Jump to content

Fundaţia "Inimă de Copil"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Caravana "Inimă de Copil" strânge cadouri pentru copii nevoiaşi

Timp de o săptămână, Fundaţia "Inimă de Copil" vă invită sa participaţi la a VI-a ediţie a Caravanei “Inima de Copil”, eveniment anual de strângere de fonduri în beneficiul copiilor şi tinerilor în nevoie din judeţul Galaţi. Standurile vor fi amplasate în Galeria Real (luni-duminică între orele 15.00-20.00); Winmarkt, la parter (luni-duminică între 15.00-20), Ţiglina I (luni-miercuri între orele 16.00-19.00). Aici, personalul si voluntarii organizaţiei vor împărţi pliante, vor promova spre vânzare felicitări cu scop umanitar, felicitări, vaze şi alte obiecte decorative specifice Sărbatorilor de Crăciun, accesorii din mărgele realizate manual de tineri cu nevoi speciale în atelierulde art-terapie.

Cea mai mare parte a fondurilor este destinată continuării serviciilor pentru copiii din familii în dificultate. O altă parte este destinată Cadourilor de Crăciun. Anul trecut, cu ajutorul gălăţenilor cu suflet mare, Caravana Inimă de Copil a putut oferi cadouri pentru 350 de copii.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ca ... 83036.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Caravana speranţei

Caravana “Inimă de Copil”, eveniment anual de strângere de fonduri în beneficiul copiilor şi tinerilor în nevoie din Galaţi şi din judeţ - derulată în perioada 14-23 decembrie - a adunat 20.098 de lei. O parte din suma şi donaţiile strânse au fost folosite deja pentru a cumpăra alimente de bază şi a oferi cadouri pentru peste 200 de copii din familiile nevoiaşe. Alţi aproape o sută de copii vor primi hăinuţe şi cadouri la începutul lunii ianuarie, când drumurile din judeţ vor deveni accesibile. Restul sumei va fi folosită pentru a continua în 2010 proiectele şi sprijinul oferit celor peste 55 de copiii care frecventează Centrele de Zi de la Pechea, Galaţi şi Grădiniţa specială din Cudalbi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cara ... ei__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Trei ONG-uri din Galaţi au primit statut de utilitate publică

Dintre cele 133 de organizaţii din România care au obţinut statut de utilitate publică în urma unui proces de evaluare, doar trei sunt din Galaţi, conform documentului emis de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC). Este vorba de Fundaţia "Inimă de copil", Fundaţia "Familia" şi Asociaţia Armatorilor şi Operatorilor Portuari Fluviali din România.

Mai sunt însă alte 1.300 de ONG-uri care au primit direct acest statut, în baza unor legi speciale prin care au fost înfiinţate, fără a li se aplica un filtru de selecţie care să fi inclus nişte criterii minimale.

În şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta, MCPDC a prezentat concluziile pe care le-a tras în urma evaluării asociaţiilor şi fundaţiilor. Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, a atras atenţia că trebuia găsită o soluţie prin care statul să acorde bani publici pentru ONG-uri, întrucât "trebuie să-i ajute pe cei corecţi, nu pe cei care ştiu să se descurce când e vorba de luat bani publici, dar uită să-şi ţină ulterior angajamentele". Aceasta susţine că, în lipsa unor criterii clare de acordare a statutului de utilitate publică, s-a văzut influenţa politicului în acordarea acestor titluri, foarte multe fiind alocate cu precădere în ani electorali: 27 de organizaţii în 2004 şi 36 în 2008.

Potrivit MCPDC, acordarea statutului s-a făcut în ultimul timp fără monitorizarea modalităţilor de conformare a ONG-urilor la obligaţiile minimale prevăzute de lege: dintre cele 133 de asociaţii şi fundaţii, doar 39 la sută şi-au publicat rapoartele în Registrul ONG şi 51 la sută în Monitorul Oficial. Totodată, se arată că 17 asociaţii nu au depus bilanţul pe 2015, iar peste 40 înregistrează debite la bugetul de stat, în valoare totală de 1.700.000 de lei.

MCPDC propune revizuirea cadrului legislativ şi cere modificarea condiţiilor de acordare a statutului de utilitate publică, a criteriilor de acordare, dar şi de retragere a statutului în condiţiile în care acestea nu vor fi respectate, dar şi sancţiuni pentru nedepunerea la timp a rapoartelor cerute de lege.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Două clase de a opta de la CNVA fac banchetul în jeanși și donează banii de ținute unei cauze nobile

  • Banii vor ajunge la Fundația Inimă de Copil, care trimite anual 100 de copii nevoiași în tabere gratuite

Sub sloganul „Fără tocuri și paiete. Distracție, nu etichete!”, 61 de elevi din clasele a VIII-a A și a VIII-a B de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați „donează” banchetul pentru bucuria copiilor din Fundația Inimă de Copil. „Renunțăm la ținute sofisticate și în 6 iunie vom sărbători finalul clasei a VIII-a în jeanși pentru că ne dorim să trimitem în tabără 25 de copii din programele Fundației. Petrecerea noastră va fi ocazia perfectă pentru a aduce bucurie unor copii ca noi și pentru a-i ajuta să trăiască experiențe de neuitat în vacanța de vară. Dacă și în voi bate o inimă de copil, donați alături de noi! Orice sumă contează”, se arată în apelul lansat de elevii de la CNVA pe pagina de internet pe care strâng donații.

Ei precizează că o donație de 65 de lei înseamnă o zi de tabără pentru un copil.

Taberele de Vară Inimă de Copil le sunt destinate copiilor ce provin din familii defavorizate, copiilor și tinerilor cu dizabilități, dar și copiilor cu rezultate școlare deosebite din programul „Un sat, un copil!”.

„De 18 ani, în fiecare vară, din 1 iulie, timp de două luni, Fundația Inimă de Copil desfășoară proiectul taberelor de vară, un prilej de a dărui acestor copii amintiri pentru o viață, participarea la diferite activități sociale care le stimulează independența, încrederea de sine, activități care să-i încurajeze să exploreze, să cunoască lucruri noi, să aibă curajul să învețe din greșeli, dar și activități de relaxare, cunoaștere și auto-cunoaștere și exemplul concret că se poate trăi frumos! Am început cu 7 și am ajuns la 100 de copii anual!”, menționează Fundația Inimă de Copil.

Taberele Inimă de Copil sunt organizate între 1 iulie și 15 august, în șase serii. O sută de copii beneficiază anual, gratuit, de aceste tabere.

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

Elevii de la CNVA îşi donează banii de banchet

Elevii celor două clase care termină anul acesta gimnaziul la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" s-au gândit să renunţe la coafurile, machiajele, pantofii cu toc, papioanele şi rochiile cu paiete, cămăşile şi sacourile scumpe care au devenit de ani buni tradiţie pentru un banchet ca la carte. Ei au ales să se distreze altfel, mai apropiat de spiritul lor liber, adică în blugi. Cu banii pe care i-ar fi cheltuit pe toalete sofisticate vor face o bucurie unor copii necăjiţi care vor putea merge gratuit într-o tabără.

Elevii claselor a VIII-a A şi B de la CNVA au ales în locul fiţelor o distracţie pe cinste dublată de o faptă extraordinar de frumoasă, prin care au adus bucurie şi unor copii fără posibilităţi materiale, asistaţi de Fundaţia "Inimă de copil". E un final de gimnaziu original, de care-şi vor aminti cu drag toată viaţa, o dovadă că într-adevăr au crescut frumos, s-au maturizat aşa cum le stă bine unor adolescenţi cu mintea şi sufletul deschise.

Propunerea a venit de la cele două profesoare diriginte ale claselor respective, Artemiza Lovin şi Roxana Gogoaşă. "Cum elevii celor două clase sunt prieteni între ei, au fost în tabere împreună, ne-am gândit să organizăm în locul unui banchet pompos ceva gen jeans-party şi să lipim distracţia de o cauză umanitară, aşa cum fac şi vedetele care-şi donează ziua de naştere. Noi am decis nu să renunţăm la distracţie, ci s-o dublăm, oferind bucurie şi altor copii, dar şi nouă, printr-un final de gimnaziu memorabil", povesteşte profesoara Artemiza Lovin.

Iniţial băieţii au accepta bucuroşi ideea de a veni la petrecere îmbrăcaţi lejer. Fetele, obişnuite cu ideea toaletelor sofisticate, propovăduită mai mult de părinţi, la început au fost un pic reticente. Dar în scurt timp, ideea a început să le placă, mai ales că petrecerea lor ar urma să fie una originală. "Nu ne-am propus să strângem toţi banii necesari pentru a-i trimite în tabără pe cei 25 de copii, suma ridicându-se la 11.300 de lei. Niciun părinte nu a fost condiţionat să plătească o anumită sumă. Am discutat cu cei de la "Inimă de copil", am deschis o linie de donaţii pe galantom.ro. Acolo a depus fiecare părinte cât a vrut. Nu ştim nici măcar ce sume a depus fiecare, pentru că nu asta ne interesează. Ne interesează ca elevii să prindă gustul voluntariatului şi să sensibilizăm prin fapta lor şi pe alţii care ar putea contribui la realizarea visului lor de a-i trimite pe copii respectivi în tabără. Gălăţenii trebuie să ştie că 65 de lei donaţi înseamnă o zi de tabără pentru un copil", precizează profesoara de la CNVA.

Demersul inimoşilor gimnazişti de la CNVA s-a bucurat deja de un mare succes în rândul gălăţenilor. În numai patru zile de la declanşarea campaniei deschise pentru donaţie pe https://inimadecopil.galantom.ro/donambanchetul s-a strâns mai bine de trei sferturi din sumă. Ieri, platforma arăta că se donaseră 8.100 de lei din cei 11.300 stabiliţi drept target. Directoarea Fundaţiei "Inimă de copil", Mădălina Lescai ne-a declarat că CNVA nu e la prima acţiune de acest fel, astă-toamnă o altă clasă donând banii pentru buchetele de flori oferite profesorilor pentru a cumpăra stilouri pentru copiii asistaţi. "E nemaipomenit că faptele bune făcute de elevi au început să se rostogolească spre noi, ca o inimă mare şi bună. Cu asemenea copii, viitorul nostru e pe mâini bune", mai spune Mădălina Lescai.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Două povești, un singur destin, la „Inimă de Copil”. Un sfert de secol de implicare, peste 15.000 de vieţi salvate

„Învingători în lupta cu destinul”, scriam în ediţia din 1 iunie 2008 a ziarului „Viaţa liberă” despre Adrian şi Simona Dănilă. Condamnat de indolenţa mamei, Adrian ar fi putut fi unul dintre oamenii străzii, dar a vrut să înveţe. Dumnezeu i‑a scos în cale oameni minunaţi, care i-au devenit prima familie - Fundaţia ”Inimă de Copil”. Aici, avea să o cunoască pe Simona, alături de care şi-a făurit propria familie. Povestea lor este, deopotrivă, şi povestea ”Inimii de Copil”, care a împlinit în luna decembrie 25 de ani de activitate.

„Să fim o familie fericită. Dumnezeu mi‑a oferit mai mult decât aş fi meritat eu. Să ne bucurăm de fiecare zi!”, ne mărturiseau, la finalul articolului din 2008, Adrian şi Simona Dănilă, prima familie născută în familia ”Inimă de Copil”. La vremea aceea, îşi doreau un copil, acum au cinci: Sara (13 ani), Rut (11 ani), Luca (10 ani), Alma (8 ani) şi Anna (4 ani). Mezina poartă numele Annei Burtea, după cum explică tatăl ei: „Anna (Burtea, n.r., una dintre cele trei inițiatoare ale Fundației) m-a salvat. Nici acum nu știu de ce a făcut-o. Nici acum nu pot să înțeleg cum poate o tânără de 25 de ani să aibă curajul să ia copii de pe stradă și să îi salveze. De fapt, cred că știu de ce m-a salvat. Ea era îngerul meu păzitor”. 

Fundația ”Inimă de Copil” s-a născut în 1996, când patru copii au fost salvați de pe stradă și li s-a oferit șansa unui viitor bun. Printre ei se afla și Adrian Dănilă, care avea atunci doar 14 ani și o valiză plină de suferințe. La Fundația ”Inimă de Copil”, alături de alți patru frați ai lui, Adrian a învățat să fie un adult care să se poată îngriji singur, care nu trăiește din mila altora: „Cred că asta este diferența dintre Fundația <Inimă de Copil> și alți binefăcători. Cei de la Fundație au avut mereu grijă să nu primesc totul de-a gata, ci să muncesc pentru ceea ce primesc. Așa am ajuns să fiu angajat la un centru din Cudalbi, unde am fost bucătar, îngrijitor”, povestește Adrian.

Zece ani mai târziu, la acel centru s-a angajat și Simona. A fost dragoste la prima vedere, care a evoluat în căsătorie. Simona şi Adrian sunt părinţii a cinci copii şi niciodată nu se aşază la masă înainte de a face o rugăciune de mulțumire pentru ceea ce s-a petrecut în urmă cu 25 de ani, atunci când s-a născut Fundația ”Inimă de Copil”. Și familia Dănilă.

Dintre toate cele peste 15.000 de povești de viaţă rescrise în bine de Fundația ”Inimă de Copil”, povestea familiei Dănilă este povestea fundației însăși, tocmai de aceea a fost aleasă pentru a ne fi împărtăşită cu ocazia aniversării a 25 de ani. Un sfert de secol de activitate, cât a împlinit fundaţia în decembrie, poate fi metaforizat într-o singură poveste.

Fundația ”Inimă de Copil” este o familie. O familie mare, cu mii de copii care primesc oportunitatea de a duce un trai normal și dreptul la un destin echitabil. Fundația ”Inimă de Copil” este locul în care vii pe jos, cu inima și aripile frânte, dar din care pleci în zbor, dornic de a da mai departe dragostea pe care ai primit-o. Sau, așa cum se întâmplă cu familia Dănilă, nu pleci niciodată pentru că trebuie să ai grijă să crești și alte familii Dănilă. Pentru că Simona face naveta de la Costache Negri până la Pechea ca să aibă grijă de cei 25 de copii de la Centrul de Consiliere și Sprijin al Fundației Inimă de Copil. 

Povestea familiei Dănilă merge mai departe. La fel și povestea Fundației ”Inimă de Copil”. Cu ajutorul dumneavoastră, sute de copii primesc și astăzi dreptul de a visa la un viitor mai bun. Puteţi redirecționa 3,5 la sută din impozitul pe venit către Fundația ”Inimă de Copil”. Nu cheltuiţi nimic, iar un formular semnat înseamnă un copil hrănit cu o masă caldă timp de 10 zile. Sau vă puteţi face un DAR, trimiţând sms cu textul "DAR" la 8844, donând astfel 2 euro lunar, iar un copil va fi mâine la școală datorită dumneavoastră.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Petrecere internațională pentru copiii de la Fundația Inimă de Copil

Peste o sută de copii au participat vineri la sărbătoarea care marchează punctul culminant al Săptămânii Copiilor, organizată de Fundația Inimă de Copil. Este cea mai mare petrecere a anului, o manifestare devenită tradițională, care se desfășoară în jurul datei de 1 iunie. După doi ani în care pandemia a limitat proporțiile sărbătorii, anul acesta a avut loc o petrecere cu un număr record de participanți, aproape 150. Și asta pentru că, pe lângă copiii din programele obișnuite ale Fundației, anul acesta au participat și aproximativ 80 de copii ai refugiaților ucraineni care și-au găsit adăpost la Galați pe perioada războiului din țara vecină. Unii dintre ei frecventează în prezent cursurile Centrului de Zi pentru Refugiații Ucraineni al Fundației Inimă de Copil.

Katya Kirchyk, voluntar ucrainean, Fundația Inimă de Copil: „Ne simțim extraordinar aici, este o ocazie unică pentru copiii noștri să interacționeze cu copiii români. Este o oportunitate să aflăm lucruri frumoase unii despre ceilalți și să ne distrăm împreună”.

Mihaela Chirilă, asistent social Fundația Inimă de Copil: „Suntem fericiți să le putem oferi tuturor copiilor această petrecere de ziua lor. Ne bucurăm că sunt împreună români și ucraineni și împărtășesc bucuria copilăriei”.

Activitățile au fost atât educative, cât și de recreere. Copiii au participat la ștafete, jocuri, au făcut mișcare, dar au și ascultat povești, au pictat și s-au vopsit pe față pentru a semăna cu personajele lor favorite.

Jeni Chirilă, coordonator Centre de Zi, Fundația Inimă de Copil: „Este o ocazie unică pentru copii să se bucure de a fi împreună într-un spațiu non-formal, să își folosească creativitatea prin atelierele la care au participat, să se bucure de activitățile de echipă, să își dezvolte spiritul de echipă și să se bucure din plin de o adevărată zi cu soare”.

Grupul de voluntari români și ucraineni a fost completat la petrecere și de un grup de voluntari de la asociația internațională Good Neighbours, din Coreea de Sud, prezentă în ultimele săptămâni la Galați pentru a oferi sprijin în criza refugiaților ucraineni.

Hyunjung Cha, asistent manager Good Neighbours: „E un eveniment impresionant, este extraordinar să văd cum românii i-au primit cu căldură pe cei care a trebuit să plece de acasă. Am fost implicați în mai multe crize cu refugiați și vă pot spune că rar am văzut ca gazdele să îi întâmpine pe refugiați cu atâta căldură. Când ne gândim la ajutor pentru refugiați ne gândim în primul rând la strictul necesar și tocmai de aceea ideea cu petrecerea este extraordinară. Copiilor trebuie să le oferi și distracție. Copilăria lor nu poate fi replicată”.

La petrecere au participat și doi reprezentanți ai angajaților Regiei Naționale Monetăria Statului, care au strâns donații în ultimele zile și au venit special la Galați pentru acest eveniment.

Florin Popescu, șef compartiment Marketing Monetăria Statului: „Am reușit împreună să colectăm produse elementare, haine și jucării, chiar și sume de bani din care am achiziționat 100 de carduri cadou, astfel încât să satisfacă necesitățile fiecăruia. Vă mulțumim că ne-ați implicat și ne-ați permis să facem fericiți copii care au mare nevoie de pace și de liniște”.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Proiect european finalizat de Fundația "Inimă de Copil"

Fundația "Inimă de Copil" a finalizat cu succes proiectul "Energy, Ideas, Action, Change", finanțat în cadrul Programului "Erasmus+". Proiectul s-a derulat în perioada 1 octombrie 2021 - 30 septembrie 2022, în parteneriat cu organizații din Turcia, Bulgaria şi Polonia, și a beneficiat de o finanțare de 17.849 de euro.

În cadrul unei mobilități de tineri, s-au desfășurat în Galați, în luna iulie 2022, o serie de workshopuri, ateliere practice pregătite de fiecare țară, vizite tematice, schimb de informații și de bune practici. Cei 27 de participanți au identificat împreună soluții creative în procesul de învățare pentru tineri, în special pentru tineri din medii dezavantajate.
Scopul principal al proiectului a fost dezvoltarea competențelor celor care lucrează cu tinerii în utilizarea culturii și creativității pentru a promova învățarea informală și integrarea socială. Participanţii au format un grup comun de învățare profesori, profesori ai școlii speciale, psihologi, art terapeuți, coordonatori de voluntari, voluntari care lucrează cu copii, tineri, adulți din medii defavorizate, asistenți sociali, profesioniști din organizații, factori de decizie din municipalități implicați în politici sociale. Acțiunile-cheie derulate în cadrul proiectului produc deja efecte asupra participanților, asupra organizațiilor din care fac parte.
Schimburile de experiență de la Galați au facilitat o înțelegere mai amplă a practicilor, politicilor și sistemelor din domeniul educației, a formării și activităților pentru tineret de la nivelul fiecărei țări. Proiectul a arătat și importanța înțelegerii interconexiunilor dintre educația formală și cea nonformală, pe de o parte, și dintre formarea profesională țintită pentru integrarea pe piața forței de muncă, pe de altă parte.
"Acest proiect "Erasmus+" ne-a oferit ocazia extraordinară de a întâlni oameni, profesioniști, tineri din culturi diferite, din țări diferite. Sunt convinsă că deja cei care au participat la întâlniri aplică modelele dezvoltate împreună la Galați și ne ajută pe toți să ne adaptăm munca de zi cu zi la diverse provocări pe care le întâlnim, cum ar fi cele legate de diversitate sau de identificarea soluțiilor pentru persoanele cu mai puține oportunități", a declarat directorul Fundației "Inimă de Copil", Anna Burtea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Copiii refugiaţilor ucraineni au jucat fotbal cu jucătorii echipei Oţelul Galaţi

Fotbaliştii echipei Oţelul Galaţi s-au întâlnit cu copiii asistaţi de Fundaţia Inimă de Copil din Galaţi care, pe lângă micuţii gălăţeni care au nevoie de sprijin, ajută din februarie şi copiii refugiaţilor ucraineni. Cei mici au jucat, vineri, fotbal, cu jucătorii echipei Oţelul Galaţi şi au aflat de la aceştia ce înseamnă să fii jucător profesionist de fotbal.

Fundaţia Inimă de Copil din Galaţi a înfiinţat încă din primele luni ale războiului din Ucraina un centru de sprijin pentru copiii refugiaţilor, unde cei mici socializează, îşi fac temele şi învaţă în cadrul supravegheat. Fundaţia implementează şi un proiect denumit „Zilele carierei”, în cadrul căruia personalităţi gălăţene din diverse domenii de activitate se întâlnesc şi stau de vorbă cu micuţii refugiaţi.

Prima întâlnire a celor mici a fost cu mai mulţi fotbalişti ai echipei locale Oţelul Galaţi. Proiectul „are în vedere apropierea copiilor de orice meserie posibilă”, a declarat Marius Ţuca, reprezentantul Fundaţiei Inimă de Copil, iar micuţii ucraineni au jucat fotbal alături de sportivii gălăţeni, încântaţi să facă parte din acest proiect. „Limba fotbalului e universală, să zic aşa. E o plăcere pentru copii să joace fotbal pe un astfel de teren. Fotbalul este un fenomen universal şi un fenomen mondial şi automat îţi dai seama că pe teren se vorbeşte aceeaşi limbă”, a mărturisit George Cârjan, fotbalistul român care joacă pe postul de atacant la Oţelul Galaţi.

Cei mici au putut discuta şi în limba maternă cu atacantul echipei Oţelul Galaţi, ucraineanul Ievhen Bohaşvili, transferat din luna august a acestui an la echipa din Galaţi.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.