Jump to content

Atac în stil mafiot într-o comună gălăţeană


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Atac in stil mafiot intr-o comuna din Galati

Doi soti dintr-o comuna din Galati au fost atacati de patru indivizi care i-au blocat cu masina pe sosea si i-au talharit, anunta, vineri, Pro TV. Femeia de 29 de ani a povestit cum cei patru indivizi sunt frati si nu este pentru prima data cand sunt atacati de ei. De aceasta data, agresorii le-au furat banii, aproape 3.000 de euro, toate bijuteriile - care valorau peste 2.000 de euro si chiar si hainele de pe ei. Mai grav este ca barbatul a fost batut cu bestialitate, pana cand nu s-a mai miscat.

Femeia a mai spus ca totul ar fi pornit de la invidie, pentru ca sotul ei, de 31 de ani, se intorsese de o saptamana din Spania. Venise cu o masina noua, iar familia rivala le-ar fi pus gand rau. Politistii au declarat ca inca cerceteaza alte patru dosare legate de scandaluri in care au fost implicate cele doua familii.

http://www.ziua.ro/news.php?id=45441&data=2009-11-20

Link to comment
Share on other sites

Coşmarul unei nopţi la Măstăcani

* Doi soţi îşi acuză patru consăteni că i-au bătut crunt şi că apoi i-au tâlhărit * Poliţia nu confirmă încă tâlhăria, dar audierile sunt în curs * Soţia e la Neurochirurgie, iar soţul la Reanimare * Bărbatul de 31 de ani lovit de necaz (şi de consăteni) se întorsese din Spania de vreo săptămână *

Povestea dramatică pe care au trăit-o soţii Jalbă din Măstăcani, joi noaptea, pare desprinsă dintr-un film de acţiune. Din păcate, dintr-unul lipsit de happy-end. De fapt, epilogul e unul pe care nimeni nu şi-ar dori să-l experimenteze: ieri dimineaţă, Gina Jalbă, de 29 de ani, se afla internată în secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, iar soţul ei ajunsese la Terapie Intensivă.

„Veneam acasă, la Măstăcani, de la Galaţi. Şi a apărut o maşină care ne-a tăiat calea. Au coborât patru oameni pe care îi ştim din sat. Au ieşit cu bâtele şi ne-au distrus maşina, după care au început să dea în noi”. „Mie mi-au dat şi cu spray paralizant în ochi, m-au dezbrăcat, mi-au rupt hainele şi m-au descălţat. Pe soţul meu l-au lovit peste tot, iar când au început să-i dea şi în cap, eu m-am aşezat peste el, ca să nu-l mai poată bate”, îşi aminteşte femeia. „Aveam cam 2.700 de euro în poşetă şi mi i-au luat. Ne-au mai luat şi bijuterii, printre care un lanţ de aur al soţului pe care el dăduse peste 1.000 de euro şi altele, ale mele”, mai spune Gina Jalbă.

Femeia îşi aminteşte, în continuare, cu groază, de păţania care a adus-o în grija medicilor. „Păi, pe mine de ce m-au dezbrăcat? Aşa degeaba, credeţi? Noroc că prin zonă mai trec maşini şi până la urmă au plecat şi ne-au lăsat în pace. Când m-am dezmeticit, era şi Poliţia acolo şi un echipaj SMURD care ne-a adus la spital. Nici nu ştiu cine i-a chemat”, spune Gina Jalbă. „Soţul meu se întorsese din Spania în urmă cu vreo săptămână. Acum ne-au distrus şi maşina pe care o adusese. A rămas acolo, cu geamurile sparte”.

Bărbatul, zdrobit în bătaie, nu a dorit să discute cu presa.

Conflict mai vechi…

„Incidentul s-a desfăşurat pe fondul unui conflict mai vechi între părţi. În trecut, şi partea vătămată fusese acuzată de agresiune. Până în acest moment, victimele nu s-au plâns oamenilor legii că ar fi fost tâlhărite, dar cercetările în acest caz sunt în curs”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici.

Şi soţia agresată recunoaşte că în trecut au mai apărut divergenţe între soţul ei şi agresori, dar spune că nu s-a gândit niciodată că s-ar putea ajunge atât de departe.

Detaliile privind starea de sănătate a victimelor bătăii de la Măstăcani ne-au fost oferite de purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa: „Au fost internaţi doi soţi, atacaţi în propriul automobil. Femeia fusese bătută suficient încât să ajungă într-o secţie de Neurochirurgie. Iar bărbatul tânăr, solid, cu un femur şi un humerus rupt şi cu o plagă cusută pe cap”. „Avea şi muşchii zdrobiţi, ca la tocător. Practic a fost bătut până când muşchii s-au necrozat. Există o analiză pentru a stabili gradul de distrugere al muşchiului în infarctul de miocard”. „S-a făcut această analiză pentru muşchii lezaţi, iar valorile obţinute au fost foarte mari. Toate acesta nu s-au petrecut în Chicago 1930, ci în Măstăcani 2009. Suntem pe calea cea bună”, a precizat dr. Bacalbaşa.

Sperăm doar că în urma acestui conflict atât de dureros, amatorii de ciomăgeală să se mai liniştească, măcar pentru un timp. Chiar dacă, drept vorbind, ni se pare prea puţin probabil, judecând după numărul gălăţenilor care cred că îşi pot rezolva problemele agitând parul deasupra capului.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cosm ... ni__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.