Jump to content

Concediul forţat al Ambulanţei măsurat în vieţi pierdute


AndreiM

Recommended Posts

Serviciul Judeţean de Ambulanţă, al cărui personal este şi aşa insuficient, trebuie să renunţe la două ture, pentru opt zile.

Deşi este greu de acceptat, măsura trimiterii bugetarilor în concediu fără plată se aplică şi celor care intervin atunci când sunt puse în pericol vieţi omeneşti.

În condiţiile în care serviciile şi staţiile de ambulanţă au mari probleme în asigurarea asistenţei medicale de urgenţă din cauza deficitului acut de personal, pe fondul creşterii explozive a numărului de cazuri de gripă, puţinii medici, asistenţi şi ambulanţieri care n-au plecat din ţară sunt trimişi acasă.

Dacă medicul nu ajunge la timp, omul moare. Un adevăr neluat în seamă de cinicii care pun salvarea bugetului de stat, cu frecţii la piciorul de lemn, mai presus de cea a vieţilor omeneşti.

Incredibil, dar adevărat

Populaţia Galaţiului, plătitoare a contribuţiilor la Fondul asigurărilor de sănătate, nu acceptă măsura trimiterii în concediu fără plată a personalului care asigură asistenţă medicală de urgenţă.

„Şi eu, şi mama, şi fiica mea, avem probleme grave de sănătate. Oricând putem fi nevoite să apelăm 112. Ce ni se va spune ? Să aşteptăm până vin din concediu medicii ?” se întreabă retoric Aneta Zamfirescu.

La rândul ei, Zenovia Teodorescu, declară: „Să fie trimişi în concediu forţat doar şefii din instituţii, cei cu salarii uriaşe, dar când este vorba de Poliţie şi Salvare este inacceptabil. Cei care iau astfel de decizii nu ţin cont de viaţa şi siguranţa noastră”.

Ambulanţa, cu semnal de avarie

Pentru tot judeţul, Serviciul de Ambulanţă are doar şapte medici şi 96 de asistente medicale. În condiţiile în care toţi vor trebui să-şi ia cele opt zile libere obligatorii, Serviciul Judeţean de Ambulanţă va funcţiona la cotă de avarie.

„Vom fi practic nevoiţi să tăiem două ture şi jumătate din cauza acestei decizii. Se va asigura, într-un fel sau altul, permanenţa, însă dacă vreunul dintre angajaţi s-ar îmbolnăvi, situaţia ar deveni foarte gravă”, a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Pentru a avea schema completă, chiar şi fără liberele impuse de la centru, Ambulanţa ar mai avea nevoie de 40 de şoferi, 40 de asistenţi şi minimum 15 medici.

„În această perioadă, vor rămâne cinci sau şase echipaje pe tură la nivel de judeţ, dintre care numai unul cu medic”, a mai declarat dr. Mihai Polinschi.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.