Jump to content

Reprezentant al Greenpeace, bătut la Galaţi

Recommended Posts

Posted

Un reprezentant al Greenpeace a fost bătut crunt la Galaţi

* Andrei Şeitan, membru Greenpeace, a fost bătut cu bestialitate de un taximetrist deoarece n-a avut exact suma necesară pentru achitarea cursei

Andrei Şeitan, va păstra pentru multă vreme amintirea trecerii sale prin Galaţi. Tânărul, în vârstă de 32 de ani, reprezentant al cunoscutei asociaţii ecologiste Greenpeace, dar şi al ProDemocraţia, în data de 11 noiembrie, a luat un taxi pentru a traversa oraşul, dar s-a ales cu o bătaie soră cu moartea. Originar din Constanţa, Şeitan nu cunoştea pe nimeni în Galaţi şi s-a bazat pe buna credinţă a taximetristului. A plecat din bariera Traian, iar la cealaltă ieşire din oraş, a ajuns să fie târât cu maşina preţ de câţiva metri şi să fie lovit de nenumărate ori cu pumnii de către taximetrist. Motivul: nu avea exact suma cerută pentru a plăti. „Aveam 50 de lei la mine, iar cu taximetristul m-am înţeles să-i plătesc 12 lei. Nu avea să dea rest. M-am învârtit prin zonă 10 minute ca să schimb, dar nu am găsit. I-am spus asta, iar taximetristul mi-a cerut banii şi a dat să plece. I-am spus că merg cu el să schimbe banii, dar a demarat în trombă. Am încercat să-l opresc, dar m-a prins pe jumătate în maşină şi m-a târât aşa lovindu-mă cu pumnii”, ne-a declarat Andrei Şeitan. Reprezentantul Greenpeace a scăpat cu viaţă doar pentru că taxiul a fost blocat de un microbuz în trafic, iar şoferul a fost nevoit să oprească.

Este vinovat că a fost agresat

Andrei Şeitan susţine că a sunat la 112, dar în loc de un echipaj al poliţiei, la faţa locului s-a deplasat Jandarmeria. Până la urmă, declaraţia i-a fost luată la Poliţie, dar susţine că omul legii, care a întocmit procesul-verbal, l-ar fi sfătuit să renunţe la plângere. „Mi-a spus să iau un maxi taxi şi să plec la Constanţa pentru că oricum nu am nimic. Pe poliţist îl cheamă Adrian Roşu şi mi-a spus că ar avea prea multe hârtii de completat”, ne-a declarat Adrian Şeitan.

În Certificatul medico-legal se precizează clar că Şeitan, care se numără printre iniţiatorii campaniei „Salvaţi Roşia Montană”, a suferit un traumatism cranio-cerebral de gradul I prin agresiune, ceea ce ne scuteşte de orice alte comentarii. Până la urmă, poliţia a demarat o anchetă pentru identificarea agresorului. Andrei a reţinut numărul taxiului al cărui şofer l-a bătut. Este vorba de un Logan de culoare roşie, cu numărul de înmatriculare GL-06-JPW.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... alati.html

Posted
Un reprezentant al Greenpeace a fost bătut crunt la Galaţi

...

Este vinovat că a fost agresat

Andrei Şeitan susţine că a sunat la 112, dar în loc de un echipaj al poliţiei, la faţa locului s-a deplasat Jandarmeria. Până la urmă, declaraţia i-a fost luată la Poliţie, dar susţine că omul legii, care a întocmit procesul-verbal, l-ar fi sfătuit să renunţe la plângere. „Mi-a spus să iau un maxi taxi şi să plec la Constanţa pentru că oricum nu am nimic. Pe poliţist îl cheamă Adrian Roşu şi mi-a spus că ar avea prea multe hârtii de completat”, ne-a declarat Adrian Şeitan.

În Certificatul medico-legal se precizează clar că Şeitan, care se numără printre iniţiatorii campaniei „Salvaţi Roşia Montană”, a suferit un traumatism cranio-cerebral de gradul I prin agresiune, ceea ce ne scuteşte de orice alte comentarii.

Mda... ne scuteste de orice comentariu. x(

Insa, poate ne ajuta un anumit coleg de pe forum - cu o parere pertinenta - vis-a-vis de atitudinea politiei ! :-L

Si mai cred ca inainte de a avea pretentia ca politistii romani sa fie respectati - in primul rand acestia sa-i respecte pe cei in slujba carora lucreaza.

Posted

Păi ce părere pertinentă ? Treaba e cât se poate de simplă din punctul meu de vedere. Ești bătut și când să reclami.. reclamă dacă ai unde. Asta e atitudinea poliției Române. Și mă întreb.. pentru ce mama mă-sii mai ies nesimțiții în stradă să ceară leafă mai mare ???

Evident nu-i bag pe toți în aceeași oală, dar din păcate cei corecți sunt în minoritate.

Posted

Activistul Greenpeace agresat la Galaţi se va adresa instanţei

* Andrei Şeitan, reprezentantul asociaţiei Greenpeace, bătut de un taximetrist gălăţean întrucât nu avea bani potriviţi pentru a plăti cursa, îi va cere despăgubiri agresorului.

Povestea stupidă în care a fost implicat la Galaţi un activist Greenpeace, în urmă cu câteva zile, cunoaşte un nou episod. Poliţia i-a luat o declaraţie, la spital, lui Andrei Şeitan (32 de ani), dar se pare că aceasta nu este suficientă pentru declanşarea urmăririi penale a agresorului. „Trebuie să depună o plângere la Poliţie, iar apoi aceasta îşi va urma cursul”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici.

Reamintim că reprezentantul Greenpeace s-a urcat într-un taxi, în Bariera Traian, în data de 11 noiembrie şi a sfârşit prin a fi târât cu maşina şi lovit cu pumnii pentru că a dat 50 de lei, în loc de 12 lei, cât ceruse taximetristul. Andrei Şeitan a ajuns la spital, iar din certificatul medico-legal reiese că a avut nevoie între trei şi cinci zile de îngrijiri medicale.

Pentru a pune lucrurile în mişcare, activistul Greenpeace va depune plângerea la Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Constanţa, unde are domiciliul. „Am înţeles că se poate face acest lucru. Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Nu înţeleg de ce trebuie să mai depun şi eu o plângere, atâta timp cât mi-au luat deja o declaraţie după ce am fost agresat”, ne-a declarat Andrei Şeitan. Tânărul intenţionează să deschidă un proces în justiţie pentru a-i cere despăgubiri taximetristului bătăuş imediat ce acesta va fi identificat de Poliţie. Procedura este mai mult o formalitate, ţinând cont că victima agresiunii a dat detalii despre taxiul care l-a târât prin oraş ca pe un sac de cartofi. Este vorba de un Logan roşu, cu numărul de înmatriculare GL-06-JPW.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... antei.html

Posted

căpos rău reclamantul ăsta. de fapt, impropriu spus ”reclamant” pentru că el nu depune reclamație. a dat o declarație detaliată, dar nu a putut mâzgăli câteva cuvinte pentru o reclamație, care este extrem de succintă. el vrea la constanța, că așa vrea mușchii lui, deși fapta s-a petrecut în galați, și apoi să țipe despre celeritatea actului de justiție. să se plimbe niște hârtii, că așa crede el. în domeniul penal, reglementat mai mult sau mai puțin bine, procedura e una, părerile personale reprezintă altceva. dacă el nu pricepe asta, nici nu mă miră că l-a plimbat ăla și gratis cu mașina. vina ăluia e personală, sper să plătească, dar nici cu ”reprezentantul” nu mi-e rușine...

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.