Jump to content

Recommended Posts

Posted

Lucrare de atestat și proiect pentru viitoarea casă.. :d

1znUES.jpg Ib8eA.jpg

dscf0500t.th.jpg

Living - 30 mp în care intră și locul de luat masa

Bucătărie - 15 mp aproximativ

Garaj - 15 mp

Dormitor Matrimonial - 15 mp

Dormitor copii - 13 mp

Băi - 9 mp respectiv 5 mp .

Tema a fost Locuință urbană.

Posted

Poate nu inteleg eu prea bine plansele expuse...Dar am cateva intrebari (sau critici):

1. Daca asa va arata casa ta, unde vei avea locul tau, unde mai poti lucra la o plansa, la o idee, la un calculator? Unde vei pastra o arhiva cu acte, planse, machete etc... Presupunand ca-ti vin niste prieteni si tu lucrezi in living, unde-i inviti? Garaj? Dormitor? Sau niste prietene/colege ale sotiei si nu preai ai chef sa asisti la discutia despre haine, parfumuri sau "lui-vitoane" :d Desigur exista si varianta nu lucrezi nimic acasa... si respectiv, iesi la o bere cu prietenii tai.

2. Am impresia - din ceea ce inteleg din schite - ca vei avea probleme cu instalatiile sanitare (mai bine zis cu traseul lor) si cu "comfortul" generat de prezenta baii si tevilor aferente deasupra locului "de masa". E cam neplacut ca in timp ce unii mananca sa fie "asezonati" cu o cascada de apa de la WC

3. Baia de sub dormitorul copiilor... Daca o vei folosi in timp ce cineva se va chinui sa-i adoarma, se va lasa cu dor si jale...

M-ar interesa raspunsurile, mai ales ca urmaresc destul de interesat subictul unui proect de casa.

Posted

1)Proiectul a fost gândit ca și cum aș fi nevoit să ridic acea casă pentru mine. O casă pentru mine înseamnă liniște împreună cu familia să mă pot bucura de o masă caldă, să mă uit la un program Tv și dacă e urgență să deschid laptopul.. În casă la mine eu nu voi lucra la nimic. Casa e casă pentru familie și atât. Prietenii când vor veni vom bea un șpriț, vom face un grătar și vom sta în living.

Și cum acel proiect a fost gândit din punctul meu de vedere am constatat că am deja un birou destul de generos pentru acte, la fel cum am și un mic atelier pentru planșe și proiectare 3D, și chiar dacă nu aș fi avut aș fi închiriat un birou pentru așa ceva. Acasă te mai vede nevasta.. una alta :-

2)Cât despre acea baie de deasupra locului de luat masa, poziția pare ciudată dar nu este. Traseul este gândit și el. Scurgerea și restul țevilor ajung undeva la chiuveta din bucătărie pentru că și acolo sunt țevi. Ca să realizăm acest traseu este destul de simplu, astfel că putem dubla peretele cu unul fals din rigips și antifonat pe interior.

3)Baia de sub dormitorul copiilor este practic toaletă de serviciu ca să nu urci la etaj și se folosește mai mult ziua iar pentru a reduce zgomotul sunt destule materiale de antifonare .

Posted

Proiectul a fost gândit ca și cum aș fi nevoit să ridic acea casă pentru mine

Nu am contestat lucrul asta, insa o casa reala nu cred ca e ca e ca una de carti de joc - nu-ti mai place, o darami si faci alta, parerea mea. Ceea ce ai schitat tu este poate casa pe care o vezi cu ochii de acum, peste zece ani vei avea o alta perspectiva si nu cred ca vei darama casa ca sa-ti faci alta... Referitor la punctul 1 - acum ai un birou in alta parte iti vine usor sa te misti... Dupa vreo 10-15 ani de alergatura s-ar putea sa regreti ca nu ai o camera rezervata gandurilor tale, hobby-urilor - care or fi ele: navomodelism, lectura, etc. Lucruri pe care nu le vei putea face in living-ul care va fi si locul de intalnire cu sotia/prietena, intalnire cu TV, locul de joaca al copiilor sau de studiu, eventual unde vor veni prieteni de-ai lor etc., etc.

Fara sa-ti contest idea, pariez pe aproape orice ca locuinta (casa) ta viitoare va arata cu totul altfel decat ceea ce ai postat.

LE: Asa cum ai precizat, asta e cam ce ai vrea TU. Dar foarte probabil ca nu vei hotari singur... :d

Posted

E adevărat. Proiectul a fost făcut acum aproape 2 ani.. Plus că a trebuit să țin cont de niște suprafețe.. de fapt ne-au fost impuse, pentru că erau 3 teme la alegere : Locuință la munte, la mare și locuință urbană, și toate 3 cu aceeași suprafață impusă. În viitor dacă o să îmi ridic ceva de genu, proiectul o să rămână cam același per ansamblu.... Poate o să modific cumva camera copiilor și să îmi fac o cămăruță a mea.. poate ceva sub casă, nu știu încă... dar dacă și soția vrea și ea o cămăruță? :)) complicată treaba

• 2 months later...
Posted

Proiect mobilier Showroom Citroen Galați

Proiect: Birouri pentru consilierii de vânzări.

Cerințe: Cele 2 birouri să aibă un ax comun în jurul căruia se vor roti. Pentru că pe un singur ax nu erau la aceeași înălțime am ales câte un ax pentru fiecare birou. Rotirea în jurul unui ax are ca scop formarea unei mese de consiliu când birourile se unesc.

dscf7133.th.jpg dscf7132.th.jpg citroen1.th.jpg

citroen12.th.jpg

Proiect: Recepție

dscf7135.th.jpg dscf7138.th.jpg receptiecitroen.th.png