Jump to content

Francez uşurat de 200.000 de euro de către o gălăţeancă


dcp100168

Recommended Posts

O gălăţeancă a dat lovitura

Francez uşurat de 200.000 de euro

* La 61 de ani, francezul Claude Poujol a rămas şi fără 200.000 de euro - întregul său avut - şi fără iubita Diana, tânăra gălăţeancă de care s-a îndrăgostit acum un an, în Spania *

Îndrăgostit de Diana, gălăţeanca de 23 de ani cu care a trăit timp de un an de zile, francezul Claude Poujol a venit cu inima deschisă la Galaţi. Vroia să deschidă o agenţie imobiliară aici, povesteşte în recepţia hotelului Galaţi bărbatul de 61 de ani. Este locul în care s-a trezit singur şi uscat de tot avutul vieţii sale – 200.000 de euro, Diana aşteptând momentul în care s-a văzut singură şi cu un cont plin, pentru a se face nevăzută. A pretins că rămâne la recepţie ca să achite camera în care locuiseră amândoi. Când Claude s-a întors, femeia se evaporase cu tot cu inima, banii şi încrederea francezului în „l’amour eternel”.

Şmecherie, numele tău e Diana

Povestea este aproape prea clasică pentru a fi crezută. Luni dimineaţă, la prima oră, francezul Claude Poujol ne invită în recepţia hotelului Galaţi, unde ne oferă varianta elegantă a felului în care a fost uşurat de 200.000 de euro.

Agăţată în bar

Pe scurt, bărbatul pretinde că a fost „doar prieten” cu gălăţeanca Diana Hatvani, cu care locuise până vinerea trecută - 4 decembrie - în hotel, în aceeaşi cameră. Că femeia cunoscută cu un an în urmă într-o speluncă spaniolă, în apropiere de graniţa cu Franţa, îi câştigase încrederea, că erau prieteni buni, şi că i-a dat 200.000 de euro pentru a deschide o agenţie imobiliară la Galaţi.

Firmă, casă, maşină şi…

De ce atâţia bani, când pentru deschiderea unei firme sunt suficienţi 150 de euro? am întrebat noi. Francezul s-a fâstâcit: „Urma să cumpărăm un apartament şi o maşină, şi apartamentele pe care le-am văzut, pe Faleză, costau şi 150.000 de euro”.

Cine era această femeie care îi câştigase încrederea străinului? Aflăm că a cunoscut-o pe Diana, gălăţeanca de 23 de ani, în barul spaniol „La Jonquera Madam’s Club”, unde fata lucra. „Era o fată extrem de inteligentă şi aveam încredere totală în ea. Nu eram iubiţi, eram doar prieteni”.

De bunăvoie

Inteligentă, gălăţeanca nu poate fi acuzată de nimic: „Conform celor declarate vineri poliţiştilor Secţiei 1, francezul Claude Poujol este căsătorit în Franţa, are patru copii şi trăia de un an de zile cu gălăţeanca Diana. Bărbatul a transferat banii de bunăvoie în contul iubitei sale, printr-un virament bancar făcut în Franţa”. „Nu se poate vorbi nici măcar de un abuz de încredere, pentru că transferul a fost făcut de bună voie, francezul neputând demonstra poliţiştilor prin niciun document că a dat banii respectivi pentru un scop care nu a fost respectat”, declară subcomisarul Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi.

Nu e fraudă

Astfel, aflăm că, într-adevăr, cauza nu este de competenţa Poliţiei şi poate fi judecată doar într-un proces civil. Faptul că în contul Dianei au intrat 200.000 de euro ridică probleme de fraudă. Evident, oricât de mult am încercat s-o sunăm pe tânără, telefonul ei a rămas închis. La numărul de telefon al pretinsei mame a fetei a răspuns o orădeancă exasperată: „M-a sunat şi domnul francez, de nenumărate ori, şi i-am explicat că nu cunosc familia şi că totul este o mare eroare, nu sunt mama nici unei Diane”.

Fugită de acasă de la 17 ani

De la Poliţie aflăm că oamenii legii au reuşit însă să vorbească cu adevărata mamă a Dianei, care a recunoscut că nu şi-a mai văzut fiica de când aceasta a fugit de acasă, la 17 ani, pentru a pleca Spania, unde a aflat că se prostitua. La adresa Dianei din Galaţi – în copia de buletin domiciliul fetei apărând la un bloc din Micro 40 – francezului i-au deschis uşa… bunicii tinerei: „Mi-au zis că nu au văzut-o de ani de zile, dar nu ştiu dacă să-i cred”, suflă, păţit, francezul şi în iaurt.

„Vroiau apartament pe Faleză…”

Contactat telefonic, agentul imobiliar care le-a căutat apartament celor doi este la curent cu toată povestea. Vrea să îşi păstreze anonimatul pentru că, spune bărbatul, nu a mai fost niciodată într-o asemenea situaţie, iar în afacerile cu imobiliare încrederea clienţilor este un factor esenţial. Povesteşte însă în amănunt relaţia cu cuplul româno-francez, aşa cum se vedea din afară: „Au găsit agenţia noastră imobiliară printr-un portal de pe Internet şi erau absolut hotărâţi să cumpere un apartament pe Faleză, în care să se mute amândoi”.

„…costa 95.000 de euro”

Agentul imobiliar continuă: „Am auzit ce s-a întâmplat şi am tot interesul să îl ajut pe Claude, nu-mi vine să cred că fata a fugit cu banii”. „Au văzut câteva apartamente, cel mai scump la 135.000 de euro, dar Claude a spus că vrea să cumpere şi o maşină, un BMW seria 3, şi vrea să şi mobileze casa, şi să deschidă o afacere, şi s-au hotărât la un apartament de 95.000 de euro, cu trei camere, cu vedere la Dunăre”. „Noi am făcut actele, am scos extras de carte funciară, adică respectivul apartament nu mai poate fi vândut, timp de cinci zile, de către nici un notar. Totul era pregătit pentru finalizarea tranzacţiei”.

„La câţi bani avea, de ce nu îi luase cameră separată?”

„Miercuri m-a sunat Diana şi mi-a zis că soţia francezului s-a răzgândit, nu mai pot da banii şi afacerea cade. Sâmbătă m-a sunat Claude, am fost la el la hotel, am vorbit, am tradus totul prin Google translator, pentru că eu nu prea ştiu franceză”. „Claude mi-a zis că ştia că ea se prostitua, în barul acela din Spania, unde s-au cunoscut, dar mi-a zis şi mie că a avut încredere totală în ea, de-asta i-a dat 200.000 de euro”. „Nu a recunoscut că erau iubiţi, deşi era clar, doar omul avusese sute de mii de euro la el – nu putea să mai ia o cameră de hotel, separată, pentru ea, dacă nu erau împreună?!”, se întreabă intermediarul imobiliar.

„Mi-a zis că nu crede să ajungă soţia lui”

„Când îi vedeai, era clar că sunt pereche, că sunt iubiţi, deşi nu pot să spun că i-am văzut sărutându-se. Dar ea îi vorbea foarte de sus, îl repezea aproape. Amândoi aveau atitudine de cuplu”. „Când am întrebat-o, mi-a zis că nu este soţia lui, şi că nu se vede a fi soţia lui – atunci mi-a dat ceva de bănuit. Dar la telefon părea foarte doamnă. Când am văzut-o, am zis doar ˝Uite una care a pus-o!˝”. „Adică o tipă care s-a scos, a pus mâna pe un străin bătrân şi bogat, pentru a-şi asigura o viaţă lipsită de griji. Sunt curios dacă i se va da de urmă”, încheie agentul imobiliar.

Drumul în Franţa – achitat de prieteni

Amănuntele continuă însă să apară. Când vine la redacţia ziarului, Claude recunoaşte că are banii de pe urma vânzării magazinului de casete video, pe care l-a deţinut în Franţa şi că suma reprezintă tot avutul său. Că nu mai are bani nici măcar pentru a se întoarce în Franţa şi că urmează să fie împrumutat de prieteni pentru drumul înapoi în Hexagon, la Canet en Rossillon, la graniţă cu Spania.

Încurcatele iţe din Franţa

„Este doar avutul dumneavoastră sau şi al soţiei?”, întrebăm. „Avut comun”, răspunde Claude. După care aflăm că inclusiv soţia lui Claude a fost convinsă de acesta şi de către fata în care femeia avea încredere, să semneze, ca gălăţeanca să poată intra în posesia banilor. De asemenea, Claude spune că este separat de nevasta lui franţuzoaică, lucru pe care nu îl menţionase în discuţia anterioară. Devine chiar interesant cum de o soţie părăsită are încredere în prietena soţului, pentru a-i încredinţa avutul câştigat într-o viaţă de muncă.

Avocata: „Are şanse să recupereze banii”

Doina Udrescu, avocata gălăţeană a lui Claude Poujol, spune că şanse de recuperare a banilor există: „Nici mie nu mi-a spus că între el şi fată exista o relaţie amoroasă, dar asta nu m-a interesat. Ştiu că a semnat şi soţia lui pentru ca banii să ajungă la fată, nu ştiu ce poveste i-au zis acesteia, mi se pare că fata a pretins că este notar… nu ştiu exact”. „De-abia luni după-amiază a venit copia după foaia de vărsământ din Franţa. Pe foaie scrie că banii i-au fost daţi Dianei pentru cumpărarea unui apartament. Da, această foaie are valoare în justiţie”. „Marţi deschid acţiune civilă pentru el, iar în termen de şapte zile instanţa poate dispune sechestru pe conturile fetei, care pot fi îngheţate. Francezul a fost inspirat că a făcut această precizare pe foaia de vărsământ”. De asemenea, avocata a recunoscut că deşi sunt şanse să-şi recupereze banii, francezul poate rămâne şi cu buza umflată. Se pare că banii au fost deja retraşi de Diana din contul în care au fost depuşi, conform declaraţiilor făcute de persoanele contactate de francez.

„Aveam încredere în ea”

„După ce am făcut viramentul, am venit la Galaţi şi ne-am cazat la hotel. Diana zicea că nu stăm la ea acasă, că locul e prea mic. Am cunoscut-o pe mama ei, apoi pe fratele ei”. „Zicea s-o luăm încet, să-i ştiu familia. Aveam încredere în ea, şi când i-am cunoscut şi mama – cu atât mai mult! După două zile după ce ne-am cazat şi în care am stat tot timpul împreună, Diana a zis că o doare burta şi că se duce la doctor”. „Am avut ceva suspiciuni, nu am vrut s-o las singură. A stat un timp în pat apoi am mers împreună la farmacie şi am luat nişte medicamente”. „Când ne-am întors, a zis că ea rămâne în urmă, la recepţie, să achite camera. Am mers sus şi când m-am întors, dispăruse. Nu am mai dat de ea”, povesteşte cu privirea pierdută în gol francezul.

„Era mereu drăguţă…”

Tot timpul calm, de parcă ar vorbi de vreo carte rătăcită, nu de averea dispărută şi de iubita fugită cu banii, bărbatul ne priveşte intrigat când îl întrebăm de ce i-a dat atâţia bani fără să ceară garanţii. Colega mea îmi traduce cu exactitate răspunsul, după ce îmi precizează că în limba română nici măcar nu există echivalent pentru genul acesta de expresie a încrederii oarbe: „Era genul de persoană căreia i l-ai fi dat şi pe Dumnezeu fără să-i pui cuvântul la îndoială”. Claude zâmbeşte şi când îl întreb ce e cu o cărticică ascunsă sub maldărul de acte cu care o acuză pe Diana de escrocherie, îmi explică vesel şi simplu: „Uite, e un dicţionar francez-român. Diana era aşa de drăguţă, mereu vroia să mă înveţe româna…”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fran ... _euro.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Reîntoarcerea francezului escrocat

Vă amintiţi de francezul Claude Poujol, care a fost uşurat de 200.000 de euro de prostituata gălăţeancă Alexandra Diana Hatvani? S-a întors şi vrea cei 200.000 înapoi! „Viaţa liberă” a scris pe largpovestea bărbatului care şi-a pus averea lui şi a soţiei din Franţa în mâna unei prostituate din Galaţi, pe care o cunoscuse într-un bordel, de la graniţa Franţei cu Spania. Diana, gălăţeanca de 23 de ani, lucra în barul spaniol „La Jonquera Madam’s Club”.

Pe 8 decembrie scriam prima dată despre bărbatul de 61 de ani care că a rămas şi sărac, şi fără iubită. Asta după ce Diana, având banii în cont, îl părăsise în hotelul Galaţi, motivând că rămâne în urmă la recepţie, să achite camera. Omul a angajat un detectiv să dea de urma fetei. „Nu am găsit-o”, recunoaşte Claude

În continuare nu vrea să admită că între el şi tânăra de 23 de ani era o relaţie amoroasă: „Era doar o relaţie profesională”, subliniază Claude. Asta în ciuda faptul că agentul imobiliar contactat de „Viaţa liberă” în decembrie, şi care îi dusese la mai multe vizionări de apartamente de peste 100.000 de euro - pentru ei doi, ne-a confirmat că francezul şi prostituata formau un cuplu. „Conform celor declarate vineri poliţiştilor Secţiei 1, francezul Claude Poujol este căsătorit în Franţa, are patru copii şi trăia de un an de zile cu gălăţeanca Diana”.

„Nu se poate vorbi nici măcar de un abuz de încredere, pentru că transferul a fost făcut de bună voie, francezul neputând demonstra poliţiştilor prin niciun document că a dat banii respectivi pentru un scop care nu a fost respectat”, declara în decembrie subcomisarul Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi. Cuplul vroia să-şi cumpere din banii francezului un apartament luxos, pe faleză, o maşină şi să deschidă o agenţie imobiliară. Mai exact aceasta este povestea pe care Diana i-a spus-o în Franţa, când l-a convins să-şi vândă casa şi afacerea şi să-i facă viramentul bancar de 200.000 de euro. Bani care reprezintă avutul comun - după cum recunoştea francezul - al lui şi al soţiei. „Acum suntem divorţaţi”, spune sec Claude.

Claude Poujol speră la o minune: că îşi va găsi banii. Până acum, timp de două luni, poliţia nu a urmărit-o în nici un fel pe prostituata gălăţeancă – nici nu avea cum, de vreme ce nu a existat vreo infracţiune, banii fiind viraţi în contul fetei fără nici o constrângere.

Plângere penală

Miercuri, francezul a depus o plângere penală la parchetul pe lângă Tribunalul Galaţi, acuzând-o pe tânăra dispărută de înşelăciune: „Plângerea va fi cercetată de Poliţie, iar rezultatul anchetei va fi comunicat înapoi, la Parchet”, declară Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi. Nu ştim cum se va termina telenovela lui Claude. Victimă colaterală este soţia francezului, rămasă şi ea fără banii agonisiţi într-o viaţă. Din păcate pentru Claude Poujol, francezul nu se prea bucură de susţinere publică, cititorii ziarului nostru salutând cu entuziasm - luna trecută - ingineria financiară a concitadinei noastre.

http://www.viata-libera.ro/articol-Reintoarcerea_francezului_escrocat__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Francezul jefuit de două femei: amanta şi Justiţia

Tribunalul a respins cererea tomnatecului cuceritor francez pe care fosta lui iubită l-a uşurat de respectabila sumă de 195.000 de euro. Claude Poujol (62 de ani) a dat-o în judecată pe Diana Alexandra Hatvani în speranţa că îşi va recupera banii pe care i-a transferat în contul acesteia pentru cumpărarea unui apartament.

Povestea demnă de un film a francezului Claude Poujol (62 de ani) la Galaţi s-a încheiat prost pentru vârstnicul amorez. Bărbatul venise la Galaţi în 2009 la insistenţele Dianei Hatvani (23 de ani), pe care a cunoscut-o în barul «La Jonquera Madam's Club» din Spania şi care i-a devenit iubită după doar câteva întâlniri. Planul lui Claude Poujol era să îşi întemeieze o familie alături de iubita sa, cu 40 de ani mai tânără. Îndrăgostit ca un adolescent, el s-a lăsat convins să transfere 195.000 de euro în contul tinerei, care după ce s-a văzut cu banii, dusă a fost. „Voiam să cumpărăm un apartament de 95.000 de euro, cu trei camere, cu vedere la Dunăre, să ne deschidem propria afacere, mai exact o agenţie imobiliară, să cumpărăm un jeep. Încercam să formăm un cuplu, o familie. Aveam încredere oarbă în ea", a declarat Claude Poujol.

După ce s-a dezmeticit, bărbatul a formulat plângere penală la Poliţie pentru înşelăciune, dar a deschis şi o acţiune civilă în justiţie, prin care a cerut să-i fie returnaţi banii. "Dosarul este în curs de cercetare la Serviciul Fraude. S-au întreprins măsuri de localizare a fetei, care este în prezent dispărută, dar şi de indisponibilizare a unui apartament, pe care l-a cumpărat pe numele unei rude, pentru recuperarea prejudiciului", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici.

I-a lăsat bani de avion

Procesul deschis de Claude Poujol la Tribunalul Galaţi s-a finalizat zilele trecute. Judecătorii i-au respins cererea francezului pentru simplul motiv că nu a avut bani să plătească taxa de timbru, a cărei valoare se ridică la 12.359 de lei, adică aproape 3.000 de euro. „Este lefter. Eu l-am apărat fără nici un ban. Până la urmă am reziliat contractul cu el pentru că a promis că vine în luna aprilie să îmi aducă dovada că este pensionar în Franţa, dar nu a mai venit. Putea plăti cu 1.000 de euro mai puţin, dacă dovedea că este pensionar dar nu a mai venit deloc", ne-a declarat avocata Doina Udrescu.

Claude Poujol rămâne astfel cu amintirea amară a unei ţepe de aproape 200.000 de euro de care până una alta se bucură nederanjată o tânără fără scrupule. Diana Hatvani a dat totuşi dovadă de „generozitate" lăsându-i francezului în cont suma de 2.000 de lei ca să îşi poată cumpăra bilet de avion spre Franţa.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Jefuit_de_doua_femei-_amanta_si_Justitia_0_283171757.html

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Parchetul a trimis în faţa judecătorilor pe o tânără din Galaţi care a escrocat un francez cu suma de 195.000 de euro

Francezul Claude Poujol (62 de ani) a cunoscut-o pe Diana Hatvani (23 de ani) în barul «La Jonquera Madam's Club» din Spania şi plănuia să îşi întemeieze o familie alături de iubita sa cu 40 de ani mai tânără. El s-a lăsat repede convins să-i transfere 195.000 de euro în cont, dar după ce s-a văzut cu banii, gălăţeanca a dispărut.

După ce şi-a dat seama că a fost păcălit ca un adolescent, bărbatul a reclamat-o la Poliţie pentru înşelăciune, dar a deschis şi o acţiune în justiţie, prin care a cerut să-i fie returnaţi banii. Judecătorii nu au avut de ales şi i-au respins cererea francezului pentru simplul motiv că nu a avut bani să plătească taxa de timbru, a cărei valoare se ridcă la 12.359 de lei, adică aproape 3.000 de euro.

Claude Poujol a avut însă noroc la Parchet, unde iubita sa de împrumut a recunoscut tot. „Am deschis un cont în valută la BCR pe numele unchiului meu, Ştefan Daniel Bontia, căruia i-am spus că banii se vor afla în siguranţă pe numele lui deoarece francezul va încerca pe cale judecătorească să-mi ia banii", a declarat Diana Hatvani.

În cursul urmării penale a ieşit la iveală şi adevăratul motiv pentru care tânăra gălăţeancă dispăruse cu banii. Avea un concubin de vârsta ei, cu care a cheltuit banii francezului. „O cunosc pe Diana de şase ani şi suntem concubini de patru ani. În luna decembrie 2009 cei doi au venit în România, unde au transferat într-un cont pe numele Dianei suma de 195.000 de euro. De banii din contul lui Bontia am beneficiat doar noi", a declarat Cristian Lazăr, concubinul Dianei.

Claude Poujol este atât de determinat să îi trimită după gratii pe cei doi, încât a venit în România pentru a depune mărturie, deşi putea să facă acest lucru şi în Franţa. „A fost audiat în prezenţa unui translator", ne-a declarat procurorul Alfredo Simionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Gălăţeanca a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar iubitul ei s-a ales cu dosar penal pentru tăinuire.

Culmea, cel care va avea cel mai mult de suferit va fi Cristian Lazăr, după ce instanţa a pus sechestru pe apartamentul acestuia. Locuinţa va fi vândută pentru ca francezul înşelat să îşi recupereze măcar o parte din pagubă.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ţeapa trasă îl va costa locuința

La cererea procurorilor, Tribunalul Galaţi a decis să pună sechestru pe locuinţa lui Cristian Lazăr, iubitul Dianei Hatvani, cea care a ţepuit de 195.000 de euro un cetăţean francez în vârstă de 62 de ani.

Claude Poujol a cunoscut-o pe tânăra de 23 de ani într-un bar din Spania şi s-a îndrăgostit nebuneşte de ea. Poujol a decis să o ia de soţie pe Diana Hatvani şi a urmat-o în România, unde intenţiona să cumpere un apartament dar tânăra a dispărut fără urmă după ce s-a vazut cu banii în cont.

Francezul a reclamat-o la Poliţie pentru înşelăciune, iar în anchetei a ieşit la iveală faptul că Diana Hatvani a cheltuit banii cu iubitul său, Cristian Lazăr după ce transferase cei 195.000 de euro într-un cont în valută pe numele unchiului său. Procurorul Alfredo Simionescu ne-a precizat că francezul a preferat să revină în România pentru a a fi audiat de anchetatori în speranţa că îşi va recupera banii.

Cristian Lazăr a fost trimis în judecată pentru tăinuire, iar judecătorii au hotărât să îi pună sechestru pe apartament, în condiţiile în care concubina lui, Diana Hatvani, nu are niciun fel de bunuri înregistrate pe numele ei care să poată fi executate pentru recuperarea prejudiciului.

Tânăra este judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar procesul va începe în luna septembrie. Probabil în lipsă, deoarece după audiere a dispărut din nou.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tânăra acuzată că a ţepuit un francez îndrăgostit a primit o pedeapsă de şase ani de puşcărie

Gălăţeanca Alexandra Diana Hatvani, cea de care s-a îndrăgostit un francez în vârstă de 61 de ani, dăruindu-i 195.000 de euro, s-a ales cu şase ani de închisoare pentru înşelăciune. De curând, Tribunalul Galaţi a stabilit că tânăra nu a primit un dar, ci a comis o înşelăciune. Reamintim că în urmă cu doi ani, francezul Claude Francois Poujol s-a plâns autorităţilor că şi-a părăsit ţara natală pentru graţiile gălăţence. Omul, separat de soţia sa cu care are doi copii, a sperat că-şi va întemeia o familie cu Alexandra, pe care a cunoscut-o în Spania într-un club.

Poujol a susţinut că tânăra l-ar fi convins să se mute în Galaţi, unde urma să cumpere un apartament, o maşină şi să-şi deschidă o agenţie imobiliară. Francezul a obţinut cei 195.000 de euro prin vânzarea unui apartament care aparţinea şi soţiei lui. Tot el a susţinut că Alexandra Diana a fost cea care l-ar fi făcut să transfere banii în contul ei, după care s-a întâmplat şi despărţirea. Fata l-ar fi sunat, mulţumindu-i pentru cadoul generos, spunându-i că i-a lăsat 2.000 de lei ca să se întoarcă în Franţa.

Alături de Alexandra Diana se mai află şi Cristian Lazăr, acuzat de tăinuire. Acesta s-a ales cu doi ani de închisoare, dar pentru că mai are o condamnare de doi ani, acum el va avea de executat patru ani de puşcărie. Pe deasupra, cei doi sunt obligaţi să restituie sumele de bani, Lazăr având sechestru pe apartament, maşină, dar şi pe conturi. Alexandra trebuie să înapoieze francezului 195.000 de euro cu dobândă, banii urmând a fi transformaţi în lei la cursul zilei în care va face plata, iar Lazăr împreună cu Alexandra va achita 29.400 de euro, dar şi suma de 221.664,60 lei cu dobânzile aferente.

Sentinţa nu este definitivă, apelul fiind deja declarat de cei doi împricinaţi. Plângerea penală a fost depusă de Poujol în ianuarie 2010, Parchetul de pe lângă Tribunal făcând cercetări şi trimiţându-i pe cei doi în judecată anul acesta, în aprilie, iar în noiembrie au avut parte de o primă decizie judecătorească. Cei doi au fost judecaţi în stare de libertate şi vor rămâne aşa până când hotărârea va trece prin toate căile de atac.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Două instanţe au decis că francezul Poujol a fost înşelat

Curtea de Apel Galaţi a respins apelurile declarate de Alexandra Diana Hatvani şi Cristian Lazăr, astfel că până la acest moment există două decizii judecătoreşti care-i obligă să facă puşcărie şi să-i returneze banii lui Claude Francois Poujol. Acesta a rămas fără 195.000 de euro, obţinuţi din vânzarea casei sale din Franţa.

Deşi iniţial în presă s-a vorbit despre o relaţie amoroasă care ar fi existat între Poujol şi Diana Alexandra, luni, la Curtea de Apel, avocatul francezului a susţinut că a fost vorba doar de o afacere imobiliară pe care clientul lui intenţiona să o deschidă în România. Casa din Franţa ar fi vândut-o împreună cu soţia şi banii i-a trimis în contul unui unchi al Dianei, după ce fata l-ar fi minţit că nu poate deschide foarte uşor un cont bancar în România. După ce ar fi văzut banii în cont, fata i-ar fi transferat în contul iubitului său, Cristian Lazăr, cu care urma să se mărite, minţindu-l că banii sunt un cadou.

Tribunalul a dat pedepse de şase ani, respectiv doi ani de puşcărie pentru Diana şi Lazăr. Ea este acuzată de înşelăciune, iar el de tăinuire. Lazăr mai avea o condamnare de doi ani, legea le-a cumulat, astfel că el urmează să stea patru ani după gratii. Două instanţe au păstrat verdictul, cei doi mai având calea recursului la Înalta Curte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Francezul înşelat în dragoste şi la buzunar şi-a găsit dreptatea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să menţină pedepsele în cazul celor doi tineri care l-au escrocat pe francezul Claude Poujol cu 195.000 de euro. Tribunalul şi Curtea de Apel Galaţi hotărâseră anterior ca Diana Hatvani şi concubinul ei, Cristian Lazăr, să execute şase şi respectiv doi ani de închisoare pentru înşelăciune şi tăinuire.

Claude Poujol (62 de ani) a cunoscut-o pe Diana Hatvani (23 de ani) în barul «La Jonquera Madam's Club» din Spania şi plănuia să îşi întemeieze o familie alături de iubita sa cu 40 de ani mai tânără. El s-a lăsat repede convins să-i transfere 195.000 de euro în cont, dar după ce s-a văzut cu banii, gălăţeanca a dispărut. După ce şi-a dat seama că a fost păcălit ca un adolescent, bărbatul a reclamat-o la Poliţie pentru înşelăciune, dar a deschis şi o acţiune în justiţie, prin care a cerut să-i fie returnaţi banii. Judecătorii nu au avut de ales şi i-au respins cererea francezului pentru simplul motiv că nu a avut bani să plătească taxa de timbru, a cărei valoare se ridică la 12.359 de lei, adică aproape 3.000 de euro.

I-a cheltuit banii cu iubitul

Claude Poujol a avut însă noroc la Parchet, unde iubita sa de împrumut a recunoscut tot. „Am deschis un cont în valută la BCR pe numele unchiului meu, Ştefan Daniel Bontia, căruia i-am spus că banii se vor afla în siguranţă pe numele lui, deoarece francezul va încerca pe cale judecătorească să-mi ia banii”, a declarat Diana Hatvani. În cursul urmării penale a ieşit la iveală şi adevăratul motiv pentru care tânăra gălăţeancă dispăruse cu banii. Avea un concubin de vârsta ei, cu care i-a cheltuit banii francezului. „O cunosc pe Diana de şase ani şi suntem concubini de patru ani. În luna decembrie 2009 cei doi au venit în România, unde au transferat într-un cont pe numele Dianei suma de 195.000 de euro. De banii din contul lui Bontia am beneficiat doar noi”, a declarat Cristian Lazăr, concubinul Dianei Hatvani. Cel care va avea cel mai mult de suferit acum va fi Cristian Lazăr, după ce instanţa a pus sechestru pe apartamentul acestuia. Locuinţa va fi vândută pentru ca francezul înşelat în dragoste să îşi recupereze măcar o parte din pagubă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Francezul înşelat în dragoste şi-a executat silit iubita de ocazie

Claude Poujol a decis să pună în executare partea civilă a deciziei penale prin care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât să menţină pedepsele în cazul celor doi tineri care l-au escrocat pe francez cu 195.000 de euro. Bărbatul a cerut Judecătoriei Galaţi să admită cererea de executare silită a Dianei Hatvani şi concubinului ei, Cristian Lazăr, în vederea recuperării sumei amintite, iar instanţa şi-a dat acordul în acest sens.

Tribunalul şi Curtea de Apel Galaţi hotărâseră anterior ca Diana Hatvani şi concubinul ei, Cristian Lazăr, să execute şase şi respectiv doi ani de închisoare pentru înşelăciune şi tăinuire.

Claude Poujol (62 de ani) a cunoscut-o pe Diana Hatvani (23 de ani) în barul «La Jonquera Madam's Club» din Spania şi plănuia să îşi întemeieze o familie alături de iubita sa cu 40 de ani mai tânără. El s-a lăsat repede convins să-i transfere 195.000 de euro în cont, dar după ce s-a văzut cu banii, gălăţeanca a dispărut. După ce şi-a dat seama că a fost păcălit, bărbatul a reclamat-o la Poliţie pentru înşelăciune, dar a deschis şi o acţiune în justiţie, prin care a cerut să-i fie returnaţi banii. Judecătorii nu au avut de ales şi i-au respins cererea francezului pentru simplul motiv că nu a avut bani să plătească taxa de timbru, a cărei valoare se ridica la 12.359 de lei, adică aproape 3.000 de euro.

Păcălit ca un adolescent

Claude Poujol a avut însă noroc la Parchet, unde iubita sa de împrumut a recunoscut tot. „Am deschis un cont în valută la BCR pe numele unchiului meu, Ştefan Daniel Bontia, căruia i-am spus că banii se vor afla în siguranţă pe numele lui, deoarece francezul va încerca pe cale judecătorească să-mi ia banii”, a declarat Diana Hatvani.

În cursul urmării penale a ieşit la iveală şi adevăratul motiv pentru care tânăra gălăţeancă dispăruse cu banii. Avea un concubin de vârsta ei, cu care i-a cheltuit banii francezului.„O cunosc pe Diana de şase ani şi suntem concubini de patru ani. În luna decembrie 2009 cei doi au venit în România, unde au transferat într-un cont pe numele Dianei suma de 195.000 de euro. De banii din contul lui Bontia am beneficiat doar noi”, a declarat Cristian Lazăr, concubinul Dianei Hatvani. Cel care va avea cel mai mult de suferit acum va fi Cristian Lazăr, după ce instanţa a pus sechestru pe apartamentul acestuia. Locuinţa va fi vândută pentru ca francezul înşelat în dragoste să îşi recupereze măcar o parte din pagubă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.