Jump to content

Apple a devenit mai profitabil decât Nokia


AndreiM

Recommended Posts

Apple a devenit mai profitabil decât Nokia, după succesul înregistrat de iPhone

Apple a devenit pentru prima oară cel mai profitabil producător de telefoane din lume, în urma succesului înregistrat de iPhone, depăşind grupul concurent Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, arată un raport al Strategy Analytics.

Apple a înregistrat în al treilea trimestru din vânzările iPhone un profit operaţional de 1.6 miliarde dolari, în timp ce Nokia a afişat un profit de 1,1 miliarde dolari în cadrul diviziei de telefoane mobile, precizează analiştii Neil Mawston şi Alex Spektor în cadrul raportului.

Nokia încearcă să se menţină pe prima poziţie pe piaţa telefoanelor mobile de ultimă generaţie, în contextul concurenţei din ce în ce mai puternice din partea companiilor Apple, Research in Motion (producătorul aparatelor BlackBerry) şi Motorola, prin telefoanele Droid. "Marja de profit înregistrată de Nokia în divizia de telefoane mobile a scăzut în 2009, în timpul crizei financiare mondiale. Credem că Statele Unite, unde Nokia are o cotă de piaţă mai mică decât Apple, reprezintă cheia pentru revenirea Nokia în 2010", a subliniat Mawston.

Cota de piaţă a grupului finlandez în sectorul telefoanelor mobile de ultimă generaţie a scăzut în al treilea trimestru de la 41% la 35%, în contextul în care a afişat o pierdere de 559 milioane euro.

Veniturile Apple au crescut cu 25% în trimestrul încheiat, în timp ce Nokia a înregistrat încasări mai mici cu 20%. Apple a fost susţinut în al treilea trimestru de preţurile mai mari ale produselor şi de controlul bun al costurilor, susţin analiştii.

Telefoanele iPhone sunt disponibile în circa 80 de ţări şi au început să fie comercializate luna trecută în China, cea mai mare piaţă pentru Nokia din punctul de vedere al veniturilor.

Telefoanele Nokia sunt disponibile în peste 150 de ţări. În al treilea trimestru, Nokia a vândut circa 16,4 milioane de telefoane mobile de ultimă generaţie, cea mai scumpă categorie. Nokia vinde şi modele mai ieftine, al căror preţ poate ajunge până la 20 euro pe pieţele emergente.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.