Jump to content

Campanie de criză pentru unele partide


AndreiM

Recommended Posts

Campanie de criză pentru unele partide

Deşi au rămas mai puţin de două săptămâni până la alegerile prezidenţiale, nu toţi candidaţii sunt la fel de vizibili din punct de vedere al afişajului electoral în oraş. Unele partide şi o parte dintre candidaţii independenţi s-au limitat până acum doar la a pune afişe pe panourile electorale oficiale amplasate de Primărie.

Dacă partide precum PD-L, PNL, Alianţa PSDAPC, sau candidatul independent Sorin Oprescu, au împânzit oraşul cu bannere sau panouri electorale, mai ales în zona centrală a oraşului, nu la fel stau lucrurile în ceea ce priveşte celelalte formaţiuni politice sau candidaţi independenţi. Lipsa banilor în această perioadă de criză pare să îşi spună cuvântul în ceea ce priveşte promovarea imaginii acestor candidaţi. Spre exemplu, PRM nu are la nivelul judeţului decât aproximativ o mie de afişe cu prezidenţiabilul Corneliu Vadim Tudor. "Partidul este limitat din punct de vedere financiar şi nu ne-am permis prea multe. Nu am avut bani pentru bannere sau materiale electorale mai mari. În plus, în această perioadă să dai dovadă de opulenţă atunci când cei mai mulţi români o duc foarte greu, nu ni se pare un lucru normal", a declarat prim-vicepreşedintele PRM Galaţi, Marin Costel. Din acest motiv, conducerea PRM Galaţi a decis să se axeze în campanie pe discuţii directe cu cetăţenii.

Situaţia este asemănătoare şi în ceea ce-i priveşte pe ecologişti. Fără bani pentru panouri electorale proprii, aceştia au recurs la sprijinul unor firme care au acceptat să le ofere spaţii unde să amplaseze afişe cu candidatul PER, Iane Ovidiu-Cristian. "Nu ne permitem să punem bannere mari sau alte astfel de materiale. Avem afişe pe panourile oficiale din judeţ şi la sediile unor societăţi comerciale care şi-au dat acceptul şi au dorit să ne sprijine", a spus preşedintele organizaţiei municipale PER Galaţi, Florin Tupilatu. În plus, acesta şi-a exprimat nemulţumirea că pe panourile oficiale, unele partide pun mai multe afişe. "În unele zone, pe panouri sunt şi câte şapte-opt afişe cu acelaşi candidat, şi nu mi se pare corect. Uneori pun peste ale noastre şi din acest motiv am decis ca acolo unde se întâmplă acest lucru să punem şi noi un afiş peste cel al candidatului care are mai multe", a adăugat Tupilatu.

Nici PNG-CD nu a amplasat materiale electorale, în afara panourilor oficiale din Galaţi, pentru promovarea candidatului George Becali. "Nu avem bannere pentru că nu dispunem încă de spaţii pentru acestea deşi am făcut solicitări în acest sens. Oricum nu ne limităm doar la acest mod de a face campanie. Avem afişe şi calendare pe care le vom da prin oraş", a spus preşedintele organizaţiei municipale PNG-CD Galaţi, Lidia Peclovici.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.