Jump to content

Subiecte pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a


dcp100168

Recommended Posts

Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a

Ministerul Educatiei a publicat, luni, pe site-ul http://subiecte2010.edu.ro, modelele de subiecte pentru evaluarea nationala pe care elevii clasei a VIII-a o vor sustine in anul scolar 2009-2010, conform metodologiei de organizare si desfasurare a acestui examen. Modelele contin structura subiectelor si a baremelor de evaluare si notare corespunzatoare. Ministerul Educatiei a publicat, luni, modele de subiecte pentru disciplinele: limba si literartura romana, limba materna si matematica.

Evaluarea elevilor din clasa a VIII-a, dupa modelul testelor internationale, va avea loc intre 4 si 12 mai 2010, iar simularea in perioada februarie-martie, potrivit Mediafax. Elevii din clasa a VIII-a vor sustine prima proba in 4 mai 2010, la Limba si literatura romana (proba scrisa). Pe 6 mai 2010 este programata proba la Limba si literatura materna, iar pe 12 mai 2010, Matematica, ambele fiind probe scrise. Perioada speciala de evaluare va incepe pe 25 mai 2010, cu proba scrisa la Limba si literatura romana, urmata de Limba si literatura materna, pe 27 mai 2010, si de Matematica, pe 2 iunie 2010.

Subiectele pentru evaluarea nationala sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-65 ... a-viii.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.