Jump to content

Bani la limita supravieţuirii pentru crescătorii de animale


dcp100168

Recommended Posts

Crescătorii de animale mai primesc „o gură de oxigen”

* Fermierii gălăţeni au de încasat şase milioane de lei, la începutul anului 2010

Fermierii gălăţeni se află la limita supravieţuirii. Mai mult de un sfert dintre crescătorii de animale au renunţat la ferme deoarece nu mai aveau bani să întreţină animalele, iar carnea se vindea la preţuri de nimic. Nemulţumirile crescătorilor de animale au culminat cu un protest organizat la Bucureşti în urmă cu câteva zile, iar aceştia au obţinut acordarea celei de-a doua tranşe de finanţare.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Galaţi eliberează, începând de vineri, 6 noiembrie 2009, adeverinţe pentru beneficiarii sprijinului financiar acordat de stat sectorului zootehnic. Pentru specia bovine, cuantumul total este de 571 lei/cap, iar pentru ovine/caprine cuantumul este de 44 lei/cap. La Galaţi, au fost depuse, în 2009, un număr de 2.141 de cereri pentru 16.222 de bovine şi 1.282 de solicitări pentru 182.000 de ovine şi caprine. Suma totală de care vor beneficia fermierii gălăţeni se ridică la aproape şase milioane de lei.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... xigen.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.