Jump to content

Primăriţa copiilor are planuri mari pentru următorii doi ani


dcp100168

Recommended Posts

Primăriţa copiilor are planuri mari pentru următorii doi ani de mandat

* Simina Florea vrea parcuri curate şi... manuale noi. Edilii adulţi au obligaţia morală de a ţine cont de propunerile membrilor Consiliului Local al Elevilor, reprezentanţii celor mai mici cetăţeni.

Proaspăt aleasă în funcţia de „primăriţă” a copiilor, Simina Florea are ca principal obiectiv, pentru următorii doi ani de mandat, sensibilizarea primarului Dumitru Nicolae care a promis să-şi ducă la capăt promisiunea de a mai amenaja încă 14 km de pistă pentru bicicliştii gălăţeni. În plus, fetiţa-primar şi-a mai propus să discute cu edilii adulţi despre mărirea numărului de parcuri din oraş, reamenajarea celor care au fost lăsate în paragină, dar şi suplimentarea pistelor pentru roleri. “Colegii mei din Consiliul local al elevilor m-au rugat să discut cu primarul Galaţiului şi despre starea proastă a sălilor de sport din şcoli, dar şi despre faptul că nu avem manuale noi la şcoală. Pot să vă spun că un coleg de-al meu a primit un manual care începea de la pagina 45”, declară primăriţa. Directorul Colegiului Naţional Al. I. Cuza, Gabriel Enache, i-a explicat tinerei că manualele se înnoiesc doar o dată la opt ani, şi atunci doar într-o proporţie mică.

Consilierii-elevi trebuie luaţi în serios

Proiectul „Consiliul local al copiilor” a fost iniţiat în anul 1998 de Fundaţia „Casa Şcoalelor” din Galaţi. Prin intermediul acestuia, elevii din Galaţi au posibilitatea de a se întâlni cu „omologi” din alte judeţe şi chiar din alte ţări, cu care discută despre modalităţile de sensibilizare a autorităţilor în privinţa rezolvării unor probleme legate de copii. Chiar dacă unii ar putea crede acest lucru, rolul primarului copiilor nu este unul chiar decorativ! El poate asista la şedinţele pe comisii ale consilierilor, poate solicita întâlniri cu primarul sau cu viceprimarul oraşului şi poate propune teme de interes general. Fostul primar al copiilor, Mihai Turcu, a reuşit, de pildă, să-l sensibilizeze pe edilul Galaţiului să amenajeze o pistă pentru roleri, pe Faleza Inferioară a Dunării.

Ce cred profesorii despre primarul copiilor

Diriginta primăriţei copiilor, profesoara Oana Iordache, are numai cuvinte de laudă despre Simina. „Este o elevă cu rezultate excelente la toate materiile. Este foarte bună la limbi străine. Anul acesta va susţine examenul pentru atestatul la limba germană. Este sociabilă, un bun organizator şi îşi găseşte timp întotdeauna şi pentru sport”, sună caracterizarea făcută de diriginta fetei.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... andat.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.