dcp100168 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Oţelul – Craiova, pe 12 decembrieLiga Profesionistă de Fotbal a stabilit vineri programul ultimei etape a turului campionatului Ligii I. După ce până acum era trimisă să joace vinerea şi duminica, echipa Oţelul Galaţi prinde şi o sâmbătă! Astfel, pe 12 decembrie, formaţia pregătită de Dorinel Munteanu va întâlni, pe teren propriu, pe Universitatea Craiova, partida urmând să înceapă la ora 14.00. Meciul de pe Stadionul „Oţelul” va fi transmis în direct de canalul Digi Sport.http://www.viata-libera.ro/articol-Otel ... rie_2.html
dcp100168 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Florin Costea nu va putea evolua cu Oţelul Galaţi* "Briliantul" oltenilor e suspendat, dar Craiova mai are încă cinci jucători indisponibiliUniversitatea Craiova se confruntă cu probleme serioase de lot înaintea meciului din ultima etapă a returului cu Oţelul Galaţi. Antrenorul Eugen Neagoe nu va putea conta pe nu mai puţin de şase jucători. Cea mai mare absenţă va fi cea a lui Florin Costea, care este suspendat, la fel ca şi Andrei Prepeliţă şi Valerică Găman. Golgeterul Ştiinţei a fost avertizat cu al patrulea cartonaş galben aseară, în partida cu Steaua, după ce primise alte trei, cu Gloria Bistriţa, cu Rapid şi cu Astra Ploieşti. Alţi trei jucători, Dănănae, Baird şi Dilevski sunt accidentaţi şi au şanse aproape nule să fie folosiţi.http://www.adevarul.ro/sport/fotbal_int ... 83792.htmlNici Julius Wobay nu va juca la Galaţi, după ce în partida cu Steaua a suferit o întindere la aductorul coapsei drepte.
dcp100168 Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 OŢELUL GALAŢI - UNIVERSITATEA CRAIOVA, ora 14:00Arbitri: Cristian Balaj - Aurel Oniţa, Eduard UngureanuObservatori: Dan Crăciun, Daniel Gherasim
dcp100168 Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Munteanu vrea să câştige împotriva Craiovei pentru a-şi depăşi obiectivul turuluiAntrenorul Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, a declarat, joi, că doreşte foarte mult o victorie împotriva Universităţii Craiova, în etapa a 17-a, pentru a depăşi cele 20 de puncte fixate ca obiectiv de conducerea clubului pentru turul de campionat, transmite corespondentul NewsIn. "Va fi un meci foarte important pentru noi. Craiova e o echipă cu jucători valoroşi şi dornici de afirmare. Depinde doar de noi dacă vom câştiga acest meci, nu contează câte absenţe au adversarii şi ce prim '11' vor introduce în teren. Vreau să câştig cu Universitatea pentru a-mi îndeplini obiectivul din turul de campionat. Dacă vom câştiga, vacanţa va fi altfel pentru jucătorii mei", a spus Munteanu, care a mai vorbit şi despre ratarea calificării Unirii Urziceni: "Îmi pare rău că nu s-a calificat, dar aţi văzut ce mentalitate au nemţii în momentele grele".Directorul general al Oţelului, Marius Stan, a afirmat că meciul cu Craiova este cel mai dificil din acest tur de campionat pentru gruparea gălăţeană: "Dacă vom obţine victoria cu Craiova, iarna va fi mult mai uşoară pentru noi. Chiar dacă Universitatea va veni fără mai mulţi jucători, tot îi au pe Trică, Stoica şi Badea, toţi trei jucători valoroşi. Acest meci este cel mai important din acest tur. Nu e chiar aşa de simplu aşa cum pare la prima vedere. Le-am achitat două salarii şi două prime jucătorilor şi sper că apele s-au mai liniştit. Sunt de felicitat că au jucat şi fără bani, puteau deveni toţi jucători liberi".
dcp100168 Posted December 11, 2009 Author Posted December 11, 2009 Neagoe: "Nu ne poate încălzi un egal la Galaţi, abordăm meciul doar la victorie"Antrenorul Universităţii Craiova, Eugen Neagoe, a declarat, joi, că situaţia a devenit apăsătoare şi frustrantă pentru echipa sa, care nu poate aborda decât la victorie meciul cu Oţelul Galaţi, din ultima etapă a turului, transmite corespondentul NewsIn. "Ne apasă situaţia din clasament, avem nevoie de puncte şi, sincer, contează şi ultima impresie pe care o laşi. Ne-am săturat de laude şi de rezultate injuste. Când faci un joc bun, în care îţi creezi şanse, ajungi uşor în faţa porţii, iar adversarul marchează dintr-o ocazie şi jumătate, atunci e normal să te simţi frustrat. Oţelul nu poate risca să încheie turul cu un eşec acasă, în faţa propriilor suporteri, iar noi suntem deja mult sub aşteptări. Măcar acum să evităm ghinionul şi să câştigăm", a spus Neagoe. "Indiferent de adversar, Universitatea nu poate aborda meciurile decât la victorie. Nu ne mai poate încălzi cu nimic un egal, chiar dacă este în deplasare. Trebuie să plecăm cu trei puncte de pe terenul Oţelului. Ne dorim foarte mult un succes în ultima etapă, pentru că ne-ar oferi puţină linişte după atâtea etape zbuciumate", a adăugat antrenorul Universităţii Craiova. Cât priveşte adversara din ultima etapă, Neagoe a apreciat că omogenitatea este punctul forte al gălăţenilor: "Pe Oţelul o consider una din formaţiile bune ale Ligii I. Se bazează pe un nucleu omogen, de opt-nouă jucători, care evoluează de suficient timp împreună, iar acesta poate deveni unul dintre avantajele adversarilor sâmbătă". Tehnicianul a dat asigurări că echipa sa are soluţii, în ciuda numeroaselor absenţe din lot. "Ne-am mai confruntat cu situaţii de acest gen şi am făcut faţă, Craiova are soluţii. Pentru mulţi poate fi şansa de a se remarca, de a demonstra că merită să continue aici şi din iarnă", a declarat Neagoe.
dcp100168 Posted December 11, 2009 Author Posted December 11, 2009 Avancronica meciului Otelul Galati - Universitatea CraiovaAbsenta fundasului central Cristian Sarghi, suspendat pentru meciul cu Universitatea Craiova, l-a obligat pe antrenorul Otelului sa promoveze un jucator de la echipa a doua. Astfel, rezerva de maine a stoperilor Sergiu Costin si Milan Perendija va fi bosniacul de 19 ani Enes Sipovic, transferat in urma cu un an. "Am mare incredere in acest copil. Se pregateste de ceva vreme cu noi si demonstreaza ca merita sa faca parte din lotul echipei mari", l-a laudat Dorinel Munteanu.Echipa probabila: Baotic - Rapa, Sg.Costin, Perendija, Salagean - L.Iorga, Giurgiu, Ibeh, Neagu - G.Paraschiv, Pena; Antrenor: Dorinel Munteanu; Accidentati: -; Suspendati: Cojoc, Sarghi; Vor mai lipsi: Kolev, Zhelev (au parasit echipa); Rezerve: Abraham, S.Ilie, Carja, Sipovic, Viglianti, Antal, Axente.Fundasul stanga Silviu Ilie, despre care se spune ca si-ar fi depus memoriu la Liga Profesionista de Fotbal pentru a deveni liber de contract, pentru ca nu si-a mai primit drepturile salariale de trei luni de zile, putea ajunge la Pandurii, unde ar urma sa lucreze cu Liviu Ciobotariu, antrenor care l-a pregatit si la FCM Dunarea Galati.10. Otelul Galati 16 5 4 7 20-24 1912. Universitatea Craiova 16 5 2 9 24-26 17Misiunea "alb-albastrilor" va fi insa una dificila in primul rand din cauza absentelor din lotul craiovean. Dupa cum se stie, antrenorul Eugen Neagoe nu va putea conta in meciul cu Otelul pe Florin Costea, Prepelita, Vali Gaman (suspendati) si Julius Wobay (accidentat), pentru completarea lotului apeland la jucatori de la "satelit". Cei 18 fotbalisti care au facut ieri deplasarea la Galati sunt: Lung Jr., Merlier - portari; Badoi, D. Stoica, Barbu, Mitchell, Soava, Rose, Firtulescu, Barboianu, Busu, J. Nicolae, Trica, M. Costea, Badea, Dina, Roman si Surugiu - jucatori de camp.Echipa probabila: S.Lung jr. - V.Badoi, D.Stoica, Mitchell, Rose - Barboianu, Trica, Soava, Firtulescu - V.Badea, M.Costea; Antrenor: Eugen Neagoe; Accidentati: Dilevski, Dananae, Baird, Woobay; Suspendati: Gaman, Prepelita, Fl.Costea; Rezerve: Merlier, Barbu, Busu, Nicolae, Surugiu, Roman, DinaSport 365 va recomandaMeciurile dintre Otelul Galati si Universitatea Craiova au fost mereu echilibrate. In ultimele zece confruntari pe stadionul "Otelul", moldovenii s-au impus de cinci ori, au facut egal de doua ori, iar oltenii au castigat de trei ori, ultima data pe 5 aprilie 2009. Si acum va fi un meci interesant, dar oaspetii par avea sanse mai mici de a castiga, tinand cont ca au sapte jucatori indisponibili. Misiunea Otelului de a castiga partida cu Universitatea Craiova pare mai usoara, tinand cont ca il au doar pe Sarghi suspendat, in rest tot lotul e apt de joc. Otelul joaca acasa si chiar daca in acest tur de campionat si-a dezamagit fanii (are doar doua victorii in opt meciuri), este favorita in fata Craiovei. Echipa lui Neagoe nu stie sa joace "la egal", remizand doar de doua ori in acest sezon. Chiar daca vin la Galati fara vedete, oltenii vor merge din nou pe principiul "totul sau nimic" si vor juca deschis, pentru a castiga. Otelul Galati - Universitatea Craiova este meci de 1, in mod normal gazdele ar trebui sa profite de faptul ca adversara sa vine cu un lot decimat de accidentari si suspendari.12.12.2009, Galati, Stadion: "Otelul", ora: 14:00Arbitru: Cristian Balaj (Baia-Mare)Otelul Galati - Universitatea Craiova (Digi Sport)Palmares: 40 19 7 14 57-44Primul meci: 1-1, la 25 septembrie 1986, la Craiova.Ultimul meci la Galati intre cele doua echipe: 2-0, la 5 aprilie 2009.Scor maxim: 6-0, la 11 iunie 2005, la Craiova.http://www.sport365.ro/Avancronica_meci ... 12095.html
dcp100168 Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Oţelul Galaţi - Universitatea Craiova 1-0Oţelul Galaţi a învins, sâmbătă, pe Universitatea Craiova, scor 1-0, şi a obţinut astfel cea de-a şasea victorie în ediţia 2009-2010 a Ligii I, transmite corespondentul NewsIn.OŢELUL GALAŢI - UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-0 (Ilie 41)Oţelul Galaţi: Baotic - Râpă, Perendija, Costin, Sălăgean - Iorga, Giurgiu, Ilie (Antal 82), Paraschiv (Neagu 56), Ibeh - Pena (Axente 62). Antrenor: Dorinel Munteanu.Universitatea Craiova: Lung Jr. - Bădoi, Mitchell, Stoica, Rose - Bărboianu (Roman 82), Trică, Şoavă (Barbu 64), Firţulescu (Badea 58) - Dina, M. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.Cartonaşe galbene: Paraschiv 26, Pena 29, Ilie 41 / Şoavă 32, Firţulescu 45, Barbu 76, Bădoi 85Arbitri: Cristian Balaj - Aurel Oniţa, Eduard UngureanuStadion: Oţelul; Spectatori: 4.000Cum s-a marcat golul: 1-0, min. 41: Ibeh a primit o pasă pe partea dreaptă, a centrat în careu, de unde Ilie a profitat de superficialitatea apărării oaspeţilor şi şi-a plasat lovitura de cap, la colţul scurt, de la şase metri, făcând inutilă intervenţia lui Lung.Datorită victoriei obţinute contra Universităţii Craiova, Oţelul Galaţi a acumulat 22 de puncte şi a urcat două poziţii în clasament, până pe locul 9. Universitatea Craiova a înregistrat cea de-a 10-a înfrângere în actuala ediţie de campionat, la fel ca şi formaţiile Internaţional Curtea de Argeş şi Ceahlăul Piatra Neamţ, şi va ocupa provizoriu locul 13, cu numai 17 puncte acumulate la finalul turului.
dcp100168 Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Munteanu: "Sunt un antrenor fericit, promit că Oţelul va avea un retur de campionat mult mai bun"Antrenorul Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, a declarat, sâmbătă, după victoria cu Universitatea Craiova, din etapa a 17-a, că echipa va evolua mult mai bine începând din retur, iar la finalul sezonului speră la o participare în cupele europene, transmite corespondentul NewsIn. "Sunt un antrenor fericit, am avut cele mai grele 6 luni din cariera mea de antrenor, nu am uitat obiectivul pe care mi l-am propus, calificarea în cupele europene. Multă lume o spună că sunt nebun, dar eu mă gândesc la asta. Felicit echipa pentru cum s-a prezentat, am nişte copii talentaţi. Promit un retur mult mai bun. Mă bucur că, în sfârşit, este pentru prima dată când publicul ne-a încurajat din primul până în ultimul minut, dar poate s-a întâmplat de la frig", a spus Dorinel Munteanu.Tehnicianul Universităţii Craiova, Eugen Neagoe, a caracterizat suucint jocul echipei sale. "Greşelile te costă, Oţelul a avut doar două şuturi pe poartă şi a câştigat, am pierdut cu mare uşurinţă şi ce se va întâmpla în continuare la echipă va depinde doar de cei implicaţi în proiectul Universităţii Craiova", a afirmat tehnicianul care nu ştia că nu va mai rămâne la echipă din retur: "Nu contează dacă voi mai continua sau nu ca antrenor la Craiova, important este viitorul echipei".
Recommended Posts