Jump to content

Fotografie - cuşca leilor

Recommended Posts

Posted

topic pentru fotografii, iar nu simple poze.

topic de critica, sfaturi, indrumari, explicatii.

se posteaza o singura fotografie, dar nu inainte de a comenta (macar) pe cea anterioara.

Posted

Daca tot trebuia sa inceapa cineva...

1BsLq0.jpg

Detalii tehnice:

Camera: Canon PowerShot A590 IS (da, stiu, nuca!)

Shutter Speed: 1/8 second

Aperture: F/2.6

Focal Length: 6 mm

ISO Speed: 80

Posted

Mestere, eu nu am ce sa critic :) ca nu-s meserias.

Mie mi se pare romantica, amuzanta, echilibrata, cu mesaj... :) Si peste toate, demonstreaza ca daca ai ochi, faci poze si cu altceva decit SLR.

Sint si eu curios la parerile altora, mai invat :)

Posted

singurul meserias pe care l-am vazut pe aici e floriano.

or mai fi si altii, nu zic nu, n-am avut eu bafta sa le prind posturile.

iar critica deja ai facut-o, iar eu nu pot decit sa subscriu la ea.

Posted

Bre taxoane, nu ma flata in halul asta ca ma pierd :) Din pacate, de aici de la munci, nu reusesc sa vad imaginea de mai sus mare sa imi pot da si eu cu parerea dar subscriu la spusele lui katman in legatura cu aparatul. O fotografie nu e data de aparat de obicei.. aparatul de fapt are o mica parte in toata istoria.. desigur el ajuta in multe cazuri dar conceptul unei fotografii si realizarea nu tin de aparat.. tin de om, de aici si rezultatele!

Posted

Singurul lucru care mă deranjează la fotografie este nuanța albastră a pereților. Poate dacă ar fi fost ceva spre roz, roșu ar fi accentuat ideea de romatic, dragoste..

Și echilibrată... nu vreau să vorbesc prostii, dar parcă inimioarele sunt prea sus astfel că-mi vine să pun mâna pe prima jumătate a fotografiei să fiu atent la inimioare .

dscf7697.th.jpg

Posted

bravo, dom'le, vezi ca se poate? :)

in cadrul pus de tine.. nu poti face rost de ceva detalii acolo unde se vede alb-spart pe monitorul meu?

si ceva mai mult blur pus pe fundal crezi ca ar fi stricat?

Posted

Mesajul din fotografia lui arkan e cat se poate de frumos.

In primul rand pianul este un instrument nobil, sensibil. Inimioarele imprastiate pe clape pot semnifica iubirile trecute.

Se observa ca acestea sunt aranjate cu grija atribuindu-se fiecareia o nota aparte. Sunt urmele lasate in suflet, amintiri placute si depozitate pe sunete. Deasemenea, focalizarea pe prima inimioara ne induce senzatia temporalitate, scara timpului fiind reprezentata de clapele pianului. Fundalul, peretele este albastru pentru ca reflecta starea interioara a unei proaspete despartiri.

Posted
Fundalul, peretele este albastru pentru ca reflecta starea interioara a unei proaspete despartiri.

Peretele e albastru pentru ca asa l-a facut zugravul! :))=))

Posted

Dacă fundalul este albastru și reprezintă o proaspătă despărțire, de ce nu a așezat inimioarele în plan vertical la fel ca peretele.. ca să fie o trecere de la cald spre rece. Inimioarele sunt dispuse în planul orizontal și nu ma face nimic să mă gândesc că acel albastru ar reprezenta o proaspătă despărțire. Ca și cromatică personal mă deranjează

Posted
Dacă fundalul este albastru și reprezintă o proaspătă despărțire, de ce nu a așezat inimioarele în plan vertical la fel ca peretele.. ca să fie o trecere de la cald spre rece. Inimioarele sunt dispuse în planul orizontal și nu ma face nimic să mă gândesc că acel albastru ar reprezenta o proaspătă despărțire. Ca și cromatică personal mă deranjează

Pai n-a putut sa le aseze vertical! Doar nu era sa le lipeasca cu super-glue :d . Oricum, vertical, pozitia ar fi fost mai fortata. Dupa mine e mai bine asa cum sunt. Inimile sunt "cazute" pe-o parte, se odihnesc in suferinta.

Iar trecerea (de la cald la rece) nu intotdeauna e lina. Poate ca a fost o trecere brutala, o iubire destramata brusc, cum dealtfel asa se intampla si in viata.

In fine... Fiecare "vede" cum simte, cum crede. :YMHUG:

PS

Cred ca ceilalti isi fac cruce =))

Posted
In fine... Fiecare "vede" cum simte, cum crede.

De exemplu, ca cineva si-a scapat jeleurile in forma de inimioara pe clape.

A tras o injuratura ca-s lipicioase, a pus mina pe cirpa uda si a sters pianul.

Jeleurile? La gunoi!

:))

Posted

Multumesc pentru pareri, ma bucura sa vad atatea reactii. Poza am facut-o cu titlul in gand (Melody Of You), scopul era sa-mi iasa o poza romantico-melancolica, ceea ce, bag seama, a iesit multumitor. Mi-a pus probleme serioase peretele, am facut cam tot ce-am putut sa-l scot cat mai putin in evidenta, inclusiv o apertura cat mai mica, focus cat mai apropiat posibil, etc. De acord cu ideea ca e prea mult spatiu pana la inimioare, poza asta e, de fapt, una dintre primele incercari in "schema" asta. Am pus-o pentru ca, la momentul asta, e featured pe galeria mea de deviantart (nu stiu daca-i voie sa dau link aici, desi cred ca e, ca nu fac bani din ea).

M-am gandit sa va arat si varianta de care-s cel mai multumit, desi imi pare si asta putin aglomerata iar de focalizat puteam si altfel:

OrGf9.jpg

Mica adaugire: nu sunt pro si nici nu am pretentii c-o sa fiu curand. La momentul asta, ma limitez la a citi despre fotografie si experimenta atunci cand am chef si mai ales timp. Si da, sunt convins ca poze extraordinare se pot face si cu altceva decat DSLR, altfel nu mi-as fi luat un megazoom in locul unui DSLR....cel putin pentru o perioada :d

Posted

Cine crede ca urmatoarea imagine este prelucrata si daca crede asta cam cat % din realitate este distorsionata? Imaginea e postata si la Portrete dar pentru ca aici a fost o discutie mica despre procesarea imaginilor sunt curios de opinii.. Deci astept raspunsuri...

IMG_3062%20copy.jpg

Posted

Poate ma insel, dar portretul pare sa aiba urme de decupare (mai ales in zona parului) deci as crede ca a fost transpus pe fundalul alb din alta parte.

Cit priveste daca e vorba de prelucrare la fata in sine... Ar trebui sa vad cum arata ea in realitate :))

Posted

Nu e decupată :) E ajustată într-o foarte mică măsură. Oricum fundalul original e alb. Uite că postez și un original alături de imaginea prelucrată.. Doar ca să se observe mai bine diferențele.. și aș vrea să aflu de la voi dacă modificările aduc ceva în plus imaginii sau nu.. asta apropo de discuția legată de procesarea ulterioară a imaginilor!

329_dcedcec35bdec4a6f55f8a99e06e3d2b_thu

Posted

E ok cum ai prelucrat poza....e in regula sa stergem mici elemente cand e vorba de o fotografie de moda, pentru ca acestea trebuie sa fie perfecte...parerea mea. :)

Posted

ai pe zăpadă acele lumini.. eu aş fi făcut fotografie pe verticală, cu direcţia indicată de acele lumini. M-aş fi oprit doar la o casă.. un singur centru de interes..

Cam aşa :

76572573.th.jpg

Posted

A fost doar o părere de viitor arhitect :d . Direcţia de privire trebuie să coincidă cu ceva anume. Evident dacă acele lumini nu erau priveam doar ansamblul... aşa putem accentua ca să iasă ceva mai frumos.