Jump to content

Iarna nu-i ca vara


Legumix

Recommended Posts

Zăpada îngreunează circulaţia pe drumurile din judeţ

În această dimineaţă ningea în tot judeţul şi se acţiona pe toate drumurile naţionale cu echipamente cu lamă şi materiale antiderapante, iar circulaţia se desfăşura în condiţii de iarnă.

Aseară, la ora 19.00, prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a convocat de urgenţă comandamentul de iarnă, pentru a discuta detaliile legate de intervenţia la deszăpezirea drumurilor judeţene şi naţionale. S-a discutat şi situaţia aprovizionării cu materiale antiderapante, asigurarea asistenţei medicale în situaţii de urgenţă, asigurarea funcţionării reţelelor de apă potabilă, gaze naturale şi energie electrică, precum şi colaborarea dintre structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru reducerea efectelor fenomenelor meteo specifice iernii.

Prin ordin al prefectului judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a fost constituit comandamentul judeţean pentru deszăpezire şi combatere a poleiului şi a altor fenomene meteorologice specifice sezonului de iarnă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Za ... 82955.html

Link to comment
Share on other sites

Iarna nu-i ca vara si autoritatile sunt mereu surprinse... dar nici soferii nu si-au pus cauciucuri de iarna.

N-a nins ca sa fie zapada de juma' de metru dar am vazut masini ca nu puteau urca pante mici.

Pai daca nu esti echipat de iarna ia un taxi sau altceva...

Link to comment
Share on other sites

Probelme din cauza zăpezii în oraş şi în judeţ

Probelme din cauza zăpezii s-au înregistrat şi în municipiul Galaţi, unde circulaţia este îngreunată pe toate marile artere. Cele mai mari probleme sunt pe strada Brăilei, arteră cu cel mai ridicat volum de trafic şi care traversează oraşul de la est la vest. Şirurile de maşini se întind pe zeci de metri, iar înaintarea se face foarte încet. În cea mai aglomerată porţiune de pe Brăilei, cea din cartierul Ţiglina, cozile de autovehicule se întind de la un semafor la celălalt. Se circulă cu dificultate şi pe străzile Domnească şi Siderurgiştilor, dar şi pe bulevardul George Coşbuc. Traficul îngreunat a dat peste cap şi graficul de transport în comun din Galaţi. Autobuzele şi troleibuzele societăţii edilitare Transurb ajung în staţii la intervale foarte mari de timp, de până la 15-20 de minute. Echipajele de deszăpezire care acţionează în Galaţi sunt puţine şi nu fac faţă volumului de activitate. În plus, jumătate dintre ele sunt blocate în trafic. "Avem zece tractoare cu lamă şi autogredere în oraş, dintre care cinci sunt blocate în trafic. Până la ora 14.00, el vor acţiona pe străzile principale, după care vor intra în cartiere. Dacă va fi nevoie, vom suplimenta echipajele de deszăpezire, solicitând ajutor companiei Vega, însă deocamdată nu este cazul. În ceea ce priveşte împrăştierea de material antiderapant, în oraş acţionează cinci maşini cu sare", a declarat, marţi, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. În judeţ, circulaţia pe toate şoselele se desfăşoară în condiţii de iarnă, fără să existe drumuri blocate sau închise, potrivit Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi. Totuşi, sunt semnalate dificultăţi în nordul judeţului, unde carosabilul este acoperit şi cu polei, iar vântul puternic viscoleşte zăpada.

Link to comment
Share on other sites

Iarna nu-i ca vara si autoritatile sunt mereu surprinse... dar nici soferii nu si-au pus cauciucuri de iarna.

N-a nins ca sa fie zapada de juma' de metru dar am vazut masini ca nu puteau urca pante mici.

Pai daca nu esti echipat de iarna ia un taxi sau altceva...

Ce bine zici!

chiar crezi ca nu stiam? daca tu esti doldora ,mai gandeste si cu capu,nu doar cu picioarele ,crezi ca toti au banii tai?

stiu ce o sa raspunzi deja dar e degeaba situatia asta e.

Link to comment
Share on other sites

În toate localităţile din Galaţi va fi închis traficul rutier pentru a se deszăpezi drumurile

Comandamentul de iarnă a hotărât, marţi seară, să închidă toate cele 65 de localităţi din judeţul Galaţi la ora 22.00, pe durata întregii nopţi, pentru a evita formarea blocajelor în trafic şi pentru a permite efectuarea lucrărilor de deszăpezire a drumurilor, transmite corespondentul NewsIn. Comandamentul de iarnă, convocat marţi seară la sediul Prefecturii Galaţi, a hotărât să blocheze în noaptea de marţi spre miercuri toate ieşirile din muncipiile Galaţi şi Tecuci, din oraşele Bereşti şi Târgu Bujor şi din cele 60 de comune ale judeţului, pentru a permite efectuarea lucrărilor de deszăpezire. "Dat fiind că se prognozează că ninsoarea va continua în următoarele ore, comandamentul de iarnă a decis ca, de la ora 22.00, pe durata întregii nopţi, ieşirile din toate localităţile judeţului să fie blocate, pentru a evita formarea blocajelor şi pentru a permite autogrederelor să deszăpezească drumurile naţionale, drumurile judeţene şi drumurile comunale din teritoriu. Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere se vor afla la ieşirile din fiecare localitate", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Petrica Paţilea Crângan.

La ora difuzării acestei ştiri, există o problemă majoră pe Drumul Naţional 25 Galaţi-Tecuci, la intrarea în comuna Piscu. Mai multe TIR-uri neechipate pentru iarnă au blocat, încă din jurul orei 18.30, un sens de mers pe acest drum. Autovehiculele de mare tonaj nu au putut urca o rampă, iar în spatele lor s-a format o coloană ce maşini ce se întinde deja pe câţiva kilometri. Din cauza TIR-urilor, au fost blocate şi echipajele de deszăpezire care acţionau în zonă. Unul dintre acestea a reuşit să iasă între timp, însă nu face faţă volumului de lucru, a comunicat Administraţia Naţională a Drumurilor din Galaţi. La ora difuzării acestei ştiri, circulaţia în acel segment se desfăşoară pe un singur fir, însă maşinile avansează extrem de greu.

Probleme în trafic, însă minore, sunt şi în comuna Cosmeşti, pe E 581. Acolo, dopurile pot fi depăşite în aproximativ o jumătate de oră.

Link to comment
Share on other sites

Iarna nu-i ca vara si autoritatile sunt mereu surprinse... dar nici soferii nu si-au pus cauciucuri de iarna.

N-a nins ca sa fie zapada de juma' de metru dar am vazut masini ca nu puteau urca pante mici.

Pai daca nu esti echipat de iarna ia un taxi sau altceva...

Ce bine zici!

chiar crezi ca nu stiam? daca tu esti doldora ,mai gandeste si cu capu,nu doar cu picioarele ,crezi ca toti au banii tai?

stiu ce o sa raspunzi deja dar e degeaba situatia asta e.

OF... urmatoarea faza urma s-o postez la sectiunea "Soferi idioti", dar cum "Iarna nu-i ca vara" se potriveste si aici

Tocmai ce m-am intors de la Kaufland...

Langa mine un Citroen C5 nu putea sa plece DE PE LOC! Intelegi? De pe un loc plat! M-am oferit sa-l ajut, adica sa-l imping. Ma dau jos din masina si-i fac semn soferului ca-l imping. Alaturi de sofer statea un alt tip bine facut care n-a schitat nici un gest! Dar asta-i alta faza... Nu conteaza, i-am ajutat si-atat.

Acum, Alfons in conditiile existente - de iarna, spune-mi si mie - chiar nu crezi ca trebuie niste cauciucuri de iarna? Cu ce am gresit cand am spus sa stea acasa cei care nu-s echipati? Pai daca ala nu putea sa plece de pe loc plat nu crezi ca-i o adevarata "bomba" pe sosea? Cu ce sunt EU vinovat cand un inconstient iese pe drum, neechipat?!??? Chiar nu-ti dai seama de consecinte? Pai nu mai are directie, frana... Oricine poate deveni o potentiala victima.

Poate nu stiai, dar sunt tari europene care au legi clare si aspre vis-a-vis de echiparea masinilor pentru iarna.

Acolo esti obligat sa ai cauciucuri de iarna, nimeni nu sta la discutie.

Si de ce te ataci? Tu ce preferi ... sa faci accident si sa te coste de 10 ori mai mult decat niste cauciucuri?

Ai vazut cum s-a circulat azi? Ti se pare normal ca un oras sa fie paralizat din cauza ca unii patineaza? Eu azi am fost cu masina si n-am avut nicio problema. Si am mers pe aceleasi strazi.

Nu pui corect problema exprimata prin aceste cuvinte: daca tu esti doldora ,mai gandeste si cu capu,nu doar cu picioarele ,crezi ca toti au banii tai?

stiu ce o sa raspunzi deja dar e degeaba situatia asta e [-X

Pe langa impolitetea ce o pun pe seama nervilor (din trafic), iti infirm faptul ca sunt doldora de bani :-L , nici pe departe / din pacate ... Insa pentru siguranta mea si a familiei (si poate si a altora din trafic) merita orice sacrificiu material. Am cauciucurile de iarna de 3 ani si-si merita toti banii!

Altfel mai bine stai acasa, sau folosesti alt mijloc de transport. Daca esti obisnuit cu masina la scara blocului sau te grabesti poti chema un taxi - si intradevar trebuie sa ai ceva bani, daca nu - exista alte mijloace de transport in comun. Crezi ca daca folosesti masina (neechipata) ajungi mai repede decat cu un maxi-taxi, tramvai sau un autobuz?

Altfel, pe langa ganduri bune, nu-ti pot ura decat drumuri curate, temperaturi pozitive si speranta ca autoritatile sa-si faca treaba. :-BD

O zi (mai) buna!

Link to comment
Share on other sites

:P Drumuri pe care se lucrează

Potrivit prefectului de Galaţi, lucrătorii de la Drumuri Naţionale acţionau cu utilaje dotate cu lamă şi aparatură de răspândire a materialului antiderapant pe următoarele drumuri naţionale: DN 24 Tişiţa- Priponeşti, DN 25 Tecuci - Şendreni, DN 25 A Hanu Conachi-Năneşti, DN 2 B Şendreni-Galaţi, DN 26 Galaţi-Cavadineşti, DN 24 A şi pe DN 26, de la Km 12 la Bârlad.

Totodată, societatea judeţeană de drumuri acţionează pe următoarele drumuri judeţene: DJ 251, 252, 252I, 242, 251 B, 251 C, 251 G şi în pante şi curbe.

http://radioiasi.ro/index.php?option=co ... &Itemid=28

Link to comment
Share on other sites

Nu știu ce vor ăstia să spună, dar în oraș nu s-a lucrat mai deloc: în seara asta, de la combinat și până acasă, în Mazepa 2, am întâlnit o singură lamă! Dar am văzut destul de des, locuri unde scutul mașinii (adică fundul, pentru necunoscători) a frecat zăpada x(

Link to comment
Share on other sites

Eu sunt "artizanii"... ;)

Comandamentul de iarnă

- Ionuţ Cosmin Păun, prefectul judeţului Galaţi - preşedinte

- Paul Florea - subprefectul judeţului Galaţi

- Eugen Chebac - preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi

- Petru Tudorache - şef serviciu CJ

- Nicuşor Ciumacenco - viceprimarul municipiului Galaţi

- Costică Presură - şef serviciu Primăria Galaţi

- Viorel Zaharia - inspector şef Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

- Daniel Miron - inspector şef Inspectoratul Judeţean de Poliţie

- Mircea Olaru - inspector şef, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi

- Didel Bădărău - inspector şef, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră

- Florin Dafina - şef Secţia Drumuri Naţionale Galaţi

- Dan Tomozei - SC Spedition UMB SRL

- Iulian Aramă - director SC Electrica SA

- Valentin Boldea - director coordonator Direcţia de Sănătate Publică

- Doru Resmeriţă - inspector general Inspectoratul Şcolar

- Gelu Stan - director general SC Apă Canal SA

- George Cubasa - director general SC Apaterm SA

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

Mi-aduc aminte de o fază, de prin anii „epocii de aur”: a început să ningă cam după lăsarea întunericului ... pe la zece seara, când m-am culcat, urlau lamele prin oraș ... dimineața ningea viscolit dar lamele erau la datorie ...

Era în iarna '84 - '85, prin ianuarie ... na, faceți comparație :|

Link to comment
Share on other sites

Dap, da' nu eram liberi!

Acum suntem liberi...sa privim zapada de pe sosea!

Pe Brailei a trecut aseara pe la vreo 10 un tractor amarat cu o lama dupa el si atat, acum dimineata-i ca la pol!

Ursii mai lipsesc.

Atata nesimtire ca anul asta nu cred ca a mai fost, pe bune, orasul asta merge din rau in mai rau!

Dupa ce ca au distrus jumatate de strazi nu le deszapezesc pe cele care au ramas!

Link to comment
Share on other sites

Mi-aduc aminte de o fază, de prin anii „epocii de aur”: a început să ningă cam după lăsarea întunericului ... pe la zece seara, când m-am culcat, urlau lamele prin oraș ... dimineața ningea viscolit dar lamele erau la datorie ...

Era în iarna '84 - '85, prin ianuarie ... na, faceți comparație :|

'85... Imi amintesc perfect de iarna aia, mereu o asociez cu un eveniment tragic din familia mea. :(

Da Relu, dar alte conditii erau atunci. Circulatia era oprita de Ceausescu - la primii 5 fulgi. Strazile erau libere asa ca utilajele puteau lucra in voie. Chiar daca nu se oprea circulatia, la 5-15 litri de benzina cat era cota lunara, si la cate autovehicule erau... situatia difera foarte mult fata de cea actuala.

Link to comment
Share on other sites

Mi-aduc aminte de o fază, de prin anii „epocii de aur”: a început să ningă cam după lăsarea întunericului ... pe la zece seara, când m-am culcat, urlau lamele prin oraș

pai daca li se punea oamenilor cheful de revolutie? sau ne invadau rusii pe schiuri? Cu ce mai ajungeau organele? :d

Link to comment
Share on other sites

,,Numai'' 2 ore de la Real pana acasa...Am vazut, ca acum 20 de ani, lumea coborand din autobuzele ,,conventie'' si plecand pe jos spre casa; din taxi-uri, la fel. Organu' impingea masini la deal, ca nu mai putea fluiera, in loc sa deblocheze circulatia la intrarea in oras (Sendreni -Galati). x(

@toto

Iarna nu-i ca vara si autoritatile sunt mereu surprinse... dar nici soferii nu si-au pus cauciucuri de iarna.

N-a nins ca sa fie zapada de juma' de metru dar am vazut masini ca nu puteau urca pante mici.

Pai daca nu esti echipat de iarna ia un taxi sau altceva...

Cauciucurile de ,,iarna'' sunt o conditie necesara dar nu si suficienta...Aseara puteam sa am anvelope de iarna, lopeti, lanturi, saci cu nisip, rezerve de carburant, apa, mancare, medicamente de urgenta - asa cum ne ,,invata'' autoritatile ca sa circulam pe timp de iarna...tot dupa doua ore (5km) ajungeam.

Sunt personaje - aceleasi fie ca e vara, fie ca e iarna- care indiferent de tipul masinii conduse, optiuni si extraoptiuni, gradul de echipare, pur si simplu habar nu au sa conduca si provoaca blocaje sau accidente.

Problema nu se poate pune asa:,,Pai daca nu esti echipat de iarna ia un taxi sau altceva...'' Taxi-urile, asa cum am aratat mai sus tot pe aceeasi sosea circulau (adica stationau), in aceesi coloana. Nu vreau sa fac drumetii de munte cu masina, sa ies pe drumul de tara pana la tusa Marioara...Vreau sa circul pe drumul public modernizat, pentru care platesc impozite si vara si iarna, si pe care imi este valabila asigurarea. Restul sunt divagatii de la fondul problemei - impotenta autoritatilor de a actiona si cheltui banii publici in folosul contribuabilului. Am ajuns la impertinenta autoritatilor de a ne restrange ilegal dreptul la circulatie impunand conditii gen circuli numai daca ai masina 4x4,5x3,ESP,AFU,ABCDE..., senile, anvelope yxqpk, nu folosesti drumul asta ca eu am licitat deszapezirea numai pe asta si cu firma asta...s.a.m.d.,etc. 8-}

Apropo de anvelope de iarna si alte dotari...pseudo-obligatorii: autovehiculele primariilor, adm. drumurilor, politiei, pompierilor, salvarii sunt echipate de iarna? - NU CRED. Pe verificate!!! :-b

Sarbatori fericite...de iarna! :YMPARTY:

Link to comment
Share on other sites

Drumuri blocate din cauza viscolului

Date fiind condiţiile meteo deosebite semnalate pe teritoriul judeţului Galaţi, comandamentul de iarnă întrunit la ora 3.00 în această dimineaţă a decis prelungirea perioadei de restricţionare a traficului la ieşirea din localităţi până astăzi la ora 12.00.

Sunt blocaje pe toate drumurile judeţene şi naţionale din judeţul Galaţi, cele mai multe situaţii fiind determinate de deraparea autovehiculelor de tonaj mare echipate necorespunzător. Pe DN25, între localităţile Tudor Vladimirescu – Hanu Conachi, o coloană de maşini este blocată în trafic pe o distanţă de doi kilometri. Pe DJ242D, între localităţile Suceveni şi Băneasa sunt trei sectoare de drum a câte un kilometru blocate. La kilometrul 41 pe DN25, în zona localităţii Vameş, traficul este blocat din cauza zăpezii viscolite şi a ambuteiajului care îngreunează intervenţia utilajelor.

Sunt blocate, de asemenea, următoarele segmente de drum:

- DN24D Galaţi-Cuca-Băleni

- DN26 Galaţi-Floteşti-Oancea

- DJ 242D Suceveni-Băneasa

- DJ 242E Băneasa-Roşcani

- DJ242 Roşcani-Tg Bujor

- DJ260 Roşcani-Vlădeşti

- DJ251A Drăguşeni-Fundeanu

- DJ 251J Fundeanu-Ştieţeni

- DJ 251C Adam- Bursucani

- DJ 251 Valea Mărului -Matca-Tecuci

- DJ 521A Matca-Corod

- DJ 242A Găneşti- Slivna-Bereşti-Meria

- DJ242B Bereşti Meria-Pleşa

- DJ242A Bereşti-Cruceanu-Bălăbăneşti

- DJ242 Bălăbăneşti-DJ242C

- DJ 241 Berheci – Coşiţeni

- DJ252G Ţepu – Tecucelu Sec

- DC 73 Poiana-Nicoreşti

- DJ 242 Chiraftei-Cuca

- DJ255 Cuca-Rediu

- DJ251G Vârlezi-Corni

- DJ 254 Iveşti-Călmăţui-Griviţa

- DJ 251 Smârdan-Schela-Slobozia Conachi

- DJ 253 Viile-Băleni-Cudalbi

- DJ261 Scânteieşti-Frumuşiţa

- DJ 240A Cerţeşti-Ghidigeni

- DJ 251C Craiesti- Smulţi-Valea Marului

- DJ 240 Ghidigeni-Ungureni

- DJ 252 Podoleni-Cosmeşti

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă acţionează acum pentru aprovizionarea celor blocaţi în trafic cu apă şi combustibil acolo unde este nevoie. Secţia Drumuri Naţionale are la intervenţii 15 utilaje de deszăpezire, iar serviciul Drumuri Judeţene din cadrul Consiliului Judeţului acţionează cu alte 14 utilaje (autogredere, gredere semipurtate, camioane cu material antiderapant, autofreze).

Instituţia Prefectului judeţul Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Sute de maşini, blocate de peste 15 ore pe DN 25 Galaţi - Tecuci

Sute de autorurisme au rămas blocate de mai bine de 15 ore pe Drumul Naţional 25 Galaţi-Tecuci, între localităţile Independenţa şi Tudor Vladimirescu, pe ambele sensuri de mers, iar utilajele nu pot interveni din cauza dopului rutier, anunţă NewsIn. Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Galaţi, coloanele de maşini se întind pe câţiva kilometri, între localităţile Independenţa - Piscu - Tudor Vladimirescu. "În timpul nopţii, am acţionat cu un utilaj, care a scos câteva maşini şi le-a dus către Piscu, Vameş, Hanu Conachi, dar la întoarcere a rămas blocat în şirul de maşini. Acum un alt utilaj îi duce celui blocat motorină, pentru alimentare", a declarat, în acestă dimineaţă, Ion Dafina de la Administraţia Drumurilor Naţionale. Singura soluţie, spune oficialul, este tractarea maşinilor pentru deblocarea drumului. "Soluţia este să intrăm cu şufa şi să tragem maşinile din ambele capete ca să deblocăm drumul, după care să intrăm şi să deszăpezim", a spus Ion Dafina. Şirurile de maşini din sectorul Independenţa - Piscu - Tudor Vladimirescu al Drumului Naţional 25 s-au format încă de marţi seară, în intervalul 18.00-23.00. Potrivit Administraţiei Drumurilor Naţionale, probleme sunt şi în estul judeţului. Drumul Naţional 24D Tuluceşti - Cuca - Bălăbăneşti a fost închis din cursul nopţii, fiind acoperit cu zăpadă. Mai multe maşini şi trei utilaje de deszăpezire sunt blocate acolo. Comandamentul de iarnă de la Galaţi a închis, marţi seară, la ora 22.00, toate ieşirile din municipiile Galaţi şi Tecuci, din oraşele Bereşti şi Târgu Bujor şi din cele 60 de comune ale judeţului pentru a evita formarea de blocaje pe drumurile naţionale, judeţe şi comunale şi pentru a permite efectuarea lucrărilor de deszăpezire. Restricţia de circulaţie, valabilă iniţial până miercuri dimineaţă, la ora 06.00, a fost prelungită cu şase ore.

http://www.adevarul.ro/actualitate/even ... 82883.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.