizice. Deşi, ţara noastră a făcut progrese în acest sens, suntem în continuare undeva la mijlocul clasamentului, a declarat Jean-Philippe Courtois, preşedinte al Microsoft International şi Senior Vice President Microsoft, în cadrul singurului interviu exclusiv pe care l-a acordat cu ocazia vizitei în România. Rata pirateriei este în scădere în România, ceea ce este o veste bună. Dar e în continuare mare, de 66% în rândul comunităţii de business, ca să nu mai vorbim de consumatori, a declarat Jean-Philippe Courtois, care conduce business-ul global al corporaţiei fondate de Bill Gates în toate pieţele internaţionale, excluzând SUA şi Canada.Vestea bună, dacă poate fi numită aşa, este că există ţări unde situaţia este şi mai gravă. Unde vă aflaţi în clasamente? România a făcut progrese, în comparaţie cu China de exemplu, care este undeva la 90%. În timp ce alte state din Europa de Vest au rate cuprinse în intervalul 30-45%, în cele mai bune situaţii. Şi cred că acestea sunt lucruri la care trebuie să lucreze împreună guvernul, comunitatea de business, nu doar Microsoft, ci şi cei din media, din industria farma, din multe alte industrii, explică francezul care deţine a treia poziţie în cadrul gigantului Microsoft, după Steve Ballmer - CEO şi Kevin Turner - COO.Acum peste doi ani, când fondatorul Microsoft, Bill Gates, a vizitat România, preşedintele Traian Băsescu a spus, mai în glumă, mai în serios, că piratarea sistemelor Windows a ajutat industria de IT din România şi tânăra generaţie să înveţe să utilizeze PC-urile. Declaraţia sa a făcut deliciul presei de peste Ocean, publicaţii de top, cum e Washington Post, alocând spaţii serioase gafei preşedintelui român.Ceea ce trebuie să facem noi, Microsoft, este să facem software-ul mai accesibil. Şi cred că asta facem din ce în ce mai mult, oferind universităţilor condiţii de educaţie unice în România, oferind programe pentru organizaţiile caritabile şi ONG-urile din România, oferind parteneriate companiilor lovite de criză şi producătorilor de PC-uri. Sunt multe feluri de a avea produse Microsoft mai accesibile, a mai spus Courtois, în cadrul unui dialog cu Dragoş Stanca, director F5, divizia New Media Realitatea-Caţavencu.
katman Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 preşedintele Traian Băsescu a spus, mai în glumă, mai în serios, că piratarea sistemelor Windows a ajutat industria de IT din România şi tânăra generaţie să înveţe să utilizeze PC-urile. Declaraţia sa a făcut deliciul presei de peste Ocean, publicaţii de top, cum e Washington Post, alocând spaţii serioase gafei preşedintelui român. Parerea mea e ca trebuie sa fii putin rauvoitor sa nu ii dai dreptate lui Basescu la faza asta. Pai treaba e simpla: daca nu aveai Windows piratat si ar fi trebuit sa il cumperi, Romania si restul lumii ar fi fost acum pe Linux. Daca eu stiu Windows, ce promovez? Windows, nu? Daca nu pot sa imi cumpar Windows si stiu ca vine Politia la usa, ce fac? Imi bag picioarele in el de W. si imi pun Linux. Dar dupa aia promovez Linux si la firma. E ceea ce face Cisco prin Academie... Creeaza loialitate si este No.1. Iar aia de peste Ocean se pare ca nu pot sa inteleaga ca o licenta inseamna salariul pe o luna in RO, pe cind la ei e cel pe o zi-doua...
AndreiM Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Personal consider că pentru „ acasă ” Linux este un sistem de operare mai mult decât complex. Asta pentru cine are răbdarea să învețe și să se adapteze.. dar în ziua de azi puștii daca nu au windows și „ cantăr strike ” nu au nimic.. Am avut de nenumărate ori Linux... de la Fedora până la Ubuntu... Pe mine nevoia și incompatibilitatea unor programe m-au forțat să trec din nou pe windows.. Oricum cu Windows 7 s-au mai dat pe brazdă ăștia de la Microshit.. că Vista era un fel de Windows 98.Poate ne zice D-nul Relu de Linux că folosește...
Relu Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Pe vremea când Windows începea să devină așa cum îl știm azi, Linux era întâlnit doar în mediile universitare, într-o continuă schimbare..
Delphinul Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Eu si cu andrei am testat cam tot ce se putea de la linux la windows si de putina vreme (cam 2-3 ani) eu am incercat cu succes, sau mai putin, MAC OSX! Uneori tineam linuxul doar cateva oare, alte ori cateva saptamani sau chiar luni! E un sistem de operare reusit, mult mai bine optimizat decat windowsul pe partea de internet si pe partea de resurse de sistem! Am folosit cu placere Linux Ubuntu 7(parca) cu pachetul beryl activat (mi-a luat cateva ore sa instalez driverul pentru o palca video ATI, dar a meritat) super efecte, super functionalitate! Odata cu aparitia softului Transgaming Cedega s-a rezolvat si problema aplicatiilor de windows acestea putand fi emulate pe linux (cred ca mai e un suft care face asta si anume "Wine")In ceea ce priveste pirateria... in conditiile in care o licenta pentru un Windows 7 ultimate e 800 de lei, iar salariul minim in romania e 650 lei... cum sa cumpar licenta? Oricum si unele versiuni de linux au inceput sa coste!
AndreiM Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 sunt puțin crispat când folosesc Linux. Linuxul este mult superior Windows-ului pentru că cei care au proiectat acest sistem de operare i-au atacat pe alde nenea „ gratii ” exact acolo unde erau descoperiți. Cu toate astea, trebuie să recunoaștem că în România nu prea poți rezista fără windows în condițiile în care eu personal am plecat de la windows 3.1.
Legumix Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 sunt si eu de acord cu katman, vis-a-vis de declaratia basesciana. insa, pe cei de peste ocean ai doar la buzunar, de aceea se doreste licentizarea cat mai extinsa am icnercat si eu un linux (varianta din revista CHIP) am avut un sentiment dual: vai ce bine functioneaza (el insusi, pentru el) vai ce ma enerveaza (din cauza inertiilor in gandire made in uindoz) am incercat si un leopard, dar mi s-a parut ca necesita prea multa tinere de minte
Delphinul Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 pai si pentru MAC OSX iti cam trebuie licenta, deci nu ai facut nicio afacere! ai dat din lac in put!
Legumix Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 pai si pentru MAC OSX iti cam trebuie licenta, deci nu ai facut nicio afacere! ai dat din lac in put!primise o colega calculatorul, de peste ocean...cu tot cu lighioana mac.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now