dcp100168 Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Şi-a crescut copiii ţintuită în scaunul cu rotileÎn ciuda handicapului locomotor, Vasilica Zamfir este o mamă exemplară şi o pasionată a întrecerilor sportive destinate persoanelor cu dezabilităţi. Femeia a ajuns dependentă de scaunul cu rotile în urma unui accident cumplit în care şi-a pierdut picioarele, dar caraterul ei puternic a ajutat-o să meargă mai departe.Nefericitul accident rutier s-a petrecut în toamna anului 1981, când avea vârsta de 25 de ani. De atunci, viaţa s-a schimbat radical pentru Vasilica. Tânăra energică şi plină de viaţă a ajuns într-un scaun cu rotile. Mergea pe bicicletă, iar o autobasculantă a acroşat-o şi i-a zdrobit picioarele. Când s-a întâmplat cumplita tragedie, era deja mamă a doi copii. Dumnezeu a ajutat-o să treacă peste teribila încercare. „Am doi băieţi pe care i-am crescut singură. Când mi s-a întâmplat accidentul, băiatul cel mic avea cinci ani, iar cel mare avea şapte. Cu gândul la ei, am rezistat atât fizic cât şi psihic. De soţ m-am despărţit, iar în 1996, el a decedat. A trebuit să lupt pentru copii. Asta e viaţa. Fiecare pe drumul lui, nu ai ce să faci", şi-a deschis sufletul Vasilica. A lucrat şase ani ca ţesătoare şi a fost nevoită să se pensioneze pe caz de boală. Primeşte o pensie de doar 310 lei.Povestea acestei gălăţence ne oferă un extraordinar exemplu de curaj şi de ambiţie. În 1991, s-a înscris în Asociaţia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club”, locul unde a putut să-şi împlinească dragostea pentru sport şi să se simtă ca „acasă”. De atunci, a participat la multe concursuri sportive pentru persoane cu dizabilităţi. Răsplata nu a întârziat să apară. În scurt timp a devenit campioană. Pe lână sport, mai are ca pasiune călătoriile „Am fost doar în Polonia, dar îmi doresc să călătoresc mai mult”, ne-a spus interlocutoarea noastră.După 28 de ani de la accident, Vasilica Zamfir este mândră de cei doi băieţi pe care i-a crescut singură. „S-au căsătorit şi sunt la casa lor. Cel mic are 33 de ani şi cel mare 35. Aştept nepoţei”, ne-a mărturisit campioana.http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... otile.html
isfspezial Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 ar trebui sa aibe diploma de mama eroina, cum se spunea pe vremuri doar ca in alt context, diploma de merit
Recommended Posts