Jump to content

Escrocheria "Portafortuna" vine în cutia poştală


dcp100168

Recommended Posts

Protecţia Consumatorului:

Gălăţeni, escrocheria vine în cutia poştală!

* Găsite în cutia poştală, lozurile PORTAFORTUNA le promit gălăţenilor averi contra apeluri „gratuite” de 2,5 euro * La celălalt capăt al firului răspunde… linia erotică *

Un caz extrem de minţire a publicului – şi aşa sărăcit de criză - a apărut în luna octombrie, la Protecţia Consumatorului. Din fericire, persoana care a făcut sesizarea nu a fost păgubită, ci doar a observat tentativa de înşelătorie pe care o făcea firma PORTAFORTUNA. „Avem un consumator modern, de nivel mediu, care ştie să sesizeze o înşelătorie” a spus Gina Stanciu, directoarea instituţiei, în cadrul unei conferinţe de presă. Gălăţeanul a primit, în cursul lunii octombrie, în căsuţa poştală, un loz PORTAFORTUNA, pe care era îndemnat să-l răzuiască. Şi dacă găsea trei sume identice, omul era sfătuit să sune la „apel-gratuit relaţii clienţi 0906 – 760 – 095”. De asemenea, „concurentului” i se adresa şi o scrisoare, semnată de „Director General, Enăchescu Rodica”, prin care i se mulţumea că, deşi a participat la tombola de 10.000 de euro, nu a câştigat, şi, ca premiu de consolare, i s-a trimis acest loz. Cu care ar putea, de asemenea, să câştige 10.000 de euro. „Când am participat eu la vreo tombolă?”, s-a întrebat nedumerit gălăţeanul care a sesizat Protecţia Consumatorului. Pentru ca apoi, înfuriat de ceea ce mirosea deja a escrocherie pentru fraieri, omul să afle de la Romtelecom că apelul gratuit costă, şi chiar mult – 2,5, euro pe minut! Colac peste pupăză, la celălalt capăt al firului – s-a aflat tot de la operatorul de telefonie – răspunde linia fierbinte.

„Nu se menţionează care este societatea care emis acest loz, doar numele lui – PORTAFORTUNA. În urma investigaţiilor noastre, am aflat că societatea responsabilă este SC MEDIASAT SRL Bucureşti, fapt care nu apare nicăieri pe loz”. „Ţin neapărat să îi avertizez pe consumatorii gălăţeni că trebuie să se informeze foarte bine înainte de a suna sau înainte de a răspunde în vreun fel la sesizări şi oferte privind concursuri-fantomă, la care nu au participat niciodată, şi care oferă câştiguri fabuloase”, a mai spus Gina Stanciu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... la__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.