Jump to content

Tânăr împuşcat de poliţişti pentru că nu a oprit la semnal


dcp100168

Recommended Posts

Un tânăr fără permis din judeţul Galaţi a foşt împuşcat de poliţişti pentru că nu a oprit la semnal

Un tânăr de 20 de ani din judeţul Galaţi a fost împuşcat de poliţişti, în noaptea de duminică spre luni, după ce nu a oprit maşina pe care o conducea la semnalele şi la avertismentele Poliţiei, transmite corespondentul NewsIn.

Marian D, în vârstă de 20 de ani, din comuna Schela, se plimba cu maşina prin localitate, deşi nu deţine permis de conducere. În dreapta lui se afla Florin D., de 29 ani. Autoturismul a întâlnit un echipaj al Postului de Poliţiei din comună. Oamenii legii, care ştiau că Marian D. nu are carnet, au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă conducătorul auto a ignorat semnalul şi a accelerat, pentru a scăpa de poliţişti. Echipajul a pornit în urmărirea autoturismului şi a cerut ajutor colegilor de la Postul de Poliţie din comuna învecinată, Smârdan, care au instituit un filtru la intrarea în localitate. "La intrarea în comuna Smârdan, conducătorul auto a văzut echipajul Poliţiei şi a efectuat viraj la dreapta, pe un drum comunal. Din cauza ceţii dense, individul a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat într-un şanţ de pe marginea drumului", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subcomisarul Cristina Tatulici.

Şoferul şi pasagerul din dreapta au ieşit din maşină şi au încercat să fugă, moment în care poliţiştii i-au somat verbal şi au tras focuri de avertisment în plan vertical pentru a-i opri. Deoarece niciunul dintre ei nu s-a oprit, poliţiştii au tras asupra lui Marian D. "Pentru prinderea conducătorului auto, un agent de la Postul de Poliţie Smârdan l-a somat legal, a tras un foc de avertisment în plan vertical, după care a tras un foc de armă asupra individului, provocându-i o plagă împuşcată la nivelul umărului stâng, după care l-a imobilizat şi l-a dus la sediul Postului de Poliţie", a spus subcomisarul Cristina Tatulici.

După ce l-au identificat şi au stabilit că nu are permis, poliţiştii l-au predat echipajului SMURD chemat de la Galaţi. "Victima prezenta o plagă împuşcată la nivel subclavicular stâng. Glonţul i-a penetrat muşchiul şi a ieşit afară. Prezenta şi o plagă contuză parietală (o lovitură la cap, n.r.), suferită în momentul în care s-a prăbuşit la pământ", a declarat, luni, dr. Angel Trifan de la SMURD. Tânărul de 20 de ani a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei", la Secţia Chirugie, dar este în afara oricărui pericol.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal lui Marian D. pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere. La scurt timp de la comiterea faptei a fost identificat şi prins şi cel de-al doilea ocupant al autoturismului. "În cauză s-a constituit o echipă operativă complexă de cercetare, condusă de un procuror criminalist, care verifică legalitatea folosirii armamentului din dotare de către poliţist", a declarat subcomisarul Cristina Tatulici de la Poliţia Judeţului Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

”Uzul de armă, în condiţiile şi situaţiile prevăzute în prezentul capitol se face în aşa fel încât să ducă la imobilizarea celor împotriva cărora se foloseşte arma, trăgându-se, pe cât posibil la picioare, pentru a evita cauzarea morţii acestora.

Dacă uzul de armă şi-a atins scopul prevăzut la alin. 1, se încetează recurgerea la un asemenea mijloc.

Persoanei rănite trebuie să i se dea primul-ajutor şi îngrijiri medicale.”

art. 51 din legea nr. 17 din 2 aprilie 1996 privind regimul armelor de foc şi al muniţiilor.

Link to comment
Share on other sites

pentru că omul ăla și-a făcut doar datoria și bravo lui, din punctul meu de vedere.

trei observații:

- urmărirea s-a desfășurat pe la miezul nopții, pe o ceață densă;

- legea e suficient de permisivă dintr-un motiv foarte simplu: câteva cunoștințe minime de balistică demonstrează că e practic imposibil să tragi unde vrei tu în condiții vitrege, de aia se și face anchetă ulterior petrecerii unui asemenea eveniment;

- arma e în primul rând o modalitate de intimidare. dacă pentru unii nu e, în condițiile în care o fac pe nebunii, nu au decât să suporte consecințele.

Link to comment
Share on other sites

Şofer fugar, somat, împuşcat şi spitalizat

* La cei 20 de ani ai săi, Marian Dascălu se va gândi cu siguranţă de două ori înainte să se mai urce la volan fără permis *

Un gălăţean de 20 de ani din Schela s-a aventurat la drum de noapte prin Smârdan, duminică în jurul orei 20. Că n-a fost o idee tocmai strălucită o recunoaşte şi el, acum că tot are suficient timp să cugete asupra faptei, internat fiind în secţia de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Acţiune ca-n filme

Ce s-a întâmplat de fapt, în ceaţa nopţii de 22 noiembrie, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Galaţi, Cristina Tatulici. „În seara zilei de 22.11.2009, la ora 21,20, poliţiştii din comuna Schela, în timp ce patrulau pe raza comunei cu o autospecială din dotare, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un tânăr, despre care poliţiştii ştiau că nu posedă permis de conducere. Deoarece acesta nu a oprit, poliţiştii au plecat în urmărirea autoturismului şi au solicitat ajutor şi colegilor de la Postul de Poliţie Smârdan. La intrarea în comuna Smârdan, conducătorul auto a văzut echipajul poliţiei şi a efectuat viraj la dreapta, pe un drum comunal. Din cauza condiţiilor atmosferice (ceaţă densă), individul a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat într-un şanţ de pe marginea drumului. Cei doi ocupanţi ai autoturismului au reuşit să iasă din vehicul şi au fugit. Pentru prinderea conducătorului auto, un agent de la postul de poliţie Smârdan l-a somat legal, a tras un foc de avertisment în plan vertical după care a tras un foc de armă asupra individului provocându-i o plagă împuşcată la nivelul umărului stâng, după care l-a imobilizat şi l-a dus la sediul postului de poliţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ.

Evident, dosar penal pentru aventurier

„Suspectul a fost identificat. La scurt timp de la comiterea faptei a fost identificat şi prins şi cel de-al doilea ocupant al autoturismului, D. Florin, de 29 ani, din Schela. În cauză s-a constituit o echipă operativă complexă de cercetare, condusă de un procuror criminalist care verifică legalitatea folosirii armamentului din dotare de către poliţist. Bărbatului aflat la volan i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere”, a mai precizat Cristina Tatulici.

„Bărbatul suferea de pe urma unei plăgi împuşcate şi a unei plăgi parietale stângi. I-au fost suturate atât punctul de intrare al glonţului, aflat în zona claviculei superioare, cât şi cel de ieşire. Din fericire, glonţul nu a pătruns în torace şi nu a afectat plămânii şi vasele mari de sânge din regiunea respectivă. A creat doar leziuni la nivelul muşchilor şi pielii. I-a fost suturată şi plaga de la cap şi i s-au făcut explorări imagistice cu ajutorul computerului tomograf”, a precizat coordonatorul serviciului UPU-SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan.

Variantă mai blândă a şoferului ilegalist

Omul îşi aminteşte şi el de seara de duminică, fără prea mare patimă. Varianta lui e însă puţin diferită faţă de cea a oamenilor legii. Dar e a lui şi ţine la ea. „N-aveam carnet, spune omul, de asta n-am oprit. Maşina era a mea, mi-o luasem acum, de curând. Am intrat în şanţ şi am ieşit din maşină. N-am fugit, unde să mai fug, de acolo din şanţ … Cum s-a descărcat arma, nici nu mai ştiu…. Oricum, nu cred că o să depun nici o plângere în sensul acesta”, povesteşte Marian Dascălu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sofe ... zat_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.