Jump to content

Siret Plaza, în întârziere


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Lucrări blocate în cartierul Siret

Reprezentanţii Primăriei Galaţi au dus la Consiliul Judeţean Brăila câţiva saci de documente pentru obţinerea avizelor de urbanism şi le‑au lăsat funcţionarilor brăileni să le aşeze în ordine. După cum a declarat, directorul Inspecţiei de Construcţii Brăila, Dănuţ Zob, s‑au eliberat câteva certificate de urbanism pentru câteva blocuri finalizate, dar problema care a ieşit la iveală a fost alta. "Ni s‑a solicitat Planul Urbanistic Zonal pentru locuinţe tip vilă, care nu fac obiectul destinaţiei terenului acordat gălăţenilor, specificat de la început că trebuie să aibă un caracter social, cum sunt blocurile ANL. În aceste condiţii, am stopat orice lucrare în cartierul Siret şi rămâne de văzut cum se va rezolva problema. Lucrările începute la blocurile S9 până la S14 au fost oprite deocamdată", a subliniat Zob.

La întâlnirea dintre administraţiile celor două părţi, de la Brăila, unde s‑a încercat marea împăcare, preşedintele CJ Bunea Stancu a mai făcut referire la solicitarea aprobării pentru un PUZ în cartierul Siret de către reprezentantul unui concern din Franţa. Astfel, reprezentantul francez, care a semnat în anul 2003 un contract de asociere în participaţiune cu primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, pentru ridicarea unui complex comercial ‑ Plaza ‑ pe cei 1.000 de mp din zonă, reclamă blocajul unei investiţii de 90 de milioane de euro, lucru pentru care s-a adresat CJ Brăila. Preşedintele Stancu a spus atunci, public, că el nu are nimic împotrivă să elibereze PUZ, dar este ilegal, iar litigiul va fi descâlcit doar de avocaţi. Până la rezolvarea problemei, lucrările în cartierul Siret sunt blocate, iar următoarea întâlnire dintre administraţiile celor două judeţe nu a fost anunţată şi nu se simte nicio grabă pentru o eventuală împăcare.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=22397

Link to comment
Share on other sites

Siret Plaza, 60.000 mp pentru retail

Dezvoltatorul imobiliar EMCT Romania are în derulare doua proiecte de retail în Bucuresti si Galati în care investeste 240 milioane euro. Sun Plaza Bucuresti va fi ridicat în zona de sud a Bucurestiului, pe o suprafata totala de 208.000 metri patrati, centrul comercial ocupand 76.000 metri patrati. Investitia se ridica la 150 milioane euro. Cel de-al doilea proiect al companiei EMCT Romania aflat în lucru, Siret Plaza din Galati, va ocupa o suprafata construita de 60.000 mp.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

EMCT: “Inceperea proiectelor fara finantare este sinucidere”

Euro Mediterranee Consulting (EMCT) Romania, dezvoltatorul de mall-uri care lucreaza in parteneriat cu Redevco si Sparkassen Immobilien, nu va mai incepe proiecte noi in acest an, pentru ca finantarea este prea scumpa, ci va continua cu cele aflate in dezvoltare, a declarat pentru Business Standard Michael Richard, directorul general al companiei. “E putin sinucigas sa te gandesti sa incepi in aceasta perioada un proiect imobiliar pentru care nu ai deja finantare, deoarece banii sunt foarte scumpi. Noi vom astepta pana in prima parte a anului viitor pentru a incepe primul proiect in colaborare cu Redevco. Pana atunci o sa ne concentram pe Sun Plaza, unde avem banii asigurati de la Sparkassen”, a mentionat Richard. El a mai spus ca, cel putin in prima parte a anului viitor, compania nu va mai demara noi proiecte imobiliare. Potrivit acestuia, proiectele aflate in dezvoltare - Sun Plaza, respectiv Siret Plaza din Galati - vor avea mici intarzieri, din cauza optimismului cu care a fost avansat termenul de finalizare, motiv pentru care planurile au fost refacute. Oficialul EMCT vede in criza financiara si reversul medaliei, care consta in ieftinirea costului de constructie si in intoarcerea muncitorilor pe piata locala. “Anii trecuti, toata lumea avea ca obiect de activitate imobiliarele, indiferent ca venea dintr-o alta industrie. Cred ca acest val de criza va reduce neprofesionalismul de pe piata”, a subliniat directorul general al companiei. Sun Plaza este ultimul proiect dezvoltat de companie pe cont propriu. Din luna septembrie a anului trecut, EMCT Romania a incheiat un parteneriat cu olandezii de la Redevco, alaturi de care vor dezvolta o retea de mall-uri la nivel national. Potrivit lui Michael Richard, Redevco nu este afectata in mod direct de criza, pentru ca nu este listata la Bursa. Firma creata din parteneriatul celor doua companii, RRD, are programate investitii de peste 500 mil. euro in urmatorii cinci ani pe segmentul comercial. RRD se va axa pe dezvoltarea unor proiecte cu suprafete cuprinse intre 25.000 si 100.000 de metri patrati.

http://www.standard.ro/articol_70261/em ... idere.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Siret Plaza, în întârziere

Cel mai mare mall din sudul Capitalei, Sun Plaza, va fi gata în octombrie, cu aproape un an mai târziu faţă de planul iniţial. Reprezentanţii investitorilor Sun Plaza susţin că întârzierea s-a datorat unor probleme tehnice, dar şi preţurilor mari care se practicau anul trecut pentru materialele de construcţii şi forţa de muncă. „Totul costa foarte mult şi am decis să mai aşteptăm. Criza amână însă un alt proiect al companiei, Siret Plaza din Galaţi.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... ntarziere/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Adio, mall în cartierul Dimitrie Cantemir! Primăria a revocat contractul

Vă mai amintiţi de mall-ul care ar fi trebuit să fie construit în celebrul Cartier Cantemir? Ce frumos sunau planurile în 2005: “centru comercial şi de recreere modern, la nivel occidental, cu circa 2.000 de locuri de parcare, săli de cinema multiplex, hipermarket, galerie comercială…”. Da, nu există, şi nici n-o să mai fie.

Aleşii locali au votat încetarea contractului de asociere cu SC Siret Plaza SRL, dar şi revocarea asocierii dintre Consiliul Local şi SC Euro Mediterranee Consulting SRL, în vederea amplasării respectivului centru comercial. Poate că aleşii - cei care erau la acea vreme consilieri - nici nu şi-ar mai fi amintit de acel contract nerealizat dacă, în urma controlului efectuat, Camera de Conturi a Judeţului Galaţi n-ar fi obligat Primăria să ia măsurile necesare pentru încetarea contractului de asociere încheiat în 2005. Prin documentul asumat, Primăria punea la dispoziţie 26,4 hectare (în valoare de 5.082.000 de euro) în Cantemir, iar Euro Mediterranee se angaja să edifice un frumos centru comercial cu o valoare de 45.500.000 de euro. Societatea ar fi trebuit să plătească o cotă procentuală din profitul net realizat din exploatare de 11,2 la sută, dar nu mai puţin de 291.500 de euro pe an, plata urmând a se datora din momentul deschiderii complexului pentru public, dar nu mai târziu de 18 luni de la data semnării contractului. Pe scurt, mall-ul nu s-a mai făcut, societatea n-a făcut profit şi procentul Primăriei – ioc! Printr-un act adiţional, semnat exclusiv de primar, contractul de asociere a fost transferat, în 2007 (fără aprobarea prealabilă a Consiliului Local) de la SC Euromediterranee Consulting SRL la Siret Plaza SRL (societate care, acuză Camera de Conturi, în perioada 2007 - 2010 a înregistrat numai pierderi, are datorii către creditori, capitalul propriu declarat este negativ, nu are personal angajat şi nu deţine active imobilizate). Transferul n-a schimbat nimic din soarta (com)promisului mall.

Cum s-ar zice, prinde orbul, scoate-i ochii, dar Primăria trebuie să recupereze cota de participare şi „creanţele comerciale aferente contractului de asociere cu SC Euro Mediterranee Consulting SRL Bucureşti”, că aşa zice la raportul Camerei de Conturi!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.