Jump to content

Instalaţie de nocturnă pe Stadionul "Siderurgistul"


dcp100168

Recommended Posts

Arena „Siderurgistul”, prima iluminată din Galaţi

* Opt buchete de becuri vor prelungi ziua de lucru pe stadionul de pe strada Cloşca, instalaţia fiind ridicată de cluburile Oţelul, FCM Dunărea şi Steaua Dunării * Despre puiul mai mare care ar trebui să ţină fotbalul de Liga I în Galaţi încă nu se aude nimic *

Zlatna, Titu, „Siderurgistul”

Dacă Panciu, orăşel ai cărui locuitori nu pot umple Stadionul „Oţelul”, îşi permite instalaţie de nocturnă, de ce n-ar avea şi Galaţiul aşa ceva? La Zlatna şi Titu, alte localităţi „de cartier”, există arene cu faruri care să permită disputarea de meciuri pe timp de noapte, astfel că ditamai municipiul porto-franco trebuia să intre şi el în rând cu lumea. A făcut-o, însă numai pe jumătate, pentru că stâlpii de iluminat montaţi recent pe „Siderurgistul”, în valea Ţiglinei, nu vor fi utili decât pentru antrenamentele susţinute pe înserat şi meciurilor amicale. Nici baza sportivă, şi nici lumina degajată de noile faruri nu vor putea fi omologate, pentru ca Liga I, de pildă, să se mute la o aruncătură de băţ de punctul de trecere a bacului.

„Unii au adus cablurile, alţii stâlpii”

Ilie Hagioglu, administratorul bazei din care face parte şi unica sală de sport din Galaţi, susţine că îi aparţine iniţiativa şi că astfel se va putea lucra pe terenul sintetic până la ore târzii. „Vom uşura activitatea de pregătire a copiilor şi juniorilor, iar vara vom putea ocoli temperaturile caniculare. Nu este la standardele cerute pentru meciurile de campionat, dar ne va fi de folos pentru antrenamente”, a comentat Hagioglu. Lucrarea de la „Siderurgistul” a fost făcută în colaborare de cluburile Oţelul, FCM Dunărea şi Steaua Dunării Galaţi. „Unii au adus cablurile, alţii stâlpii şi a ieşit. Sperăm să-i dăm drumul cât mai repede”, a adăugat şeful stadionului de pe strada Cloşca.

Costuri, cam 70.000 euro

Practic, pe marginea suprafeţei sintetice aflate pe buza râpei Ţiglina au fost ridicaţi şase stâlpi, iar tabela de marcaj - şi aşa-zisa tribună oficială (în realitate e doar un schelet metalic neterminat) - le vor servi drept suport becurilor care încă n-au fost montate în totalitate. „În mod normal, joi ar trebui să inaugurăm această instalaţie de nocturnă care, după părerea specialiştilor, ar fi ca putere la jumătate faţă de cele omologate pentru Liga I”, a precizat Ilie Hagioglu, costurile operaţiunii ducându-se la aproximativ 70.000 de euro.

Ca să nu treacă neobservat, evenimentul ar putea fi „stropit” cu o partidă demonstrativă old-boys între Oţelul şi Dunărea. Nocturna autentică, aceea care i-ar permite Ligii I să rămână peste noapte la Galaţi, mai are de aşteptat.

http://www.viata-libera.ro/articol-Aren ... ati_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.