Jump to content

Şi-a abandonat copilul într-o familie de ţigani


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şi-a abandonat copilul la o familie de rromi din Buzău

O femeie din Galaţi a ajuns să îşi abandoneze copilul, un băieţel de un an şi 3 luni, Alexandru-Gabriel, tocmai în Buzău, la o familie de etnie rromă, unde găsise adăpost după ce se certase cu tată copilului. "Mama lui e româncă, e din Galaţi şi a adus-o sora mea din spital de la Galaţi, de unde s-au întâlnit. Ea plângea şi spunea că nu are unde să stea măcar vreo câteva zile, că s-a certat cu soţul şi vrea apoi să se ducă la sora ei, la Braşov. După câteva zile a plecat la sora ei la Braşov, aşa ne-a spus, şi ne-a lăsat copilul. Ne-a lăsat şi certificatul de naştere al băiatului şi pe al ei. A mai sunat acum vreo 3 luni să ne spună că e în Italia şi că o să ne trimită ea bani pentru copil. Noi nu mai putem să ţinem copilul aşa, poate îl caută tatăl, dacă mama l-a parăsit. Noi nu avem cum să îl ţinem. Nici nu mai avem cum să îl creştem, că mai avem şi noi trei copii în plasament", spunea Lăcrămiora Vasile, femeia care l-a crescut pe micuţ aproape patru luni. Soţii Marcel şi Lăcrămiora Vasile au mers la Protecţia Copilului Buzău să întrebe ce trebuie să facă, legal, cu copilul. De acolo au fost trimişi la Galaţi deoarece pe certificatul de naştere al micuţului acesta e trecut a fi născut în Galaţi şi a avea şi domiciliul în Galaţi. Tot din certificat reiese că mama se numeşte Valerica Tunsoiu, iar pe tată îl cheamă Ciprian Nica Panca. Iniţial, Lăcrămioara şi Marcel Vasile, familia din Buzău în grija căreia a rămas copilul, au vrut să îl predea celor de la Protecţia Copilului Buzău, dar li s-a spus că trebuie să meargă la Galaţi, unde e domiciliul copilul. Asistenţii de la Protecţia Copilului au preluat micuţul în regim de urgenţă. Ei s-au interesat de soarta băieţelului şi aşa au aflat că atât el cât şi mămica dispărută au domiciliul în Galaţi. Acesta a şi fost motivul pentru care l-au luat în grijă. Urmează o anchetă socială care are ca obiective aflarea situaţiei familiale a copilului. "Băieţelul îl preluăm în regim de urgenţă pentru că are domiciliul în Galaţi. Va urma o anchetă în care vom avea în vedere unde se află mama şi tatăl copilului sau dacă există în familia lărgită o persoană care să se poată îngriji de el", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Galaţi, Tania Calcan.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Foarte trist! Ca sa incepem sa ne mai civilizam putin, ar trebui sa se intample exact opusul: rromii sa-si abandoneze copii la romani. Daca si ei ar creste in educatie, civilizate, iubire,, haine, incaltaminte, jucarii, familie, etc... poate lucrurile s-ar schimba radical.

Edited by bigusergiu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.