Jump to content

Pădurile din Galaţi, sursă de bani pentru exploatanţi


AndreiM

Recommended Posts

Pădurile din Galaţi, sursă de bani pentru exploatanţi

Mai multe firme de profil, dar şi persoane fizice au făcut în ultima perioadă profituri uriaşe de pe urma despăduririlor masive neautorizate. Astfel, cei de la Investigare a Fraudelor împreună cu Garda Financiară şi Inspectoratul de Regim Silvic au efectuat mai multe controale, ocazie cu care au depistat mai multe nereguli.

Cu puţin timp înainte de venirea anotimpului rece, mai multe firme, dar şi persoane fizice au recurs la despăduriri neautorizate şi vânzarea de lemn de foc în mod ilegal. Astfel, Serviciul de Investigare a Fraudelor împreună cu Garda Financiaă şi IRS au efectuat controale la nouă societăţi comerciale şi şase persoane fizice. În urma acestora, s-au depistat mai multe nereguli pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape patru mii de lei. În acelaşi timp, au fost confiscate de la două societăţi comerciale peste 80 de metri cubi de lemne în valoare de peste 20 de mii de lei din cauză că reprezentanţii firmelor nu aveau documente legale de provenienţă a mărfii. Cercetările sunt continuate, încercându-se recuperarea banilor câştigaţi ilegal de către exploatanţi în ultimele luni de zile.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.