Jump to content

Galaţiul va avea bazin de polo


dcp100168

Recommended Posts

Planuri pentru construirea unor bazine în şase oraşe

* Şase oraşe din ţară vor avea bazin de înot modern

Câte un bazin de înot va fi construit în oraşele Brăila, Timişoara, Craiova, Galaţi, Focşani şi Iaşi, potrivit unor hotărâri aprobate miercuri în şedinţa de Guvern. În acest sens, Executivul a aprobat mai multe acte normative privind indicatorii tehnic-economici pentru construirea a şase bazine de înot pentru polo, conform cerinţelor internaţionale, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. Două bazine de înot la standarde internaţionale vor fi construite la Brăila şi Timişoara, în timp ce la Craiova, Galaţi, Focşani şi Iaşi vor fi construite bazine pentru polo. Se preconizează că aceste bazine vor fi finalizate în 18-24 de luni.

http://www.adevarul.ro/sport/antifotbal ... 84580.html

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Bazin de înot de polo – B-dul Cloşca, nr. 6, municipiul Galaţi, judeţul Galaţi” din cadrul Programului Bazine de înot”, realizat prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A.

Link to comment
Share on other sites

Investitie de 8,5 milioane euro pentru doua bazine de polo la Galati

Guvernul, prin Compania Naţională de Investiţii, a aprobat finanţarea a două bazine acoperite de polo, investiţie în valoare de 8,5 milioane de euro, a anunţat, joi, viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco. Cele două bazine în suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi fiecare vor fi construite în Galaţi pe un teren în suprafaţă de 16.228 de metri pătraţi, situat pe bulevardul Cloşca.

Potrivit lui Ciumacenco, Consiliul Local al municipiului Galaţi şi-a luat încă din luna septembrie angajamentul de a asigura finanţare pentru lucrările de sistematizare pe verticală a amplasamentului, racordarea la utilităţi (electrice, apă, canal, gaz sau alt tip ce combustibil utilizat), precum şi întreţinerea şi exploatarea obiectivului de investiţii. Fondurile necesare estimate pentru lucrările de sistematizare pe verticală a amplasamentului şi racordurile la utilităţi sunt de aproximativ 561.000 de lei, iar necesarul de fonduri estimat pentru întreţinerea şi exploatarea obiectivului de investiţii (costuri cu energie electrică, alimentare cu apă, canalizare, gaze, personal de pază şi supraveghere) va fi anual în valoare de aproximativ 520.000 de euro.

Lucrările la cele două bazine vor începe în anul 2010 şi vor dura aproximativ doi ani.

http://www.sport365.ro/Investitie_de_8_ ... 11170.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Bazinele s-au înecat... în criză

Din cauza crizei, la Galaţi nu se vor mai construi cele două bazine de înot, investiţie a statului cu care, anul trecut, autorităţile locale se mândreau. Este vorba despre un obiectiv de peste opt milioane de euro şi care, dacă ar fi fost realizat, ar fi reprezentat cea de-a doua investiţie (după portul de ambarcaţiuni) subvenţionată de Elena Udrea. Însă Udrea a anunţat, ieri, că doreşte desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii, susţinătorul financiar al bazinelor de înot de la Galaţi.

Banii economisiţi prin reducerile operate până acum la nivelul Companiei, dar şi prin stoparea unor programe în ţară, vor fi alocaţi reparării drumurilor judeţene. Deci, cu bazinele de înot poate asfaltăm câţiva km de drumuri din judeţ...?!

Gălăţenii oricum nu aveau mari speranţe că bazinele de înot se vor mai construi, deoarece în proiectul de buget pe 2010 nu s-au alocat fonduri pentru aşa ceva, însă anunţul de desfiinţare a CNI chiar pune cruce acestui proiect! Florin Popa, city-managerul care s-a ocupat de la început de proiect, ne-a declarat în ce stadiu se afla dosarul: „Erau toate condiţiile întrunite, însă nu se alocaseră fonduri, prin proiectul de buget... În 2008, Consiliul Local a dat în folosinţă Companiei Naţionale de Investiţii un teren de 16.000 de metri pătraţi, în apropierea Complexului Siderurgistul, spre râpă, în vederea construcţiei a două bazine de înot. Predarea amplasamentului era valabilă pe tot parcursul realizării investiţiei, urmând ca ulterior, municipalitatea să susţină financiar întreţinerea şi exploatarea bazinelor. Erau prevăzute două bazine, unul inclusiv pentru desfăşurarea competiţiilor sportive de înot şi polo şi celălalt pentru antrenamente. Proiectul mai prevede construcţia de vestiare, tribune, tot ce trebuia. Proiectul avea avizele necesare... Guvernul chiar a aprobat investiţia, cu indicatorii tehnico-economici, anul trecut, urmând ca în acest an să se aloce banii şi să se organizeze licitaţie pentru începerea lucrării. Dar, din păcate, nu s-a alocat nici un leu”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bazinele_de_inot_s-au_inecat%E2%80%A6_in_criza___2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Investiţie cofinanţată de la bugetul local. Bazin de polo de 8,9 milioane de euro

În vreme ce gălăţenii fac pluta pe uscat, aleşii locali au aprobat, la solicitarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), cofinanţarea de la bugetul local, cu 11.177.400 de lei inclusiv TVA, a obiectivului de investiţii „Bazin de înot de polo”. Aşa cum scriam cu ceva timp în urmă, CNI a inclus în programul „Bazine de înot” şi un bazin de polo, care va fi construit pe bulevardul Cloşca nr. 6. Pentru a beneficia de finanţare în cadrul Programului ,,Bazine de înot’’, autorităţile administraţiei publice locale trebuie să asigure cofinanţarea în procent de minim 30 la sută a valorii lucrărilor de bază aferente obiectivului de investiţii plus contravaloarea taxelor şi impozitelor. Potrivit documentelor care însoţesc decizia aleşilor, valoarea maximă totală a investiţiei, cu tot cu TVA, se ridică la 37.258.000 de lei (8.916.000 de euro), durata de realizare fiind de 18 luni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul îşi asigură cel mai tare complex de nataţie! Finanţarea de peste opt milioane de euro, asigurată deja

În Galaţi există o comoară îngropată în pământ, una estimată de specialişti la aproximativ un milion de euro. Amplasată la nord de terenul de fotbal de la baza sportivă Siderurgistul, spre oraş, deocamdată este o groapă imensă, plină cu capetele unor stâlpi de beton ce ies din pământ. Proprietar este Consiliul Local şi foarte puţini gălăţeni ştiu că acolo s-a făcut cam o treime din lucrări la ceea ce ar fi trebuit să fie cel mai mare complex de nataţie din ţară încă de acum mai bine de un deceniu.

Abandonat în 2001, proiectul a fost acum reluat, obţinându-se 70 % din finanaţare de la Compania Naţională de Investiţii, în timp ce diferenţa va fi acoperită de municipalitate, consilierii locali votând favorabil la sfârşitul săptămânii trecute partea de cofinanţare în valoare de 11.177.400 lei (inclusiv TVA). În total, este vorba de 37.258.000 lei (inclusiv TVA), adică aproximativ 8,3 milioane de euro, durata de execuţie fiind de 18 luni.

Conform reprezentanţilor Primăriei, lucrările vor începe anul viitor. „Va mai dura până la prima lopată, mai sunt de parcurs câţiva paşi de natură birocratică. Lucrările ar putea începe anul viitor”, a declarat Mihai Costache, purtător de cuvânt al Primăriei. Printre altele, va urma licitaţia de atribuire a lucrărilor şi este posibil să apară contestaţii la acest pas care să întârzie cu câteva luni bune startul execuţiei.

O treime din lucrare este făcută

Complexul de nataţie a stat la baza întocmirii proiectului bazei sportive Siderurgistul. Sala de sport şi terenul de fotbal cu gazon sintetic au fost adăugate ulterior, ideea aparţindu-i celui care pe atunci era director de investiţii în combinatul siderurgic, Alexandru Dobre. S-a început lucrul la sfârşitul anilor ’90 şi la final ar fi trebuit să fie un bazin de dimensiuni olimpice, înconjurat de tribune, care să poată intra uşor în circuitul marilor competiţii internaţionale de nataţie. Sub acelaşi acoperiş, urmau să fie şi alte două piscine mai mici, una pentru copii şi una de recreere pentru adulţi.

Partea cea mai dificilă, pregătirea terenului, a apucat să fie făcută. S-a forat şi s-au turnat piloţii - stâlpi de beton - până s-a ajuns la „pământ sănătos”, la o adâncime de 24 de metri. Totul pe banii şi manopera combinatului siderurgic. Dar după privatizarea acestuia, în 2001, lucrările au fost sistate, noii proprietari nedorind să mai facă investiţii acolo.

Conform celor care au lucrat acolo, ce s-a făcut reprezintă aproximativ o treime din volumul total de muncă. „Dacă ar să o luăm de la zero şi să ajungem la stadiul de acum al lucrărilor, ar fi nevoie cam de un milion de euro. Aceasta este valoarea la un calcul sumar a ceea ce este acum acolo, raportat la preţurile de astăzi”, ne-a declarat inginerul Gheorghe Pascariu, preşedintele filialei gălăţene a Patronatului Societăţilor din Construcţii, care a fost implicat direct în lucrările de acum mai bine de un deceniu de la „Siderurgistul”.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.