Jump to content

66 de lei, ziua de lucru la alegeri


dcp100168

Recommended Posts

66 de lei, ziua de lucru la alegeri

Oamenii alegerilor sunt plătiţi fie că fac parte din birourile secţiilor de votare, din birourile electorale sau păzesc urnele. Potrivit OG 1046 din 2009 „Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora beneficiază de o indemnizaţie de 66 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de 5 zile pentru primul tur de scrutin şi 4 zile pentru cel de-al doilea tur de scrutin. Ceilalţi membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare beneficiază de o indemnizaţie de 66 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de 3 zile pentru primul tur de scrutin şi două zile pentru cel de-al doilea tur de scrutin”. Deci numărul de zile face diferenţa între sumele încasate de conducerea birourilor secţiilor de votare şi simplii membri. Suma maximă pe care o poate câştiga după cele două tururi de scrutin un preşedinte de secţie de votare se ridică la 594 de lei. Membrii secţiilor de votare pot câştiga după cele două tururi maxim 330 de lei. Tot OG 1046 prevede şi că membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare li se asigură în ziua votării 8 lei de persoană pentru băuturi răcoritoare, cafea, gustări. Mai trebuie spus că veniturile din indemnizaţiile cuvenite membrilor şi conducerii birourilor secţiilor de votare se impozitează conform prevederilor legale în vigoare.

http://www.viata-libera.ro/articol-66_d ... ri__2.html

Link to comment
Share on other sites

pentru banii astia nici nu ma dau jos din pat. ce nebuneala e sa fii la alegeri in comisie, numai cine n-a fost nu stie.

Nebuneala ca nebuneala dar ce obligatii iti asumi... nu prea merita efortul. AM incercat si eu acest job in urma cu ceva ani si cand am vazut ca ziua alegerilor a durat pentru cei cu care am fost in comisie 28 de ore, am zis ca nu-mi mai trebuie!!

Link to comment
Share on other sites

observatorii, de obicei, sunt din partea partidelor sau din partea organizatiilor non-guvernamentale. asa ca, depinde de stapan.

ca si membrii comisiilor electorale de sectii, de altfel. Observatorii sunt recrutati tot din randul partidelor si a ONG-urilor, insa au fost cazuri cand acestia nu au fost platiti.

Link to comment
Share on other sites

Dupa raspunsul lui copoi 10 stau si ma intreb oare unde va ajunge acest forum? parca vad ca peste un an sau 2 nu va mai fi nici o diferenta intre acest forum si forumul softpedia unde orice user cere ajutor intr-o problema este luat peste picior de ceilalti...

Link to comment
Share on other sites

jorj, draga. esti tare sensibil :YMHUG:

cum sa-ti raspund ca sa nu te simti jignit?

cred ca ai o varsta, nu?

ei si la aceasta varsta, dupa mintea ta, tu crezi ca aceste comisii se constituie in prag de alegeri? mai sunt vreo 2 zile.

vrei la comitie (cum zicea caragiale), inscrie-te frumusel intr-un partid la anul si poate o sa ai ai sanse sa ajungi si presedinte de comisie. asta, daca nu te mai plangi ca o baba. :))

Link to comment
Share on other sites

George lumea ți-a răspuns destul de frumos inclusiv eu... care ți-am zis că de banii ăștia mai bine stai acasă. Copoi a zis bine. Trebuie să fii într-un partid ca să poți fi „ obositor ”.. dar până să ajungi observator trebuie să faci muncă de voluntariat nenică... împarți fluturași pe stradă , prin scările blocului de te fugărește lumea.. te duci la meetinguri și strigi trăiscă BĂSEEEEEEEEEE și așa mai departe.

Eu sunt tare curios cum sunt impozitați ăștia 66 de lei

Link to comment
Share on other sites

Cred ca nu ai citit de la inceput topicul.

Este vorba de niste bani dati de statul roman (Min. Finantelor), prin Ministerul Administratiei si Internelor si Prefecturi, catre cei care fac "onorurile" de membri in comisii. In baza pontajelor facute de presedinti (alea cu maxim 5, respectiv 4 zile sau cate or fi), inaintate prefecturii, se calculeaza cat revine fiecarui membru din comisie. La cateva zile de la terminarea alegerilor, acei oameni din comisii sunt invitai la prefectura de unde-si ridica banii cuveniti, dupa ce se opresc sumele care se cuvin statului. Deci, banii astia sunt venituri ale celor care muncesc zilele alea in sectii. Reprezentantii ONG, acceptati ca observatori nu intra in categoria ce o discutam, ei nefiind membri in comisii.

Faptul ca reprezentantii partidelor, membri in sectiile de votare, primesc sau nu sume de bani DIN PARTEA PARTIDELOR, este alta poveste. Discutia era despre cei 66 lei/zi ca plata oferita de stat, care sunt supusi impozitarii conform legii.

Link to comment
Share on other sites

Păi eu asta nu înțelegeam. Cine și cum dă banii, căci în „ știre ” nu scrie nimic că statul oferă acești bani. Am cunoștințe care au „ lucrat ” și urmează să lucreze ca observator și banii care i-a primit, au fost pe ochi frumoși de la partid și credeam că :d acum tot așa sunt oferiți. :d

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.