Jump to content

Judecătoare din Galaţi cercetată pentru fals în declaraţii


dcp100168

Recommended Posts

ANI a sesizat PÎCCJ în cazul unui judecător de la Curtea de Apel Galaţi, pentru fals în declaraţii

ANI a sesizat marţi PÎCCJ în cazul Valentinei Vrabie, judecător la Curtea de Apel Galaţi, după ce în urma verificărilor s-a constatat că nu a menţionat în declaraţia de avere din 2006 un credit ipotecar, un cont în euro, un împrumut acordat unei firme şi înstrăinarea unui autoturism. Comunicatul remis marţi de ANI precizează că instituţia a fost sesizată cu privire la posibila încălcare a regimului juridic al declarării averii şi intereselor de către Valentina Vrabie. În urma verificării a reieşit că Vrabie nu a menţionat în declaraţia de avere depusă în 2006 un credit ipotecar de 17.000 de euro, înstrăinarea unui automobil Mercedes Benz în anul 2005 şi un cont curent de 20.560 euro deţinut de Vrabie Ovidiu, soţul judecătoarei. În aceeaşi declaraţie de avere nu a menţionat împrumutul acordat firmei SC Ave Trans SRL, în valoare de 160.000 de lei. "Având în vedere că aspectele menţionate anterior constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către Vrabie Valentina a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292 Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată în comunicatul ANI.

Link to comment
Share on other sites

Judecatoare cercetata penal de Parchetul General, la cererea ANI

» Sefa Sectiei Comerciale de la Curtea de Apel Galati va fi cercetata penal de Parchetul General, la cererea Agentiei Nationale de Integritate » Judecatoarea Valentina Vrabie este acuzata de omisiunea unor depozite credite si imprumuturi in declaratia de avere din 2006.

Agentia Nationala de Integitate a cerut, ieri, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa demareze cercetarea penala in cazul presedintei Sectiei Comerciale si Maritima-Fluviala de la Curtea de Apel Galati, judecatoarea

Valentina Vrabie, care este acuzata pentru comiterea infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 al Codului Penal. Practic, jucatoarea Vrabie este acuzata de incalcarea regimului juridic al declararii averilor si intereselor, incompatibilitatilor si conflictului de interese, prin omiterea unor sume de bani si bunuri din declaratiile de avere. In declaratia de avere depusa in 2006 nu a mentionat un credit ipotecar, in cuantum de 17.000 euro, la rubrica "Bunuri mobile instrainate" nu a mentionat un microbuz marca Mercedes Benz, pe care il vanduse in 2005, iar la rubrica "Conturi si depozite bancare daca valoarea insumata a tuturor acestora depaseste 5.000 euro" nu a mentionat contul curent, in valoare de 20.560 euro, detinut de sotul sau, Ovidiu Vrabie.

In aceeasi declaratie de avere, la rubrica "Plasamente, investitii directe si imprumuturi acordate, daca valoarea de piata insumata a tuturor acestora depaseste 5.000 euro", judecatoarea Vrabie nu a mentionat imprumutul acordat firmei SC Ave Trans SRL, in valoare de 160.000 lei. Firma Ave Trans SRL avea sediul la domiciliul conjugal, de pe strada Brailei nr. 50, si apartine judecatoarei si sotului sau. Firma respectiva avea in patrimoniu un sediu nou, pe strada Stiintei nr. 58, valoarea acestui imobil fiind, conform expertilor imobiliari, de 374.000 euro. In ziua receptiei, firma sotilor Vrabie Ave Trans SRL, a vandut sediul de pe Stiintei 58 tot sotilor Vrabie, in compensare, la pretul de 328.624 lei, adica 84.000 euro.

Aparata de CSM, acuzata de ANI

Cazul sefei Sectiei Comerciale de la Curtea de Apel Galati a fost discutat, in 2007, de Consiliul Superior al Magistraturii. Atunci, judecatoarea Valentina Vrabie ceruse la CSM apararea reputatiei profesionale, iar pe 7 martie 2007, Consiliul a admis cererea judecatoarei Vrabie, retinand in apararea sa ca "informatiile publicate in presa deformeaza grav adevarul si sunt de natura sa duca la compromiterea, discreditarea si alterarea probitatii morale a doamnei judecator". Cererea ANI, ca judecatoarea sa fie cercetata de procurorii de la Parchetul General, sugereaza ca nu erau tocmai inventii ale presei.

http://www.romanialibera.ro/a172089/jud ... a-ani.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.