Jump to content

Crimă neelucidată la Crăieşti


dcp100168

Recommended Posts

Suspect de crimă, băgat în spital

* În acest moment, în secţia Chirurgie Toracică a Spitalului Judeţean este internat un bărbat, suspectat că şi-ar fi omorât un vecin

Iordache Frunză, de 49 ani, din Crăieşti, a fost bătut de nişte necunoscuţi, chiar în curtea casei sale, imediat după ce a găsit cadavrul unui vecin, în spatele casei. Totul s-a întâmplat azi-noapte, când bărbatul a ieşit din casă şi a dat peste consăteanul său, care zăcea mort, în curtea sa. Victima nu ştie cine şi de ce l-a ucis pe vecinul său şi mai apoi a bătut-o şi pe ea. ”L-am găsit mort în spatele casei. Am ieşit când am auzit câinii lătrând şi am dat peste el. Atunci m-au bătut şi pe mine. Nu ştiu câţi erau. Nevasta mea spune că erau mai mulţi. M-au bătut cu parul. Nu ştiu dacă eram urmărit eu sau era el, nu ştiu ce a făcut. Vecinul stă la câteva zeci de metri distanţă de casa mea. Nu ştiu cine l-a omorât”, spune Iordache Frunză.

Medicii i-au acordat îngrijirile medicale necesare şi l-au internat pe rănit în secţia de chirurgie toracică a Spitalului Clinic de Urgenţă din Galaţi. ”Sub obişnuita stare de ebrietate, stare normală în ultima perioadă, a mai multor persoane, a rezultat un mort, în condiţii violente, care urmează a fi precizate şi un grav rănit care este internat în Spitalul Judeţean Galaţi. Aşteptăm cu interes ce ne mai furnizează Crăieştiul”, a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi.

Poliţiştii au început cercetările în acest caz, pentru a stabili cine sunt criminalii. ”În urma sesizării primite, în cauză s-a constituit o echipă operativă complexă, condusă de un procuror criminalist. S-a întocmit deja un cerc de suspecţi şi se continuă verificările pentru identificarea autorilor”, a declarat Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

În acest moment şi Frunză este suspectat de crimă.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... pital.html

Link to comment
Share on other sites

Ucis sub zeci de lovituri cu bâta

Cadavrul lui Georgel Buhoci, de 38 de ani, a fost găsit seara trecută de Iordache Frunză, un consătean de-al victimei, chiar lângă peretele casei sale. "Noi am fost la muncă împreună. Eu cu el şi nevasta mea. Am venit la mine acasă. Am şi băut, ce-i drept. A fost şi fratele meu şi al nevestei. Apoi Georgel a ieşit. Mai târziu m-am dus după el, dar l-am văzut lângă casa mea, la pământ. Când să mă apropii să văd dacă suflă, am fost şi eu lovit şi am ajuns la spital", povesteşte Iordache Frunză, internat acum la Spitalul Clinic de Urgenţă.

Poliţiştii gălăţeni consideră deocamdată acest caz ca unul cu autor necunoscut, deşi au mai mulţi suspecţi. Sătenii din Crăieşti au însă alte bănuieli. Dacă Ecaterina Buhoci şi Ionel Buhoci, mama şi fratele victimei, spun că nu au idee cine l-a omorât pe Georgel, vecinii ştiu, se pare, mai multe. În primul rând tuturor le-a sărit în ochi, de multă vreme, relaţia cam apropiată dintre Iordache Frunză, nevasta lui, Irina, şi Georgel Buhoci. "Erau nedespărţiţi. Plecau toţi trei la muncă cu ziua peste tot în sat. Apoi şi beau la el, la Iordache, acasă. Noi pe el îl ştim de om bun. Se mai certa el cu Georgel, s-au şi bătut cică, dar nu ştim de ce. Dar eu cred că dacă nu era băutura nu era nici el mort", spunea Tincuţa Dorobanţu, rudă a victimei. Alţi consăteni ştiu însă mai multe şi nici nu se feresc să o zică. "Se ţinea băiatul ăsta Georgel, noi Bulgaru îi ziceam, cu nevasta lui Frunză. Noi îi zicem Tăchel. Ştia toată lumea, dar se cam fereau să o zică. Dar ştiau, că dacă ei doi mergeau unul cu altul şi se pupau pe uliţă... Tăchel e om bun, dar nevasta lui, nu. De la ea cred că s-au tras toate. Cine să îl fi omorât pe băiat? Cine ştie ce-o fi fost la ei acolo când au băut, că alţii ce interes să aibă...", spunea Vasile Ifrose, un vecin al soţilor Frunză. Între gura lumii şi ce s-a întâmplat de fapt în curtea casei lui Iordache Frunză urmează ca poliţiştii să facă lumină.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=4

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

O partidă de sex l-a costat viaţa

După o beţie cruntă a vrut să facă sex cu nevasta amicului său. Respectivul ştia că cei doi au o relaţie de 4 ani şi în general accepta, numai că în seara aia nu numai că nu a vrut, dar l-a şi omorât în bătaie pe cel care îi punea coarne. E pe scurt povestea crimei de la Crăieşti, în urma căreia Georgel Buhoci, amantul, şi-a pierdut viaţa, iar Iordache Frunză, soţul înşelat, a ajuns la puşcărie.

Totul s-a petrecut pe 9 noiembrie în comuna Crăieşti. Georgel Buhoci, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comună, a sfârşit ucis cu 70 de lovituri de bâtă, în faţa casei celui mai bun prieten al lui, Iordache Frunză, un consătean de 49 de ani. De fapt cei doi erau atât de buni amici, că o împărţeau de vreo 4 ani şi pe Aftinia, zisă Tinca, nevasta lui Iordache. Iniţial, Iordache Frunză i-a şi găsit cadavrul şi a susţinut că amicul lui ar fi fost omorât de nişte ucigaşi necunoscuţi care l-au băgat şi pe el în spital. Numai că autorul crimei era chiar el, lucru dovedit cu greu de poliţiştii şi procurorii gălăţeni. Cu greu deoarece cam toţi cei implicaţi sunt mari consumatori de alcool şi au tot încercat să pună investigatorii pe piste false. Comisarul şef Ştefan Căpătan, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din IPJ Galaţi a povestit cum s-au întâmplat de fapt lucrurile: "Cei trei, Iordache şi Aftinia Frunză şi Georgel Buhoci, împreună cu Costică Frunză, fratele lui Iordache, au băut în acea seară cam 12 litri de bere şi alţi 6-7 de vin. Apoi Costică a plecat acasă. Iordache Frunză i-a spus victimei să plece şi el, numai că acesta nu a vrut. Dorea probabil să întreţină relaţii sexuale cu soţia lui Iordache. Acesta ştia de relaţia ce dura de 4 ani, dar uneori o accepta, alteori nu. Acum nu a mai vrut să accepte. Buhoci a refuzat să plece. S-au înjurat, s-au îmbrâncit şi apoi Buhoci a căzut, iar autorul l-a lovit de multe ori cu o bâtă. Victima s-a ridicat şi a ieşit, dar a căzut în curtea casei soţilor Frunză. Peste câteva ore cei doi soţi au descoperit că Buhoci a murit şi au anunţat poliţia, dar au fabricat şi poveşti false ca să se acopere".

Nevasta infidelă şi-a învinuit propriul fiu

Procurorul de caz, Sorin Leau, ne-a spus că victima avea o alcoolemie de 3,10. De asemenea, Leau a făcut cunoscut că soţii Frunză au oferit mai multe piste, lucru care a îngreunat munca anchetatorilor, care s-au văzut nevoiţi să aibă mai multe variante de lucru. Pentru a ajunge la cea corectă au fost nevoiţi să audieze zeci de persoane. Interesant este că una dintre pistele oferite de cei doi soţi a fost aruncarea omorului asupra fiului lor, Ionel Frunză. Norocul băiatului a fost că s-a dovedit că a fost plecat două săptămâni la Bucureşti. "Pe 20 noiembrie a fost soluţionat cazul crimei de la Crăieşti. Autorul, Frunză Iordache, în vârstă de 49 de ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru omor. El riscă o pedeapsă de până la 20 de ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Sorin Leau.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Opt ani de închisoare pentru ucigaşul din Crăieşti

Dosarul crimei de la Crăieşti, când Iordache Frunză l-a ucis în bătaie pe amantul nevestei lui, a primit o primă sentinţă din partea judecătorilor - opt ani de închisoare pentru omor, reţinându-i-se scuza provocării, urmând să plătească daune morale de 1.500 de lei rudelor mortului şi 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli.

Băutura şi dezmăţul pe faţă au întunecat minţile criminalului, care s-a răzbunat pe curtezanul nevestei lui într-un mod extrem de agresiv. Cuplu Frunză - adică Aftinia şi Iordache - legase relaţii amoroase, respectiv de prietenie cu victima, Georgel Buhoci. La examinarea cadavrului s-a descoperit că acesta avea o alcoolemie de 3,10. Potrivit rechizitoriului, soţii Frunză erau căsătoriţi de 25 de ani, dar de zece ani Aftinia se apucase de băut, dar mai ales avea relaţii extraconjugale cu diverşi bărbaţi, inclusiv cu victima, căreia i se mai zicea şi "Bulgaru". Iordache ştia, iar o vreme a acceptat situaţia, dar în cazul lui "Bulgaru" în ultima perioadă i-a atras atenţia soţiei "să întrerupă relaţia pentru a nu se întâmpla vreo nenorocire", se arată în rechizitoriu. O primă altercaţie între Iordache şi "Bulgaru" s-a petrecut în toamna lui 2009, când ultimul a vrut să întreţină relaţii intime cu Aftinia în ciuda avertismentelor lui Iordache. Atunci s-au lovit reciproc cu pumnii şi picioarele, iar Iordache i-a mai trântit şi o sapă peste corp de l-a lăsat inconştient pe Buhoci. Apoi, în octombrie 2009, a venit rândul Aftiniei, care a încasat o mamă de bătaie tot pentru că nu a rupt relaţia cu "Bulgaru".

Pe 9 noiembrie, ziua când s-a petrecut crima, soţii Frunză au început de dimineaţă cu băutura. Au mers pe la vecini, pe la un frate al lui Iordache şi chiar la "Bulgaru". Din rechizitoriu reiese că, pe oriunde s-au dus, au consumat ceva alcool. În ultima parte a zilei, "Bulgaru" a fost cel care i-a vizitat pe soţii Frunză. După ce au mâncat şi au băut, Iordache i-a cerut lui Buhoci să plece, bănuind care-i sunt dorinţele "inamicului" lui. "A insistat, dar partea vătămată l-a lovit cu pumnul în faţă. S-au bătut cu pumnii şi picioarele, au ieşit pe hol, iar apoi în faţa casei, lovindu-se în continuare. Pentru că partea vătămată era mai puternică, inculpatul a luat o bâtă din lemn şi l-a lovit în cap şi peste corp până ce victima a căzut în grădină, la colţul casei, unde a rămas inconştient", se arată în rechizitoriu. După ce şi-a bătut adversarul, Iordache a intrat în casă şi a adormit. Între timp, nevasta lui, care se ascunsese în pod de frică, a coborât şi a văzut că "Bulgaru" e mort. Au chemat vecinii şi chiar poliţia, fără însă să spună ce se întâmplase în realitate, dovezile fiind strânse pe parcursul anchetei.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=15

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.