Jump to content

"Help Portrait", maraton fotografic gratuit pentru gălăţeni


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Tineri voluntari se pregătesc să ia startul unui maraton fotografic

* Fotografii voluntari, grupaţi în mai multe echipe, vor cutreiera Galaţiul pentru a dărui poze înrămate. Persoanele cu venituri modeste pot solicita să fie imortalizate pe hârtie fotografică, gratuit

Într-o lume marcată de criză, şomaj dar şi de indiferenţa faţă de semeni, câţiva tineri voluntari din Galaţi s-au hotărât să le readucă zâmbetul pe buze celor care au uitat să mai zâmbească. Tânărul Mitică Crăciun, susţinut de o echipă formată din fotografi, make-up-artişti, graficieni, dar şi oameni obişnuiţi, a iniţiat la Galaţi „Help Portrait”, o mişcare realizată deja în alte ţări în special pentru persoanele fără posibilităţi financiare. “Despre această acţiune am aflat de la un prieten, care postase un link pe reţeaua de socializare «Facebook». M-am uitat, m-am interesat şi am zis că pot să fac şi eu aşa ceva în oraşul meu”, povesteşte Mitică. Acţiunea presupune, nu numai realizarea unei fotografii, ci şi oferirea acesteia într-o ramă, absolut gratuit. Sunt vizaţi gălăţenii cu venituri modeste, bolnavi, orfani, bătrâni, mame singure, copii abandonaţi, în general oameni care nu şi-ar permite să aibă o poză profesionistă cu ei.

Galaţiul, sincronizat cu mii de oraşe din lume

“Proiectul doreşte promovarea fotografiei altfel, punând sufletul înaintea sinţului artistic şi urmăreşte ca persoanele care acceptă să pozeze să se simtă speciale, să interacţioneze cu rofesioniştii. «Help Portrait» nu include o simplă fotografie, ci un mod de a arăta că există şi daruri nebănuite care se pot face, că ne pasă de membrii de favorizaţi ai comunităţii”, ne-a mai spus organizatorul acţiunii.

“Help Portrait” va avea loc pe 12 decembrie, concomitent, în mii de oraşe din întreaga lume. În România, echipe de fotografi vor activa în Galaţi, Târgu-Mureş, Bucureşti, Cluj şi Braşov.

În Galaţi, Mitică Crăciun încearcă să găsească pentru această acţiune două studiouri fixe şi cel puţin trei echipe mobile. Totul se va face pe baza donaţiilor sponsorilor, donaţii pe care entuziastul organizator le doreşte cât mai generoase.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... rmani.html

Cei care vor să se implice în această acţiune pot lua legătura cu organizatorii la adresa helpportrait.galati@yahoo.com

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Portrete pentru 500 de copii

Mai multe echipe de fotografi şi make-up artişti vor încerca astăzi imposibilul. Voluntarii implicaţi în proiectul „Help-Portrait" se vor deplasa în mai multe cămine de copii din Galaţi, unde intenţionează să realizeze poze-portret pentru 500 de copii. Echipele vor merge la centrele fundaţiilor „Inimă de Copil", Bethesda, „Împreună", „Cuvântul Întrupat", dar şi la azilul de la Tichileşti şi Centrul de Persoane Vârstnice.

Acţiunea a fost demarată de vineri în judeţul Galaţi, când fotografii şi make-up artiştii au pozat 30 de copii de la centrele fundaţiei „Inimă de Copil". „Scopul acţiunii nu este de a promova pe cineva ca fotograf, o firmă sau orice altceva, ci adevărata valoare a fotografiei. Fotografiile obţinute nu se vor păstra şi nu vor fi publicate nicăieri. Nu ne promovăm pe noi, ci promovăm bucuria unei persoane de a se simţi cu adevărat specială", ne-a explicat Crăciun Mitică, unul din tinerii implicaţi în proiectul „Help-Portrait".

Deşi acţiunea se va desfăşura şi în două studiouri fixe, voluntarii s-au împărţit în echipe mobile, formate din patru până la şapte persoane. Aceştia se vor ocupa de decor şi persoanele din fotografie. După realizarea pozei, aceasta se înrămează şi va fi dăruită pe loc sau în termen de cel mult două săptămâni.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Po ... 83137.html

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

„Help Portrait” 2010, pe 4 decembrie

„Help Portrait” este o acţiune cu caracter social care are loc, anual, concomitent, în câteva zeci de mii de oraşe din întreaga lume, printre care, începând de anul trecut, se numără şi Galaţiul, datorită unor tineri pasionaţi de fotografie şi dornici să ajute. Anul acesta, acţiunea se va desfăşura pe 4 decembrie, la Winmarkt. „Anul trecut am reuşit să fotografiem în jur de 250 de persoane. Am fost un grup de peste 60 persoane, organizat în şapte echipe. Două echipe au stat în locuri fixe şi cinci echipe s-au deplasat la fundaţii, la azil sau la Leprozeria de la Tichileşti. Reacţia de anul trecut a fost uimitoare si copleşitoare pentru noi. Am reuşit să ne atingem scopul de a socializa şi de a-i face pe cei pe care i-am fotografiat să se simtă cu adevărat speciali. Dorim acest lucru şi anul acesta. Acum ne adresăm familiilor care doresc să aibă o fotografie profesională, celor care doresc să arate o schimbare în viaţa lor, oamenilor nevoiaşi, bolnavilor, mamelor singure care doresc o fotografie cu copii lor. Pentru cei aflaţi pe patul de suferinţă, ne putem deplasa la faţa locului”, ne declară iniţiatorul acţiunii de la Galaţi, Mitică Crăciun. Cel care ne-a mai spus că evenimentul nu ar fi avut loc dacă nu ar fi găsit şi alţi oameni care să pună suflet. Printre cei care s-au implicat constant în derularea manifestării „Help Portrait” se numără fotograful şi profesorul Cosmin Atanasiu, alături de elevii săi de la Colegiul „Cuza”, dar şi Gabriel Bocăneala, directorul de la Winmarkt, care a pus la dispoziţie locul pentru studioul fix.

Acţiunea nu are ca scop promovarea unei fundaţii, firme sau a unui fotograf. Dorim doar să arătam că în oraşul nostru există oameni cu suflet pentru care actul de binefacere nu constă numai în a dărui haine şi mâncare, ci şi a-şi folosi talentul pentru a-i ajuta să zâmbească pe cei care au uitat să facă acest lucru din cauza necazurilor şi grijilor. Cei care vor să ajute se mai pot încă înscrie: fotografi care să aibă aparat foto profesional sau semiprofesional, make-up artişti sau sponsori care să contribuie la achiziţionarea hârtiei fotografice şi a ramelor. Aceştia se pot înscrie la adresa helpportrait.galati@yahoo.com, lăsând un număr de telefon la care să fie contactaţi de echipa organizatoare.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9EHelp_Portrait%E2%80%9D_la_Galati_2.html

Link to comment
Share on other sites

150 de persoane fotografiate de voluntarii "Help Potrait"

Am reuşit să organizăm pentru al doilea an consecutiv Help Portrait în oraşul nostru. În inima mea simt o imensă bucurie datorită faptului că şi anul acesta ne-am atins scopul, acela de a-i face pe oamenii din jurul nostru să se simtă cu adevărat speciali. Deşi am fost în jur de 20 volutari, am reuşit să atingem un număr de aproximativ 150 de persoane. Echipele mobile au fost la 2 fundaţii: maternitatea „Asociaţia Nova 2002” şi Fundaţia „Împreună” din Valea Oraşului, iar studioul a fost montat în cadrul complexului Winmarkt. Fotografiile s-au dat instant oamenilor care au venit la studioul fix, iar la fundaţii le vom dărui fotografiile aranjate şi înrămate până în dată de 20 decembrie. Pe această cale aş dori să mulţumesc tuturor voluntarilor implicaţi şi domnului director Gabriel Bocăneală pentru susţinerea prin spaţiul din complexul WinMarkt, dar şi domnului Adamache Ionuţ pentru susţinerea cu afişe şi fluturaşi color de calitate.

Anul acesta a fost un an al consolidării echipei şi al constituirii unui nucleu de oameni pe care să mă pot baza, astfel încât să pot spune că acţiunea nu mai depinde de un om, ci depinde de un grup de oameni, premisele care mă fac să cred că anul viitor vom reuşi să facem de 10 ori mai mulţi oameni fericiţi. Deşi am avut parte de condiţii meteo extreme în ambii ani (anul trecut a fost un ger cumplit, iar anul acesta am avut parte de o zi rece, ploioasă şi lapoviţă) mă bucur că nu au reuşit să ne oprească. Acest lucru spune multe despre caracterul celor implicaţi - de la fotograf la make-up artist.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/am-vazut-ca-timpul-si-graba-ii-face-pe-oameni-sa-uite-de-multe-ori-ca-sunt-o-familie-si-ca-acest-lucru-merita-imortalizat-in-amintiri-pe-care-sa-le-aiba-peste-ani-2991.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Fotografii de familie pentru cei defavorizaţi

„Help Portrait”, o acţiune care se desfăşoară la nivel internaţional, este organizată de un grup de voluntari fotografi şi ştilişti şi la Galaţi, pentru a treia oară. Scopul acestei manifestări este de a oferi persoanelor mai puţin norocoase şansa de a fi fotografiate de aproximativ 20 de oameni cu inima mare care deţin un aparat foto. Astfel, familiile cu venituri mici, bolnavii, orfanii sau bătrânii din mediul rural vor primi în dar, din partea artiştilor fotografi imaginile realizate de aceştia într-un mod profesionist, menite să le aducă un zâmbet pe buze şi să le ofere o amintire care va dăinui peste ani. „Şi cum ideile frumoase încolţesc repede în mintea împătimiţilor de imagini, anul acesta va avea loc cea de-a III-a ediţie a evenimentului Help Portrait. Astfel, în data 6 decembrie, mesagerii lui Moş Nicolae vor porni spre Şcoala Gimnazială nr.1 din Frumuşiţa şi vor face fotografii elevilor. Al doilea pas va avea loc în comuna Cuca, unde 15 voluntari vor călca pragul celor necăjiţi, pentru a le face fotografii de familie. Surpriza nu se opreşte aici - ei vor împărţi hăinuţe şi jucării copiilor cuminţi. Ultima acţiune din cadrul Help Portrait Galaţi va fi desfăşurată sâmbătă, 8 decembrie, când alţi voluntari vor face poze din oraş, în urma identificării unui grup ţintă”, a explicat Laura Lupaşcu, coordonatorul proiectului.

Cei care doresc să contribuie cu un ajutor oricât de mic, sunt bineveniţi - pentru donaţii în bani, îi pot depune în contul deschis la banca Millenium RO 14 MILB 0000 0000 0109 0049 pe numele Laura Lupaşcu. De asemenea, cei care vor să doneze hăinuţe, jucării, alimente sau produse de întreţinere şi curăţenie, pot cere mai mult informaţii la numărul de telefon 0745 233163 sau la adresa de mail lauralupascu@about.me – persoana de contact Laura Lupaşcu.

Help Portrait a debutat în anul 2009, la iniţiativa unui cunoscut fotograf de celebrităţi, Jeremy Cowart, iar apoi ideea a luat amploare, desfăşurându-se la nivel internaţional. Evenimentul are loc, în mod oficial, în data de 8 decembrie, când mii de fotografi din întreaga lume participă la acest eveniment deosebit

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Fotografii oferite celor nevoiaşi în cadrul proiectului „Help Portrait”

Cea de-a doua a ediţie a proiectului „Help Portrait” s-a încheiat în luna decembrie, acţiune marcată prin oferirea portretelor în formă printată celor care au fost fotografiaţi. Scopul acestei manifestări a fost acela de a oferi persoanelor mai puţin norocoase şansa de a fi fotografiate de oameni cu inima mare care deţin un aparat foto. Astfel, familiile cu venituri mici, bolnavii, orfanii sau bătrânii din mediul rural au primit în dar, din partea artiştilor fotografi, imaginile realizate de aceştia într-un mod profesionist, menite să le aducă un zâmbet pe buze şi să le ofere o amintire care va dăinui peste ani.

De asemenea, 25 de copii de la Centrul de plasament „Negru Vodă” şi Asociaţia „Inimă de copil” au fost pregătiţi pentru o sesiune de fotografii în sediul Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia”. „După ce au fost aranjaţi de către un stilist, copiii au fost fotografiaţi în faţa bradului de Crăciun şi s-au simţit ca „fotomodelele”, după cum a declarat unul dintre ei. Apoi aceştia şi-au îndreptat atenţia către fotografii profesionişti care le-au vobit despre tainele fotografiei. Astfel, la sfârşitul lunii decembrie, ne-am întors la Bibliotecă pentru a oferi portretele în formă printată şi pentru a vedea bucuria de pe faţa copiilor. Unii au spus că nu se recunosc în imagini, alţii că nu au avut niciodată o fotografie aşa frumoasă cu ei, sau chiar că nu au avut niciuna. Fiecare copil a primit câte o cutie de cadouri prin intermediul proiectului ShoeBox”, a explicat Laura Lupaşcu, coordonatoarea proiectului.

Help Portrait a debutat în anul 2009, la iniţiativa unui cunoscut fotograf de celebrităţi, Jeremy Cowart, iar apoi ideea a luat amploare, desfăşurându-se la nivel internaţional. Evenimentul are loc, în mod oficial, în data de 8 decembrie, când mii de fotografi din întreaga lume participă la acest eveniment deosebit.

Manifestarea de la Galaţi s-a concretizat prin realizarea a 125 de portrete şi participarea a 14 fotografi şi 7 voluntari care au mers şi în comunele Frumuşiţa şi Cuca.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Expoziţie „Help-Portrait”

Vernisajul foto-expoziţiei „Help-Portrait - Galaţi 2012” va avea loc joi, 7 februarie, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi (CCSG). Expoziţia va cuprinde 45 de lucrări realizate de 12 fotografi care, în luna decembrie a anului trecut, au participat la proiectul internaţional Help Portrait 2012.

Astfel, voluntarii au fost în mai multe comune gălăţene şi au fotografiat familii şi copii, după care le-au oferit cadou potretele. Au fost dăruite nu mai puţin de 170 de portrete în cele două etape ale acţiunii. Gălăţenii vor avea ocazia de a pătrunde în atmosfera emoţionantă pe care au simţit-o voluntarii atunci când au oferit copiiilor zâmbete prin intermediul acestui proiect, vizitând expoziţia de la CCSG. Alături de imagini, vor fi expuse şi felicitările realizate de copii pentru voluntarii Help Portrait în semn de mulţumire. Fotografiile care aşteaptă a fi admirate sunt semnate de Ciprian Bercea, Andrei Bobocel, Radu Bourceanu, Oliviu Bujor, Marian Calestru, Florin Gîlcanu, Paul Iordache, Laura Lupaşcu, Florin Matei, Cătălin Moraru, Florin Novac şi Andrei Ungureanu.

Help Portrait este un proiect internaţional cu caracter social, ce are ca scop realizarea şi oferirea de portrete cadou printate celor care nu-şi permit să plătească o sedinţă foto cu un fotograf profesionist. Început în 2009, la iniţiativa cunoscutului fotograf de celebrităţi - Jeremy Cowart, proiectul a facut fericiţi peste 277.000 de oameni din 60 de ţări. Acţiunea de la Galaţi este coordonată de Laura Lupaşcu.

Intrarea este liberă.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.