Jump to content

Bute vrea unificarea centurilor de campion mondial


dcp100168

Recommended Posts

Bute vrea unificarea centurilor de campion mondial

Campionul mondial IBF, Lucian Bute, a declarat, luni, la revenirea în România, că succesul repurtat în faţa mexicanului Librado Andrade la finele lunii trecute, prin care şi-a păstrat titlul la categoria supermijlocie, este cel mai frumos cadou pe care l-ar fi putut primi de Crăciun. "Victoria cu Andrade a fost cel mai frumos cadou pe care puteam să-l primesc de Crăciun. Acum, sunt deschis pentru un meci foarte mare, am ajuns la nivelul la care să îmi doresc aşa ceva. Poate fi o luptă pentru unificarea centurilor, dar şi una normală prin care să îmi apăr titlul", a declarat Bute, imediat după aterizarea pe Aeroportul Henri Coandă.

Acesta a dezvăluit că imediat după succesul în faţa lui Andrade a fost felicitat de candidaţii la preşedinţia României, Mircea Geoană şi Traian Băsescu: "După meci am fost sunat şi de domnul preşedinte Traian Băsescu, dar şi de Mircea Geoană. În primul tur, nu am avut timp să votez pentru că eram concentrat cu meciul, dar am reuşit să ajung la vot în turul secund. Am votat, dar nu vă spun cu cine".

Pugilistul român va petrece sărbătorile de iarnă împreună cu familia sa, la Pechea (jud. Galaţi), dar şi cu prietenii la munte. "În România, voi încerca să stau cu familia de Crăciun pentru că am două surori care se întorc din Italia şi pe care nu le-am mai văzut de ceva vreme. Înainte de Crăciun, voi merge la Buşteni pentru a tăia porcul împreună cu domnul Savin, iar Revelionul îl voi petrece la munte, cu mai mulţi prieteni", a dezvăluit sportivul în vârstă de 29 de ani.

Pugilistul român Lucian Bute l-a învins, pe 29 noiembrie, la Quebec, pe mexicanul Librado Andrade, prin KO în repriza a 4-a, şi şi-a apărat pentru a patra oară centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.