Jump to content

Auraş Braşoveanu îl acuză pe Gică Popescu


dcp100168

Recommended Posts

GICĂ POPESCU E ACUZAT CĂ ÎNCALCĂ REGULAMENTELE FRF

Auraş Braşoveanu: "Să fie dezafiliat!"

* Preşedintele de la FCM Dunărea Galaţi spune că "Baciul" i-a luat un junior de lot, l-a vîndut pe 586 de euro la AS Roma şi, deşi n-a mai fost programată, Şcoala sa continuă să joace în Liga a IV-a

Scandalul dintre Gică Popescu şi divizianara B FCM Dunărea Galaţi continuă. Auraş Braşoveanu, preşedintele gălăţenilor, îl acuză vehement pe fostul internaţional: "Ne-a luat un junior de lot naţional, pe Bogdan Gavrilă, prin acţiunea «Gillette». L-a vîndut la AS Roma pe 586 de euro! Fără acordul nostru, deşi eram coproprietari cu drepturi egale şi printr-o clauză din contract era obligat să ne dea 300.000 de euro. Apoi a continuat: "Mi-a zis că mai bine închide Şcoala decît să ne dea ceva, deşi comisiile federale ne-au dat dreptate. Am făcut recurs şi FRF nu i-a mai programat Şcoala în campionat. Dar după două astfel de decizii, echipa lui a disputat toate cele 5 etape scurse de atunci. De ce? Cu ce drept?".

A dat în judecată FRF

Braşoveanu spune că Gică Popescu face uz de numele său şi încalcă inclusiv regulamentele FRF. "Am aflat că ne-a dat în judecată în civil, şi pe noi şi Federaţia, la Curtea de Apel Craiova. Regulamentul nu permite aşa ceva. Comitetul Executiv să-l dezafilieze! De ce n-o face? Numai pentru că se numeşte Gică Popescu? Şi mai vrea să mai şi candideze la şefia FRF", a mai spus conducătorul grupării de la Dunăre.

"Nu vreau să intru în polemică. Celor de la Galaţi le-am făcut la un moment dat o ofertă pe care nici n-o visau, dar nu au luat-o în seamă"

Gică Popescu

586 de euro este suma pentru care, conform lui Auraş Braşoveanu, Gică Popescu l-a vîndut pe Bogdan Gavrilă, internaţional U 17, la AS Roma

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-2/auras-b ... 65119.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Şcoala lui Popescu, exclusă!

* "Baciul" se apără: "Decizie nestatutară! Îi dau în judecată!"

Școala de fotbal a lui Gică Popescu a fost dezafiliată de la FRF pentru că ar fi "țepuit" cu 300.000 de euro echipa Dunărea Galați. "Baciul" neagă acuzațiile și amenință cu tribunalul. Conform preşedintelui AJF Dolj, Nicu Neagoe, toate echipele Şcolii de Fotbal "Gică Popescu", 12 la număr, au fost excluse din toate competiţiile oficiale pentru o datorie neplătită a "Baciului". "Am primit patru sau cinci adrese de la FRF, începând cu luna noiembrie, prin care eram anunţaţi să nu programăm «Şcoala Gică Popescu» pentru meciuri oficiale, deoarece nu a plătit o datorie de 300.000 de euro către Dunărea Galaţi. I-am păsuit o dată, de două ori, până la urmă n-am mai putut", explică Neagoe. Astfel, echipa din divizia D şi grupele de juniori n-au fost programate două meciuri la rând şi apoi au fost excluse din campionat. Neagoe oferă o variantă de compromis: "M-am gândit la copii, că ei nu au nicio vină, şi am decis să lăsăm echipele de la «Gică Popescu» să joace meciurile, dar în afara competiţiei rezultatele lor nu se omologhează".

Dispare şcoala, apare academia

Conducerea școlii n-a stat cu mâinile în sân. Astfel, la AJF Dolj a fost afiliată o altă entitate sportivă, denumită "Academia de Fotbal Gică Popescu", aceasta neavând legătură, în acte, cu cea exclusă. "Este adevărat. Noua asociaţie are dreptul să transfere toţi fotbaliştii de la Şcoala de Fotbal şi, din vară, să se înscrie în competiţii", a spus Neagoe. Metoda este una brevetată, multe cluburi fentând astfel creditorii.

Aflat la Barcelona, Gică Popescu a rămas uimit când a auzit că şcoala sa de fotbal a fost dezafiliată. "Nu-mi vine să cred că federaţia a putut lua o astfel de decizie. Este o mare problemă a federaţiei, pentru că decizia încalcă ROAF (n.r. - Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice). Îi voi acţiona în justiţie. Am investit sume mari de bani în şcoala de fotbal şi nu pot permite să se întâmple lucrul acesta, mai ales când hârtiile îmi dau dreptate. Probabil că sunt foarte multe şcoli de fotbal în România şi a mea încurcă, deşi în componenţa loturilor naţionale sunt foarte mulţi jucători de la mine", a spus "Baciul". Chestionat pe seama academiei pe care ar fi înfiinţat-o, Popescu a spus că va lămuri toate problemele săptămâna viitoare, cu actele în faţă.

Zamfir: "Schimbăm denumirea, dacă e nevoie"

Preşedintele "Şcolii de Fotbal Gică Popescu", Nicolae Zamfir, nu se împacă deloc cu ideea excluderii. "Noi n-am primit niciun ordin, nu există niciun act care să demonstreze că am fost excluşi. Dacă nu apare, nu avem ce comenta. Da, am afiliat Academia de Fotbal. Schimbăm denumirea, dacă e nevoie... Dacă federaţia nu mai are nevoie de «Şcoala de Fotbal Gică Popescu», nicio problemă!", a declarat Zamfir, care a refuzat să comenteze însă posibila mutare a jucătorilor pe noua asociaţie.

De unde provine datoria către Dunărea Galaţi

Datoria de 300.000 de euro către Dunărea Galaţi provine din transferul fotbalistului Bogdan Gavrilă la AS Roma. Gălăţenii susţin că l-au deţinut pe jucător în coproprietate şi că Popescu a refuzat să le plătească banii cuveniţi. "Pe Gavrilă i l-am cedat gratis lui Popescu, dar cu clauza să încasăm 50% din următorul transfer, însă nu mai puţin de 300.000 de euro. Apoi am auzit că l-a vândut la AS Roma doar pentru 516 euro!", a declarat preşedintele Dunării Galaţi, Auraş Braşoveanu, pentru www.liga2.ro.

http://www.prosport.ro/sport-life/special/scoala-lui-popescu-exclusa-baciul-se-apara-decizie-nestatutara-ii-dau-in-judecata-5403406

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Auras Brasoveanu: "Gica Popescu demonstreaza calitati de farseur"

Presedintele clubului Dunarea Galati, Auras Brasoveanu, continua razboiul cu Gica Popescu in ceea ce priveste transferul tanarului Bogdan Gavrila de la Scoala de fotbal a fostului international la AS Roma. Acesta fusese cedat de catre gruparea moldava gratis catre scoala de fotbal, cu conditia sa primeasca 50% dintr-un eventual transfer, insa nu mai putin de 300.000 de euro. "Din punctul nostru de vedere sansele sunt de 100% sa ne recuperam banii de la Gica Popescu, urmeaza ca el sa-si reanalizeze pozitia si sa dea curs unui nou acord intre parti. Toate luarile sale de pozitie se bazeaza pe fals si minciuni. Au fost cotidiane care au cerut acest dosar si dupa ce l-au analizat si-au dat seama ca avem dreptate, dar pentru a nu-i stirbi imaginea lui Popescu, nu au prezentat acest lucru. Scoala de fotbal "Gica Popescu", prin Gica Popescu insusi, intrucat semnatura sa apare pe acte, a incercat sa prejudicieze clubul Dunarea Galati. Ei l-au legitimat ca nou jucator si abia dupa ce ne-am judecat, l-au inregistrat ca transfer.

Campania Gilette - o racolare de tineri fotbalisti

Era o racolare de fotbalisti prin campania Gilette, jucatorii pregatindu-se pe terenurile Scolii lui Gica Popescu. Ei au tinut jucatorul timp de doi ani, apoi l-au legitimat, noi reusind, in cele din urma, sa anulam acest lucru. Scoala sa a fost dezafiliata de la AJF Dolj, insa mai sunt inca doua cluburi ale sale pentru care am solicitat Comitetului Executiv sa puna in aplicare regulamentul si in privinta lor. Prin pasivitatea Federatiei prejudiciul Dunarii continua, intrucat Gica Popescu isi poate transfera toti jucatorii pe cealalta echipa, astfel incat datoria sa ramana pe vechiul club. Inca o data Gica Popescu demonstreaza calitati de farseur. El a declarat peste tot ca motto-ul sau in viata este cinstea si corectitudinea, dar a incercat sa influenteze comisiile si pe Mircea Sandu ca sa intervina peste o Comisie pentru a anula acele decizii.

http://www.sptfm.ro/fotbal-intern/auras-brasoveanu-popescu-are-calitati-de-7farseur47.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bogdan Gavrila: "Ma simt vinovat!"

Traieste in Italia si se anunta a fi unul dintre liderii nationalei de fotbal. Deocamdata, joaca in Serie B! Bogdan Gavrila a ajuns in Italia, la Roma, unde nu a stat prea mult timp. A fost vandut in serie B la Lecce, unde spera sa dea marea lovitura. Nu a avut prea mult noroc insa - a fost accidentat trei luni si acum a revenit la antrenamente.

Bogdan Gavrila are 18 ani si este subiectul unui scandal imens intre Dunarea Galati si Gica Popescu, care l-a dus la Roma si mai apoi la Lecce. Pentru ca nu a platit 300.000 de euro catre Dunarea Galati - suma era stipulata in contract intre cele doua cluburi, Scoala de Fotbal a lui Gica Popescu a fost dezafiliata din toata competitiile organizate de FRF.

Bogdan Gavrila isi vede linistit de viata de fotbalist la Lecce. Asteapta momentul cand o sa debuteze pentru echipa mare a lui Lecce, insa este foarte trist pentru ca, indirect, a dus la dezafilierea Scolii de Fotbal a lui Gica Popescu. "Imi pare rau. Ma simt putin vinovat ca din cauza mea, Scoala de Fotbal a lui Gica Popescu nu mai poate activa in competitii. Am fost la Roma si acum sunt la Lecce. Asta este. Pare un vis, dar intr-un an - doi maxim vreau sa prind nationala lui Razvan Lucescu", a spus Bogdan Gravila.

Bogdan Gavrila se anunta un jucator de mare valoare, sefii lui Lecce isi pun mari sperante in el. Gavrila joaca mijlocas in spatele varfurilor si trebuia ca-n aceasta iarna sa faca pasul la prima echipa, insa accidentarea l-a tinut departea de gazon.

http://www.sport.ro/stranieri/omul-care-a-ingropat-scoala-de-fotbal-gica-popescu-ma-simt-vinovat-povestea-lui.html

Link to comment
Share on other sites

Cazul Gică Popescu se judecă din nou azi

Comisia de Disciplină a FRF urmează să ia astăzi o decizie în privința litigiului dintre Școala de Fotbal Gică Popescu și Dunărea Galați. Clubul din Liga a II-a solicită dezafilierea grupării fostului internațional, deoarece aceasta a atacat în instanța deciziile comisiilor federale. Gică Popescu a dat în judecată FRF și Dunărea Galați, nemulțumit că a fost obligat de Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor și de Comisia de Apel să plătească 300.000 de euro clubului gălățean pentru transferul juniorului Bogdan Gavrilă la AS Roma. Ședința Comisiei de Disciplină a FRF începe la ora 13:00. Miercurea trecută, avocații lui Gică Popescu au cerut amînarea judecării cazului pînă cînd litigiul va fi soluționat de instanța civilă.

http://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/cazul-gica-popescu-se-judeca-din-nou-azi-de-la-ora-13-00-176886.html

Link to comment
Share on other sites

Încă o amînare în cazul Gică Popescu

Comisia de Disciplină a FRF a amînat astăzi cu încă o săptămînă sentinţa cu privire la litigiul dintre Şcoala de Fotbal Gică Popescu şi Dunărea Galaţi.

Clubul din Liga a II-a solicită dezafilierea grupării fostului internaţional, deoarece a atacat în instanţă deciziile Comisiei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor a FRF şi a Comisiei de Recurs FRF, potrivit cărora Şcoala de Fotbal Gică Popescu trebuie să plătească Dunării Galaţi 300.000 de euro pentru transferul juniorului Bogdan Gavrilă la AS Roma.

Potrivit preşedintelui Dunării Galaţi, Auraş Braşoveanu, organismul prezidat de Daniel Cernat a dictat încă o amînare deoarece "nu este sigură dacă are sau nu competenţa să judece astfel de cazuri". "Este peste puterea mea de înţelegere ceea ce se petrece. Comisia susţine că nu există o hotărîre disciplinară în acest caz, dar uită că două comisii jurisdicţionale au dat o hotărîre definitivă şi irevocabilă pe care însă domnul Gică Popescu nu a respectat-o", a mai declarat iritat Braşoveanu.

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/inca-o-aminare-in-cazul-gica-popescu-176957.html

Link to comment
Share on other sites

FRF a modificat regulamentul pentru a dezafilia şcoala de fotbal a "Baciului"

FRF a modificat special regulamentul pentru a putea dezafilia Şcoala de Fotbal "Gică Popescu", deoarece gruparea olteană a atacat în civil deciziile comisiilor federale.

Conflictul dintre Gică Popescu şi Federaţie se acutizează. Forul condus de Mircea Sandu nu agreează deloc faptul că fostul internaţional a atacat în instanţa civilă decizia definitivă şi executorie a Comisiei de Recurs.

Potrivit acesteia, Gică Popescu trebuie să plătească 300.000 de euro clubului Dunărea Galaţi pentru transferul juniorului Bogdan Gavrilă la AS Roma.

FRF vrea să-l dezafilieze, dar n-are bază legală. Pentru asta a modificat în secret regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor: "În cazul în care clubul nu îşi execută obligaţiile în termen de 30 de zile de la rămînerea definitivă şi executorie a hotărîrii, va fi sancţionat cu neprogramarea echipelor în competiţii oficiale şi cu interzicerea dreptului de a transfera jucători". În cel vechi nu se specifica clar termenul de plată. Ciudat este faptul că FRF a făcut publice aceste modificări abia ieri pe site-ul său oficial, deşi în comunicat se menţionează că ele au intrat în vigoare la 22 ianuarie 2010.

Gică Popescu nu se sperie. "Am aflat marţi de la avocaţii mei despre modificările pe care le-au făcut în regulament cei de la Federaţie. Nu e în regulă. FRF e într-o mare culpă. Dacă lucrurile erau simple, comisiile ar fi luat pînă acum de 10 ori o decizie. Justiţia va hotărî, pentru că Federaţia nu poate să facă ce vrea de capul ei. Trebuie să se alinieze legilor acestei ţări", a declarat fostul căpitan al Barcelonei.

http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/frf-a-modificat-regulamentul-pentru-a-dezafilia-scoala-de-fotbal-a-baciului-masura-anti-popescu-177039.html

Link to comment
Share on other sites

Președintele Dunării Galați: ”Noi sîntem victime, FRF îl favorizează pe Gică Popescu!”

Președintele Dunării Galați, Auraș Brașoveanu, spune că Gică Popescu n-ar trebui să se considere nedreptățit de FRF în litigiul pe care îl au. ”Nu e adevărat că Federația face presiuni asupra lui Gică Popescu pentru a-i dezafilia Școala de Fotbal. Din contră, Federația îl favorizează, iar victime sîntem noi, cei de la Dunărea Galați”, a declarat azi pentru gsp.ro oficialul clubului din Liga a 2-a.

Auraș Brașoveanu a mai precizat: ”Modificările din regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor pe care le reclamă domnul Gică Popescu au fost făcute la solicitarea clubului nostru, deoarece dînsul voia să înființeze o Academie și să-și transfere jucătorii de la Școala de Fotbal. Ar fi fost regulamentar dacă nu interveneam la timp, astfel încît să fie corectată scăparea din vechiul regulament. Comitetul Executiv al FRF are dreptul să modifice regulametul, nu e nimic în neregulă!”.

Preşedintele Dunării Galați a mai spus: ”Nu adevărat nici faptul că regulamentul n-ar putea fi aplicat deoarece ar fi contestat în instanța civilă. E drept, avocații lui Gică Popescu au cerut anularea regulamentului la Tribunalul Municipiului București, dar și-a declinat competența și regulamentul a rămas în vigoare”.

Oficialul gălățean a mai declarat: ”Gică Popescu să nu se mai erijieze în victimă, fiindcă trebuia de mult să fie dezafiliat fiindcă nu avea voie să atace în instanța civilă un litigiu între două cluburi. Dacă nu i-au convenit deciziile comisiilor federale, s-ar fi putut adresa Trbunalului Sportiv de la Laussane, dar nu a făcut-o, sfătuit că va pierde și va intra sub incidența altor regulamente. Noi am solicitat de nouă ori Comitetului Executiv al FRF să aplice regulamentul, dar nu a făcut-o. Am cerut și o audiere la Comitetul de Urgență, dar am fost refuzați, pe cînd Gică Popescu i-a convins să-l asculte și a solicitat anularea deciziei de a ne plăti 300.000 de euro. Comitetul de Urgență a constatat însă că nu poate face acest lucru fiindcă ar fi intrat sub incidența codului penal”.

Auraș Brașoveanu a precizat că Dunărea Galați a făcut plîngere penală împotriva lui Gică Popescu pentru înșelăciune. ”Dacă se demonstrează că am greșit renunțăm la orice pretenție și ne cerem scuze față de Gică Popescu, dar dacă e invers să-și ceară el scuze și să ne plătească datoria”, a precizat gălățeanul.

Brașoveanu a mai dezvăluit: ”Eram dispuși să ne înțelegem cu Gică Popescu pentru 150.000 de euro în trei tranșe, iar restul pînă la 300.000 de euro să-i recuperăm din transferurile lui Ionuț Cioinac și a lui Bogdan Gavrilă. Gică Popescu n-a vrut și ne-a propus 100.000 de euro, plus doi jucători. N-am acceptat și așteptăm decizia Comisiei de Disciplină a FRF”.

Gică Popescu a dat în judecată FRF după ce Comisia de Soluționare a Litigiilor și Comisia de Recurs a hotărît ca Școala de Fotbal Gică Popescu să plătească Dunării Galați 300.000 de euro pentru transferul juniorului Bogdan Gavrilă la AS Roma.

http://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/pre-edintele-dunarii-gala-i-noi-sintem-victime-frf-il-favorizeaza-pe-gica-popescu-177117.html

Link to comment
Share on other sites

FRF a blocat transferurile jucătorilor de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu la Academia de Fotbal Gică Popescu

FRF a remis azi un comunicat de presă pe site-ul oficial referitor la litigiul dintre Şcoala de Fotbal Gică Popescu şi FCM Dunărea Galaţi. "Dorim să reiterăm că Federaţia Română de Fotbal nu doreşte sub nici o formă, sancţionarea fără motive bine intemeiate a cluburilor afiliate, sau, dezafilierea acestora, interesul tuturor fiind, evident, dezvoltarea activităţii fotbalistice din România pe toate planurile, cu atât mai mult a celei legate de copii şi juniori. Totuşi, nerespectarea prevederilor statutare şi regulamentare de către un club afiliat va determina întotdeauna aplicarea sancţiunilor impuse de Statutul şi de Regulamentele FRF", se precizează în comunicatul semnat de şeful Departamentului Juridic al FRF, Adrian Stîngaciu. Potrivit comunicatului, FRF a încercat prin modificările respective să împiedice transferurile de jucători dintre Şcoala de Fotbal Gică Popescu, care riscă să fie dezafiliată de FRF, şi Academia pe care vrea să o înfiinţeze fostul internaţional: "Modificarea articolului 24.C.1 din RSTJF, stabilită prin Hotărîrea Comitetului de Urgenţă din data de 22.01.2010, a vizat DOAR adăugarea în articolul respectiv, pentru cluburile care nu-şi execută obligaţiile aşa cum au fost stabilite prin Hotărîri definitive şi executorii ale comisiilor jurisdicţionale ale FRF, şi a sancţiunii de a interzice efectuarea de transferuri în calitate de club CEDENT, şi nu numai în calitate de club CESIONAR, aşa cum era specificat iniţial în articolul menţionat".

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-2/frf-a-blocat-transferurile-jucatorilor-de-la-scoala-de-fotbal-gica-popescu-la-academia-de-fotbal-gica-popescu-177166.html

Link to comment
Share on other sites

Un club gălăţean de fotbal acuză: Escrocherie de 300.000 de euro!

* FCM Dunărea Galaţi se luptă de aproape patru ani pentru un jucător pe care Şcoala de Fotbal Gică Popescu i l-a racolat în 2006 şi l-a vândut pe ascuns în Italia, la AS Roma * Toate instanţele sportive i-au dat dreptate grupării dunărene, care solicită 300.000 de euro, conform contractului semnat cu asociaţia fostului căpitan al naţionalei, însă banii sunt încă departe de visteria clubului de Liga a II-a

Reţeta înşelăciunii

Se ia un copil de pe stradă, se creşte şapte ani de zile, toată lumea vede că are profil de fotbalist, altcineva şi-l însuşeşte fraudulos şi-l vinde mai departe fără a avea acest drept şi fără să achite vreun sfanţ grupării care-i pusese ghetele în picioare. Asta-i reţeta după care Clubul FCM Dunărea Galaţi susţine că a fost escrocat cu 300.000 de euro, sumă importantă şi pentru un club de Liga I, darămite pentru o formaţie de eşalon secund care face Revelion când „mărită” un asemenea produs. Oficialii grupării dunărene se luptă de doi ani de zile pentru a proba înşelăciunea ale cărei victime se consideră. Instanţele sportive le-au dat dreptate, dar banii nu le-au intrat încă în cont şi par să le stea tot mai departe de visterie.

Dosarul beton al gălăţenilor

Bogdan Gavrilă este mobilul unuia dintre cele mai mari scandaluri din fotbalul românesc al ultimilor ani. Gălăţean, crescut de la şapte ani la FCM Dunărea, tânărul fotbalist a fost racolat cu câteva luni înainte de a împlini 15 ani printr-o acţiune naţională de căutare a tinerelor talente (n.r. – Gillette), ajungând în curtea Şcolii de Fotbal Gică Popescu, asociaţie sportivă patronată de - v-aţi dat seama! - însuşi fostul căpitan al naţionalei României şi al lui FC Barcelona. „La 15 ani ar fi fost obligat să semneze un contract de jucător profesionist stagiar cu FCM Dunărea, însă a fost luat înainte de acest termen şi înregistrat ca jucător aflat la prima legitimare”, povesteşte Auraş Braşoveanu, preşedintele clubului care se simte prejudiciat, iar dosarul burduşit de acte din biroul conducătorului gălăţean dovedeşte acest lucru.

Contractul lui fifty-fifty

Junele sportiv a ajuns la şcoala lui Popescu în 2006, iar timp de doi ani s-a derulat primul episod al litigiului dintre clubul gălăţean şi cel din inima Olteniei. „Până în 2008 a trebuit să ne judecăm pentru a recâştiga dreptul de transfer al lui Gavrilă, moment în care domnul Gică Popescu a fost nevoit să vină la noi şi să solicite transferul”, adaugă Braşoveanu. Nu, conflictul nu s-a încheiat aici, în ciuda mesei rotunde care îşi găsise loc între tabere: s-a semnat un contract de cedare a juniorului în curtea fostului mare fotbalist, însă fiecare club urma să deţină 50 la sută din drepturile federative ale produsului, asta însemnând că la o eventuală vânzare banii s-ar fi împărţit pe din două. „Da, dar în contract am stipulat clar că suma pe care ar urma să o primim nu trebuie să fie mai mică de 300.000 de euro.” Popescu acceptase, valoarea „mărfii” fiind principala garanţie.

Vândut pe 516 euro?

În acelaşi an, 2008, Gavrilă a făcut un salt uriaş - la AS Roma, unul dintre cele mai mari cluburi din Italia. „N-am luat nimic pe el, l-am trimis doar sub formă de împrumut”, a replicat Gică Popescu, atunci când vestea că mijlocaşul de lot naţional trecuse în Peninsulă ajunsese şi la urechile taberei gălăţene. „Aş fi fost absurd să am ceva de obiectat. Până la urmă, astfel îi creştea cota jucătorului”, mărturiseşte preşedintele lui FCM Dunărea, căruia i-a dat prin cap să contacteze gruparea din capitala italiană. Răspunsul venit din ţara pizzei i-a lăsat însă fără grai pe reprezentanţii clubului din Galaţi: „Stimabililor, Bogdan Gavrilă a fost cumpărat cu 516 euro.” Războiul începuse, iar tabăra de la Mila 80 a Dunării îşi ascuţea colţii.

„Până în pânzele albe!”

„Niciodată nu voi crede că un jucător de o asemenea valoare poate fi vândut pe nimica toată. Înseamnă că sunt şi bani negri la mijloc, iar domnul Popescu prejudiciază nu numai clubul nostru, ci şi bugetul statului”, a început atacul şeful FCM-ului gălăţean şi, de mai bine de un an de zile, comisiile Federaţiei Române de Fotbal întorc cazul pe toate feţele. Cu toate că Popescu susţine că este nevinovat, Braşoveanu a reuşit, graţie actelor, să demonstreze contrariul, iar FRF a decis recent dezafilierea şcolii de fotbal care poartă numele ex-internaţionalului. Şi totuşi, cei 300.000 de euro garantaţi cu semnătura şi ştampila celui care candida în 2006 la preşedinţia Federaţiei rămân undeva, în aer. „Mergem până în pânzele albe pentru ei”, promite Auraş Braşoveanu. „Afacerea Gavrilă” este departe de a se fi încheiat.

Reprezentantul „Generaţiei de Aur” urmează să fie anchetat de Poliţie şi DNA

* „Dacă demonstrează că are dreptate, îi cerem scuze”, susţine Auraş Braşoveanu * „A încercat să ne înşele interesele” *

Pe 7 şi 9 februarie, conducerea Clubului FCM Dunărea a depus două plângeri penale pe numele lui Gică Popescu - una la Poliţia municipiului Bucureşti şi o alta la Direcţia Naţională Anticorupţie. „Am constatat că în urma acordului încheiat cu AS Roma a încercat să înşele interesele clubului nostru, declarând că deţine drepturile exclusive ale jucătorului, lucru total neadevărat. Aşteptăm ca legea să-şi spună cuvântul”, precizează Auraş Braşoveanu, preşedintele gălăţenilor, în opinia căruia Popescu pozează în victimă de fiecare dată când apare în mass-media. „Niciodată nu are documente care să-i susţină cauza, iar Federaţia nu-l defavorizează pentru că trebuia deja să-l dezafilieze. Mai degrabă îi face un serviciu. Îl anunţăm pe domnul Popescu că dacă va dovedi că are dreptate, îi vom cere scuze. Altfel s-o facă dumnealui.”

Banii ar intra într-un stadion sintetic

Ce veţi face cu cei 300.000 de euro, dacă îi veţi primi vreodată?, l-am întrebat pe preşedintele grupării locale de eşalon secund, care a răspuns fără clipire: „Cu siguranţă îi vom încasa, este dreptul nostru. Este o sumă importantă pe care o vom investi în construcţia unui teren sintetic pentru copii şi juniori care va fi utilizabil 12 luni din 12. Noi aşa ne dezvoltăm, nu luând jucătorii altora pentru a scoate repede profit. Şi banii de pe Alexandru Bourceanu (n.r. – vândut prin Oţelul Galaţi la FC Timişoara) i-am investit într-o sală de forţă, fitness şi aerobic pentru Centrul juvenil al clubului”. Mai rămâne să şi vină aceşti bani…

http://www.viata-libera.ro/articol-Escrocherie_de_300000_de_euro__2.html

Link to comment
Share on other sites

A treia amînare în cazul Gică Popescu

Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor şi Comisia de Recurs au hotărît că Şcoala de Fotbal Gică Popescu trebuie să plătească 300.000 de euro clubului Dunărea Galaţi pentru transferul juniorului Bogdan Gavrilă la AS Roma.

Şcoala de Fotbal Gică Popescu nu a plătit, iar FRF nu a mai programat-o în ultimele trei etape din campionat, riscînd dezafilierea. Gică Popescu a atacat în instanţa civilă deciziile comisiilor federale şi solicită amînarea judecării cazului de către FRF pînă cînd se va încheia procesul.

http://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/a-treia-aminare-in-cazul-gica-popescu-178315.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Şcoala de Fotbal "Gică Popescu" fost exclusă din campionatele naţionale de juniori

Comisia de Disciplină s-a reunit astăzi la sediul FRF şi a decis excluderea clubului patronat de Gică Popescu din campionatele naţionale de juniori A şi B. Echipele Şcolii de Fotbal "Gică Popescu" au fost excluse din cauza a trei neprogramări în campionatul curent.

Gică Popescu continuă procesul în instanţă cu FRF, referitor la litigiul apărut în urma deciziei Comisiei de Recurs, care a obligat Şcoala "Gică Popescu" să plătească 300.000 de euro către Dunărea Galaţi pentru transferul juniorului Bogdan Gavrilă la AS Roma.

http://www.gsp.ro/altele/juniori/scoala-de-fotbal-gica-popescu-fost-exclusa-din-campionatele-nationale-de-juniori-182772.html

Link to comment
Share on other sites

Gică Popescu, reclamat la DNA

Litigiul dintre Şcoala de Fotbal Gică Popescu, Dunărea Galaţi şi FRF pentru 300.000 de euro se mută la Parchet, conform Gazetei Sporturilor.

Gică Popescu a refuzat să plătească 300.000 de euro clubului Dunărea Galaţi pentru transferul juniorului Bogdan Gavrilă la AS Roma, iar FRF i-a exclus fostului internaţional echipele din campionatele de juniori. Cazul nu s-a încheiat însă, a intrat pe mîna judecătorilor şi a procurorilor.

Surse din anturajul lui Gică Popescu susţin că fostului căpitan al Barcelonei aşteaptă ca FRF să-i trimită motivarea deciziei de excludere pentru a face plîngere penală împotriva membrilor comisiilor care au judecat cazul. "Baciul" este decis să ceară şi despăgubiri. El se află în proces cu Federaţia şi cu gruparea din Liga a 2-a.

De partea cealaltă, Auraş Braşoveanu, preşedintele Dunării Galaţi, a făcut deja plîngere penală la DNA împotriva lui Gică Popescu, sub acuzaţia de înşelăciunie: "Am primit răspuns de la DNA că plîngerea noastră a fost trimisă pentru verificări Parchetului de pe lîngă Judecătoria Sector 2 Bucureşti".

http://www.adevarul.ro/sport/fotbal_intern/gica_popescu_0_233977099.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Gică Popescu a "stins" litigiul cu Dunărea Galaţi

La FRF a apărut astăzi Gică Popescu. Acesta a venit pentru o problemă pe care Şcoala de Fotbal pe care o patronează a avut-o cu Dunărea Galaţi pentru jucătorul Bogdan Gavrilă. Cele două cluburi erau în litigiu de un an şi jumătate, iar formaţia fostului fundaş al Barcelonei fusese nominalizată pe o listă unde se cerea dezafilierea.

Cele două cluburi au stins litigiul cu două zile înainte de Adunarea Generală a FRR de ieri, iar Şcoala de Fotbal va plăti către Dunărea Galaţi 100.000 de euro, fără TVA, în cinci tranşe, plus cedarea jucătorului Ionuţ Cioinac, evaluat la 50.000 euro.

Înţelegerea nu fusese actualizată pentru Adunarea Generală şi Gică Popescu a venit la FRF a venit să solicite în mod oficial scoaterea echipei sale de pe lista celor propuse pentru dezafiliere în urma înţelegerii. "Noi în instanţele sportive cîştigasem dreptul de a ni se plăti 300.000 de euro, însă am considerat că sînt momente în viaţă cînd trebuie să fii mai înţelegător ca să poţi rezolva nişte situaţii mai tensionate", Auraş Braşoveanu.

Bogdan Gavrilă fusese dus la AS Roma, iar acum a ajuns la Chindia Tîrgovişte, club pe care Popescu îl finanţează.

gsp.ro

„Da, este adevărat, după aproape doi ani de zile am stins litigiul. Chiar dacă în instanţele sportive am câştigat suma de 300.000 de euro, am acceptat să primim de la Şcoala Gică Popescu suma de 100.000 de euro, la care se adaugă TVA-ul. De asemenea, ne-au fost cedate toate drepturile federative asupra jucătorilor Ionuţ Cioinac şi Daniel Cristescu”, ne-a declarat preşedintele executiv de la FCM Dunărea. De precizat că banii vor fi primiţi în cinci tranşe, prima sumă urmând să fie virată în contul clubului gălăţean până pe 15 mai, iar ultima până la sfârşitul lunii august.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Conflictul Gică Popescu - Dunărea, reaprins

Scandalul dintre fostul internaţional Gică Popescu şi Auraş Braşoveanu, preşedintele clubului FCM Dunărea Galaţi, privind transferul jucătorului Bogdan Gavrilă la AS Roma, a ajuns la un nou episod. Gălăţenii au acuzat faptul că "Baciul" ar fi vândut fotbalistul la gruparea romană fără să aibă acordul dunărenilor, deşi aceştia erau coproprietari cu drepturi egale, iar contractul prevedea o clauză prin care Dunărea primea 300.000 de euro. Comisia de Discplină din cadrul FRF a hotărât la momentul respectiv dezafilierea temporară şi excluderea clubului patronat de Gică Popescu din campionatele naţionale de juniori A şi B, însă la intervenţia unor oameni influenţi din fotbalul românesc, oficialii Dunării au hotărât să încheie un act de conciliere cu Şcoala de Fotbal, urmând că suma să fie redusă la o treime, iar plata să se facă eşalonat.

"Înainte de Adunarea Generală din aprilie 2011, între FCM Dunărea şi Şcoala de Fotbal Gică Popescu a intervenit o nouă înţelegere prin care se diminua substanţial obligaţia de plată la 100.000 de euro. Înţelegând să răspundem atât încercărilor de a ne reaşeza la masa negocierilor, cât şi la insistenţele domnului Mircea Sandu, Victor Becali sau Vasile Şiman, am hotărât să reanalizam situaţia şi să înţelegem că totuşi nu ar fi în favoarea fotbalului românesc că o şcoală unde sunt înregimentaţi jucători cu potenţial să fie exclusă. Împreună cu finanţatorii, am stabilit că această nouă sumă să fie achitată eşalonat, aşa că am încheiat un acord de conciliere, însă condiţiile au fost impuse de domnul Gică Popescu, practic dânsul a bătut cu pumnul în masă, dar ţinând cont de faptul că am promis că vom rezolva acest litigiu, am acceptat", declară Auraş Braşoveanu.

Obligaţiile contractuale, uitate

După ce actul a fost oficializat, dezafilierea a fost suspendată, iar Şcoala de Fotbal a fost reprogramată în competiţiile organizate de FRF pentru juniori A şi B, însă plata a întârziat să apară spre nemulţumirea lui Auraş Braşoveanu care spune că acesta a fost de altfel şi scopul fostului căpitan al naţionalei: "Acesta a fost obiectivul domnului Gică Popescu deoarece, odată rezolvată situaţia juridică, a uitat să respecte noua înţelegere, a plătit când şi cât a vrut dumnealui, noi l-am notificat, i-am explicat că şi-a asumat nişte obligaţii şi a marşat pe cuvântul său de onoare, dat atât Dunării Galaţi, cât şi domnilor care au intermediat rezolvarea situaţiei."

Şicane şi din partea comisiilor FRF

Auraş Braşoveanu acuză şi comisiile din cadrul federaţiei pentru repetatele amânări ale termenelor şi pentru contestarea dreptului său de a reprezenta clubul Dunărea Galaţi, motivând că toate aceste tertipuri maschează intenţia de neplată şi de prelungire excesivă a acestui caz.

"Am solicitat intervenţia Comisiei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF prin care le solicitam să oblige Şcoala de Fotbal la respectarea obligaţiilor pe care şi le-au asumat, plus penalităţi. Cei de la comisie, pe lângă nenumăratele termene pe care le-au acordat, au înţeles să conteste şi calitatea mea de reprezentant al clubului în momentul semnării de chemare în judecată. Reiese foarte clar din actele clubului de fotbal al lui Gică Popescu că, de fapt, trag de timp şi nu vor să plătească, acesta este omul de care s-au legat la un moment dat speranţele fotbalului românesc."

"Nu putem persista în prostie"

Următorul termen dat de Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor este programat pentru astăzi, iar oficialul formaţiei de la malul Dunării speră ca acest caz să se finalizeze cât mai curând, iar clubul pe care îl conduce să îşi primească banii. Totodată, Braşoveanu regretă că a hotărât încheie acest diferend pe cale amiabilă şi declară că nu mai poate avea încredere în cuvântul lui Gică Popescu.

"În acest moment regret faptul că am ales varianta concilierii, dar am spus că în ultimul ceas domnul Popescu şi-a schimbat atitudinea faţă de ceilalţi membri care activează în fotbalul românesc, dar nu mai putem persista în prostia de a mai crede un cuvânt ce a mai fost dat şi nu a fost respectat", a conchis Auras Braşoveanu, preşedinte FCM Dunărea Galaţi.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Mai multe formaţii excluse din Liga 2, FC Braşov depunctată

Comisia de Disciplina a hotarât excluderea din competitiile interne a mai multor formatii din Liga a II-a, dar si depunctarea altor grupari, printre acestea aflându-se si formatia din Liga I FC Brasov.

Potrivit postului de radio Sport Total FM, Victoria Branesti, Muresul Deva si Ariesul Turda au fost deja excluse din competitiile interne de Comisia de Disciplina, însa hotarârea nu a fost facuta publica pentru ca luni, marti si miercuri va avea loc o întrunire a Adunarii Generale a FRF, care priveste probleme legate de diviziile inferioare, întrunire la care reprezentantii echipelor excluse nu trebuie sa voteze cu ranchiuna.

Odata cu eliminearea celor doua echipe din Liga 2, FC Brasov, Unirea Alba-Iulia, FC Olt, FC Snagov, Farul Constanta si FC Muresul au fost penalizate cu doua puncte pentru întârzierea platilor fata de echipele sau jucatorii carora le datoreaza bani. Din cauza unor probleme asemanatoare, Gloria Buzau va fi penalizata cu 4 puncte.

Unul dintre litigiile care au dus la aceasta situatie este acela dintre Dunarea Galati si Scoala de Copii "Gica Popescu". Galateni au de primit o suma importanta de bani de la clubul lui Popescu, însa acesta se afla în imposbilitate de plata, având la rândul sau de încasat o suma mare de bani de la prima divizionara FC Brasov.

onlinesport.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.