Jump to content

Uniunea Europeană a ieşit din recesiune


dcp100168

Recommended Posts

Uniunea Europeana a iesit din recesiune

Cea mai severa recesiune din Europa de dupa cel de-al Doilea Razdoi Mondial a luat sfarsit, blocul comunitar revenind pe crestere dupa cinci trimestre consecutive de scadere. Astfel, atat economia Uniunii Europene cat si cea a zonei euro au crescut in al treilea trimestru cu 0,2%, respectiv 0,4%, potrivit datelor Eurostat. In al doilea trimestru al acestui an, economia zonei euro s-a comprimat cu 0,2%, iar cea din Uniunea Europeana cu 0,3%. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, Produsul Intern Brut (PIB) a scazut cu 4,3% in Uniunea Europeana si cu 4,1% in zona euro, dupa un declin de 4,9%, respectiv 4,8% in trimestrul anterior. In cel de-al treilea trimestru al anului, economia SUA a crescut cu 0,9% comparativ cu trimestrul anterior, dupa o contractie de 0,2% in al doilea trimestru. PIB-ul SUA a scazut cu 2,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

http://economie.hotnews.ro/stiri-finant ... esiune.htm

Link to comment
Share on other sites

Noi ce mai stricăm media Uniunii...

Scadere de 7,1% a economiei, dupa primele 9 luni

Produsul Intern Brut, calculat ca serie bruta de specialistii Institutului National de Statistica a scazut cu 7,4 la suta in primele noua luni din acest an, comparativ cu cel inregistrat in aceeasi perioada a anului 2008, conform primelor estimari ale INS. Produsul Intern Brut a fost cu 0,7 la suta mai scazut in trimestrul trei din 2009, fata de al doilea trimestru, dar comparat cu trimestrul al treilea din 2008, scaderea este de 7,1 la suta. Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei a scazut in trimestrul doi din 2009 cu 8,8 la suta, iar pe primul semestru al anului in curs cu 7,6 la suta, potrivit primelor estimari ale INS.

Conform estimarilor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Romania va inregistra in 2009 o scadere a economiei sub opt la suta. La ultima rectificare bugetara, de la sfarsitul lunii august, guvernul a luat in calcul, dupa discutiile cu expertii FMI, o scadere a Produsului Intern Brut (PIB) de 8-8,5 la suta.

PIB-ul reprezinta mai simplist, tot ceea ce inseamna suma consumului privat, a celui public a investitiilor si a exporturilor nete (diferenta dintre exporturi si importuri) ale statului.

http://economie.hotnews.ro/stiri-finant ... 9-luni.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.