dcp100168 Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Animalele de companie au devenit marfă de lux* În weekend, zeci de gălăţeni merg în Piaţa Centrală mai mult pentru a le admira decât cumpăra * Porcuşorii de Guineea, câinii ciobăneşti, porumbeii şi mai ales papagalii reprezintă atracţiile târgului de animale Angel Iancu a crescut de mic înconjurat de porumbei, pasiunea pentru columbofilie moştenind-o de la tatăl său. A tot înmulţit, a mai şi cumpărat, iar acum are peste 500 de porumbei. Mai nou, din cauza crizei, este nevoit să vândă o parte dintre păsări. Şi unde poate face lucrul acesta mai bine decât în târgul duminical din spatele Pieţei Centrale. Specia preferată a puţinilor cumpărători este porumbelul–albastru. „Aceşti porumbei sunt crescuţi pentru zbor, pentru joc, dar şi pentru frumuseţea lor. Eu văd în porumbel un simbol al loialităţii. Este o pasăre care stă cu aceeaşi pereche toată viaţa şi se întoarce întotdeauna la stăpânul care a crescut-o”, ne-a dezvăluit crescătorul de porumbei. Preţul unui exemplar variază în funcţie de specie. De pildă, un porumbel obişnuit costă 100 de lei, un porumbel de rasă ajunge până la 900 de euro. În Galaţi, sunt în jur de 600 de columbofili.Căţeluşii de rasă, mascotele târguluiDin cauza crizei, părinţii nu se mai grăbesc, ca altădată, să le facă o astfel de bucurie copiilor, cu toate că niciun obiect dăruit nu poate egala plăcerea de a primi un căţel de rasă. „Am cumpărat un căţeluş cocker pe care am dat 500 de lei. E ziua copilului meu şi de mult îşi doreşte un astfel de animal. O să se bucure mult”, ne-a spus Radu Vintilă, în vîrstă de 35 de ani.Animale şi păsări pentru toate buzunarelePreţurile diferă în funcţie de specie. O pereche de porumbei costă 200 de lei, preţul câinilor de companie ajunge între 200 şi 1.000 de lei, iar canarii costă 25 de lei.http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... e-lux.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Pai daca porumbelul s intoarce la stapanul care l-a crescut deci la vanzator, se merita sa il cumperi? a 2-a oara iti va cere iar alti bani pe el. Ete metoda buna de inselat omul. Vinzi un porumbel care stii ca se va intoarce la tine si cumparatorul daca il scapa pe fereastra, el vine la tine si tu ca sa il dai inapoi ii mai ceri iar bani... Cat despre caini si pisici de ce sa dai bani pe ei cand mama natura iti ofera gratis? ar daca ai pretentie sa fie de rasa se gasesc destui iubitori care dau pe moca. in anunturile din ziare. NU MAI INCURAJATI SAMSARII DE ANIMALE!!! Aia nu sunt deloc iubitori de animale. Le ia pe moca din anunturile din ziare si vin in piete si le vand! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 George nu ştiu unde ai văzut tu faptul că „ samsarii ” vând porumbei care se întorc „ acasă ” ... Cât despre activitatea lor.. poate din asta trăiesc . Mai contează că eşti iubitor de animale sau nu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 De samsari vorbeam de caini, pisici, papagali, testoase si altele care le iau pe MOCA de la anunturile de adoptie si le vand. De vanzatorii de porumbe care vand porumbei care se intorc am auzit si eu asa ca un zvon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts