Jump to content

Liderii PNL Galaţi vor să sprijine un guvern minoritar


dcp100168

Recommended Posts

Liderii PNL Galaţi vor ca partidul să sprijine din opoziţie un Guvern minoritar, primarii se opun

Liderii filialei PNL Galaţi vor ca partidul să rămână în opoziţie, dar să susţină iniţiativele "constructive" ale unui Guvern minoritar, în timp ce primarii liberali din judeţ cer insistent intrarea la guvernare, transmite corespondentul NewsIn. "Personal, cred că în acest moment susţinerea unui Guvern minoritar e mai rezonabilă şi necesară şi cred că e soluţia cea mai bună pentru noi. Se va lua o decizie, dar cred că e o decizie de bun-simţ", a declarat, marţi, liderul filialei PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre.

Şi vicepreşedinte organizaţiei, senatorul Paul Ichim, susţine această variantă. "Părerea mea este de a ne vedea de treabă. Stăm liniştiţi în banca noastră, ajutăm la chestii constructive Guvernul care va fi. Dacă propune ceva coerent, vom sprijini. Dacă nu, vom avea o atitudine critică, nu vom ajuta necondiţionat. În concluzie, nu opoziţie oarbă, seacă, ci constructivă", a afirmat senatorul Paul Ichim.

Întrebat de ce nu susţine intrarea PNL la guvernare, viceliderul filialei liberale din Galaţi a spus că PDL a întrunit majoritatea voturilor românilor şi trebuie să-şi asume această postură, cu responsabilităţile pe care le implică. "Populaţia a avut un anumit tip de vot, a votat într-un anumit fel. Ţara asta are nevoie de un Guvern. Să-şi asume responsabiliatea că prea au făcut ce-au făcut un an de zile, ar cam fi cazul să şi răspundă în faţa populaţiei ce-au făcut. Aşa, la un moment dat, se diluează responsabilitatea: e, aţi intrat şi voi la guvernare. Nu tată, dacă populaţia v-a vrut, prestaţi!", a spus senatorul Paul Ichim.

Varianta ca PNL să rămână în opoziţie şi să acorde susţinere unui Guvern minoritar este acceptată de aproape tot biroul de conducere al filialei gălăţene, spun surse din interiorul partidului. Sunt, însă, voci care se opun acestei soluţii şi cer insistent intrarea PNL la guvernare. Susţinătorii acestui scenariu sunt oameni-cheie din judeţ, primarii de comune, care spun că intrarea la guvernare va aduce şi fonduri pentru localităţile lor.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.