Jump to content

Pentru profesori - nu-s tichete, ci pichete


dcp100168

Recommended Posts

Pentru profesori - nu-s tichete, ci pichete

Tichetele‑cadou sunt cele mai discutate subiecte, la ora actuală, în cancelarii. În comisia paritară s‑a stabilit că profesorii vor primi, anul acesta, 42 de tichete‑cadou, în valoare de 50 de lei. Consiliul local Galaţi a aprobat însă numai nouă tichete pe tot anul, pe motiv că nu sunt fonduri. Sindicaliştii şi profesorii sunt nemulţumiţi şi s‑au decis să picheteze Consiliul local, săptămâna aceasta, joi şi vineri, între orele 10.00‑12.00. "Strângem şi semnături pentru a putea da în judecată Consiliul local", a declarat preşedintele executiv al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Valeriu Diculescu.

Link to comment
Share on other sites

Amânare din motive birocratice

Primăria le-a tăiat sindicaliştilor din învăţământ avântul revoluţionar: „Nu am primit aprobare pentru pichetare, deoarece dispoziţia 1378 a Consiliului local nu include şi spaţiul din faţa Primăriei în lista cu locurile unde se pot organiza proteste. Este o măsură abuzivă a primarului, care, prin această hârtie, s-a asigurat că nu va mai fi deranjat. Vom depune o altă cerere pentru autorizaţie şi vom picheta Prefectura (dacă la Primărie nu se poate), de marţi, săptămâna viitoare. Asta în cazul în care primarul nu va acorda totuşi cele şapte tichete”, a declarat preşedintele executiv al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Valeriu Diculescu.

Link to comment
Share on other sites

S.I.P Galati suspenda pichetarile

In urma demersurilor sustinute de Sindicatul Invatamantului Preuniversitar Galati, Primaria a aprobat acordarea a 7 tichete cadou pentru luna martie.

In aceste conditii, pichetarile se suspenda pana la primul eveniment la care tichetele cadou nu se vor acorda conform protocolului incheiat de S.I.P. Galati cu I.S.J.,conform legii.

Ne mentinem punctul de vedere conform careia dispozitia Primarului nr. 1378 din 15.03.2006, prin care se stabileste amplasarea locurilor de desfasurare a adunarilor publice, ingradeste drepturile prevazute de Legea 60/1991 si ne propunem sa o contestam in instanta.

Consideram totusi ca acordarea tichetelor asa cum au fost ele negociate pentru primul eveniment, este un prim pas spre normalitate si ne exprimam speranta ca se va reusi rezolvarea situatiei in totalitate.

Presedinte Executiv S.I.P.,

Prof. Valeriu Diculescu

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.