dcp100168 Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 O tânără din Tecuci a vrut să urce pe Ceahlău încălţată cu cizme cu tocuriSâmbătă la prânz, gălăţeanca Alina N, de 21 de ani, se afla împreună cu doi prieteni pe traseul turistic Cabana Fântânele - Cascada Duruitoarea. Fata nu mai putea continua deplasarea, acuzând dureri musculare la nivelul picioarelor. La ora 13.30, Alina a solicitat, prin serviciul unic de urgenţă 112, sprijinul jandarmilor montani. În urma discuţiilor telefonice cu persoana căutată echipele au identificat locaţia în zona Poiana Viezurii, la aproximativ 45 minute de staţiunea Durău. Jandarmii montani şi salvamontiştii au găsit fata îngheţată de frig, cu probleme musculare şi crampe. „Erau efecte ale efortului depus, dar şi a echipării necorespunzătoare deplasării pe munte în condiţii de iarnă: cizme cu tocuri, dar şi haine subţiri, fiind în imposibilitate de a se deplasa", a declarat căpitan Cătălin Resmeriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Neamţ. Tânăra a fost asigurată şi transportată pe o targă, până în Durău, fără să fie nevoie de îngrijiri medicale. "Nu este prima dată când vin pe munte. Am mai fost şi în zona Braşov, la Predeal şi Sinaia, dar aşa greu ca aici nu mi-a fost niciodată. M-am speriat îngrozitor şi îmi voi aminti această experienţă toată viaţa" , a spus gălăţeanca după care a mărturisit că întâmplarea i-a fost o lecţie ca să nu mai ajungă în astfel de situaţii.http://www.adevarul.ro/locale/piatra_ne ... 83079.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 "Nu este prima dată când vin pe munte. Am mai fost şi în zona Braşov, la Predeal şi Sinaia, dar aşa greu ca aici nu mi-a fost niciodată"Vai de capul lor! Ea ca ea ... dar prietenii ei nu s-au gândit când au plecat la drum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toto Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 "Nu este prima dată când vin pe munte. Am mai fost şi în zona Braşov, la Predeal şi Sinaia, dar aşa greu ca aici nu mi-a fost niciodată" Vai de capul lor! Ea ca ea ... dar prietenii ei nu s-au gândit când au plecat la drum? Relu, ce sa (se) gandeasca?!? In "specia" asta toti sunt la fel ! Astia fac parte din regnul cocalarilor si a pitzipoancelor. Nu e vara, ca daca ar fi i-ai vedea pe munte in slapi sau in pantofi dintr-aia ascutiti... Si pe langa prostie astia se mai remarca si prin nesimtire. 99,99% din astia isi arunca gunoaiele, PET-urile pe munte... Si se inmultesc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Au fost din toate timpurile ... de-ar fi după mine le-aș da voie salvamontiștilor să le dea și vreo două după ceafă .... sau una sub coccis, servită cu bocancul ... să le vină mintea la cap, să priceapă că la munte, chiar dacă-i Brașov, Sinaia sau Predeal, nu-i ca în oraș Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabi Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 era o spioancă undercover. în tocul drept avea un gps pentru localizare iar în cel stâng un altul pentru confirmarea poziției. din păcate, operațiunea s-a finalizat cu un eșec, prin desconspirarea agentului, din cauza incompatibilității dintre neuronul nativ și cel implantat artificial. astfel, sinapsa ce asigura supraviețuirea acestei domnișoare a cedat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts