Jump to content

Crimă la Tuluceşti


dcp100168

Recommended Posts

„Decât să mă duc pentru furt, mai bine intru pentru crimă!”

Asta a hotărât un tânăr de 19 ani din comuna gălăţeană Tuluceşti , care şi-a ucis o vecină ca să scape de puşcărie pentru furt. În culmea unui acces de panică, Ionel Cristi Bradea de 19 ani din comuna gălăţeană Tuluceşti, a luat o decizie care îi va aduce ani grei de puşcărie. Totul a pornit de la o conversaţie telefonică pe care a băiatul avut-o cu mama sa, joi după-amiază. Acesta i-ar fi spus femeii, aflată în Cipru, că este căutat de poliţie pentru furt şi i-a cerut ajutorul. Mama sa l-a refuzat, motiv pentru care tânărul a făcut o criză de nervi şi s-a dus direct la vecina sa, Iordana Vătaf, în vârstă de 83 de ani. A bătut la uşa femeii, iar aceasta, cunoscând-ul, a deschis fără să ştie ce va urma. A fost doborâtă cu 18 lovituri de cuţit, dintre care cel puţin două în inimă. După ce şi-a lăsat victima fără suflare, Ionel a sunat la 112. Echipajul de pe salvare ajuns la faţa locului a descoperit cu stupoare corpul octogenarei, într-una dintre camerele casei, bătută şi înjunghiată de mai multe ori. „Echipajul a găsit-o pe bătrână într-una din camerele casei, bătută şi înjunghiată în zona toracică, în special în zona precordială. Una dintre tăieturi era mai adâncă, fiind probabil cea care a produs decesul. Nu s-a putut face decât constatarea decesului”, a declarat Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi. În faţa poliţiştilor, Ionel şi-a motivat fapta foarte cinic: „Decât să mă duc la puşcărie pentru furt, prefer să mă duc pentru crimă!” Rudele tânărului sunt de-a dreptul şocate de fapta sa. „A venit la cules cu nepoata mea. Nu prea muncea însă în rest părea normal , la locul lui nu prea bea”, ne-a spus Săndel Cristea, unchiul băiatului. Poliţiştii l-au reţinut pe criminal, acesta fiind cercetat pentru omor deosebit de grav. El va fi supus mai întâi unei expertize neuro-psihiatrice.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/De ... 84403.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

S-a îngrijit de ea până ce a ucis-o cu 18 lovituri de cuţit

I-a venit ideea să omoare pe cineva, aşa că a ucis-o pe bătrâna care-l primise în casa ei. Asta le-a declarat anchetatorilor Ionel Cristi Bradea, tânărul din Tuluceşti care a ucis-o pe bătrâna de care se îngrijea. El s-a îmbrăcat cu un tricou mai vechi peste geaca de fâş, a luat un cuţit din bucătărie şi a ucis-o pe femeie cu 18 lovituri de cuţit, asta după ce ea i-a deschis uşa fără să se gândească la ce o aşteaptă. După ce a omorât-o, a spălat cuţitul într-un butoi cu apă, a mers acasă, l-a spălat din nou cu săpun, s-a spălat şi el, a învelit cuţitul în tricou şi a mers în sat, aruncându-l în curtea unui vecin. Odată ajuns aici, a sunat la 112 şi a anunţat unde este şi ce făcuse. Istoria tânărului din Tuluceşti a mai fost mediatizată la vremea când s-a petrecut crima, în noiembrie 2009. Acum, Ionel Cristi Bradea a fost trimis în judecată pentru omor calificat. El a mai fost cercetat pentru violare de domiciliu şi viol, dar aceste fapte nu s-au putut dovedi. Asta pentru că verificările anchetatorilor au stabilit că tânărul intra când dorea în casa bătrânei, dat fiind faptul că se îngrijea de ea, iar de viol nu s-a pus problema deoarece lipsea plângerea victimei. Cel puţin aşa se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Consideră că victima i-a făcut avansuri!

Bradea se îngrijea de vecina lui în vârstă de 83 de ani, mai ales după ce fiul acesteia plecase la muncă în Italia. În rechizitoriu se arată că "el o vizita des, uneori rămânând peste noapte". "În noaptea de 25 spre 26 noiembrie 2009, Bradea a mers la victimă şi a dormit în camera acesteia. Ionel Cristi Bradea a declarat că, pe parcursul nopţii, a dormit cu victima, care l-ar fi întrebat dacă nu doreşte să se căsătorească şi dacă nu şi-a găsit o prietenă", se mai arată în rechizitoriu. Tot de aici reiese faptul că tânărul a luat aceste întrebări ca pe nişte aluzii sexuale, drept pentru care, a spus Bradea, a întreţinut relaţii intime cu ea. După ce s-a trezit din somn, a plecat la un prieten, apoi la o mătuşă, după care a mers la un bar, unde a consumat vodcă şi bere. Apoi i-a venit ideea macabră, căreia i-a căzut victimă vecina lui. Examinarea medico-legală a cadavrului a scos la iveală faptul că bătrâna avea 18 plăgi. Acum Bradea este închis şi aşteaptă să înceapă procesul. Fiul victimei deja i-a cerut despăgubiri de 3.500 de euro, dar Bradea a precizat că nu are de unde să-i dea atâţia bani. Rămâne de văzut ce vor stabili judecătorii în acest caz.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=7

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nu poate fi acuzat de viol pentru că a ucis victima

Expertiza medico-legală efectuată în cazul unei crime comise la Tuluceşti a scos la iveală faptul că victima fusese violată, dar agresorul nu poate fi tras la răspundere.Un tânăr de 20 de ani a ucis-o cu 18 lovituri de cuţit pe bătrânica de 83 de ani pe care o îngrijea, dar era şi amanta lui, conform declaraţiilor iniţiale pe care le-a dat la Poliţie.

Caz desprins parcă din filmele horror la Tuluceşti. La sfârşitul lunii noiembrie 2009 o crimă oribilă a şocat comunitatea locală. Ionel Bradea, de 20 de ani, a ucis-o cu nu mai puţin de 18 lovituri de cuţit pe Iordana Vătafu (83 de ani), femeia pentru care fusese angajat să aibă grijă. Anterior, tânărul a întreţinut relaţii sexuale cu victima, iar din expertiza medico-legală, a reieşit că bătrânica fusese violată.

Cu toate acestea, Ionel Bradea a fost trimis în judecată, zilele trecute, doar pentru omor calificat, nu şi pentru viol şi violare de domiciliu. Şi asta deoarece legea penală prevede expres că, în asemenea cazuri, ancheta se declanşează doar la plângerea victimei, care, în cazul de faţă fiind decedată nu o poate face. „În astfel de cazuri nu se ţine cont şi de viol (sau orice altă infracţiune), dar în schimb se acordă circumstanţe agravante pentru persoana în cauză", ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, procurorul Veronica Dumitrache.

Criminalul „cumsecade"

La Poliţie, Ionel Bradea a venit cu o versiune şocantă asupra celor întâmplate. Spre scandalizarea anchetatorilor, ucigaşul a povestit că bătrânica de 83 de ani era amanta lui. Conform declaraţiilor individului, Iordana Vătafu i-ar fi cerut să întreţină relaţii sexuale cu ea, iar el a acceptat. A doua zi, s-a îmbătat şi a ucis-o cu 18 lovituri de cuţit.La Parchet, criminalul a revenit şi a declarat că „avea poftă să omoare pe cineva", fără să mai precizeze dacă octogenara a consimţit sau nu să întreţină relaţii sexuale cu el.

În Tuluceşti, ucigaşul era cunoscut ca un băiat „cumsecade", care nu crease niciodată probleme. „Ştiu că venise de la Galaţi. Era cumsecade, dar după ce s-a întâmplat, nu poţi spune că ai cunoscut un om. Din ceea ce ştiu eu, la nivelul comunităţii locale, nu a creat probleme înainte să facă ce a făcut", ne-a declarat primarul localităţii Tuluceşti, Petrică Bratu.

În cazul în care va fi găsit vinovat de omor calificat, Ionel Bradea poate petrece după gratii până la 25 de ani, mai ales dacă i se vor reţine circumstanţe agravante în contul celorlalte fapte pentru care nu poate fi acuzat.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Nu_poate_fi_acuzat_de_viol_pentru_ca_a_ucis_victima_0_205179580.html

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ucigaş condamnat la 20 de ani de închisoare

La sfârşitul lunii noiembrie 2009 o crimă oribilă a şocat comunitatea din Tuluceşti. Ionel Bradea (20 de ani), a ucis-o pe Iordana Vătafu (83 de ani), femeia pentru care fusese angajat să aibă grijă. Înainte să o ucidă cu 18 lovituri de cuţit, bărbatul a forţat victima să întreţină relaţii sexuale cu el.

Cazul este bizar pentru că Ionel Bradea a fost trimis în judecată doar pentru omor calificat, nu şi pentru viol. Şi asta pentru că legea penală prevede că în asemenea situaţii ancheta se declanşează doar la plângerea victimei, care în cazul de faţă este moartă. „În astfel de cazuri nu se reţine şi violul sau orice altă infracţiune, dar în schimb se reţin circumstanţe agravante pentru persoana în cauză", ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, procurorul Veronica Dumitrache.

Tribunalul Galaţi şi Curtea de Apel l-au condamnat pe Ionel Bradea la 20 de închisoare pentru omor calificat. Ucigaşul trebuie să le plătească rudelor bătrânei daune materiale şi morale de 30.000 de lei.

Culmea e că în Tuluceşti ucigaşul era cunoscut ca un băiat „cumsecade", care nu crease niciodată probleme. „Ştiu că venise de la Galaţi. Era cumsecade, dar după ce s-a întâmplat nu poţi spune că ai cunoscut un om", ne-a declarat primarul localităţii Tuluceşti, Petrică Bratu.

Ca o ironie crudă, Curtea de Apel Galaţi a dispus ca familia victimei să primească înapoi cuţitul de care Ionel Bradea s-a folosit pentru a o ucide pe Iordana Vătafu. Arma albă fusese ridicată de poliţişti ca probă după comiterea crimei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Pedeapsa-Ucigas_condamnat_la_20_de_ani_de_inchisoare_0_398960200.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.