Jump to content

Animalele de companie au devenit marfă de lux


dcp100168

Recommended Posts

Animalele de companie au devenit marfă de lux

* În weekend, zeci de gălăţeni merg în Piaţa Centrală mai mult pentru a le admira decât cumpăra * Porcuşorii de Guineea, câinii ciobăneşti, porumbeii şi mai ales papagalii reprezintă atracţiile târgului de animale

Angel Iancu a crescut de mic înconjurat de porumbei, pasiunea pentru columbofilie moştenind-o de la tatăl său. A tot înmulţit, a mai şi cumpărat, iar acum are peste 500 de porumbei. Mai nou, din cauza crizei, este nevoit să vândă o parte dintre păsări. Şi unde poate face lucrul acesta mai bine decât în târgul duminical din spatele Pieţei Centrale. Specia preferată a puţinilor cumpărători este porumbelul–albastru. „Aceşti porumbei sunt crescuţi pentru zbor, pentru joc, dar şi pentru frumuseţea lor. Eu văd în porumbel un simbol al loialităţii. Este o pasăre care stă cu aceeaşi pereche toată viaţa şi se întoarce întotdeauna la stăpânul care a crescut-o”, ne-a dezvăluit crescătorul de porumbei. Preţul unui exemplar variază în funcţie de specie. De pildă, un porumbel obişnuit costă 100 de lei, un porumbel de rasă ajunge până la 900 de euro. În Galaţi, sunt în jur de 600 de columbofili.

Căţeluşii de rasă, mascotele târgului

Din cauza crizei, părinţii nu se mai grăbesc, ca altădată, să le facă o astfel de bucurie copiilor, cu toate că niciun obiect dăruit nu poate egala plăcerea de a primi un căţel de rasă. „Am cumpărat un căţeluş cocker pe care am dat 500 de lei. E ziua copilului meu şi de mult îşi doreşte un astfel de animal. O să se bucure mult”, ne-a spus Radu Vintilă, în vîrstă de 35 de ani.

Animale şi păsări pentru toate buzunarele

Preţurile diferă în funcţie de specie. O pereche de porumbei costă 200 de lei, preţul câinilor de companie ajunge între 200 şi 1.000 de lei, iar canarii costă 25 de lei.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... e-lux.html

Link to comment
Share on other sites

Pai daca porumbelul s intoarce la stapanul care l-a crescut deci la vanzator, se merita sa il cumperi? a 2-a oara iti va cere iar alti bani pe el. Ete metoda buna de inselat omul. Vinzi un porumbel care stii ca se va intoarce la tine si cumparatorul daca il scapa pe fereastra, el vine la tine si tu ca sa il dai inapoi ii mai ceri iar bani... :))

Cat despre caini si pisici de ce sa dai bani pe ei cand mama natura iti ofera gratis? ar daca ai pretentie sa fie de rasa se gasesc destui iubitori care dau pe moca. in anunturile din ziare.

NU MAI INCURAJATI SAMSARII DE ANIMALE!!! Aia nu sunt deloc iubitori de animale. Le ia pe moca din anunturile din ziare si vin in piete si le vand!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.