Jump to content

Farmaciştii, în grevă japoneză


Recommended Posts

Posted

Farmaciştii sunt în grevă japoneză

* Protestul farmaciştilor din judeţul nostru declanşat marţi va continua şi miercuri. Farmaciştii sunt nemulţumiţi de întârzierile foarte mari în ceea ce priveşte decontarea medicamentelor de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Farmaciştii din Galaţi, alături de colegii lor din ţară, au decis să intre în grevă japoneză după ce s-a decis prelungirea termenelor de plată pentru decontarea medicamentelor de la 60 la 210 zile. Pentru această grevă japoneză, Colegiul Farmaciştilor din Galaţi i-a sfătuit pe farmacişti să afişeze în geam hârtii care să indice forma de protest adoptată. În mod simbolic, farmaciştii poartă câte o banderolă verde pe braţ. ,,Este verde pentru că tradiţionala banderolă albă a grevelor japoneze nu se distinge pe halatele albe ale farmaciştilor şi tot verde, pentru că la ultima grevă japoneză de acest gen, s-a ales să se poarte o banderolă neagră, fapt care i-a făcut pe mulţi clienţi să creadă că farmaciştii au un deces în familie. Noi sperăm totuşi să nu fi murit sistemul sanitar din ţara noastră şi am ales banderole verzi”, a spus preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Galaţi, Maria Stratulat. La nivelul judeţului Galaţi, farmaciile abia au primit din partea CJAS decontul parţial aferent lunii iunie, iar următoarea tranşă de bani se pare că va fi acordată farmaciilor abia la sfârşitul lui februarie-începutul lui martie 2010, a precizat Maria Stratulat. "Ni s-a impus să suportăm 8 luni această situaţie, dar multe farmacii din judeţ fac faţă cu greu. Multe au fost citate în instanţă de către depozite pentru a plăti medicamentele luate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este de vină. Nu ni s-a cerut părerea atunci când s-a dat ordinul de prelungire a termenelor pentru decontare", a mai afirmat Maria Stratulat. Farmaciştii spun că în cazul în care nu se va reveni la termenele iniţiale pentru deconturi, cei care vor avea de suferit vor fi tot oamenii. Cu toate acestea, farmaciile eliberează în continuare reţele compensate şi/sau gratuite, făcând eforturi să nu fie afectaţi bolnavii de această situaţie. Există farmacii care însă nu deţin toate medicamentele de pe reţete şi atunci eliberează compensat doar câteva produse, însă oamenii găsesc până la urmă, mergând la mai multe farmacii, toate pastilele de care au nevoie, a mai spus Stratulat. La nivelul judeţului Galaţi sunt în momentul de faţă aproximativ 150 de farmacii.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=12

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.