Jump to content

Patru "ţepari" gălăţeni au înşelat 67 de firme


dcp100168

Recommended Posts

Cinci persoane care au înşelat 67 de firme cu 2,6 milioane de lei au fost arestate la Galaţi

Patru gălăţeni şi un tulcean au fost arestaţi preventiv pentru înşelăciune după ce, în cursul acestui an, au închiriat spaţii comerciale de la 67 de firme din ţară plătindu-le chiria de 2,6 milioane de lei cu file CEC fără acoperire, transmite corespondentul NewsIn. "G.G., de 52 ani, din Tulcea, fără antecedente penale, P.M.V., de 39 ani, din Galaţi, fără antecedente penale, S.M., de 33 ani, din Galaţi, fără antecedente penale, A.L., de 51 ani, din Galaţi, fără antecedente penale, şi G.D.P., de 43 ani, din Galaţi, cunoscut cu antecedente penale, în cursul anului 2009, folosind nume şi calităţi fictive, prin intermediul a trei societăţi comerciale din judeţele Tulcea, Sibiu şi Braşov, au prejudiciat 67 de societăţi comerciale din ţară, cu suma de 2.651.476 RON. Sub pretextul desfăşurării unor activităţi comerciale, ei au închiriat diferite spaţii (hale comerciale) în oraşele Tulcea, Sibiu şi Braşov şi au emis file CEC fără acoperire", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, subcomisarul Cristina Tatulici.

Pe 20 noiembrie, politiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Galaţi, cu sprijinul colegilor din Braşov şi sub coordonarea procurorilor DIICOT din Galaţi, au efectuat 12 percheziţii domiciliare în Galaţi şi în Braşov, în timpul cărora au descoperit documente contabile şi mai multe unităţi de calcul folosite la comiterea infracţiunilor. A doua zi, cei cinci au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Galaţi. Totodată, instanţa a pus sechestru asigurator pe un apartament şi pe două autoturisme de lux, în vederea recuperării prejudiciului de 2,6 milioane de lei.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.